9.9 C
Trikala
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παχυσαρκία και Βελονισμός

 Παχυσαρκία και Βελονισμός

- Advertisement -

Η παχυσαρκία είναι μία πολυπαραγοντική νόσος, η οποία αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά, κατά 20 – 30% στην Ευρώπη και κατά 50% στις ΗΠΑ.

Τα κυριότερα αίτια είναι η κακή διατροφή (πλούσια σε λίπος), η αυξημένη πρόσληψη τροφής και η καθιστική ζωή.

Ενοχοποιούνται ακόμα γενετικοί παράγοντες, διάφορες παθήσεις (σύνδρομο Cushing) και φάρμακα (κορτιζόνη – αντικαταθλιπτικά κλπ.).

Οι επιπλοκές της παχυσαρκίας είναι πάρα πολλές, όπως: αυξημένος κίνδυνος για καρδιαγγειακά επεισόδια, αποφρακτική άπνοια ύπνου, αρτηριακή υπέρταση,

σακχαρώδης διαβήτης, χολοκυστοπάθειες, οσφυαλγία, οστεοαρθρίτιδες γονάτων,

διαταραχές περιόδου, αυξημένος κίνδυνος για καρκίνους (των γεννητικών οργάνων, του μαστού, του παχέος εντέρου για τις γυναίκες και του παχέος εντέρου και του προστάτη για τους άνδρες), και δερματολογικά προβλήματα.

Η παχυσαρκία είναι πρωτίστως ψυχοσωματικής υφής νόσος και κατά συνέπεια είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί με φάρμακα.

Ο βελονισμός είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αποτελεί φυσικό τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, όπου με την εισαγωγή των βελονών επιφανειακά σε ορισμένα σημεία του σώματος μπορούμε να βοηθήσουμε στην ελάττωση του βάρους του ατόμου δίνοντάς του το αίσθημα ηρεμίας και καλής κατάστασης, το οποίο μειώνει την επιθυμία για υπερβολική πρόσληψη τροφής.

Ο βελονισμός μειώνει επίσης τη βουλιμία, την όρεξη, δημιουργεί το αίσθημα πρόωρου κορεσμού της τροφής, ενώ μπορεί να διεγείρει τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα η τροφή να καταναλώνεται σωστά από τον οργανισμό και να μην αποθηκεύεται σε λίπος.

Τέλος ο βελονισμός προκαλεί αύξηση των καύσεων στον οργανισμό και με αυτό τον τρόπο καταναλώνει περισσότερες θερμίδες.

Τα τελευταία χρόνια η συμβολή του βελονισμού στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό και πλέον χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες του κόσμου με πολύ καλά αποτελέσματα.

anagnwstopoulos

Π. Αναγνωστόπουλος

Ειδικός Παθολόγος – Βελονιστής

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.velonismostrikala.gr

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ