17.6 C
Trikala
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ήθελαν εκατόμβη νεκρών οι δράστες της Αγίας Πετρούπολης (video)

Εικόνες καταστροφής στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ – Στους 11 οι νεκροί και δεκάδες τραυματίες – Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν σε φόρουμ στην πόλη

- Advertisement -

11 νεκροί και 48 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της έκρηξης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.

Η επίθεση έγινε στις 14.30 ώρα Κύπρου, την στιγμή που στην πόλη βρισκόταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με  πρακτορείο Itar-Tass  ανάμεσα στους τραυματίες είναι και παιδιά.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα  διασποράς με καρφιά σε έναν συρμό που  κινείτο μεταξύ των σταθμών Sennaya Ploshchad και του Τεχνολογικού Ινττιτούτου, ενώ βρέθηκε και ένας δεύτερος μηχανισμός ο οποίος δεν εξερράγη.  Η γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την “έκρηξη τρομοκρατική επίθεση”.

Αναζητούν δύο υπόπτους

Δύο υπόπτους αναζητά η αστυνομία σχετικά με την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.  Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ οι αρχές έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δύο υπόπτους.

“Δύο άνθρωποι αναζητούνται ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό των εκρήξεων. Ο ένας πιστεύεται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και ο δεύτερος άφησε μια βόμβα σε αίθουσα του σταθμού “Ploshchad Revolutsii” , δήλωσε πηγή των αρχών ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον τρομοκράτη

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία για βόμβα με καρφιά, η επίθεση θα θυμίζει πολύ την σφαγή στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013, όπου τα αδέρφια Ταμερλάνος και Τζοκάρ Τσαρνάγεφ είχαν χρησιμοποιήσει κατσαρόλες με καρφιά.

Το πρακτορείο Ιντερφαξ μεταδίδει ότι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει έναν ύποπτο, ο οποίος περιγράφεται ως ο “οργανωτής της επίθεσης”.  Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε μια τσάντα, η οποία αφέθηκε μέσα στο βαγόνι.

Το δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας

Ενα μικρό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας, το Ren TV  μεταδίδει την εικόνα ενός μαυροντυμένου γενειοφόρου, αναφέροντας ότι είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Αγία Πετρούπολης.

 

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Ωστόσο το πρακτορείο Ιντερφαξ μεταδίδει ότι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει έναν ύποπτο, ο οποίος περιγράφεται ως ο “οργανωτής της επίθεσης”.  Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε μια τσάντα, η οποία αφέθηκε μέσα στο βαγόνι.

Η ρωσική ιστοσελίδα fontanka.ru  δημοσιεύει μια ανάλογη φωτογραφία και τονίζει ότι ο άνδρας αυτός μετέβη στον σταθμό Petrogradskaya, 20 λεπτά πριν την έκρηξη. Η ιστοσελίδα καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τον συγκεκριμένο άνδρα να ειδοποιήσει τις αρχές.

Δύο φωτογραφίες από τον εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, δημοσιεύει στο Twitter το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο 5TV.

Σύμφωνα με το κανάλι, η βόμβα αυτή είχε αφεθεί σε μια πολυσύχναστη αίθουσα του σταθμού Ploshchad μέσα σε μια δερμάτινη μαύρη τσάντα. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο  μηχανισμός αποτελείται από ένα κυλινδρικό μεταλλικό κουτί που είναι γεμισμένο με μια άγνωστη ουσία.

cyprustimes.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ