17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ένα σπάνιο πενταπλό ουράνιο τόξο!

Ένας φωτογράφος κατέγραψε στο φακό του ένα σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό από το σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϋ… ένα πενταπλό ουράνιο τόξο!

- Advertisement -

Τα συγκεκριμένα «υπεράριθμα ουράνια τόξα» δημιουργούνται όταν πέφτουν σταγόνες νερού που έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος, σύμφωνα με τη NASA.

Το αποτέλεσμα του φαινομένου είναι μια σειρά από τρία ή περισσότερα ουράνια τόξα, τα οποία μπορεί να φτάσουν και τα πέντε σε «εξαιρετικές» περιπτώσεις, όπως στη συγκεκριμένη.

Το απίστευτο θέαμα «ξεθώριασε» περίπου μισή ώρα αφού ο φωτογράφος το απαθανάτισε στο φακό του. Η NASA χαρακτήρισε τη σπάνια φωτογραφία ως την καλύτερη αστρονομική εικόνα της Τρίτης.

Για να απολαύσει κανείς αυτό το σπάνιο θέαμα θα πρέπει να στέκεται στη σωστή γωνία για να παρατηρήσει τα πολλά ουράνια τόξα στη σειρά.

Ο Raymond Lee, καθηγητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ακαδημίας του Μέριλαντ, δήλωσε: «Τα υπεράριθμα ουράνια τόξα είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένα και, παρά το περίεργο όνομα τους, αποτελούν εγγενές μέρος οποιουδήποτε ουράνιου τόξου».

perierga.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ