11 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην τσιμπίδα τρία άτομα για κλοπή σπιτιού στα Τρίκαλα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 53, 29 και 18 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τις πρωινές ώρες (22-11-2014) στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, εισήλθαν σε οικία 74χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά κοσμήματα. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα, τα οποία θα αποδοθούν στην νόμιμη δικαιούχο.

- Advertisement -

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Λάρισα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, της υπόθαλψης εγκληματία, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της αντίστασης και της απείθειας

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης (2.830) γραμμαρίων περίπου, ένα πιστόλι REPLICA και (413) πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη ημεδαπός συνεργός τους

Συνελήφθησαν χθες (27-11-2014) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ένας 24χρονος και μία 26χρονη, αδέρφια μεταξύ τους, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, της υπόθαλψης εγκληματία, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της αντίστασης και της απείθειας.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη 23χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση τις οικίες του 24χρονου και της 26χρονης.

Χθες το απόγευμα προσήλθαν στο χώρο, οι δύο άνδρες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 23χρονου, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών εισήλθαν στην οικία του 24χρονου, απ’ όπου ο 23χρονος τράπηκε σε φυγή από το παράθυρο.

Η 26χρονη, που βρισκόταν στον αύλειο χώρο των οικιών, αρνήθηκε την ύπαρξη ατόμων στο εσωτερικό τους, καθυστερώντας με τον τρόπο αυτό τις έρευνες των αστυνομικών και τη δίωξη των δύο ημεδαπών.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 24χρονου, ο οποίος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• τέσσερις (4) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (1853,8) γραμμαρίων,
• ένα πλαστικό πιστόλι REPLICA,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά,
• δύο κινητά τηλέφωνα και
• το χρηματικό ποσό των (4.020) ευρώ σε χαρτονομίσματα, από τα οποία δεκατρία (13) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ είναι πλαστά.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 26χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• τετρακόσια δεκατρία (413) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ειδική ένσημη φορολογική ταινία,
• ένα ξύλινο ρόπαλο, μήκους (90) εκατοστών,
• το χρηματικό ποσό των (410) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. του 23χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης (976,3) γραμμαρίων, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (15) άτομα

Οι στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιηθήκαν με σκοπό τον έλεγχο περιοχών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα, καθώς και τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (603) οχήματα, (5) επιχειρήσεις σκραπ και (23) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Επιπλέον, ελέγχθηκαν (925) άτομα και προσήχθησαν (58), ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (179) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (27.11.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, τον έλεγχο υγειονομικών καταστημάτων και ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν:
– (925) άτομα και συγκεκριμένα (712) ημεδαποί και (213) αλλοδαποί,
– (603) οχήματα,
– (5) επιχειρήσεις σκραπ και
– (23) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν:
– (58) άτομα και συγκεκριμένα (42) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (15) άτομα και συγκεκριμένα:
– Έξι (6) άτομα, από τα οποία πέντε (5) ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί επιταγών και του νόμου περί αλλοδαπών, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένταλμα σύλληψης για απείθεια.
– Έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Δύο (2) ημεδαποί για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
– Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση βιβλιαρίου υγείας.

Βεβαιώθηκαν (179) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Έξι (6) παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.
– Μία (1) παράβαση για επαιτεία.
– Εννέα (9) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (2 για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, 1 για στέρηση μουσικών οργάνων, 2 για στέρηση άδειας εργασίας, 2 για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και 2 λοιπές).
– Εκατόν εξήντα τρεις (163) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (5 για μέθη, 9 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 2 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για στέρηση άδειας οδήγησης, 9 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 4 για ΚΤΕΟ και 122 λοιπές παραβάσεις).
Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη Θεσσαλία.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ