Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Τρίκαλα με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα»

Πανελλήνιος διαγωνισμός με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα» για τους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, της Α’ τάξης ΓΕΛ & ΕΠΑΛ και των Ειδικών Σχολείων, διοργανώνεται στην πόλη μας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  9ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, του Ερευνητικού Κέντρου «Μπεχράκης» και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων. Εκ μέρους της Δ/θμιας Εκπ/σης τον συντονισμό έχει αναλάβει το  5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Τρίτη  6 Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Οι μαθητές καλούνται, κατά μόνας ή ομαδικά, να γράψουν ένα κείμενο με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα», το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 500 λέξεις και μπορεί να έχει τη μορφή ποιήματος, αφηγήματος, άρθρου ή επιστολής. Το έργο πρέπει να αποσταλεί  ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@researchlab.gr, μέχρι τις  20 Οκτωβρίου 2018. Για αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με τη διαδικασία και τον τρόπο υποβολής, οι μαθητές θα πρέπει να απευθυνθούν στα σχολεία τους.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από την κριτική επιτροπή του συνεδρίου και η απονομή των βραβείων θα γίνει την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου. Προβλέπεται ένα βραβείο κι ένας έπαινος, αντίστοιχα,  για κάθε τάξη του Γυμνασίου, της Α’ Λυκείου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και για το Ειδικό Σχολείο. Το 1ο βραβείο περιλαμβάνει ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick) και επιταγή αξίας 100 ευρώ.

Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισχυρή εκπροσώπηση από τα σχολεία μας, ιδιαίτερα φέτος που η διοργάνωση γίνεται στην πόλη μας.  Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα ήταν καλό να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτή τη δράση, που έχει στόχο τη δημιουργία θετικών στάσεων ζωής για τους μαθητές απέναντι στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ