13.7 C
Trikala
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-κομμάτων-πολιτικών οργανώσεων-κινημάτων-βουλευτών-άρθρα-απόψεις

Μ.Μ.Ε Ν. Τρικάλων

- Advertisement -

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εκφράζει την αλληλεγγύη του στους δικαζόμενους αγωνιστές και δημοσιογράφους που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Προασπιζόμαστε τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τις λαϊκές ελευθερίες και την ελευθεροτυπία.

Το Δ.Σ.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Μήνυση κοινωνικού τρόμου
και κατάλυσης της δημοκρατίας

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Πριν 1-1,5 χρόνο βούιξε ο τόπος απ’ τις απλήρωτες και απολυμένες καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Απ’ την αποχή τους απ’ την εργασία για μέρες, τις διαμαρτυρίες τους στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις τους παντός είδους για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, πράγματα που προκάλεσαν τη βαθειά συγκίνηση στην τρικαλινή κοινωνία. Ακούσαμε ακόμα για απειλές που δεχόντουσαν απ’ την εργοδοσία, αλλά και για καθαρισμό των χώρων του Νοσοκομείου που γινόταν με ελλιπή υλικά. Κάτι που μας ανησύχησε όλους. Κι ακόμα γίναμε μάρτυρες ενός κινήματος αλληλεγγύης συμπολιτών μας προς τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου που, σπάζοντας το κλίμα φόβου, αγωνίζονταν και διεκδικούσαν τα δίκαιά τους.
Όλα τα παραπάνω εμείς οι κοινοί θνητοί τα πληροφορούμασταν καθημερινά απ’ τις εφημερίδες, το διαδίκτυο κ.λπ. ΜΜΕ. Ενώ το θέμα των καθαριστριών του Νοσοκομείου κυριαρχούσε για καιρό, ιδίως στα τοπικά ΜΜΕ, όπου τα σχετικά δημοσιεύματα επαναλαμβάνονταν διαρκώς, ο εργολάβος καθαριότητας του Νοσοκομείου ήταν άφαντος! Δεν ένιωσε την «εργοδοτική» ευαισθησία ούτε το δημοκρατικό καθήκον ή την κοινωνική του υποχρέωση να βγει δημόσια και να πάρει θέση. Να πληροφορηθούμε κι εμείς, βρε αδελφέ!, οι κοινοί θνητοί και απλοί πολίτες αυτού του τόπου, τι λέει και τι απαντά για όλα αυτά που του καταμαρτυρούνται. Τοιούτος μέγας σεβασμός απ’ τον εργολάβο-εργοδότη στη Δημοκρατία μας!
Και ω του θαύματος!
Ο εργολάβος που δεν είπε και δεν απάντησε τίποτα δημόσια!
Ο εργολάβος που απέφυγε τη δημοκρατική και πολιτική αντιπαράθεση, όπως ο διάβολος το λιβάνι, σιωπώντας επί μακρόν αιδημόνως!
Ε! αυτός ο εργολάβος και εργοδότης των καθαριστριών τους τύλιξε όλους σε μια κόλλα χαρτί και τους έστειλε κατηγορούμενους για… «συκοφαντική δυσφήμηση, απλή και διά του Τύπου, κατ’ εξακολούθηση και μη»! Στη μήνυσή του ο εργολάβος συμπεριέλαβε οτιδήποτε κινείται! Αλληλέγγυους κάθε προέλευσης, δημοσιογράφους, ένα γιατρό και ένα διευθυντή εφημερίδας, κάνοντας ωστόσο στοχευμένες επιλογές με πολιτικό πρόσημο. Π.χ. μήνυσε τους δημοσιογράφους μόνο και άφησε απ’ έξω τους εκδότες και διευθυντές των τοπικών συστημικών εφημερίδων, προφανώς για να σβήσουν και οι ελάχιστες φωνές κριτικής και αλήθειας που εμφιλοχωρούν σ’ αυτές, ενώ μήνυσε τον Διευθυντή της συνεταιριστικής Εφημερίδας των Συντακτών της Αθήνας, αφήνοντας απ’ έξω τον δημοσιογράφο που έγραψε το επίδικο άρθρο.
Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μήνυση κοινωνικού τρόμου και κατάλυσης της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας.
Έχουμε μια απροκάλυπτη δικαστικοποίηση και ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδίως στο σκέλος της αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου εν γένει. Πρόκειται για μια σφαίρα στην καρδιά της δημοκρατίας: καταργώ την αντιπαράθεση και σε στέλνω κατηγορούμενο στο εδώλιο! Έτσι ευνουχίζεται η δημοκρατία και φιμώνεται η κοινωνία! Ο κίνδυνος του ολοκληρωτισμού και του φασισμού προ των πυλών!
Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι τα παραπάνω ξεκίνησαν από ένα ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι, με τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του τούρμπο νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, οι υπηρεσίες καθαριότητας σε Νοσοκομεία, Δήμους κ.λπ. πέρασαν κυρίως σε χέρια «κολλητών» Στην Καθαριότητα δηλαδή έχουμε συνήθως μια σκληρή διαπλοκή πολιτικής ή δημαρχιακής εξουσίας, διοικήσεων οργανισμών και ιδιωτών εργολάβων. Πρόκειται για την Αγία Ομοούσιο Τριάδα ανόμων συμφερόντων.
Επειδή πρόκειται στην ουσία για πολιτική δίωξη των συμπολιτών μας, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ.
Οι οιωνοί είναι καλοί, αρκεί να το πιστέψουμε όλοι μας. Μπορεί να σηκωθεί ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στους δικαζόμενους αγωνιστές και δημοσιογράφους, που ταυτόχρονα θα είναι κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας. Να δημιουργηθεί μια Επιτροπή Αγώνα για την Υπεράσπιση των Δικαζομένων, της Ελευθερίας του Λόγου και της Δημοκρατίας, στην οποία θα συμμετέχουν πολίτες, συνδικάτα, επιστημονικοί και άλλοι σύλλογοι, κινήσεις και κινήματα, φορείς, συλλογικότητες, Δήμοι, με σκοπό η μήνυση να τους γίνει μπούμεραγκ και οι μηνυτές να γίνουν κατηγορούμενοι στην κοινωνία. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Ιδιαίτερα για τον Δήμο Τρικκαίων, πρέπει να τεθεί αμέσως το θέμα για να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση συμπαράστασης στους δικαζόμενους Τρικαλινούς, όπως συμπαραστάθηκε με την υπ’ αριθμ. 164/2014 απόφαση-ψήφισμά του στους δικαζόμενους για τα διόδια.
Θα ήταν ντροπή αν αφήναμε να ποινικοποιηθεί η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου στα Τρίκαλα, την πόλη με την πλούσια δημοκρατική ιστορία, τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού της και τη μακραίωνη ιστορία του τοπικού Τύπου.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ….!
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

Πολύ δύσκολα χρόνια ηρθαν για την πατρίδα μας,κατι που κανένας μας δεν το περίμενε σ’αυτή την έκταση και σ’αυτό το πλάτος. Οι τραγικές φιγούρες των πολιτών μαρτυρούν για την κατάντια της κοινωνιας,της οικονομίας και του κρατους,ως υπόσταση. Οι υπεύθυνοι δεν ζήτησαν ποτέ συγνώμη από τον Λαό για την σημερινή καταστροφη.Απεναντιας με ψεματα,με κορώνες και με πολιτική ξύλινη γλωσσα,προσπαθούν να ξαναγελάσουν την κοινωνία και να έρθουν στην εξουσία,για να αποτελειώσουν ότι απέμεινε όρθιο.
Το μεταναστευτικό δράμα ταλαιπωρεί καθημερινά όλους μας και η αβεβαιότητα για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος τρελαίνει τους εργαζομένους και τους συνταξιουχους.Τα Μ.Μ.Ε κάνουν λόγο για νέα περικοπή μισθών ,συντάξεων και επικουρικών και η ανησυχία των πολιτών μεγαλώνει δεδομένου ότι έφτασαν στο σημείο να μην μπορούν να ζήσουν σαν άνθρωποι και φυσικά να μην μπορούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φορους.Επισης η Αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ουσιαστική παράμετρος του Πολιτεύματος.
Μπροστά σ’αυτό το «εθνικό Βατερλω» ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγων,μηπως και ευρεθεί έστω και μια μικρή συναίνεση για τα μεγάλα θεματα,που απασχολούν την χωρά.
Είναι γεγονός πως δεν υπάρχουν πολιτικοί του ύψους των Τρικουπη,Βενιζελου,Κων/νου Καραμανλη Γεωργίου Παπανδρέου,ούτε στη Ευρώπηβρίσκειςπολιτικέςοντότητεςτων Ντεγκωλ,Σμιθ,Μιττεραν,Τσωρσιλ
.Αυτοι,οι παλαιοί «γίγαντες» που ενεπνεαν σεβασμό και εμπιστοσύνη στους λαούς τους και σ’ολη την Γηραιά Ηπειρο,δεν υπάρχουν πλέον. Σήμερα συναντούμε από μέτριες μέχρι ανύπαρκτες φυσιογνωμιες.Οσο για την Πατρίδα μας σχεδόν γελάει ο κόσμος με την κατάντια του πολιτικού συστηματος,όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ορισμένους Αρχηγούς.Μικρομεσαιοι,προβληματικοι,ασημαντοι,απροσωποι και κατά γενική ομολογία ανίκανοι αποφασίζουν ,δυστυχως,για το μέλλον της χωράς μας,των παιδιών μας και για την δική μας ζωή.
Η ακτινογραφία των σημερινών κομμάτων δείχνει πως δεν λειτουργούν δημοκρατικα,αφού είναι Αρχηγικα.Οι περισσότεροι από τους εθνοπατέρες είναι μετριότητες και το μόνο που τους απασχολεί είναι η προσωπική τους πολιτική επιβιωση.Διαφωνουν με τις κομματικές θέσεις, γίνονται ανεξάρτητοι και φυσικά συνεχίζουν να καλοπληρωνονται,να βολεύουν τα δικά τους παιδιά και να φεύγουν από τα κομματα,χωρις να παραδίδουν τις έδρες.
Η Ν.Δ. δεν μπορεί να μιλήσει πολιτικα.Ο Πλακιωτακης δεν πρόλαβε να μπει στο…τιμόνι και αμφισβητήθηκε από τα λεγόμενα…ιστορικά στελέχη της παραταξης.Ο,τι πάρετε από την Ν.Δ. με τρία …Ευρώ…!!.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού και η Φωφη Γεννηματα δεν μπορεί να συσπειρώσει κοσμο.Το Ποτάμι του Θεοδωράκη προσπαθεί να σταματήσει την εκλογική κατρακύλα και η Ένωση Κεντρωων του Λεβέντη σχοινοβατεί με τα εννέα-σημεία – προτάσεις προς την κυβέρνηση.
Μετά την Μαραθώνια σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπηρξε σύγκλιση όχι απόλυτη στα θέματα του Μεταναστευτικού και της Αναθεώρησης του Συνταγματος,στο φλέγον όμως θέμα του Συνταξιοδοτικού συμφώνησαν ότι διαφωνουν…!
Κι’όμως την στιγμή ,που η περιοχή μας φλέγεται και που παίζονται σκληρά γεωπολιτικά παιχνιδια,τα οποία θα καθορίσουν τις ισσοροπιες και τις νέες συμμαχίες πιθανως,για τα επόμενα εκατό χρονιά,είναι δυστύχημα που οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν βρίσκουν κοινή πορεία πλεύσης με την Κυβέρνηση για καθαρά προσωπικούς και πολιτικούς λογους.Η αδυναμία για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος λέγει πολλά.
Μακάρι η πατρίδα μας να μην πληρώσει αυτή την διαφωνία.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Με μαχητικότητα για την επιτυχία της νέας απεργίας στις 3 Δεκέμβρη!

ΟΧΙ στον προϋπολογισμό της πείνας και της εξαθλίωσης
ΟΧΙ στην κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και του ξεπουλήματος της Δημόσιας και της εργατικής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στην εξομοίωση των παροχών προς τα κάτω
ΟΧΙ στους νέους φόρους
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι,

Η ικανοποιητική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη έδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να υπομείνουν αδιαμαρτύρητα τις νέες στερήσεις στις οποίες τους υποβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις οδηγίες των Τροικανών και του κουαρτέτου.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και εφαρμόζοντας πιστά το 3ο μνημόνιο το οποίο από κοινού ψήφισαν με όλα τα μνημονιακά κόμματα, επιδράμει καθημερινά ενάντια στα εργατικά και τα λαϊκά νοικοκυριά λεηλατώντας ότι απέμεινε από τις προηγούμενες επιδρομές: η μείωση των δημόσιων δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση και τις κοινωνικές παροχές, η παραπέρα μείωση των συντάξεων, η αύξηση στα χρόνια για σύνταξη και η κατεδάφιση της εναπομείνασας κοινωνικής ασφάλισης, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, η φοροληστεία και φορολεηλασία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Με το νέο προϋπολογισμό, οι φόροι το 2016 αυξάνονται συνολικά κατά 2,2 δις, ενώ οι δαπάνες μειώνονται κατά 2 δις. Ειδικότερα οι άμεσοι φόροι προβλέπεται να αυξηθούν από 19,1 δις σε 20 δις και θα προέλθουν από την αύξηση φορολογίας εισοδήματος, όσο και τη φορολογία περιουσίας, κυρίως από τον ΕΝΦΙΑ.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι ταξικός όπως και οι προηγούμενοι!
Το μεγαλύτερο μέρος της φορολογίας εισοδήματος βαρύνει φυσικά πρόσωπα, κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους. Το 2016 θα είναι ένας ακόμα χρόνος υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων από έμμεσους φόρους οι οποίοι αυξάνονται κατά 1.141 εκατ.
Συνολικά οι έμμεσοι φόροι στο σύνολο των φόρων ανεβαίνουν στο 51,2%, σε σχέση με 49,5% το 2014.!
Όσον αφορά τις δαπάνες, οι περικοπές αφορούν κυρίως μισθούς-συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Ειδικότερα οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις μειώνονται κατά 357 εκατ., ενώ οι επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς μειώνονται κατά 452 εκατ.
Στις συγκοινωνίες μειώνονται κατά από 292 εκατ. σε 220 εκατ. (- 24,6%), στους ΟΤΑ από 250 σε 92 εκατ. (- 63,8%).
Όσον αφορά το ΑΕΠ από 175,6 δις το 2015 προβλέπεται να περιοριστεί στα 174,4 δις (- 0,7%), συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά την καθοδική του πορεία από 232 δις το 2009.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών τις οποίες εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με ευλάβεια και «λεβέντικα» η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική αποτελεί το όραμά τους και θα αποτελεί την μόνιμη πολιτική τους για το επόμενο διάστημα: φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, διαρκή φορολεηλασία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι,

Οι αντιδράσεις που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία από την υλοποίηση των μέτρων του βάρβαρου 3ου μνημονίου οδηγούν στην ραγδαία απώλεια της λαϊκής στήριξης και ανοχής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με αποτέλεσμα αυτή να αναζητά σωσίβιο διάσωσης στα μνημονιακά κόμματα του παλιού κομματικού συστήματος, σε αυτούς που ευθύνονται για την εξαθλίωση της κοινωνίας, και σε αυτούς που κάποιοι τους έστειλαν στη βουλή για να την διακωμωδήσουν.
Καμία υποστήριξη, καμία ανοχή στις εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές και στις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν! Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν!
Να μοχθήσουμε για την οικοδόμηση ενιαίου αντιμνημονιακού πολιτικού μετώπου, για την ακύρωση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών νόμων με την απαραίτητη για αυτό διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ευρωζώνη και την σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από αυτή.
Για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων του κινήματος από μια δική του κυβέρνηση.
Για να μην πισωγυρίσουμε.
Η πάλη για την εκπλήρωση αυτών των στόχων θα είναι σκληρή. Αποτελεί όμως μονόδρομο για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν!

Να διεκδικήσουμε αγωνιστικά:
• Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους-ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-άμεσα μέτρα για τους άνεργους-προστασία της πρώτης κατοικίας
• Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
• Έξοδος από την ΟΝΕ και σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ
• Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους
• Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό έλεγχο
• Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και συνολικά της υπερφορολόγησης
• Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τα μέλη και τους φίλους της, να μπουν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επιτυχία της νέας απεργίας στις 3 Δεκέμβρη.
Σε κάθε εργοστάσιο, γραφείο, γιαπί, τόπο δουλειάς και γειτονιά, να γίνουν κήρυκες της επιτυχίας της απεργίας. Να γίνουν κήρυκες και προπαγανδιστές των δίκαιων εργατικών διεκδικήσεων και οργανωτές της συμμετοχής στην απεργία και για την επιτυχία της.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα και την απεργία στη 1/12 των εργαζομένων στα καρφούρ-Μαρινόπουλος, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις που διευκολύνονται από τους μνημονιακούς νόμους, και καλούμε σε συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις τους.

Όλοι και όλες στην απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Τρικάλων
οργανώνει το Σάββατο 5/12, στις 6:30 το απόγευμα στο art cafe Σουίτα,
εκδήλωση-συζήτηση για τις μισθολογικές, ασφαλιστικές και εργασιακές εξελίξεις στον χώρο των εκπαιδευτικών.
Το νέο μνημόνιο έρχεται να εντείνει την επίθεση του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου και των εκφραστών τους στον ελληνικό λαό. O κλάδος της εκπαίδευσης δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και δέχεται εδώ και χρόνια διαρκή χτυπήματα στα δικαιώματά του.
Η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, πιστεύοντας ότι πρέπει να συζητούμε τα προβλήματά μας, να βρίσκουμε τις αιτίες τους και, κυρίως, να δρούμε, βάζοντας φραγμό αντίστασης απέναντί τους, σας καλεί στην εκδήλωση της, την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει το προσεχές διάστημα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Θέμα: “Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να σώσει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο”
Στη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιείται η συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, βρίσκεται από την Πέμπτη 26/11/2015, η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστο Καραγιαννίδη και Νεκτάριο Σαντορινιό.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για το μεταναστευτικό ζήτημα, η ελληνική αντιπροσωπεία, προχώρησε σε ειδική παρέμβαση, εκθέτοντας την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και καταθέτοντας προτάσεις για μια πιο συντονισμένη και από κοινού οργανωμένη διαχείριση του προβλήματος.
Τις θέσεις της ελληνικής ομάδας παρουσίασε στην συνδιάσκεψη ο Νεκτάριος Σαντορινιός.
Για τις επιθέσεις στο Παρίσι
Εκ μέρους όλης της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στην έναρξη της ομιλίας του, εξέφρασε την απεριόριστη συμπαράσταση της αντιπροσωπείας στον Γαλλικό λαό και δήλωσε απερίφραστα την καταδίκη της στις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι.
«Οι τρομοκράτες θα έχουν νικήσει μόνο αν καταφέρουν να μας εμφυσήσουν τον φόβο, μόνο αν η Ευρώπη σταματήσει να είναι η έκφραση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας», σημειώθηκε στο κείμενο της ελληνικής αντιπροσωπείας, μεταφέροντας τα λόγια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Το προσφυγικό στην Ελλάδα
«Η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να σώσει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Η θάλασσα του Αιγαίου έχει γεμίσει από ανθρώπους μέσα σε τρύπιες βάρκες που προσπαθούν απεγνωσμένα να σωθούν. Μέχρι τώρα η χώρα μας έχει σώσει 83.000 πρόσφυγες και έχει αντιμετωπίσει 2.5000 περιστατικά ναυαγίων. Με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και τοπικών κοινωνιών, καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουμε τους πρόσφυγες, να φτάσουν σώοι και αβλαβείς στις ακτές των νησιών και να τους προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, ανέφερε η ελληνική αντιπροσωπεία.
Όσα δεν έγιναν για το μεταναστευτικό
Η ελληνική αντιπροσωπεία στην παρέμβασή της, δια στόματος Νεκτάριου Σαντορινιού, στάθηκε, ιδιαίτερα, στο πόσο διαφορετική θα ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος αν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης αποφάσιζαν να βοηθήσουν ουσιαστικά στη διαχείριση. «Μέχρι τώρα, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχουν δείξει απροθυμία να δεχτούν μεγαλύτερους αριθμούς προσφύγων. Θεωρούμε ότι πρέπει να στηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης και αντιμετώπισης όσων ανθρώπων ζητούν την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας. Ένας μηχανισμός που να λειτουργεί σε βάση υποχρεωτική και με ισότιμη προσφορά από όλες τις χώρες», πρότειναν οι έλληνες εκπρόσωποι.
FYROM και Τουρκία
Η ελληνική αντιπροσωπεία στη συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ, καταδίκασε απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση της FYROM να χτίσει τείχος στα σύνορά της και κάλεσε άμεσα τη γείτονα χώρα να συμμορφωθεί με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.
Αναφορικά με την Τουρκία, η παρέμβαση της ελληνικής αποστολής, αν και αναγνώρισε, πως είναι η κατεξοχήν χώρα που υφίσταται το πρόβλημα- αφού φιλοξενεί πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες- εντούτοις είναι μια χώρα που αποτελεί το κλειδί στο να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα τις προσφυγικές ροές που φτάνουν στα νοτιο- ανατολικά σύνορα της Ευρώπης. «Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η λύση για να μην έχουμε άλλους θανάτους στο Αιγαίο είναι να γίνεται η ταυτοποίηση και ο έλεγχος των προσφύγων στο έδαφος της Τουρκίας», σημείωσε η ελληνική αντιπροσωπεία, θεωρώντας ταυτόχρονα ότι είναι βασική παράμετρος, όποια μορφή και αν πάρει η συνεργασία Τουρκίας- Ε.Ε. να είναι είναι μέρος ενός συνολικού μηχανισμού αποτελεσματικής διαχείρισης του προβλήματος.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Χέρι-χέρι με τους ιμπεριαλιστές
Η επίσκεψη Τσίπρα στο Ισραήλ κορυφώνει τη σύσφιξη σχέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία συνεχίζει να δολοφονεί μαζικά και αδιάκριτα Παλαιστίνιου. Έρχεται ως συνέχεια της στρατιωτικής συμφωνίας που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι, συμφωνία που υπενθυμίζουμε προβλέπει εκπαίδευση των στρατών των δύο χωρών με εκατέρωθεν αποστολές, διαμονή για στρατιωτικές ασκήσεις κ.λ.π. Πράγματα δηλαδή που καμία άλλη χώρα, πλην των ΗΠΑ, δεν έχει συμφωνήσει με το Ισραήλ.
Η «πρώτη φορά αριστερά» με λίγα λόγια συμπορεύεται βήμα το βήμα με τους ιμπεριαλιστές, τους σφαγείς των λαών, τις πιο ακροδεξιές εκφάνσεις της εξουσίας.
Η πολιτική που ακολουθεί προβλέπει περισσότερη στρατιωτικοποίηση, δυστυχώς όχι μόνο τη γραφική που το βράδυ βλέπει στον ύπνο του ο Καμμένος και το πρωί υλοποιεί, αλλά και την επικίνδυνη, αυτή που εμπλέκει το λαό σε ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ενισχύει τις διεθνείς ιμπεριαλιστικές σχέσεις.

Όλα τα προφανή βαραίνουν πλέον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τη μια οι συμμαχίες με το Νετανιάχου που φόρτωσε ακόμα και το Ολοκαύτωμα στους Παλαιστινίους, τους οποίους μακελεύει καθημερινά, από την άλλη το πέρασμα του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο στρατόπεδο των «ισαποστασιακών», μια ιδεολογική ακροβασία που εσκεμμένα επέλεξε και σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή επιλογή ουδετερότητας ανάμεσα στις δύο πλευρές, Παλαιστίνη και Ισραήλ. Σημαίνει τη σαφή επιλογή στρατοπέδου, σε αυτό της ιμπεριαλιστικής νομιμότητας και απέναντι στον παλαιστινιακό λαό που υποφέρει και εξαφανίζεται κάτω από τα όπλα του IDF και των εποίκων, πίσω από τα συρματοπλέγματα που υψώνει το ισραηλινό κράτος σε κάθε δικαίωμά του για μόρφωση, δουλειά, ζωή.

Επιπλέον, η δεύτερη συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, αυτή τη φορά σε κορυφαίο επίπεδο, επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον «άξονα» Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος. Από το «είμαστε εντός εμβέλειας των πυραύλων του Ιράν» που έλεγε ο Π. Καμμένος το περασμένο καλοκαίρι, περνάμε τώρα στην υλοποίηση του δόγματος της «σκληρής ισχύος» επάνω στον προαναφερθέντα άξονα. Με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά θέματα, που είναι βασικά στην ατζέντα Τσίπρα-Νετανιάχου και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, η συγκυβέρνηση βάζει την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στα σχέδια ΗΠΑ-Ισραήλ, ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές σχέσεις, αφήνει ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.

-Μποϊκοτάζ στη δολοφονική ισραηλινή κυβέρνηση
-Καμία στρατιωτική συνεργασία, καμία συμπόρευση με τους ιμπεριαλιστές
-Νίκη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού
-Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με οποιονδήποτε ρόλο.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους σε
όλη την Επικράτεια (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Λαμία, Καβάλα, Αγρίνιο, Βόλο, Τρίκαλα, Αλεξανδρούπολη, Τρίπολη, Λάρισα, Ρόδο, Γιάννενα Κόρινθο, Καρδίτσα, Άμφισσα, Νάουσα, Κοζάνη, Τύρναβος κ.α.) και έδωσαν το αγωνιστικό παρόν για να υπερασπιστούν το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και να απαιτήσουν Δωρεάν Ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς επιχειρηματική δράση, για όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Όλοι χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στη συγκέντρωση της Αθήνας οι χιλιάδες συνταξιούχοι όλοι μαζί πορεύτηκαν στο Υπουργείο Υγείας. Η αντιπροσωπεία των οργανώσεων τους συναντήθηκε με τον Υπουργό και συζήτησε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς και τους προγραμματισμούς της κυβέρνησης πάνω στην υγεία με π.χ. προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την κατά 150.000.000 ευρώ χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2015 και άλλα τόσα για το 2016 κ.α.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις την Πέμπτη 3/12/2015.
Ακόμα καλούν τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για τα δίκαια αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος και τονίζουν ιδιαίτερα ότι με ψίχουλα, όπως αυτά που έταξε ο Υπουργός Υγείας δεν ικανοποιούμαστε. Άλλωστε η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις που μας έχει δώσει.
Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός μπορεί και πρέπει να ανατρέψει όλα τα σενάρια που υπάρχουν τόσο για το ασφαλιστικό σύστημα και τον σφαγιασμό των συντάξεων όσο και την κατάρρευση του συστήματος υγείας υπέρ του κεφαλαίου.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
1. Σύνταξη στα 67!!
2. Πλήρη σύνταξη μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας
3. Δραστική μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των χρόνων εργασίας και όχι του τελευταίου μισθού.
4. Κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ
5. Θεσμοθετεί μια «εθνική σύνταξη» κάτι σαν φιλοδώρημα και πάνω σ’ αυτή θα προστίθεται μια «αναλογική σύνταξη» ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων, το εισόδημα, το ύψος του μισθού και με ρήτρα ανάπτυξης. (3ο μνημόνιο)
6.Ενοποιεί όλα τα ταμεία σε ένα
7. Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και 40 έτη εργασίας.
8. Επανυπολογισμός των συντάξεων με νέο μαθηματικό τύπο που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους.
9. Θεσμοθετείται νέος φόρος για την ασφάλιση
10. Απαλλάσσει το κράτος και τους εργοδότες από την ασφαλιστική εισφορά, αυξάνει την εισφορά των εργαζομένων. Μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.
11. Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ουσιαστικά καταργεί την σύνταξη και την ασφάλιση για τους νέους.
12. Τσακίζει την προστασία της μητρότητας, καταργεί πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, αυξάνει τη συμμετοχή στα φάρμακα.
13. Διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Βάση των αντιασφαλιστικών ανατροπών είναι ο ν. 3863/2010 (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη) και το 3ο μνημόνιο.
14. Μέσω του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται παραπέρα οι δαπάνες για την ασφάλιση την ίδια στιγμή που κράτος και εργοδοσία χρωστούν στα ταμεία 80δις!!!

Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που έχουν θεό την ΕΕ, ικανοποιούν πάγιες αξιώσεις της ΕΕ και της πλουτοκρατίας για τη διάλυση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού συστήματος.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ενότητα και αγώνας για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
10.00π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΚΑΙ 10.00π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μία από τις πιο σοβαρές διαδικασίες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι αποτελεί η διαδικασία ελέγχου μέσα από την διεξαγωγή ερωτήσεων της δημοτικής αρχής, αλλά και ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Η ειρωνεία και η λοιδορία ορισμένων δημοσιογραφούντων κύκλων και ραδιοφωνικών σταθμών, που συμπτωματικά τυχαίνει να διάκεινται φιλικά προς τον κ. Δήμαρχο, που αυτοαναγορευμένοι προφανώς σε δημόσιους λογοκριτές, γιατί δεν επιθυμούν να ασκούμε «ενοχλητική» αντιπολίτευση και έλεγχο και που προφανώς θορυβούνται και παρομοιάζουν τη διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής με «κουβέντες καφενείου», στοχεύει κατά την άποψή μας ξεκάθαρα στη συνολική απαξίωση της θεσμικής λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου.
Σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική μας παράταξη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέδειξε αλλά και αναζήτησε απαντήσεις για τα παρακάτω ζητήματα που θεωρήσαμε ότι απασχολούν τους πολίτες και την τοπική κοινωνία :
1)Πρότεινε να υπάρξει απόφαση του Δήμου για την μετονομασία του Αθλητικού Κέντρου Μπάρας σε Δημοτικό Γυμναστήριο «Θεοφάνης Φόρος», ως ελάχιστη απόδοση τιμής στην μνήμη ενός πραγματικού εργάτη του αθλητισμού και του μπάσκετ, αφού τα τελευταία 25 χρόνια ο πρόσφατα αδικοχαμένος Φάνης Φόρος συνέβαλλε τα μέγιστα στην προώθηση του αθλήματος μέσα από την ανάδειξη πολλών αυθεντικών ταλέντων από τις μικρές ηλικίες.
Σε αυτήν την πρότασή μας, ενώ θεωρούσαμε ότι θα συναντούσε την ομόθυμη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, ώστε ο Δήμος να αποδείξει ότι ξέρει να τιμά την προσφορά όχι μόνο των αξιωματούχων, αλλά και των πραγματικά εργατών της ζωής, δυστυχώς υπήρξε εκ μέρους του Δημάρχου μια μάλλον «ψυχρή» αντιμετώπιση, γεγονός που μας υποχρεώνει να επαναφέρουμε την πρότασή μας μέσω πλέον της προβλεπόμενης από τον κανονισμό διαδικασίας, ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση του Δήμου.
2)Αναδείξαμε το καθεστώς της διαχείρισης των δημοτικών κοιμητηρίων, αφού η απουσία παντελώς της παρέμβασης του Δήμου και η ανοχή των τελευταίων δημοτικών αρχών, παρέχει τη δυνατότητα σε ένα παρασιτικό κύκλωμα και σε πρόσωπα εκτός ή εντός του δημοτικού οργανισμού να «δραστηριοποιούνται» και να κερδοσκοπούν εκμεταλλευόμενα ασύστολα την πίστη και τον πόνο των πολιτών για την απώλεια των προσφιλών τους προσώπων .
3)Παράλληλα αναζητήσαμε τη θέση της δημοτικής αρχής για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, όπως αυτό της αποτέφρωσης των νεκρών, σε ένα ζήτημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προοδευτική αντιμετώπιση πληθώρας προβλημάτων συνειδησιακής, θρησκευτικής αλλά και χωροταξικής αντιμετώπισης εκσυγχρονισμού της διαδικασίας της ταφής των νεκρών, αφού πλέον υπάρχει η νομοθετική ρύθμισή του , μέσα από τις διατάξεις των άρθρων 48 και 49 του νόμου 4277/2014.
Και σε αυτό το ζήτημα συναντήσαμε τη αδιάφορη αντιμετώπιση εκ μέρους του κ. Δημάρχου, που όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να αναλάβει καμία σχετική πρωτοβουλία, παρά τα όσα προεκλογικά υπόσχονταν , προφανώς επειδή δεν του το επιτρέπουν οι στενές του σχέσεις με την ηγεσία της τοπικής εκκλησίας.
Αντίθετα από την πλευρά μας και σε συνεννόηση με ενδιαφερόμενους φορείς, στην αρχή του νέου έτους σκοπεύουμε να εισάγουμε για ψήφιση σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο, ευελπιστώντας ότι θα έχουμε μαζί μας την πλειοψηφία της συνειδησιακής κρίσης της πλειοψηφίας των συναδέλφων, ανεξαρτήτως πολιτικών ή παραταξιακών εντάξεων.
4)Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα του οχήματος χωρίς οδηγό, ενδεχόμενο που είχαμε επισημάνει έγκαιρα και δημόσια, όταν όλοι πανηγύριζαν για το «καινοτόμο» χαρακτήρα του εγχειρήματος, ζητήσαμε να λάβουμε διαβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή ότι θα υπάρξει δέσμευση των τεχνικών του προγράμματος ότι δεν θα υπάρξει πιθανότητα να ξανασυμβεί και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία του οχήματος.
Θεωρούμε το ατύχημα ως σημαντική ένδειξη αστοχίας του όλου προγράμματος και ως ένα «προειδοποιητικό» γεγονός για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και απαιτούμε να ληφθούν οι δέουσες τεχνικές ή πολιτικές αποφάσεις για την αποφυγή παρόμοιων ή σοβαρότερων περιστατικών στο μέλλον .
Η απάντηση του κ. Δημάρχου κρίνουμε ότι ήταν απόλυτα αναντίστοιχη της σοβαρότητας του θέματος, προσχηματική και αφοριστική, αφού επικαλέστηκε παρόμοια περιστατικά με τροχοφόρα οχήματα που έχουν οδηγό, λησμονώντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος ενώ καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν επιβαίνοντας στο όχημα, ταυτόχρονα όμως και σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που ενέκρινε η πλειοψηφία, απεκδύεται των όποιων ευθυνών του απέναντι στους επιβάτες, μεταθέτοντας σε αυτούς την ευθύνη για την οδική τους ασφάλεια !!!
5)Χαρακτηριστικό επίσης της σοβαρότητας του πως αντιμετωπίζει τα δημόσια ζητήματα του Δήμου, η δημοτική πλειοψηφία είναι και η τύχη ενός άλλου εφευρήματος της, του «φωτοβολταϊκού δέντρου», το οποίο ενώ αποφάσισε να το τοποθετήσει μέχρι τις 28/2/2016 στην κεντρική πλατεία, γεγονός στο οποίο είχαμε αντιδράσει, στη συνέχεια και εξ αιτίας της αρχιερατικής εγκατάστασης του νέου μητροπολίτη το απέσυρε, με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε ένα βράδυ, παραβιάζοντας στην ουσία την απόφαση του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου, επειδή αυτό το απαίτησε προφανώς η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας, ώστε ανεμπόδιστα να διεξαχθεί η τελετή. Η υπαγωγή των αποφάσεων συλλογικών οργάνων σε κελεύσματα τρίτων ασφαλώς και δεν αποτελεί θετική ένδειξη για τη λειτουργία της δημοκρατίας στο Δήμο.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Συνάδελφοι
Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικρέμποροι, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!

Ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει μειώσεις, περικοπές και νέους φόρους για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
2,5 δισ. Ευρώ, κόβουν από μισθούς, συντάξεις, παροχές στους οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα κάθε είδους επιδόματα.
3,2 δισ. ευρώ, μας παίρνουν μέσα από την αύξηση της φορολογίας και τα κάθε είδους χαράτσια.
Για εμάς περικοπές και φτώχεια.
15 δις. Ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που είναι έτοιμες να μας πάρουν και τα σπίτια.
Αυτή είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου.
Ετοιμάζονται για το τελειωτικό χτύπημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Μετά τις ρυθμίσεις για τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, έβαλαν μπροστά τα σχέδια για:
• Δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχειας,
• Αλλάζουν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
• Συνδέουν τις εισφορές με το εισόδημα διαλύοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με στόχο την παραπέρα μείωση της σύνταξης και την δραστική μείωση της κρατικής συμμετοχής
• Ετοιμάζονται να παραδώσουν την ασφάλιση στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που ήδη το α εξάμηνο του 2015 είχαν τζίρο 2 δις ευρώ.

Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους! Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!
Αποκρούουμε τις λογικές που σπέρνουν το δηλητήριο της διάσπασης, που θέλουν να φορτώσουν τις ευθύνες στη μια ή στην άλλη κατηγορία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
Η επίθεση μας τσακίζει όλους, συνταξιούχους, αυτούς που ετοιμάζονται να βγουν τώρα στη σύνταξη και πάνω απ΄όλα τους νεότερους συναδέλφους.

Τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους θέλουν να ξεφορτωθούν την κοινωνική ασφάλιση. Για να θησαυρίσουν ακόμα περισσότερο εις βάρος μας. Έτσι εννοούν την ανάπτυξη και το ξεπέρασμα της κρίσης. Κέρδη γι΄αυτούς, βαριές θυσίες για εμάς
Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει , μπροστά μας είναι μόνο ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους, ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ, για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη και τον αφανισμό προκειμένου να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας μόνος του στην επίθεση! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη.
Καμιά λαϊκή οικογένεια να μην βρεθεί στο δρόμο!
Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας. Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Οργανώνουμε παντού εστίες αντίστασης, σωματείο το σωματείο, με επιτροπές αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά.

Κάνουμε στην άκρη τις ηγεσίες της ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ- ομοσπονδιών που για μια ακόμα φορά αποδείχτηκαν επιζήμιες για τα συμφέροντά μας. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς παντού. Δυναμώνουμε με νέα σωματεία την ΠΑΣΕΒΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Οι συναντήσεις αρχηγών δεν λύνουν τα μεγάλα προβλήματα
Ο δρόμος που τραβάει ο κ. Τσίπρας είναι λάθος. Τα αδιέξοδα στην κοινωνία μέρα με την μέρα μεγαλώνουν. Και βέβαια οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών δεν λύνουν τα προβλήματα της κοινωνίας.
Την επισήμανση αυτή έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού στις δηλώσεις τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε «τα προβλήματα της κοινωνίας θα τα έλυνε μια κυβέρνηση που θα είχε στόχους και θα είχε τους ανθρώπους που έκαναν τις πολιτικές αλλά φαίνεται ότι αυτό το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαθέτει ούτε προτάσεις, ούτε τους κατάλληλους ανθρώπους»
Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, έγινε δεκτή από όλους πλην του εκπροσώπου της ΝΔ, η πρότασή του Κινήματος ν’ αλλάξει ο εκλογικός νόμος από αυτή τη Βουλή μ’ ένα πιο αναλογικό σύστημα. «Τους περιγράψαμε και το σύστημα που θέλει το Ποτάμι», είπε και εξήγησε ότι πρόκειται «για ένα σύστημα με δύο κάλπες που θα καταργήσει τη δυνατότητα των επωνύμων και των πλουσίων να έχουν εύκολη πρόσβαση στη Βουλή».
Ακόμη ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για το προσφυγικό «γιατί οι ροές αυξήθηκαν και λόγω της ανευθυνότητας των υπουργών που διατείνονταν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς σύνορα που ο καθένας μπορεί να έρχεται και να πηγαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη». Πρόσθεσε ότι κατέληξαν σ’ ένα κείμενο για το προσφυγικό που θα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει πρωτοβουλία με την πίεση της Ελλάδας, ώστε στην Τουρκία να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα.
Σ’ ότι αφορά το Ασφαλιστικό είπε ότι είναι το τέρας που έκρυβαν όλα τα κόμματα εξουσίας κάτω από το χαλί και δε θέλουν να το αντιμετωπίσουν, ενώ το Ποτάμι είναι έτοιμο να πει τις απόψεις του στη Βουλή καθώς επιθυμεί ένα βιώσιμο σύστημα χωρίς νέες περικοπές και χωρίς νέα βάρη στον κόσμο της παραγωγής. Και επεσήμανε χαρακτηριστικά στον κ. Τσίπρα ότι διαδήλωνε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τότε που ο κ. Γιαννίτσης προσπαθούσε να κάνει κάποιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός δέχτηκε ότι υπάρχει μια ευθύνη και της Αριστεράς για τις τότε αντιδράσεις.
Το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν έχει προτάσεις ούτε κατάλληλους ανθρώπους
Το Ποτάμι – Τομέας Ν.Τρικάλων
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ