13.5 C
Trikala
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ: Οι πρόσφυγες κατασκήνωσαν και απέκλεισαν την Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Τι ζητάνε-Ποιες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (ΒΙΝΤΕΟ-27 ΦΩΤΟ)

Η κάμερα του trikalaola.gr κατέγραψε πριν από λίγο τον αποκλεισμό της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων από τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται ακριβώς δίπλα από τη διασταύρωση της Ε.Ο.  στο παλιό στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, στην Μάνδρα Λάρισας.

- Advertisement -

Ο αποκλεισμός είχε αρχίσει το απόγευμα και οι πρόσφυγες σιγά-σιγά έβγαλαν τα στρατιωτικά ράντζα, άνοιξαν σκηνές όσοι είχαν και αποφασισμένοι κατασκήνωσαν πάνω στο δρόμο αποκλείοντάς τον.

Στο σημείο υπήρχαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας μαζί με τον διευθυντή κ. Γεώργιο Αγάκο. Από πλευράς Αστυνομίας έχουν γίνει οι συστάσεις στους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στον καταυλισμό, αλλά οι πρόσφυγες όχι αλά δεν υποχώρησαν, αλλά ενίσχυσαν κι άλλο την κατάληψη της Ε.Ο. με άτομα και εξοπλισμό διαβίωσης.

Στις διασταυρώσεις παράκαμψης είναι συνέχεια αστυνομική δύναμη για να διευκολύνει τους οδηγούς που θέλουν να μετακινηθούν στον άξονα Λάρισας-Τρικάλων.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε στα Αγγλικά εκπρόσωπος των μεταναστών, ο οποίος ανέφερε τους λόγους που απέκλεισαν την Εθνική Οδό:

“Ευχαριστούμε την Ελλάδα και την κυβέρνηση. Εμείς αυτή τη μέρα κλείσαμε το δρόμο, δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, απλά θέλουμε να πάμε σε ένα άλλο χώρο φιλοξενίας, ασφαλέστερο από αυτόν, χωρίς σκορπιούς και φίδια, έως ότου ανοίξουνε τα σύνορα. Αυτό είναι το αίτημά μας. Όλοι οι άνθρωποι εδώ, θέλουμε να ανοίξουν τα σύνορα. Η ζωή μας εδώ είναι άσχημη. Εμείς θέλουμε να φύγουμε. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στις άλλες χώρες πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο για εμάς. Δεν υπάρχει οργανισμός, είναι όλοι στρατιώτες και οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν. Αυτό είναι”.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αποκλεισμού και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στο 17ο χλμ. της Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων από διαμαρτυρόμενους υπηκόους Συρίας, από ώρα 21.00΄ της (08-04-2016) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων από τη διασταύρωση Μάνδρας μέχρι τη διασταύρωση Δαμασίου.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:
  • Όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων.
  • Όλα τα οχήματα έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Μάνδρας και θα κινούνται μέσω της Επ. Οδού Μάνδρας-Κοιλάδας, της Ε.Ο. Λάρισας-Καρδίτσας και στη συνέχεια μέσω της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων.
  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λάρισα:
  • Όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας και ακολούθως μέσω της Ε.Ο. Καρδίτσας-Λάρισας.
  • Όλα τα οχήματα έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Δαμασίου προς την Επ. Οδό Δαμασίου-Τυρνάβου και στη συνέχεια μέσω του Τυρνάβου θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683169 και 2410-683176.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο του trikalaola.gr και τις φωτογραφίες.    

 


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ