19 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα Βιβλία που Χορεύουν

Ακόμη μια περιπέτεια έζησαν τα Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Τρικάλων, το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαϊου στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρχης.
Η αποστολή τους αυτή την φορά δεν ήταν και τόσο απλή και έτσι χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν μέχρι να ολοκληρωθεί. Η διάσημη συγγραφέας, της οποίας το βιβλίο είναι πρώτο σε πωλήσεις, δέχτηκε επαγγελματική πρόταση απο τον επίσης διάσημο σκηνοθέτη και την ομάδα του, χορογράφο και ενδυματολόγο να ανεβάσουν σε παράσταση το βιβλίο. Και ενώ στην αρχή δίσταζε μόλις τα Πουλιά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τότε είπε το οριστικό ναι. Πρόβες, παιχνίδια, χορός , ανάγνωση του έργου ακολούθησαν και τελικά το έργο ολοκληρώθηκε.
Την επόμενη μέρα βέβαια η αποστολή έγινε πιο περίπλοκη μιας και τα Πουλιά έπρεπε να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικές με τον κλάδο τους μιας και φέτος ο κλάδος Πουλιών γιορτάζει τα 80 χρόνια του. Η μέρα ολοκληρώθηκε με την τελετή υπόσχεσης.
Όλες οι παραπάνω δράσεις και η διανυκτέρευση έγιναν σύμφωνα με το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα και στα πλαίσια της προετοιμασίας για την κατασκήνωση που θα ακολουθήσει.
Οφείλουμε όμως σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον Δήμο Τρικκαίων για την παραχώρηση του σχολείου, όσο και την Σχολική Επιτροπή και τον Διευθυντή κύριο Γιάννη Μελισσίδη και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου για την άψογη συνεργασία.
Είναι όμορφο να βλέπεις τα σχολεία να γεμίζουν παιδικές φωνές και χαμόγελα ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

- Advertisement -


Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Τ.Τ Τρικάλων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ