18.4 C
Trikala
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την «Διαχείριση εφηβικών συμπεριφορών» πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Την Τετάρτη 07-02-2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου    ΕΠΑΛ Τρικάλων μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα την «Διαχείριση εφηβικών συμπεριφορών (επιθετικότητα, παραβατικότητα, εξαρτητικές  συμπεριφορές)».

- Advertisement -

Η επιμόρφωση αυτή οργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02 Τρικάλων κα. Ευαγγελή Κοτρώτσιου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δ.Δ.Ε.  Τρικάλων κα. Καραμπατζάκη  Δέσποινα και το Τμήμα Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ-Έξοδος.

Βασικές εισηγήτριες στην επιμόρφωση αυτή ήταν η κα. Πεντεδέκα Μερόπη, Υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος και η κα. Νταφούλη Ευαγγελία, Μέλος του Προσωπικού του Τμήματος Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος.

Οι δύο ομιλήτριες αναφέρθηκαν αναλυτικά στα θέματα της αρμοδιότητά τους και το ΚΕΘΕΑ και ενημέρωσαν διεξοδικά για τους τρόπους αποφυγής και αντιμετώπισης περιστατικών εξαρτήσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Ο διάλογος που έγινε με τους καθηγητές και οι απαντήσεις στις απορίες τους  βοήθησαν αρκετά να κατανοήσουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις των μαθητών με ιδιαίτερη ευαισθησία και να καταλάβουμε ότι με κατάλληλες εκπαιδευτικές ενέργειες μπορούμε να παρέμβουμε για να τους βοηθήσουμε.

 

Επειδή τα θέματα που θίχτηκαν στην ενημέρωση-επιμόρφωση αυτή  έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα συνεχίσει τη συνεργασία  με το Τμήμα Έρευνας και Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ – Έξοδος για να πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης, όχι μόνο για τους καθηγητές αλλά και για τους γονείς των μαθητών έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτών των προβληματικών συμπεριφορών των μαθητών.


 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ