13.5 C
Trikala
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μήνυμα με… νόημα από τον συνδυασμό Λάππα

Με κουβαλητό νερό ο μύλος δε γυρίζει.
(Από τη λαϊκή σοφία που είναι διδακτική:
Σιγά-σιγά τα όργανα κι είναι φτωχός ο γάμος.
Πίσω να πάει ντρέπεται, μπροστά να πάει φοβάται.
Όλα του πρέπουνε του νιου, εκτός απ’ το κουμάντο.)
«Ήγγικεν η ώρα της κρίσεως» και της αποκαλύψεως… Τώρα δεν διεκδικούν την ψήφο των πολιτών οι φίλοι και οι συγγενείς, αλλά αναμετρώνται δύο πρόσωπα. Τώρα κανείς δεν μπορεί να κρύψει ή να κρυφτεί. Κι επειδή, «μικρό χωριό» τα Τρίκαλα, όλοι είναι γνωστοί. Κανείς δεν προήλθε από παρθενογένεση.
Το προηγούμενο διάστημα με μια «επικοινωνιακή καταιγίδα», ο κ. Παπαστεργίου, πρότεινε στους συμπολίτες την «επανεκκίνηση», ως τη «νέα» πρόταση, την «ανεξάρτητη» από κόμματα και βουλευτές, την «απαλλαγμένη» από «αμαρτίες» του παρελθόντος. Συνόδευσε, μάλιστα, την «όμορφη» αυτή «συσκευασία» με προτάσεις και «μαγικές λύσεις», αλλά, και υποσχεσιολογία διορισμών, ακόμη και εικονικές πατροκτονίες.
Ήδη, από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, «άνοιξε το κρεμμύδι» και όσο ξεφλουδίζεται, τόσο … «μυρίζει»…
• Είναι πλέον φανερό ότι η «επανεκκίνηση» σημαίνει επαναφορά του «συστήματος Ταμήλου», που ευθύνεται για το χάλι στο οποίο βρισκόταν ο δήμος πριν από τρία χρόνια και καταδικάστηκε από τους πολίτες του τόπου μας. Πρώτοι στη σειρά εκλέγονται στενοί συνεργάτες του Ταμήλου, απογοητεύοντας όλους αυτούς που πίστεψαν ότι … «ήλθε η ώρα των νέων». Ταυτόχρονα κατέρρευσε και ο μύθος του «ανεξάρτητου», καθ’ ότι και οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. και στήριξαν και εξέλεξαν τους «εκλεκτούς» τους.
• Αυτό, λοιπόν, το παλιό και «αμαρτωλό» σύστημα που επανέρχεται, εμπεριείχε τον κ. Παπαστεργίου. Οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος με τον Ταμήλο, («διάδοχο» του πατρός Παπαστεργίου), αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και του ανήκει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Το «νέο», «ωραίο» πακέτο, λοιπόν, περιέχει το παλιό , το κομματικό και την οικογενειοκρατία. Ανοίγεις τη … «μεγάλη Μπάμπουσκα και βγαίνει η μικρή».
Η δεύτερη πρόταση που δεν έχει σχέση με ό,τι παλιό και ξεπερασμένο, είναι η «καθαρή ιστορία», την οποία επιλέξατε πριν τρία χρόνια και τίμησε στο ακέραιο τις υποσχέσεις της. Εμπεριέχει την εξυγίανση και αναδιοργάνωση του δήμου για την οριστική απαλλαγή από τις συνέπειες του «συστήματος Ταμήλου».
Υπάρχουν δείγματα γραφής: Με την εκλογή του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία», το 2010, καθιερώθηκε στο δήμο μια λειτουργία με νομιμότητα, διαφάνεια, νοικοκυροσύνη, σεβασμό στον πολίτη, και το δημόσιο χώρο. Αναδείχθηκε η πόλη πανελλαδικώς και όχι μόνο και έγινε τόπος προορισμού, με σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Οι πολίτες κρίνουν και προκρίνουν το συμφέρον του δήμου.
Ήλθε η ώρα για την απελευθέρωση των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της πόλης και της περιοχής.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ