13.1 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Παπαστεργίου με το Δ.Σ. Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας

Από τη γενική ανταλλαγή απόψεων, στα ουσιαστικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στη σχέση των Δήμων με την κοινωνία, ως μονάδες εκπροσώπησής της. Και από την απλή λογιστική σχέση εσόδων – εξόδων, στην ανάγκη προώθησης ουσιαστικών, λογικών και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Αυτοί ήταν οι δύο βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους κινήθηκε η μεγάλης διάρκειας συζήτηση, ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και εκπροσώπους του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και κεντρικής Ελλάδας. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δέχθηκε το απόγευμα στο γραφείο του, με παρόντα τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, κ. Χρυσόστομο Κυρίτση, τους: κ. Ευριπίδη Δοντά, πρόεδρο του Δ.Σ., Απόστολο Παπαδούλη, πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Στέργιο Ζουρνατζή, αντιπρόεδρο του ΔΣ και την κ. Φρόσω Δαγλαρίδου, υποδιευθύντρια του Συνδέσμου.
Ο κ. Δοντάς, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που Δήμου έχουν πλέον, να αναπτύξουν διαφορετικό σχεδιασμό, που να προωθεί την εξοικονόμηση πόρων για τους δημότες και τους κατοίκους γενικότερα. Ουσιαστικά, αναφέρθηκε σε τρόπους με τους οποίους οι Δήμοι θα μπορέσουν να προωθήσουν επενδύσεις και να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε με συγκεκριμένες διαδικασίες, να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδούλης ανέφερε το εξαιρετικά δυσάρεστο συμβάν, της μη ισόποσης πολλαπλασιαστικής απόδοσης των εσόδων από τουρισμό στη Θεσσαλία: για κάθε ένα ευρώ που «έρχεται», αποδίδονται στην Περιφέρεια μόνο τα 0,75 λεπτά! Αυτό σημαίνει, κατά τον κ Παπαδούλη, ότι απαιτούνται κινήσεις (όπως η ύπαρξη πιστοποιημένου τρικαλινού πρωινού στα ξενοδοχεία) που να προωθούν την καινοτομία, να ενισχύουν τους τρεις τομείς της οικονομίας και να «προκαλούν» την Αυτοδιοίκηση να δημιουργήσει brand names.
Ακριβώς αυτό, όμως, είναι και το αντικείμενο της πρότασης που, ως γνωστόν, ήδη έχει καταθέσει ο Δήμος Τρικκαίων για τον Ασκληπιό και την καλλιέργεια βοτάνων και αρωματικών φυτών, με αξιοποίηση της γνώσης από διεξαγωγή ιατρικών συνεδρίων και την πραγματοποίηση επισκέψεων σχολείων. Ο κ. Παπαστεργίου, μάλιστα, συνδύασε αυτή την πρόταση, με τις πραγματικότητες από την τεράστια επισκεψιμότητα του Μύλου των Ξωτικών, τα Μετέωρα και τη λαϊκή μας παράδοση (με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη).
Η συζήτηση περιστράφηκε και σε επισημάνσεις παθογενειών που χρήζουν αλλαγών, καθώς και σε αμοιβαία διάθεση για προώθηση καινοτόμων ενεργειών. Κάτι που σαφώς αποτελεί «αρμοδιότητα» του κ. Παπαστεργίου, ως προέδρου της αντίστοιχης επιτροπής της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από τις ευχές των εκπροσώπων του Συνδέσμου για καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής, με την παράλληλη επίδοση των στοιχείων μελέτης για την επιχειρηματική φυσιογνωμία της Θεσσαλίας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ