19.7 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνελήφθησαν δύο τρικαλινοί για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (26-01-2015) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 59χρονος και μία 60χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση κάνναβης και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

- Advertisement -

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν την 60χρονη έξω από την οικία στην οποία διαμένει μαζί με τον 59χρονο, ενώ από την κατοχή της κατασχέθηκαν τέσσερις χάρτινες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (22,6) γραμμαρίων.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• άλλες τέσσερις χάρτινες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (102) γραμμαρίων,
• τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (7) έως (16) εκατοστά, μέσα σε τρεις γλάστρες, τα οποία εκριζώθηκαν και
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων

Ο συλληφθείς, μαζί με ημεδαπό συνεργό του που αναζητείται, πραγματοποιούσαν σε περιοχή κηρυγμένη ως αρχαιολογικό χώρο, σκαπτικές εργασίες με τη χρήση εκσκαπτικού μηχανήματος, με σκοπό την ανεύρεση αρχαιοτήτων

Συνελήφθη, σήμερα (26-01-2015) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς μαζί με 29χρονο ημεδαπό συνεργό του που αναζητείται, πραγματοποιούσαν σε περιοχή κηρυγμένη ως αρχαιολογικό χώρο, σκαπτικές εργασίες με τη χρήση εκσκαπτικού μηχανήματος, με σκοπό την ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Το χρησιμοποιηθέν μηχάνημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε με μεσεγγύηση στο συλληφθέντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στο Βόλο για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης

Συνελήφθησαν σήμερα (26-01-2015) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 40 ετών, για κλοπή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισαν τους τέσσερις ημεδαπούς να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο και κατασχέθηκε, ένα γυναικείο πορτοφόλι.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας οι δράστες μετέβησαν σε οικία 81χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το εσωτερικό της οικίας της το προαναφερόμενο πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ, μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα και προσωπικά της αντικείμενα.

Στην κατοχή δύο από τους συλληφθέντες βρέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των (76,80) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη ηλικιωμένη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ