19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Άρχισαν χθες οι Ε΄ Ρητορικοί Αγώνες λυκείων Ν. Τρικάλων (ΒΙΝΤΕΟ-60 ΦΩΤΟ)

Θεσμός για το Νομό Τρικάλων οι Ρητορικοί-Διαλυκειακοί αγώνες που ανεβάζουν το μαθητικό επίπεδο, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από όλους.

- Advertisement -

Άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα στο 1ο Γενικό λύκειο, οι Ε΄ Ρητορικοί-Διαλυκειακοί Αγώνες λυκείων Νομού Τρικάλων, που γίνονται σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων  και τις σχολικές συμβούλους ΠΕ02.

Οι 180 περίπου μαθητές επιχειρούν να ανταλλάξουν συγκροτημένα και ευπρεπώς απόψεις, στα πλαίσια της αυτοσχέδιας και αντιλογικής σκέψης, που ήδη από την αρχαιότητα καλλιέργησαν οι Έλληνες. Διαγωνίζονται σε τρία αγωνίσματα, τους Διττούς Λόγους, τον Αυθόρμητο Λόγο και τον Προτρεπτικό Λόγο, θα μας δώσουν ένα δείγμα της ελεύθερης κριτικής σκέψης τους, του πρωτότυπου συνειρμικού λόγου καθώς και της προσπάθειας πειθούς στηριγμένης σε επικυρωτικό και ανασκευαστικό λόγο.

Χθες Παρασκευή ήταν οι προκριματικοί και σήμερα Σάββατο θα είναι οι ημιτελικοί και οι τελικοί και στο τέλος το μεσημέρι, θα γίνει οι απονομή των βραβείων.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε η διευθύντρια του 1ου λυκείου κα Αθανασία Ζαραμπούκα και η κα Ιουλία Κανδύλα, σχολική σύμβουλος φιλολόγων και υπεύθυνη παιδαγωγικής ευθύνης του 1ου λυκείου Τρικάλων.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις 60 φωτογραφίες τουtrikalaola.gr

Σημ. Τους αγώνες μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να τους παρακολουθήσει από κοντά και αξίζει πραγματικά.  

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ