16.9 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παπαθανασίου: Όχι μόνο θρησκευτικός όρκος στην ορκωμοσία του Δ.Σ. δ. Τρικκαίων

Ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα» Δημήτρης Παπαθανασίου με παρέμβαση του ζητά εκτός από τον θρησκευτικό όρκο να υπάρξει και πολιτικός, αναλυτικά τα όσα υποστηρίζει:
Για την επόμενη Τρίτη προγραμματίζεται η τελετή “ορκωμοσίας” των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και γενικότερα κάθε αιρετού συμβούλου του Δήμου μας.
Η νέα δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη της τελετής, θα πρέπει να διασφαλίσει την πραγματοποίηση, κατά τη διάρκεια της, όλων των ειδών χορήγησης, εκ μέρους των αιρετών, της δήλωσης της πίστης στην πατρίδα στους νόμους και στο Σύνταγμα της χώρας, είτε μέσω ορκωμοσίας σε θρησκευτικά σύμβολα, είτε μέσω δήλωσης στο όνομα της τιμής και της υπόληψης των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Δήμου .
Το απαιτεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η δυνατότητα αυτοπροσδιορισμού του κάθε πολίτη.
Επίσης θα πρέπει να δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων, ώστε σε αυτή τη σημαντική στιγμή, να οριοθετήσουν το πλαίσιο στο οποίο η κάθε μία θα δράσει το επόμενο κρίσιμο για την τοπική αυτοδιοίκηση χρονικό διάστημα.
Οι εικόνες σε γειτονικούς δήμους, στις αντίστοιχες τελετές των οποίων κυριάρχησαν οι δημαρχιακοί μονόλογοι και τα πολλά “Κύριε ελέησον” , υπήρξαν μάλλον θλιβερές.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ