22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ένα Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

Ένα Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

- Advertisement -

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας νομού Τρικάλων διοργανώνει το Εργαστήριο με θέμα ‘Το μοντέλο της Ήρεμης Δύναμης απέναντι σε φαινόμενα αποκλεισμού και βίας που αφορούν πρόσφυγες μαθητές, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, από τις 5μμ έως τις 9μμ, στην αίθουσα του Β’ Γυμνασίου Τρικάλων (δίπλα στο γήπεδο). Στο Εργαστήριο εισηγείται και συντονίζει ο παιδοψυχίατρος – οικογενειακός θεραπευτής Δημήτρης Φιλοκώστας.

Το έντονο ρεύμα προσφυγικής κινητικότητας έχει δημιουργήσει νέες κοινωνικές συνθήκες επιδρώντας άμεσα στο σχολικό πλαίσιο. Τα προβλήματα εντός και εκτός των σχολικών τάξεων καθιστούν τον ρόλο του δασκάλου ιδιαίτερα δύσκολο καθώς έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με διλήμματα που αφορούν τις δημοκρατικές αξίες του σχολείου, όπως συμβαίνει στη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ιδιωτικότητα από τη μία πλευρά και στην ανάγκη οριοθέτησης από την άλλη. Πέρα από τις προκλήσεις που απορρέουν από τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των προσφύγων μαθητών, μέσα στην πληθυσμιακή ανομοιογένεια της σχολικής τάξης μπορεί να εκκολάπτονται ορισμένες φορές φαινόμενα αποκλεισμού, σχολικού εκφοβισμού, ή ακόμα και βίας.

Στο Εργαστήριο αυτό θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τα διλήμματα των εκπαιδευτικών και να απαντήσουμε σ’ αυτά με πρακτικά παραδείγματα, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων. Οι αρχές στις οποίες θα βασιστούμε πηγάζουν από το θεωρητικό μοντέλο και τις εφαρμογές της Ήρεμης Δύναμης και της Μη Βίαιης Αντίστασης του Χάιμ Ομέρ.

Το Εργαστήριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι αναλαμβάνουν συμβουλευτικό ρόλο στο σχολείο σε προβλήματα αποκλεισμού και βίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει:

-Βεβαίωση για την εκπαίδευση στη μη βίαιη αντίσταση σε φαινόμενα βίας και αποκλεισμού.

-Σημειώσεις της παρουσίασης.

-Έντυπο υλικό με θεωρία και πολλαπλά παραδείγματα που αφορούν παρεμβάσεις στο σχολικό πλαίσιο.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, 25 άτομα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως τις 23/11/2018 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dfilok@yahoo.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ