28.8 C
Trikala
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το «βορεινό παράθυρο» θα ταξιδέψει και στα Τρίκαλα

Η τρικαλινή ποιήτρια Βέρα Βασιλείου – Πέτσα για μια ακόμη φορά θα προσφέρει την έμπνευση της στην πάτρια γη, αφού το νέο της λογοτεχνικό έργο θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο μουσικό στέκι ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ ( Στρ.Σαράφη 12, Τρίκαλα) και ώρα 20: 30.
Από το «Βορεινό παράθυρο» της Βέρας Βασιλείου – Πέτσα φυσάει δριμύς αγέρας και μας φέρνει λέξεις που περιγράφουν μνήμες, γεγονότα, απορίες, τόπους κοινωνικοπολιτικούς που αλληλοσυμπληρώνονται με την άνθιση, τη δοκιμασία και το θάνατο του Έρωτα, την ομορφιά της αγάπης και την τύχη των απάτριδων. Τόνοι λυρικοί εναλλάσσονται με τη σκληρότητα των αλλόκοτων καιρών και την αγωνία της δημιουργού για το μέλλον αυτού του κόσμου. Είναι ένας άνεμος που αναμοχλεύει την Ιστορία, φυσάει ανάμεσα από τα συγκοινωνούντα δοχεία των λεκτικών εικόνων της ποιήτριας, αλληλογραφεί με τα συναισθήματά της και αντιμάχεται με την ψυχική παρόρμησή της να φέρει στο φως κρυμμένες αλήθειες.
Ο ήχος του ακούγεται βαρύς, καθώς κοπάζει πάνω σε νότες μουσικές, χαλιναγωγώντας τον ανθρώπινο πόνο με «λέξεις που υμνούν τον Έρωτα και άλλες που φλερτάρουν με το θάνατο», όπως η ίδια γράφει σε ένα από τα δέκα τραγούδια που περιέχει το ομότιτλο CD, το οποίο συνοδεύει το «Βορεινό παράθυρο»
Τo CD περιλαμβάνει συνθέσεις των Λίνου Κόκοτου, Μιχάλη Τερζή, Νεοκλή Νεοφυτίδη και Πάνου Μπούσαλη, με ερηνευτές τους Νένα Βενετσάνου, Παντελή Θαλασσινό, Λιζέτα Καλημέρη, Πάνο Μπούσαλη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ