28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες ο Γράφας

Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του ΑΟ Τρίκαλα απένειμε ο Θωμάς Γράφας μετά τη νίκη (2-1) απέναντι στη Δόξα Δράμας. Ο τεχνικός των Θεσσαλών παραδέχτηκε ότι αν του έλεγαν πριν το ματς ότι θα έπαιρνε το τρίποντο, θα απαντούσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο, ενώ ρωτήθηκε για τους ποδοσφαιριστές που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του στα αποδυτήρια. Έθεσε στόχο τη 10άδα και επεσήμανε ότι οι «κυανέρυθροι» δεν είναι, ούτε κακή ομάδα, ούτε υπέρ – ομάδα, αλλά ένα σύνολο που ξέρει τι ζητά στον αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά:

- Advertisement -

Πώς έγινε η σημερινή ανατροπή;

«Να είστε σίγουροι ότι ξέραμε τι ομάδα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Η Δόξα είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος και μια ομάδα που διανύει μία καλή περίοδο. Η ομάδα μας ήρθε με πολλές απουσίες και το έργο μας γινόταν ακόμα πιο δύσκολο μετά την αποβολή. Αν βγάλω τα πρώτα δέκα λεπτά, ξέραμε πάρα πολύ καλά τι θέλαμε στον αγωνιστικό χώρο».

Οι ποδοσφαιριστές φώναζαν το όνομά σας στα αποδυτήρια…

«Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ και να τους δώσω συγχαρητήρια. Όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα όπως είναι η Δόξα σε ένα καλό φεγγάρι και μένεις με παίκτη λιγότερο και πίσω στο σκορ και ανατρέπεις αυτό το σκορ, όλα τα εύσημα ανήκουν στους ποδοσφαιριστές».

Είναι η πρώτη φορά που κερδίζετε τη Δόξα. Το περιμένατε; Και τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και άλλαξε η απόδοση της ομάδας σας;

«Ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε τη Δόξα Δράμας που είναι εξαιρετική ομάδα και με στόχο να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Αν μου λέγατε ότι θα πάρουμε το διπλό νομίζω ότι θα ήταν κάτι το οποίο θα έβλεπα πάρα πολύ δύσκολο. Και είναι πάρα πολύ δύσκολο να πετύχεις κάτι τέτοιο.

Αναγκαστήκαμε στο ημίχρονο μετά την αποβολή να τροποποιήσουμε την τακτική μας. Είπαμε και πιστέψαμε όλοι, με πρώτους τους ποδοσφαιριστές, ότι αν κλείσουμε τους διαδρόμους, πάμε σε μία πάρα πολύ τακτική λογική – που έχει η ομάδα μας όλο αυτόν τον καιρό – και δεν δεχτούμε ένα δεύτερο γκολ, τότε έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα.

Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι 45 λεπτά, είναι πολύ σημαντικό, στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι δεν είχε καμία τελική η Δόξα επί της ουσίας. Αυτό δίνει μεγάλο κουράγιο σε μας. Τα εύσημα ανήκουν στους ποδοσφαιριστές. Για την ομάδα του ΑΟΤ είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα σε μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες, όμως δεν έχει την πολυτέλεια να χαίρεται, γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια. Κοιτάμε το επόμενο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στο επιτελείο μου. Δεν είναι μόνο δική μου δουλειά. Είναι δεύτερο παιχνίδι που με 10 παίκτες το φέρνουμε στα ίσα, άρα και οι συνεργάτες μου αξίζουν ένα μπράβο».

Ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας σας;

«Αυτή η ομάδα ξαφνικά δεν έγινε κακή. Ούτε έγινε υπέρ – ομάδα επειδή κέρδισε. Είναι μία καλή ομάδα, η οποία στον αγωνιστικό χώρο ξέρει τι ζητάει. Ο ρεαλιστικός στόχος και μετά την 8η αγωνιστική είναι ένας, να μπορέσει η ομάδα να πλασαριστεί στη 10άδα. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο».


Η αφιέρωση του Αντώνη Τσιάρα για τη νίκη του ΑΟ Τρίκαλα

Σε όσους αμφισβήτησαν τις δυνατότητές τους αφιέρωσε ο Αντώνης Τσιάρας τη νίκη του ΑΟ Τρίκαλα στη Δράμα. Ο μέσος των Θεσσαλών είπε ότι: «σε μία νύχτα γίναμε άσχετοι και ξέρω ότι σήμερα μπορεί να γίνουμε Μπαρτσελόνα», ενώ στάθηκε στις πολύ άσχημες συνθήκες προετοιμασίας και στην αδυναμία να παίξει η ομάδα του ποδόσφαιρο εντός έδρας. Αναλυτικά είπε:

«Σήμερα κάναμε έναν πραγματικό άθλο. Για εξήντα λεπτά και με παίκτη λιγότερο και πίσω στο σκορ. Μπήκαμε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και ο προπονητής μας είπε πώς να προσεγγίσουμε το παιχνίδι και όλα αυτά βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στο τεχνικό επιτελείο και στη διοίκηση και σε όλους αυτούς που μας έχουν αμφισβητήσει όλο αυτό το διάστημα. Σε μια νύχτα γίναμε άσχετοι. Ξέρω ότι σήμερα μπορεί να γίνουμε Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είναι έτσι. Κάνουμε πολύ σκληρή δουλειά μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες γηπεδικές συνθήκες. Μέσα στο γήπεδο μας δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ίσως αυτό κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιους αρέσει.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα. Δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο, ούτε με τη νίκη, ούτε με την επιτυχία. Θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή, κακά τα ψέματα, μας περιμένουν στη γωνία. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Πρέπει να γίνουμε μια γροθιά και θέλω να πιστεύω ότι το σημερινό παιχνίδι θα γίνει η απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα μας».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ