19.9 C
Trikala
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Κοντά στους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, στην Προ-Ανάσταση, ο Χρίστος Λιάπης

- Advertisement -

Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, στην ακολουθία της Προ-Ανάστασης, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο που έφερε νωρίτερα το Αναστάσιμο Φως στους νοσηλευόμενους ασθενείς, βρέθηκε ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, πριν τη λειτουργία της Αναστάσεως. Ο Δρ. Λιάπης ανέφερε, ευχόμενος για τις Άγιες Ημέρες:

“Ήταν τιμή μου να παραστέκομαι, δίπλα στον Φωτισμένον μας Ποιμενάρχη Χρυσόστομο, ως γιατρός και ως άνθρωπος, στους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη και που αυτές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, η σκέψη και η καρδιά μας έρχονται ακόμη πιο κοντά τους. Όπως ο Κύριος βάδισε στο εκούσιον πάθος, νικώντας τελικά τον θάνατο και τη φθορά, έτσι εύχομαι να ανατείλει ημέρα Αναστάσιμης Παρηγορίας, σωματικής και ψυχικής Δύναμης και Υγείας, για όλους τους ασθενείς του Νοσοκομείου Τρικάλων και για όλους τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Είθε το Φως του Αναστάντος Χριστού να διαλάμπει σε κάθε βήμα της ζωής μας και να δώσει ελπιδοφόρα κατάληξη στον οικονομικό και ηθικό Γολγοθά της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Φως στη ζωή μας και φως στον δρόμο της πατρίδας. Χριστός Ανέστη!”

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων – μέλος της ΟΓΕ- καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών του Νομού μας, να δώσουν το «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην  συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ την Κυριακή 8 ΜΑΗ στις 10.00π.μ. στην Πλατεία  «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ»

Στέλνουμε το μήνυμα της 1ης Μάη στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τη βαρβαρότητα των αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνεχίζουμε ενάντια στην Καπιταλιστική σκλαβιά, στον πόλεμο, στην ανεργία, στην φτώχια

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.

Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας!

 

Η 1η Μάη,

  • Είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση.
  • Είναι αφορμή για αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από πιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.
  • Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων.

Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

 

Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Έργα κ ημέρες του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολακη.

 

Ο πολύπαθος και ευαίσθητος κοινωνικά τομέας της υγείας βάλλεται και πάλι . Ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εν μέσω δημοσίων αντιδικιών με τον διορισμένο απο την ίδια τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννόπουλο , ζήτησε την παραίτησης του και τελικά τον αντικατέστησε. Αιτία η καταγγελία όλου του ΔΣ οτι ο κ. Πολάκης παρανόμως πήρε στο σπίτι του τα βιογραφικά των υποψηφίων γιατρών τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας της χώρας . Ενώ την αρμοδιότητα την ειχε αποκλειστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ . Ο ίδιος δημοσίως το παραδέχθηκε και δικαιολογούμενος αναφέρθηκε σε κακοδιαχείριση και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιλογή τους .

 

Όλα αυτά δημιουργούν πέρα από ερωτηματικά και σαφείς αμφιβολίες για τη δημοκρατική και σύννομη λειτουργία του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων Οργανισμών του .

Τα ερωτηματικά λοιπόν είναι σαφή:

1) Ποιος τελικά διοικεί το Υπουργείο Υγείας?
2) Γνωρίζουνε ο Υπουργός και ο Αν. Υπουργός το νομικό πλαίσιο των οργανισμών που εποπτεύουν , όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ ;
3) Η ομολογία του ίδιου του Αν . Υπουργού οτι υπήρχε παρέμβαση εκ μέρους του δεν δημιουργεί προβληματισμό στον Υπουργό Υγείας , τον Πρωθυπουργό ; Οταν μάλιστα η ενλόγω προκήρυξη αφορά στις ΜΕΘ και το άνοιγμα των δεκάδων κλινών σε αυτές που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, η Δικαιοσύνη δεν οφείλει άραγε να παρέμβει αυτεπάγγελτα οταν δημοσίως υπάρχουν αλληλοκαταγγελίες Διοικητή και Υπουργού για τη νομιμότητα της διαδικασίας στελέχωσής τους;

Σε τοπικό επίπεδο, το ΚΙΝΗΜΑ καλεί το μέλος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της βουλής , βουλευτή κ. Σάκη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές κ.Σιμορέλη και Κα Δριτσέλη

να δώσουνε σαφείς εξηγήσεις για τα έργα του κ. Πολακη και κατά πόσο αυτά ταιριάζουν με την πολυδιαφημιζόμενη ηθική της Αριστεράς.

 

Και επιτέλους

Για πόσο ακόμη ο χώρος της Υγείας, με τα προβλήματα που έχει , θα ανέχεται συμπεριφορές του “αριστερού ” ήθους και ύφους του κ. Πολακη?

 

Τομέας Υγείας  του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ευχές του Θανάση Λιούτα για το Πάσχα

 

 

Την ώρα αυτή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου ας μας γεμίσει με προσδοκία, αισιοδοξία και ελπίδα.

 

Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, πάνω απ’ όλα, είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται, αξίες διαχρονικές και τόσο επίκαιρες.

 

Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να φέρει την άνοιξη στις καρδιές όλων μας, αλλά και την πρόοδο και την ευημερία στον τόπο μας.

 

Εύχομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου, όπου κι αν βρίσκονται αυτές τις άγιες μέρες, να έχουν υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.

Θανάσης Λιούτας

Υποψήφιος βουλευτής Ν. Τρικάλων

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τις ημέρες αυτές των εορτών ας κοιτάξουμε τον διπλανό μας. Ας μοιραστούμε ανάγκες και αγωνίες. Ο λόγος της αγάπης και της αλληλεγγύης ας γίνει πράξη, έχοντας πάντα στο νου μας ότι το ατομικό καλό,  περνάει μέσα από το συλλογικό.

Εύχομαι στον καθ’ ένα να εκπληρώσει κάθε επιθυμία του.

Καλή Ανάσταση.

 

Βράντζα Παναγιώτα

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΣΥΡΙΖΑ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ο Κ. Σκρέκας κοντά στους εθελοντές των Τρικάλων

 

Κοντά στους εθελοντές των Τρικάλων οι οποίοι έβαψαν τη Μεγάλη Πέμπτη, κατά το έθιμο, 1.500 κόκκινα αυγά, βρέθηκε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

«Οι εθελοντές των Τρικάλων δίνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης» δήλωσε ο κ. Κ. Σκρέκας «αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, βοηθάνε συνανθρώπους μας, φροντίζουν την πόλη και αυτό τους καθιστά πρότυπο για όλους μας. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ