Δράσεις του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων

Το 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων στο πλαίσιο της φετινής θεματικής εβδομάδας  πραγματοποιεί σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με διάφορους καλεσμένους, τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και έξω από αυτό.

Σήμερα Δευτέρα, 15 Απριλίου, Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στην αίθουσα Απόστολος Γιαννακός του 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Ομιλητές ήταν η κ. Παρασκευή Βελώνη, Αρχιφύλακας και ο κ. Γεώργιος Βλάχος, Υπαστυνόμος Α΄. Την πολύ ενδιαφέρουσα και παραστατική παρουσίαση παρακολούθησαν και τα τέσσερα  τμήματα της Β΄ τάξης του σχολείου μας, με τους συνοδούς καθηγητές τους. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση έρευνας μαθητών μας για την οδική συμπεριφορά των συμπολιτών μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Τροχαία Τρικάλων που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και τους εξαιρετικούς ομιλητές της. Επίσης, ευχαριστούμε την διεύθυνση  του 1ο ΕΠΑΛ για την φιλοξενία στο χώρο τους.

Στο χώρο του σχολείου μας, έγιναν δράσεις και εισηγήσεις,σχετικές με τους φετινούς θεματικούς άξονες, από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς αλλά και από καλεσμένους που ανταποκρίθηκαν σε προσκλήσεις μας,που πρόσφεραν στους μαθητές μας την ευκαιρία να μάθουν και ναδιδαχθούν με  διαφορετικό τρόπο. Τους ευχαριστούμε όλους για την προσφορά τους.

  • την κ. Νταιλιάνη από το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης που έκανε βιωματική δράση σε τμήμα της Γ΄ τάξης με θέμα:«Πρόληψη κατά τωνεξαρτησιογόνων ουσιών».
  • την κ. Αντονέλλα Χήρα από το θέατρο στην εκπαίδευση, που έκανε Θεατρικό παιχνίδι σε τμήμα της Γ΄ Τάξη με θέμα:«Ανθρώπινα δικαιώματα – Σεβασμός στην Διαφορετικότητα»
  • Την κ. ΠατρίτσιαΛάζου χορογράφο και σκηνοθέτη σε βιωματική δράση με θέμα: «Μνημεία Πολιτισμού: Μηνύματα Σεβασμού στον ‘άλλον’»
  • Τον κ. Ευάγγελο Κίτο, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου και την κ. Φωτεινή Κουβάταφιλόλογο από την τάξη ΖΕΠ για την παρουσίαση με θέμα:«Καταρρίπτουμε τους μύθους, μαθαίνουμε το σεβασμό.- Καλές πρακτικές στην ένταξη προσφύγων στο γυμνάσιο»

Δήμητρα Αδάμου

Διευθύντρια του 1ου γυμνασίου