13.3 C
Trikala
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υπερχείλιση Πηνειού: Η μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων 15 χρόνων (2 ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συναγερμός σε Τρίκαλα-Καρδίτσα, ενισχύονται αναχώματα.
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, για να αντιμετωπίσουν την ραγδαία άνοδο της στάθμης των νερών του Πηνειού και των παραποτάμων του.

- Advertisement -

Η σημερινή πλημμύρα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 15 χρόνων!

Στον Παραπόταμο Τρικάλων το νερό έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια του χωριού και όλο το αγρόκτημα έχει πλημμυρίσει.

Χαρακτηριστική εικόνα, τα νερά του Πηνειού γλύφουν το διάζωμα της παλιάς γέφυρας στη θέση Καραβόπορος,

Στη γέφυρα του Πορταϊκού η στάθμη είναι σε υψηλό επίπεδο και κινδυνεύουν βιομηχανίες. Μία από αυτές είναι μέσα στα νερά.

Στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης έχουν πλημμυρίσει. Ο επαρχιακός δρόμος προς Μαγούλα Καρδίτσας έχει διακοπεί και στο σημείο έγινε πρόχειρο ανάχωμα και τώρα ενισχύεται, καθώς η στάθμη ανεβαίνει κι άλλο από τα νερά του Πάμισου, παραπόταμο του Πηνειού.

Στη γέφυρα του Πηνειού, στα όρια των δύο Νομών, γίνεται μπάζωμα ενός αγωγού για να μην ξεφύγει το νερό προς Αγναντερό Καρδίτσας.

Στο Βαλομάνδρι και τα Ρόγκια, ενισχύεται το ανάχωμα, καθώς υπάρχει συνεχόμενη άνοδος της στάθμης.

Στο βίντεο υπάρχουν και οι συνεντεύξεις Περιφερειακών Συμβούλων Θεσσαλίας και Αντιδημάρχου Μουζακίου Καρδίτσας.
(Συνεχόμενη ενημέρωση… σε λίγη ώρα νεότερα από την υπερχείλιση του Ανάποδου ποταμού, όπου και εκεί χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει θάλασσα, με βίντεο και φωτογραφίες. Διακόπηκε η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Βαλτινού-Ελευθεροχωρίου).

1o BINTEO

2o BINTEO

ΦΩΤΟ

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC00956 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? DSC00977 ???????????????????????????????

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ