18.8 C
Trikala
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων

Συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και ασχολήθηκε με τα τελευταία προβλήματα που πλήττουν τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

- Advertisement -

Ασφαλιστικό – Φορολογικό –Αργία της Κυριακής – Κατασχέσειςσεσυναδέλφους ήταν τα βασικότερα από τα θέματα που κυριάρχησαν. Οι σημαντικότερες προτάσεις για το ασφαλιστικόπου συζητήθηκαν είναι οι εξής.

  • Εγγυημένη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση.
  • Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
  • Εύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης του συστήματος κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.
  • Πάγωμα (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών δίνοντας στον οφειλέτη την δυνατότητα, την οποία δεν έχει σήμερα, να τις αποπληρώσει μετά την 1/1/16.
  • Παροχή της δυνατότητας στον ασφαλισμένο να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία τουλάχιστονμέχρι 31/12/15.
  • Έναρξη από 1/1/16 αποπληρωμής των οφειλών σε πολλές δόσεις συναρτήσει του εισοδήματος του οφειλέτη, χωρίς επιβολή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων.
  • Αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από την σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 που είναι σήμερα, στις 40.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος κ. Αγγελάκης ενημέρωσε τους συναδέλφους και τόνισε την τραγικότητα της κατάστασης των ανασφάλιστων συναδέλφων που μπαίνουν στο νοσοκομείο και δεν μπορούν να φύγουν γιατί δεν έχουν θεωρημένο βιβλιάριο, καθώς επίσης και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα παιδικά εμβόλια. Καθημερινά δέχομαι πολλάτηλέφωνα διαμαρτυρίας από συναδέλφους που με ενημερώνουν γι’ αυτή την κατάσταση. Δεν έχω λόγια να τους απαντήσω είπε χαρακτηριστικά και από τους υπεύθυνους δεν ακούει κανείς.

Πρόταση όλων να πιέσουμε τους αρμοδίους να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης και προστασίας όλων μας.Το όριο των 12.000 που έβαλε το Υπουργείο Εργασίας στο οικογενειακό εισόδημα σαν πλαφόν για να ασφαλίζουν βιβλιάρια είναι απαράδεχτο.

Για το φορολογικό τονίσθηκε, όπως πάντα, ότι στόχο έχουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Λέμε φτάνει πια, δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλη φορολογία, ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι από έρευναστα Τρίκαλα το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχουν κλείσει 352 επιχειρήσεις και έχουν ανοίξει μόνο 169. Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι τεράστια και φαίνεται έτσι η ανεξέλεγκτη κατηφόρα που έχουμε πάρει .

Όσο για την λαίλαπα των κατασχέσεων που έχει εξαπολύσει το ΚΕΑΟ (κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών) και ο ΟΑΕΕ οδηγούν σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα επιτείνουν το οικονομικό αδιέξοδο του ασφαλιστικού οργανισμού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του οργανισμού ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο.

Η αύξηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ και της φορολογίας έχουν πάρει διαστάσεις μάστιγας και η στέρηση των εσόδων είναι αποτέλεσμα αδυναμίας και όχι απροθυμίας πληρωμής των συναδέλφων.

Είναι η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για διευκόλυνση των μικρομεσαίων. Οποιαδήποτε νέα αναβολή θα αποτελεί συνειδητή επιλογή συρρίκνωσης και υποβάθμισης του στρώματος των επαγγελματιών – βιοτεχνών και εμπόρων και θα αποτελέσει κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή.

Λόγω όλων των παραπάνω και ύστερα από έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ διαπιστώθηκε ότι δύο στις τρείς οικογένειες των συναδέλφων μικρομεσαίων δεν πρόκειται να πάνε καθόλου διακοπές.

Όσο για το άνοιγμα της Κυριακής εμμένουμε στις θέσεις μας με ανοιχτά ΜΟΝΟ 1 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Οτιδήποτε παραπάνω εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Ο κόσμος χρήματα δεν έχει να ψωνίσει και δεν θέλει ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή. Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία για τις Κυριακές που άνοιξαν τα καταστήματα από τον Νοέμβριο του 2013 έως και σήμερα, το 4,2% των επιχειρήσεων παρουσίασε αύξηση τζίρου και το υπόλοιπο 95% παρουσίασε αύξηση εξόδων.

Ομόφωνααποφασίστηκε ότι μετά τις 15 Αυγούστου οι μικρομεσαίοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις γιατί τίθεται θέμα επιβίωσης όλων.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει καταγγελία   για το έγκλημα που διαπράττεται στην Παλαιστίνη από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στην Λωρίδα της Γάζας. Σχολεία και νοσοκομεία δέχονται ανελέητους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και μικρών παιδιών. Ζητάμε άμεσα λύση στο Παλαιστινιακό με απόσυρση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την περιοχή.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31/07/2014

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ