22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αποφάσεις Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν.Τρικάλων

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  14  Μαρτίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ., στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.

- Advertisement -

Στην  Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα γίνει συζήτηση για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης απεργιακής δράσης, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.

Παλεύουμε για:

  • μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία,
  • υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μέλη του Συλλόγου μας να παραβρεθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, ύστερα από αιτήματα πολλών Εκπαιδευτικών Π.Ε. και προκειμένου, αφενός να οργανωθούν οι δράσεις και τα συλλαλητήρια  που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη του τεράστιου ζητήματος των μόνιμων διορισμών, αφετέρου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι ώστε να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας – συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε., κηρύσσει την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 τελευταίες του απογευματινού – ολοήμερου.

Σημ.: Ο Σύλλογος αν υπάρχει συμμετοχή προτίθεται να μισθώσει λεωφορείο για το συλλαλητήριο της Αθήνας, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 κι έπειτα και από την πρόσκληση που δέχτηκε από τον Υπουργό Παιδείας για πραγματοποίηση συνάντησης την Τετάρτη 7 Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα έπειτα από τη συζήτηση επί των προτάσεων που  αρχικά είχαν κατατεθεί, τα παρακάτω:

  • Δεν συμμετέχουμε στη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση της 2 Μαρτίου, η οποία χτυπήθηκε βίαια από τα Μ.Α.Τ., μια μόνο οδό συνάντησης με την πολιτική ηγεσία αφήνει ανοιχτή, αυτήν της συνάντησης με αγωνιστική κινητοποίηση.
  • Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις, κηρύσσοντας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ημέρα 24ωρης απεργιακής δράσης (με 3ωρη στάση εργασίας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και 3ωρη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα).
  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ. μ. δίνοντας το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας (π.χ. τριμελείς επιτροπές εγγραφών των άρθρων 6 και 7 του ΠΔ 79/2017) σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι “θεσμοί” και ο Ο.Ο.Σ.Α.

Παλεύουμε για:

  • μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,
  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
  • εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,
  • αύξηση δαπανών για την παιδεία,
  • υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας αυτή τη φορά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.

Θυμίζουμε ότι μόλις 2 ημέρες πριν η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.

Με εντολές του Υπουργείου Παιδείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο, έριξαν χημικά στους δάσκαλους και καθηγητές που διαδήλωναν δυναμικά έξω από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία, καμιά απόλυση συμβασιούχου αναπληρωτή. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο συνάδελφοι μας αναπληρωτές στο νοσοκομείο.

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που από την μια κάθε Ιούνη απολύει 25 χιλιάδες συναδέλφους μας, που τους οδηγεί στην εξαθλίωση, την μόνιμη περιπλάνηση και την ομηρία και από την άλλη δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους.

Αυτή η αναίτια επίθεση πήρε δυναμική απάντηση από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, που έχοντας ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Παιδείας και βροντοφώναξαν: «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

 

  • Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν.
  • Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία πιο αποφασιστικά
  • με νέα απεργιακή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα!

 

Συνεχίζουμε δυναμικά. Η κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Τα αιτήματα για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν την προμετωπίδα των διεκδικήσεων του κλάδου έφτασε η ώρα να δικαιωθούν.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα για αληθινή στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που τη συρρικνώνουν και περικόπτουν τις θέσεις εργασίας (π.χ. τριμελείς επιτροπές  εγγραφών των άρθρων 6 και 7 του ΠΔ 79/2017) σε εφαρμογή των κατευθύνσεων που θέτουν οι «θεσμοί» και ο Ο.Ο.Σ.Α.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Χρειάστηκε να περάσουν πολλές δεκαετίες διεκδίκησης ,ώστε το αίτημα για θεσμοθέτηση δίχρονης προσχολικής αγωγής να γίνει επιτέλους νόμος του κράτους. Μόλις το 2006 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτικότητα για ένα χρόνο φοίτησης στο νηπιαγωγείο και το 2018 θεσμοθετήθηκε ως υποχρεωτική η δίχρονη προσχολική αγωγή. Ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ο νόμος να παραμείνει στα χαρτιά αφού δεν προβλέπεται άμεση εφαρμογή του (τριετής μεταβατική περίοδος που μπορεί να γίνει πενταετής και πάει λέγοντας).

Οι μεγαλύτεροι πολέμιοι αυτού του νόμου είναι οι δήμοι που διεκδικούν με κάθε τρόπο την υπαγωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε αυτούς. Η ίδρυση παράλληλων δομών δημοτικών νηπιαγωγείων αποτελεί για αυτούς το πρώτο βήμα για την κλιμάκωση των απαιτήσεών τους, όπως αυτές διαφάνηκαν σε πρόσφατο συνέδριο με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Τρικκαίων που εξέφρασε θέσεις πιο προωθημένες κι απ’ αυτές του ΟΟΣΑ.

Εμείς επιμένουμε πως η εκπαίδευση είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, που ο ελληνικός λαός πληρώνει με το αίμα του μέσα από την φορολεηλασία. Οι δήμαρχοι βάζοντας μπροστά τις βρεφονηπιαγωγούς, ισχυρίζονται πως χάνουν την πελατεία τους και πως θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, αν τους πάρουν τα προνήπια. Ωστόσο χιλιάδες παιδιά μένουν κάθε χρόνο και εκτός νηπιαγωγείου και εκτός παιδικού σταθμού (στα νηπιαγωγεία δεν χωράνε στους παιδικούς πρέπει να πληρώσουν).

Καταγγέλουμε την πρακτική της ΚΕΔΕ να μη θέλει να ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί, για παιδιά μικρότερης ηλικίας.

  • Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται αλλαγή άδειας για τους παιδικούς σταθμούς ώστε να μπορούν να δέχονται περισσότερα βρέφη; Μήπως γιατί χρειάζεται αλλαγή στους χώρους, ώστε να γίνουν πιο λειτουργικοί για μικρότερες ηλικίες άρα περισσότερο κόστος;
  • Μήπως γιατί χρειάζεται περισσότερο προσωπικό, άρα προσλήψεις;

Καταγγέλουμε το σκηνικό της αντίδρασης που στήνει η ΚΕΔΕ, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση με όραμα να μετατρέψουν γονείς και μαθητές σε πελάτες και βάζουν πλάτη να περάσουν οι αρχές της αγοράς στην εκπαίδευση.

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον για τα παιδιά έως 4 ετών, η φροντίδα των οποίων είναι στην αρμοδιότητα και τις γνώσεις των βρεφονηπιοκόμων και σημαίνει περισσότερο προσωπικό άρα περισσότερες προσλήψεις.

Διεκδικούμε

  • κανένα παιδί εκτός νηπιαγωγείου
  • κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού
  • κατάργηση των τροφείων και οποιασδήποτε οικονομικής επιβάρυνσης των οικογενειών
  • άμεση δημιουργία υποδομών και μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ