22.5 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς πριν λίγο το σπίτι του Άη Βασίλη στο Μύλο Ματσόπουλου-δύο εστίες (ΒΙΝΤΕΟ-29 ΦΩΤΟ)

Μπορεί να έχουμε Πάσχα… αλλά την ημέρα της Ανάστασης κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Άη Βασίλη στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα….

- Advertisement -

Το trikalaola.gr κατέγραψε τα πρώτα πλάνα σε βίντεο και φωτογραφίες, την ώρα που έφτανε στο σημείο και η πυροσβεστική. Σύμφωνα με τι πρώτες πληροφορίες και αυτόπτες μάρτυρες, πάνω στο δενδρόσπιτο του Άη Βασίλη, βρισκόταν ένα παιδί το οποίο είδε να υπάρχει μία εστία φωτιάς και σβήστηκε. Λίγο μετά όμως η φωτιά αναζωπυρώθηκε, με αποτέλεσμα σε πολύ λίγα λεπτά, λόγω των εύφλεκτων υλικών,  να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να καταστρέψει ολοσχερώς το ξύλινο σπιτάκι πριν καλά-καλά να φτάσει και η Πυροσβεστική, η οποία κατέφθασε στο σημείο γρήγορα με 3 οχήματα αρχικά και στη συνέχεια και άλλα και με πολλούς άνδρες.

Οι πυροσβέστες όπως θα δείτε και στα πλάνα του trikalaola.gr γρήγορα κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Λίγα λεπτά όμως μετά την έναρξη της φωτιάς, υπήρξε και μία άλλη εστία σε σωρό σκουπιδιών, πίσω από τον Μύλο Ματσόπουλου, η οποία σβήστηκε γρήγορα. Εξετάζεται αν η εστία αυτή εκδηλώθηκε μετά από εκτόξευση σπινθήρα από την μεγάλη φωτιά ή είναι εμπρησμός, όπως και η πρώτη φυσικά. Αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Παπαπολύκαρπος, έφθασε κι αυτός στο χώρο της πυρκαγιάς, συντονίζοντας για λίγο το έργο.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη του e-trikala αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, με αυτοθυσία, περίοικοι και μέλη της φιλοζωικής ομάδας, κατάφεραν να περισώσουν τα αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούνταν κάτω ακριβώς από το δενδρόσπιτο του Άη Βασίλη. Από τον συνολικό αριθμό έλειπαν 3 σκυλάκια, τα οποία ή έφυγαν τρομαγμένα από το σημείο ή ίσως να κάηκαν ζωντανά.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής θα αναλάβει το ανακριτικό έργο για τα αίτια της καταστροφικής φωτιάς και πως εκδηλώθηκε και η δεύτερη εστία.

Δείτε 29 φωτογραφίες και ολόκληρο το βίντεο που τραβήξαμε από κινητό τηλέφωνο.

Για να δείτε τα αρχικά πλάνα που αναρτήσαμε στη σελίδα τουtrikalaola.gr στο facebook ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ