14.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ένα διαφορετικό βιωματικό μάθημα για τις Πρώτες Βοήθειες στο 4ο ΓΕΛ Τρικάλων -Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση έλαβε χώρα στο σχολείο μας σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ η οποία απευθυνόταν στους μαθητές της Α΄ Τάξης. Μας επισκέφτηκε η κα. Ελένη Γιοβανοπούλου  Νοσηλεύτρια – εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και  δίδαξε μαθήματα πρώτων βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες  του σχολείου μας με βιωματικό τρόπο γεγονός που τους ενθουσίασε και τους εμπλούτισε με δεξιότητες για την αντιμετώπιση καθημερινών ατυχημάτων. Σκοπός ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές πόσο κρίσιμη, αλλά και πόσο ουσιαστική μπορεί να αποδειχθεί η σωστή βοήθειά, όταν μια ανθρώπινη ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας ενός πνιγμού ή μιας ξαφνικής κατάρρευσης.

- Advertisement -

Οι πρώτες βοήθειες λοιπόν δεν είναι παρά μια «αγορά χρόνου» που μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας, αρκεί να έχουμε τις ελάχιστες δεξιότητες, γνώσεις αλλά και ψυχραιμία. Γι΄αυτό και η συγκεκριμένη παρουσίαση αξιολογήθηκε ως πολύτιμη για την εκπαίδευση των νέων παιδιών ως ανθρώπων και πολιτών. Μ΄αυτό το σκεπτικό, το μακροπρόθεσμο σχέδιο του σχολείου είναι να επαναλάβει ίσως και σε πιο τακτική βάση τέτοιου είδους παρουσιάσεις.

 

Οι μαθητές,  οι  μαθήτριες και οι καθηγητές του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την κα Ελένη Γιοβανοπούλου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ