11.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλήθος Τρικαλινών στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ευγένιου (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Ευγένιου Θεοδωσιάδη τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Παναγίας Επίσκεψης Τρικάλων,  παρουσία πλήθους κόσμου, αφού ο Γέροντας είχε πολλά πνευματικά παιδιά και όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκε για την χριστιανική του αγάπη.

- Advertisement -

Έτσι ήταν αναμενόμενο να υπάρξει και η ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά των πιστών, που του είπαν το ύστατο χαίρε. Μαζί τέλεσαν την Εξόδιος Ακολουθία,  σε μια ιστορική στιγμή για την τοπική εκκλησία, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένοι από τους Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Αυλώνος κ. Χριστόδουλο.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης π. Νήφων, ενώ για τον βίο και το έργο αναφέρθηκαν οι δύο Μητροπολίτες π. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος και Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Παρέστησαν εκπρόσωποι Μοναχών-χές, από τις Ι.Μ. Δουσίκου, Μετεώρων, Βυτουμά κ.α. Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης και πολιτικά πρόσωπα.

Η ταφή έγινε στο 1ο νεκροταφείο Τρικάλων, κοντά στα πνευματικά του παιδιά, όπως ήταν η επιθυμία του ιδίου.

Δείτε 65 εικόνες και το 1ο βίντεο και θα ακολουθήσουν άλλα 2 βίντεο, με τον επικήδειο και την αναφορά των δύο Μητροπολιτών και τον τελευταίο ασπασμό.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ