19 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο ρυθμό του δημοψηφίσματος οι πολιτικές οργανώσεις στα Τρίκαλα (δελτία τύπου)

 

- Advertisement -

Η ΝΟ.Δ.Ε. Τρικάλων διοργανώνει ενημέρωση των πολιτών του Ν. Τρικάλων σχετικά με το δημοψήφισμα. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 01-07-2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του επιμελητηρίου. Ομιλητής θα είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Είσοδος ανοικτή για το κοινό.

 

 

ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΔΙΚΤΥΟ ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα ΤΡΙΚΑΛΑ

εξασφάλιση τροφής και δημοψήφισμα

‘’Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε.’’

   (Κ. Π. Καβάφης)

 

Η δημιουργία, πριν από τρία περίπου χρόνια, του δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους’’, που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση – Ανατροπή και με σύνθημα ‘’κανείς μόνος του στην κρίση’’ είχε ως σκοπό την αντιμετώπιση των δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που δημιούργησε η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.

Οι δράσεις του δικτύου για διάθεση προϊόντων ‘’χωρίς μεσάζοντες’’, έδωσαν τη δυνατότητα σε αρκετούς συμπολίτες μας, να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής και καθημερινής ανάγκης (απορρυπαντικά, χαρτικά κ.ά.), σε τιμές χονδρικής, ενώ παράλληλα βοήθησε αρκετούς παραγωγούς και μεταποιητές να προωθήσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτές ώστε να συνεχίσουν να παράγουν.

Σήμερα, μετά από σχεδόν τρία χρόνια εθελοντικής προσπάθειας, το δίπτυχο Αλληλεγγύη – Αντίσταση παραμένει επίκαιρο και η ανάγκη υλοποίησης του στόχου επιτακτικότερη όσο ποτέ άλλοτε.

Η πεντάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση, με την τελευταία πρόταση των δανειστών, ειδικά για:

  • ένταξη των βασικών τροφίμων σε ΦΠΑ 13%,
  • κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για τους αγρότες (φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ, φόρος εισοδήματος και αποζημιώσεων από το πρώτο ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 26%),
  • ειδική φορολόγηση για τους νέους αγρότες,
  • αύξηση του φόρου των επιχειρήσεων,
  • 100% προκαταβολή φόρου για εταιρικό ή ατομικό εισόδημα μέχρι τέλους του 2016,

θα οδηγήσει αυτόματα σε άνοδο των τιμών σε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, σε μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, στην κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας, την περαιτέρω εξαθλίωση των αγροτών, το κλείσιμο των μικρομεσαίων, κύρια όμως την εξάρτηση της χώρας όσον αφορά την τροφή, από το εξωτερικό. Το σχέδιο λοιπόν της κυβέρνησης, για ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας μέσω του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με την παράλληλη εξασφάλιση ‘’καθαρής τροφής’’ αντιμετωπίζει τη λυσσαλέα αντίδραση των θεσμών.

Είναι υποκρισία των δανειστών και μεγάλο ψέμα να δηλώνουν, ότι αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας, όταν ζητούν με την πολιτική τους αιματηρές θυσίες από τον ελληνικό λαό και:

  • Δεν αποδέχονται την πρόταση της κυβέρνησης, για έκτακτη εισφορά 12% επί των κερδών των επιχειρήσεων, με κέρδη άνω των 500 000 €, που θα απέφερε έσοδα της τάξης του 1,3 δισεκατομυρίων ευρώ, ώστε να μην χρειαστεί να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ, να περικοπούν δαπάνες για κοινωνική πρόνοια, να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και σειρά παράλογων μέτρων.
  • Διατηρούνται οι φορολογικοί όροι, για φοροαποφυγή μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται και στο χώρο λιανικού εμπορίου τροφίμων, απορρυπαντικών, χαρτικών κ.ά., αρκετές εξ αυτών γερμανικών συμφερόντων, που πλουτίζουν στην Ελλάδα, αλλά φορολογούνται στο εξωτερικό (Ολλανδία, Ελβετία και αλλού). Η ισχύς των φορολογικών διακανονισμών των προηγούμενων ετών, στερεί τη χώρα από έσοδα δισεκατομμυρίων, που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στην εθνική οικονομία.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η πρόταση που επιδόθηκε στην Ελλάδα σαν τελεσίγραφο, διαιωνίζει την καταστροφική λιτότητα και υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης για τη χώρα, κοινωνικής ανακούφισης για τους χαμηλόμισθους, με απώτερο στόχο μια Ελλάδα αποικία χρέους.

Γι αυτό, μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, είναι η στιγμή που πρέπει το ‘’μεγάλο όχι’’ να πούμε.

ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη λιτότητα

ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών!!!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Ποιος θα αντιμετωπίσει την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του «ΝΑΙ»; Ποιος θα αντιμετωπίσει την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του «ΝΑΙ»;

Από το πρωί της Δευτέρας έχει ξεκινήσει το κλίμα τρομοκράτησης από την πλευρά των εργοδοτών υπέρ του «ΝΑΙ». Άλλοι ανακοινώνουν την αναστολή έργων και τη μείωση της παραγωγής, άλλοι απειλούν με κλείσιμο των εταιριών (lock out) και υποχρεωτική άδεια (άνευ αποδοχών) για τους εργαζόμενους, άλλοι απειλούν ότι οι εταιρείες τους δεν θα ανοίξουν από Δευτέρα αν υπερψηφιστεί το «ΟΧΙ»!

 

Σε πολλές εταιρείες ανακοινώθηκε ότι δεν θα καταβληθεί η μισθοδοσία μέχρι νεοτέρας. Επίσης διαρρέεται ότι οι μεγαλο-εργολάβοι θα προχωρήσουν στη διακοπή των τεσσάρων μεγάλων έργων παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Σε άλλες εταιρείες ανακοινώνεται ότι δίνεται άδεια άνευ αποδοχών, ενώ αλλού δίνεται υποχρεωτική άδεια, μαζί με εκφοβισμούς για απολύσεις. Πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους ότι «εδώ δεν θα γίνουμε Σοβιετία». Από μεριάς των διευθυντών υπάρχει ξεκάθαρη πίεση για να ψηφιστεί το «ΝΑΙ». Μάλιστα σε μεγάλες εταιρείες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», ενώ για όσους απουσιάσουν, αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση.

Στην πόλη μας ο “ανεξάρτητος” και “εναλλακτικός” Δήμαρχος απειλεί με σταμάτημα των κοινωνικών προγραμμάτων, στάση πληρωμών και απολύσεις!!!

 

Οι κινήσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Επιδίωξη της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση των εργαζόμενων.

 

Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και να πιέσουν τους εργαζόμενους για να μην ψηφίσουν «ΟΧΙ».

 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 5 μήνες άφησε ασύδοτους τους εργοδότες -τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους μιντιάρχες, τους φαρμακοβιομήχανους και τους εφοπλιστές- νομίζοντας ότι θα υπάρξει «μορατόριουμ» με το κεφάλαιο, είναι πολύ μεγάλη.

 

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργοδοτών θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, πρέπει άμεσα να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και να την αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στα άθλια διλλήματα.

 

Το «ΟΧΙ» αποκτά ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΟΧΙ στην ΥΠΟΤΑΓΗ

 

ΡΗΞΗ -ΚΑΜΙΑ συμφωνία με το σφαγείο

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ χωρίς χρέος, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., €ΥΡΩ, κυριαρχία του κεφαλαίου

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 

ΜΕ ΛΑΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΟ,

 

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

 

Στις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε «ΟΧΙ»

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !

ΑΠΟΧΗ απ’ το κάλπικο δημοψήφισμα !

 

 

Μπροστά στα αδιέξοδά της, μέσα στο πλαίσιο της λεγόμενης «διαπραγμάτευσης» με τους ιμπεριαλιστές-«δανει­στές» της ΕΕ και του ΔΝΤ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αναγγελία δημοψηφίσματος για την Κυριακή 5 Ιούλη. Δημοψήφισμα που θέτει στο λαό το ερώτημα της αποδοχής ή της απόρριψης της τελικής συμφωνίας που απαίτησαν οι ιμπεριαλιστές απ’ την κυβέρνηση. Δεν θέτει, όμως, το ερώτημα της αποδοχής ή απόρριψης προτάσεων σαν κι αυτές που έχει η ίδια καταθέσει στην ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως το κυβερνητικό μνημόνιο των 47 σελίδων! Ούτε αυτών που πρόκειται να καταθέσει σε μια νέα «διαπραγμάτευση» στη συνέχεια, αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της επιτρέψει να το χρησιμοποιήσει ως «διαπραγματευτικό χαρτί».

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μια κίνηση «ρήξης» με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ! Γιατί το «ανήκουμε στη Δύση» και για το Τσίπρα-όπως έχει δηλώσει προ πολλού- είναι αδιαπραγμάτευτο. Γιατί η επί 5 μήνες «διαπραγμάτευση» με τις ιμπεριαλιστικές ύαινες ήταν σε μια ρότα υποταγής! Όπου απ’ το «σκίζουμε τα Μνημόνια» φτάσαμε στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ότι η κυβέρνηση « θα τιμήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως» και ότι δεν πρόκειται να προβεί σε «μονομερείς αλλαγές» στα μνημόνια.. Κι όπου απ’ το «πρόγραμμα ανακούφισης» της Θεσσαλονίκης φτάσαμε στον λεγόμενο «έντιμο συμβιβασμό» και μετά στον «επώδυνο συμβιβασμό». Όπου ωραιοποιήθηκε ο ρόλος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην «διαπραγμάτευση» και προχώρησε η αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας στα σχέδιά του, με πρόταση μάλιστα και νέας αμερικανονατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο!

Σε ποια «ρήξη» καλεί, άραγε, αυτός που ζητά… «παράταση» απ’ τους «εκβιαστές» που «στέλνουν τελεσίγραφα» για να τα «βρει» μαζί τους, και όταν η ίδια η κυβέρνηση σπεύδει να «διευκρινίσει» πως δεν πρόκειται για κίνηση… εξόδου απ’ την ΕΕ και το ευρώ;

Τις ρήξεις τις κάνει ο λαός με τους αγώνες, τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις του, με τη μαζική, παρατεταμένη, αποφασιστική και ανειρήνευτη πάλη του.

Αυτή η πάλη είναι που πρέπει να ξεδιπλωθεί και να φουντώσει, η πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, η πάλη ενάντια στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, η πάλη για τα δικαιώματα και για την ίδια τη ζωή του λαού, των εργαζόμενων, των άνεργων, της νεολαίας.

Κι αυτό δεν γίνεται με δημοψηφίσματα και κάλπες, που επιδιώκουν να κάνουν το λαό συνένοχο στα σχέδια συνέχισης της επίθεσης σε βάρος του και που τον κρατούν στη γωνία και σε κινηματική αδράνεια και απραξία.

Ο λαός μας δεν είναι «συνυπεύθυνος» για τα αδιέξοδα της κυβέρνησης στο δρόμο της δήθεν διαπραγμάτευσης, δηλαδή της συνδιαλλαγής με τους ιμπεριαλιστές, που αυτή έχει επιλέξει!

Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε ψευτοδιλήμματα και εκβιασμούς!

Βρίσκεται σε σύγκρουση με το μαύρο μπλοκ του «ναι» που προκρίνουν οι προηγούμενοι διαχειριστές του σάπιου αυτού συστήματος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και κολαούζοι), δηλαδή, όλοι όσοι οδήγησαν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και την ισοπέδωση των δικαιωμάτων του, υπηρετώντας δουλικά τον ιμπεριαλισμό και τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη.

Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στην ανατροπή της άγριας επίθεσης και της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, στην πάλη για την ανεξαρτησία της χώρας μας και στην προοπτική να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

Το ΟΧΙ του λαού, το πραγματικό ΟΧΙ, είναι το ΟΧΙ των αποφασιστικών μαζικών αγώνων του ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ντόπιων αστικών κομμάτων που τα υπηρέτησαν και τα προώθησαν, ενάντια στην προσπάθεια νομιμοποίησης της κυβερνητικής υποταγής στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ του ΔΝΤ.

Να επιμείνουμε στο δρόμο της αντίστασης, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού μας! Κόντρα σε λογικές και αυταπάτες που «αναθέτουν» σε μια ψευτοαριστερή κυβέρνηση τη λύση των προβλημάτων και περιμένουν με το λαό στη γωνία, χωρίς τη μεγάλη κινητοποίηση του, να επέλθει ανατροπή των μνημονίων! Να επιμείνουμε στο δρόμο της ανάπτυξης μαζικού κινήματος ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική κυριαρχία, ενάντια σε όλους τους προστάτες!

 

  • ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
  • Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!
  • ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Με σύνθημα :

«Οχι στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

Οχι στην πρόταση της κυβέρνησης.

Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία»,

Οι Τομεακές Επιτρόπες Πόλης και Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ πραγματοποιούν μια σειρά από περιοδείες και συγκεντρώσεις του Κόμματος

Συγκεκριμένα:

 

Τετάρτη 1 Ιούλη περιοδείες:

-Στις 6πμ στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων,

-Από 9πμστην αποκεντρωμένη Διοίκηση & στο Δασαρχείο ο Γιώργος Καικης

-Από τις 9:30πμ στον ΟΑΕΕ & σε εμπορικά καταστήματα ο Θανάσης Τσιάμης

-Από τις 10:30 πμ στο Ταχυδρομείο & σε ΚΑΠΗ των Τρικάλων η Βάσω Μπακάση

 

-Από τις 7μμ περιοδεία σε Αγία Μονή, Αμπελάκια ο Γιώργος Καικης

καθώς και συγκεντρώσεις-συζητήσεις στις γειτονιές των Τρικάλων όπως

-στις 8:30μμ στο καφε «Ήδιστον» , έναντι εισόδου νοσοκομείου, θα μιλήσει ο Λάμπρος Ντουρλιός, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ

-στις 8:30μμ στο καφενείο «Τσάτσος»(Δεληγιώργη & Κανάρη), θα μιλήσει η Γεωργία Καπέτη μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

και στα χωριά

-στις 8:30μμ στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο στο καφέ «παπ» θα μιλήσει η Βάσω Μπακάση

-στις 9:30 μμ στο Μικρό Κεφαλόβρυσο στο καφενείο του Ντιντή Αποστόλη θα μιλήσει η Βάσω Μπακάση

 

Επίσης,

-στο Κεραμίδι , στις 8μμ, στο καφενείο του «Ηρακλή Κότη» θα μιλήσει

ο Ρίζος Μαρούδας , μέλος της ΚΕ του

-στη Φαρκαδόνα, στις 9μμ, κεντρική πλατεία, θα μιλήσει

ο Ρίζος Μαρούδας , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

 

Πέμπτη 2 Ιούλη

-συγκέντρωση στην Καλαμπάκα, στις 9μμ, κεντρική πλατεία , θα μιλήσει η Ελένη Κοτούπα , μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας

-συγκέντρωση στην Πηγή ,στις 9μμ, στο καφενείο Τέγος θα μιλήσει ο Γιώργος Καίκης

 

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 29/6/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Η ώρα του μεγάλου αλλά διαφορετικού Ναι, γιατί κάθε ναι δεν είναι ίδιο

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, άνδρες και γυναίκες, άτομα διαφορετικής ηλικίας, ενταγμένοι σε κόμματα όπως οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, αλλά και κυρίως μη ενταγμένοι σε κόμματα, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης ή από κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, άνεργοι ή (ακόμα) εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουμε όπως οι περισσότεροι δυσκολίες, θέλουμε να εκφράσουμε τα ΝΑΙ μας, όταν όλοι άλλοι εκφράζουν ΜΟΝΟ τα ΟΧΙ τους.

Λέμε λοιπόν,

  1. ΝΑΙ στην απόσυρση του δημοψηφίσματοςγιατί όλο και περισσότερο εξελίσσεται σε παρωδία. Δεν μπορεί κάτω από παρόμοιες συνθήκες να αποτελέσει έκφραση της πολιτικής βούλησης των πολιτών, αλλά μια απαράδεκτη μεθόδευση που οδηγεί σε αντιδημοκρατικές πρακτικές και σε μεγάλες περιπέτειες τη χώρα. Δημοψηφίσματα που επιβάλλονται μονομερώς, δεν επιτρέπουν διάλογο, στήνονται μέσα σε μια εβδομάδα και παραπλανούν για το πραγματικό ερώτημα είναι αντιδημοκρατικά. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αντί να διαμορφώσει όρους πολιτικής συνεννόησης οδηγεί σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα χωρίς να είναι καν γνωστό ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα και τι σημαίνει κάθε επιλογή. Ακόμα και το ψηφοδέλτιο είναι απαράδεκτο και οδηγεί σε ολοκληρωτικού τύπου αντιλήψεις για την «δημοκρατική έκφραση» των πολιτών σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είναι καν γνωστό ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο για το οποίο καλούνται να αποφασίσουν οι πολίτες και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα κάθε επιλογής, ποιον δρόμο συνεπάγεται.
  2. ΝΑΙ στην αλλαγή της χώρας, στην αναγνώριση των λαθών μας και των καταστροφικών πολιτικών που ακολουθήθηκαν για δεκαετίες και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει η κρίση αυτή την ένταση και να οδηγηθούμε σε πολλαπλή χρεοκοπία. Η κρίση έχει αιτίες, δεν εμφανίστηκε μετά τα Μνημόνια. Προφανώς οι πολιτικές της τρόικας και των κυβερνήσεων ευθύνονται για την μετατροπή της δημοσιονομικής κρίσης σε μια γενικευμένη κρίση σε οικονομικό, κοινωνικό, ηθικό και πολιτικό επίπεδο. Αλλά για να βγούμε από την κρίση, χρειάζεται να αναμετρηθούμε με τις παθογένειες, τα λάθη, το πελατειακό σύστημα, τις ψευδαισθήσεις μια καταναλωτικής και σπάταλης κοινωνίας, την γιγάντωση της διαπλοκής και της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και του τυχοδιωκτισμού, για μια κουλτούρα που ενδιαφέρεται για το βόλεμα και την αρπαχτή ακόμα και του δημόσιου, πολιτιστικού και οικολογικού πλούτου, που ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για το σήμερα και υποσκάπτει το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών.
  3. Το δικό μας ΝΑΙ, είναι ΟΧΙ στην επιστροφή στο παρελθόν και στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, αλλά εκπροσωπεί ένα ΝΑΙ στην αλλαγή της πολιτικής όπως ασκείται και όπως αποτυπώνεται σήμερα, ΝΑΙ στην δημιουργική ανατροπή του πολιτικού συστήματος, ΟΧΙ στην τυφλή κι αδιέξοδη οργή. Δεν μας εκφράζει πλέον η κυβέρνηση αυτή μια κι αποδεικνύεται μικρότερη των περιστάσεων. Ανέλαβε να διαχειριστεί την αλλαγή της χώρας και μετέτρεψε την ελπίδα σε απελπισία και καταστροφή. Δεν μας εκφράζει η αντιπολίτευση και δεν είναι στοιχειωδώς πειστική γιατί έχει και η ίδια μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας. Και δεν θα συμβάλλουμε στον εξαγνισμό της εξαιτίας της αδιανόητης πολιτικής της κυβέρνησης, Δεν συντασσόμαστε στο ναι, λοιπόν, από κοινού, με όσες πολιτικές δυνάμεις, παλιές και νέες, ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας. Εκφράζουμε ένα διαφορετικό ΝΑΙ. Με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η τρίτη άποψη δεν εκφράζεται εξαιτίας του τρόπου που έχει τεθεί το ερώτημα και κατά συνέπεια αποκλειόμαστε με τον τρόπο που έχουν τεθεί τα διλήμματα. Δεν αποδεχόμαστε εκβιασμούς συνειδήσεων.
  4. ΝΑΙ, η έξοδος από την λιτότητα είναι αναγκαία αλλά αυτή δεν θα υπάρξει αν βασίζεται σε ψευδαισθήσεις και σε μία εξίσου καταστροφική πολιτική.  Απαιτεί ένα σχέδιο για την οικολογική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα. Λέμε ΝΑΙ λοιπόν – και συμμετέχουμε ενεργά – σε ένα εναλλακτικό σχέδιο βιωσιμότητας που αφορά στην οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή, στην μείωση της φτώχειας και στις βαθιές αλλαγές του παραγωγικού καταναλωτικού μοντέλου.
  5. ΝΑΙ στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη για να αλλάξουμε και την Ελλάδα και την Ευρώπη,, ΝΑΙ στον διάλογο μέσα στην κοινωνία για το πώς θα αλλάξουμε με δίκαιο και ορθολογικό τρόπο όλα όσα μας οδήγησαν στην κρίση και στην χρεοκοπία. Είναι ΝΑΙ στις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με δικαιοσύνη, στην πράσινη και κοινωνική οικονομία, σε ένα Green New Deal, σε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κοινωνικό σύστημα, σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, σε ένα συνεκτικό σχέδιο για άφθονες-βιώσιμες- αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.
  6. ΝΑΙ σε μια ΌΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΌΝ ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΈΝΗ συμφωνία που θα μπορεί να βελτιωθεί στην πορεία με καλύτερα και πιο δίκαια ισοδύναμα μέτρα. Και τα δυο σχέδια (κυβέρνησης και θεσμών) είναι προβληματικά, αλλά μια συμφωνία είναι καλύτερη από την διάλυση. Αυτό προϋποθέτει η συμφωνία πέρα από όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα δημοσιονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει μέτρα και εργαλεία για τη μείωση της φτώχειας και της ανεργίας, ένα σχέδιο επενδύσεων σε πράσινους-κοινωνικούς τομείς που θα βοηθήσουν την ζωή των πολιτών καθώς και μια δέσμευση για ρυθμίσεις ώστε το χρέος να γίνει βιώσιμο σταδιακά.
  7. ΝΑΙ, η δημοκρατία για να επιβιώσει χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή μας. Ας μην την αφήσουμε στα χέρια όσων την μισούν ή την ευτελίζουν. Η ελπίδα θα έρθει αν ξεκινήσουμε από τη βάση της κοινωνίας να αλλάζουμε δημιουργικά και με βιώσιμο τρόπο όσα καταστρέψανε τελικά τη ζωή και τα σχέδια μας, Το μέλλον μας δεν είναι η επιστροφή στο μη βιώσιμο παρελθόν αλλά ούτε ένας καταναλωτικός παράδεισο τον οποίο θα χρηματοδοτούν κάποιοι άλλοι για να τον ζούμε κάνοντας ενέσεις ψευδαισθήσεων. Είναι η ώρα των μεγάλων και βαθιών αλλαγών, σε επίπεδο οικονομίας, παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, κοινωνικής οργάνωσης, αξιών, σχέσεων με τους άλλους και με τη φύση.

Είναι η ώρα του μεγάλου αλλά διαφορετικού Ναι, γιατί κάθε ναι δεν είναι ίδιο.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την σχεδιασμένη εκστρατεία φόβου που έχει ξεκινήσει και εντείνεται και στο νομό μας από επιχειρηματίες, επιχειρηματικούς Ομίλους που ενισχύουν αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας, είτε με δηλώσεις τους σε ραδιοφωνικές εκπομπές, είτε με κάλεσμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους για να τους ενημερώσουν.

Επικαλούμενοι το πρόβλημα ρευστότητας, δίνουν υποχρεωτικές άδειες, προειδοποιούν για σταμάτημα της παραγωγής, για καθυστέρηση στις πληρωμές ή ακόμα και υποδεικνύουν στους εργαζόμενους τι να ψηφίσουν αν θέλουν να έχουν δουλειά!!!

Η τρομοκράτηση και το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, ενόψει του δημοψηφίσματος, θέλουν:

  • Να φοβίσουν τους εργαζόμενους και να επιλέξουν μέσα από ψεύτικα διλήμματα, από τη λογική του μικρότερου κακού, το νέο μνημόνιο.
  • Να διαλέξουν πρόσθετες θυσίες με μέτρα-καρμανιόλα για χάρη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία να σηκώσουν το ανάστημά τους, να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά, τις άδειες άνευ αποδοχών ή τις «αναγκαστικές» άδειες.

Να απαντήσουν οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του Ταξικού κινήματος, μαζικά και μαχητικά, στη νέα αυτή επίθεση της εργοδοσίας που εξελίσσεται και σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς Πανελλαδικά.

Δε θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου.

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία στο Νομό μας, την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κανένας εργάτης μόνος του!!

Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Σε προπαγανδιστικό μηχανισμό των θέσεων του στρατoπέδου του “όχι” προσπαθεί να μετατρέψει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κυβέρνηση. Τα παραδείγματα πολλά και συνεχή. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν δημοσιευθεί 8 άρθρα από υποστηρικτές του “όχι” από τον διεθνή χώρο και απολύτως κανένα άρθρο υπέρ του “ναι”. Οι κυβερνητικοί ινστρούχτορες πρέπει να καταλάβουν ότι το κράτος δεν είναι τσιφλίκι τους. Πληρώνεται από όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο από εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις ολοκληρωτικές τους απόψεις και ας σεβαστούν τους κανόνες της δημοκρατίας.

Τομέας Μ.Μ.Ε.

Τι σημαίνει ΝΑΙ- Τι σημαίνει ΟΧΙ –

ΝΑΙ σημαίνει ευρώ. ΝΑΙ σημαίνει ευρώ με θυσίες, αλλά με προοπτική. ΝΑΙ σημαίνει ότι οι τεράστιες θυσίες των πολιτών εδώ και μία πενταετία δεν θα πάνε χαμένες. ΝΑΙ σημαίνει σταδιακή, αλλά γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα και την λειτουργία των τραπεζών. ΝΑΙ σημαίνει επιβίωση και ελπίδα.
ΟΧΙ σημαίνει δραχμή. ΟΧΙ σημαίνει νέο νόμισμα σε μερικούς μήνες και όχι αμέσως. ΟΧΙ σημαίνει παράλληλη οικονομία και μαύρη αγορά, αφού κανείς δεν θα δέχεται δραχμές για πληρωμή. ΟΧΙ σημαίνει ότι συντάξεις δεν θα καταβληθούν, γιατί στα ταμεία του κράτους έχει μείνει 1,7 δις, το οποίο με τους παρόντες ρυθμούς αναλήψεων θα εξαντληθεί σε έξι μέρες. OXI σημαίνει ότι δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ για τον Ιούνιο- για τις οποίες λείπουν ακόμη 570 εκατομμύρια ευρώ. ΟΧΙ σημαίνει απόλυτο σκοτάδι.

ΝΑΙ σημαίνει ότι το δημόσιο χρέος παραμένει στα επίπεδα που βρίσκεται και είναι σε ευρώ. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα στεγαστικά δάνεια θα μείνουν με τα επιτόκια που έχουν τώρα. ΝΑΙ σημαίνει ότι θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις σε ευρώ. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα κεφάλαια θα επανέλθουν στη χώρα. ΝΑΙ σημαίνει συνέχιση του ΕΣΠΑ και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που δίνουν ψωμί στον κόσμο. ΝΑΙ σημαίνει ότι οι τράπεζες θα ανακτήσουν πρόσβαση σε ζεστό χρήμα και θα μπορούν να χορηγούν δάνεια.

ΟΧΙ σημαίνει επιστροφή της δραχμής. Μιας δραχμής που θα υποτιμάται συνεχώς με το ευρώ και που δεν θα μπορεί να συνδεθεί με σταθερή ισοτιμία με αυτό (αυτό το πείραμα απέτυχε στην Αργεντινή). ΟΧΙ σημαίνει νέο νόμισμα που θα υποτιμηθεί τουλάχιστον 50% έναντι του ευρώ. OXI σημαίνει ότι μας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες καθώς ακόμη κι αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα χρειαστούν μήνες μέχρι να τυπωθεί, να κυκλοφορήσει και να φτάσει στα χέρια μας και τις τράπεζες το νέο νόμισμα. Μέχρι τότε δεν θα κυκλοφορούν ούτε δραχμές ούτε ευρώ. ΟΧΙ σημαίνει μετατροπή του δημόσιου χρέους σε δραχμές, που με τη νέα ισοτιμία θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50%. ΟΧΙ δεν σημαίνει διαγραφή του δημόσιου χρέους, το οποίο η Ελλάδα χρωστά στα κράτη της ΕΕ και επιβολή νέου διεθνούς οικονομικού ελέγχου για την αποπηρωμή του. ΟΧΙ σημαίνει πληθωρισμός τουλάχιστον 40%, στα επίπεδα δηλαδή του 1950, και μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, δηλαδή μαύρη αγορά. ΟΧΙ σημαίνει μείωση του ΑΕΠ κατά ένα τρίτο τον πρώτο χρόνο. ΟΧΙ σημαίνει τουλάχιστον πάγωμα μισθών και συντάξεων επ’αόριστον και πληρωμή τους αν όχι με δραχμές, με ομόλογα. ΟΧΙ σημαίνει ξεπούλημα του εθνικού πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές. ΟΧΙ σημαίνει ότι καμία νέα επένδυση δεν θα έρθει στην Ελλάδα. ΟΧΙ σημαίνει κλείσιμο όλων των υγιών βιομηχανιών που δεν θα έχουν ευρώ για να αγοράζουν πρώτες ύλες. Όλα αυτά έχουν συμβεί στην Αργεντινή που χρεοκόπησε και που είναι το όνειρο της ολέθριας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΝΑΙ σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΝΑΙ σημαίνει εθνική ακεραιότητα. ΝΑΙ σημαίνει εθνική ασφάλεια σε μια γειτονιά που βυθίζεται στην αποσταθεροποίηση. ΝΑΙ σημαίνει ανοιχτά σύνορα με την Ευρώπη, ελεύθερη κυκλοφορία και ελεύθερη πρόσβαση των τουριστών στην Ελλάδα. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με το πρόγραμμα Εράσμους. ΝΑΙ σημαίνει Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

ΟΧΙ σημαίνει έξοδος από το ευρώ, όπως έχουν επισημάνει όλοι οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ. ΟΧΙ σημαίνει έξοδος από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση (« Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, θα πρέπει να εγκαταλείψει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και αναπόφευκτο » έγραφε ο Βαρουφάκης το 2012). ΟΧΙ σημαίνει αναστολή της συνθήκης Σένγκεν (το έχει ήδη προτείνει ο κυβερνητικός βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης τον Μάρτιο του 2015), δηλαδή της ελεύθερης πρόσβασης Ελλήνων στην Ευρώπη και Ευρωπαίων στην Ελλάδα. ΟΧΙ σημαίνει βίζα για τους τουρίστες, δηλαδή ερήμωση της χώρας από τουρίστες. ΟΧΙ σημαίνει κλειστά σύνορα. ΟΧΙ σημαίνει απώλεια εθνικής ισχύος.

ΝΑΙ σημαίνει ομαλή συνέχεια της λειτουργίας των νοσοκομείων. ΝΑΙ σημαίνει αποκατάσταση της ροής της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

ΟΧΙ σημαίνει κατάρρευση των νοσοκομείων, των οποίων τη χρηματοδότηση και τα αποθεματικά έχει λεηλατήσει η κυβέρνηση (το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2014 τα νοσοκομεία έλαβαν τακτική χρηματοδότηση ύψους 229,6 εκατ. ευρώ, εφέτος για το ίδιο διάστημα έχουν λάβει μόλις 43,3 εκατ. ευρώ). ΟΧΙ σημαίνει ελλείψεις σε ιδιαίτερα ακριβά φάρμακα που είναι μόνο εισαγόμενα. ΟΧΙ σημαίνει ότι με κλειστά σύνορα πολίτες με σοβαρές ασθένειες δεν θα μπορούν να νοσηλευθούν στο εξωτερικό, και γιατί δεν θα έχει το ελληνικό κράτος χρήματα για τα νοσήλιά τους και γιατί οι διατραπεζικές συναλλαγές θα είναι παγωμένες. ΟΧΙ σημαίνει ότι οι πλούσιοι και όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό θα μπορούν να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές και ότι οι φτωχοί θα πεθαίνουν στους δρόμους. ΟΧΙ σημαίνει δελτίο στα τρόφιμα, όπως έχει πει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Απο το Γραφέιο Τύπου

Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Τρίτης 30/06

Δήλωση αποχώρησης από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

του Ντούρου Στάθη, περιφερειακού συμβούλου

της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή.

 

Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τους κυρίους  «Μένουμε Ευρώπη»

 

Αυτές τις ημέρες ο λαός μας δίνει μια τεράστια μάχη. Μια μάχη ενάντια στο συμβιβασμό, την υποταγή και την τρομοκρατία. Μια μάχη ενάντια στα αρπακτικά του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, το μιντιακό κατεστημένο, τη γραβατωμένη και χρυσοπληρωμένη αλητεία της ΕΕ. Μια μάχη για να σπάσει τους κρίκους της αλυσίδας που τον φυλακίζει σε ένα μέλλον μόνιμης σκλαβιάς και δημιουργείται από ενα χρέος που δεν του ανήκει και από τους κανόνες και τις κατευθύνσεις μιας ΕΕ αντεργατικού στρατηγείου. Μια μάχη ενάντια στα παλιά αλλά και στα νέα καλλωπισμένα μνημόνια διαρκείας.

Την ίδια στιγμή όλος ο πολιτικός και οικονομικός συρφετός, οι κονδυλιοφάγοι των ΕΣΠΑ και των ποικίλων προγραμμάτων της ΕΕ και φυσικά όλο το πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά το σύστημα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.τ.λ) έχει ξεχυθεί σε ένα ατελείωτο σαφάρι τρόμου. Με σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη» εκφράζουν ουσιαστικά το «θα Μείνετε Δούλοι». Σε αυτή την ανίερη συμμαχία, έσπευσε να δηλώσει το παρόν στη μάχη ενάντια στον εχθρό λαό και η ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας) και ο πρόεδρός της κ. Αγοραστός, με ένα δοτό ψήφισμα καθ’ υπόδειξη του ευρωπαϊκού κατεστημένου και των δανειστών. Ένα ψήφισμα που επιχειρούσε να νουθετήσει τον «άμυαλο λαό», αλλά και να εκπληρώσει το χρέος των εκλεγμένων εμπορικών αντιπροσώπων της ΕΕ προς τα μεγάλα αφεντικά. Ένα ψήφισμα που μετατρέπει για μια ακόμη φορά τη λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση» στο μακρύ χέρι της αστικής πολιτικής.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία ήταν η μόνη παράταξη που βρίσκονταν εντός του περιφερειακού συμβουλίου που δε δέχτηκε να τεθεί το ψήφισμα της ΕΝ.Π.Ε. σε συζήτηση και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αρνούμενη να γίνει συμμέτοχος στην εκστρατεία άλωσης της λαϊκής βούλησης. Αφήσαμε ελεύθερο το πεδίο στις δυνάμεις της νυν και της πρώην κυβέρνησης να τσακωθούν για το ποιος προσκυνάει πιο πολύ την ΕΕ και ποιών τα μνημόνια είναι λιγότερο αντεργατικά. Αυτή την ιστορική στιγμή ο ρόλος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό για να εκφραστούν μέχρι το τέλος οι τάσεις χειραφέτησης από τα δεσμά της ευρωεπιτροπείας. Να είμαστε δίπλα σε εκείνους που εκφράζουν το ΟΧΙ στον κοινωνικό μεσαίωνα. Για να εκφραστεί με τον πιο καθαρό τρόπο πως μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, χωρίς μνημόνια, ευρώ, χρέος και έξω από τη φυλακή της ΕΕ. Ο ρόλος μας δεν είναι εξάλλου να παριστάνουμε το «δημοκρατικό» άλλοθι στο κοινωνικό έγκλημα που διαπράττουν οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης στο τοπικό κράτος, αλλά να τους χαλάσουμε τα σχέδια με την αποφασιστική συμβολή του λαϊκού κινήματος.

 

Ντούρος Στάθης

περιφερειακός σύμβουλος

 

με την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Γιουνκέρ, Μέρκελ, Σαμαράς κήρυξαν τον πόλεμο του φόβου

Μέρα με τη μέρα από τις τελευταίες δηλώσεις και ομιλίες τους γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι μαύρες δυνάμεις του κεφαλαίου στην Ευρώπη, από το Γιουνκέρ, τη Μέρκελ και τον Ολάντ μέχρι τη ΝΔ του Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, στήνουν ένα εφιαλτικό δίχτυ πάνω από τον λαό της Ελλάδας. Ένα δίχτυ φόβου και ανασφάλειας με στόχο να εκβιάσουν την υποταγή ενός ολόκληρου λαού, να τον διασύρουν με σκυμμένο το κεφάλι για να λεηλατήσουν ότι απόμεινε από τα ψίχουλα με τα οποία ζει τα τελευταία χρόνια. Για να αρπάξουν και το τελευταίο κομμάτι ψωμί από το τραπέζι του άνεργου και του συνταξιούχου, για να κλέψουν ό,τι άφησαν απούλητο από τη δημόσια περιουσία, για να ρημάξουν κάθε εργατικό δικαίωμα και να διαγράψουν ό,τι κατακτήθηκε με θυσίες και αγώνες.

Με τα επικοινωνιακά τεθωρακισμένα των δελτίων ειδήσεων και των μισθοφόρων δημοσιογράφων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., με την επιβολή των τραπεζιτών και των εργοδοτών, θα επιχειρήσουν να ισοπεδώσουν με ψέματα, προβοκάτσιες, απειλές, εκβιασμούς και μαύρη προπαγάνδα το μυαλό και τη σκέψη των ψηφοφόρων.

Η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει την τόλμη για να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης και να ανταποκριθεί με συνέπεια, αποφασιστικότητα και πυγμή απέναντι στον ταξικό αντίπαλο που κινεί τα νήματα και τους μηχανισμούς της τόσο καθοριστικής σύγκρουσης.

Μόνο η ενεργοποίηση του λαού, μπορεί να αμφισβητήσει στην πράξη τα σχέδια της μαύρης αντίδρασης διεκδικώντας το δίκιο των αναγκών και των δικαιωμάτων του, με διαδηλώσεις, απεργίες και δράσεις ενημέρωσης και αγώνα  που θα φέρνουν στο προσκήνιο τα συμφέροντα της πλειοψηφίας. Μόνο έτσι το «ΟΧΙ» που διεκδικούμε να κυριαρχήσει πανηγυρικά, δεν θα γίνει χαρτί στο επικοινωνιακό πόκερ της διαπραγμάτευσης, αλλά θα είναι η αφετηρία πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων που θα τονώσουν τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Μας ενώνουν τα συμφέροντα της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας, των ανέργων των φτωχών και των πεινασμένων απέναντι σε όλους αυτούς που ζουν από τον ιδρώτα και το αίμα των φτωχών αυτού του τόπου. Σε όλους αυτούς πρέπει να υψώσουμε ένα περήφανο, δυνατό και αποφασιστικό «ΟΧΙ».

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ