16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Μία νεκρή γυναίκα εργαζόμενη, ένας βαριά τραυματισμένος άνδρας και ακόμη τέσσερις τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, σε ώρα αιχμής στο υπόγειο υποκαταστήματος της αλυσίδας Everest στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Χέυδεν, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προήλθε απο εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης στο υπόγείο,  στο οποίο βρίσκονταν τόσο το λογιστήριο όσο η κουζίνα, κατά παράβαση κάθε υγεινομικής πρόβλεψης.

- Advertisement -

Τα εργατικά ατυχήματα, όπως το συγκεκριμένο δεν αποτελούν στιγμιαίο λάθος ούτε μια άτυχη στιγμή. Είναι ακόμα μια θυσία ανθρώπινων ζωών που επιλέγει να κάνει αυτή (και η κάθε λογής) εργοδοσία στο βωμό των κερδών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο  παρελθόν έχουν καταγγελθεί περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας/αυθαιρεσίας, όπως εκβιασμοί για εθελούσιες/εξαναγκαστικές παραιτήσεις και συνεχής εναλλαγή πόστων,  ενώ παράλληλα η συνεχής πίεση και εντατική εργασία, αφού πολλές φορές απαγορεύονται ακόμα και τα διαλείμματα δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον εργασίας.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ομιλία Κ. Σκρέκα στο Συνέδριο του Economist

Ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας ήταν εκ των βασικών ομιλητών του Συνεδρίου του Economist για τη βιωσιμότητα  το οποίο διεξήχθη την Τετάρτη στην Αθήνα. Με την ιδιότητα του Τομεάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κώστας Σκρέκας παρατήρησε ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις στέκονται όρθιες και ανταγωνίζονται, μετά από 6 χρόνια κρίσης, παρά το γεγονός ότι δανείζονται ακριβότερα και πληρώνουν την ενέργεια έως και δύο φορές πιο ακριβά από αντίστοιχες επιχειρήσεις στη δυτική Ευρώπη».

Ο κ. Κ. Σκρέκας ανέδειξε τις στρεβλώσεις που επικρατούν στον χώρο της ενέργειας μέχρι σήμερα στη χώρα μας και μίλησε για αυξημένη χρήση συμβατικών καυσίμων στην παραγωγή ηλεκτρισμού, στις μεταφορές, καθώς και στην ευρύτερη παραγωγή και κατανάλωση. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η χρήση του λιγνίτη ήταν η επιλογή, παρά τις επιπτώσεις, και η Ελλάδα παραμένει εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια διεθνής προσαρμογή σε βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2050».

Ο κ. Κ. Σκρέκας μίλησε ακόμη για τη σημασία επενδύσεων ενεργειακής εξοικονόμησης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι παρεμβάσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο μπορούν να υπάρξουν και στα χρόνια της κρίσης, παρά τις δυσκολίες, υπό την προϋπόθεση ενός κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου με τη μέριμνα της πολιτείας.

«Εκσυγχρονισμός, καινοτομία και γνώση» κατέληξε ο κ. Σκρέκας, προκρίνοντας το τρίπτυχο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Οι Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων διοργανώνουν  προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Η εκδήλωση  είναι μέρος της συνολικότερης δραστηριότητας μπροστά στην συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, στο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων , στις 7μμ

Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το ντοκιμαντέρ έγινε πράξη μετά από πολύμηνη και κοπιαστική προσπάθεια ομάδας σκηνοθετών, αξιοποιώντας  σπάνιο ιστορικό υλικό  από το αρχείο του Κόμματος. Η πρώτη πανελλαδική προβολή πραγματοποιήθηκε  πριν λίγες μέρες σε εκδήλωση της ΚΕ του Κόμματος στην Αθήνα , ενώ τώρα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα.

Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα, την απαράγραπτη προσφορά του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έλυσε έγκαιρα το πρόβλημα της εξουσίας.
Μελετάται η οικονομική κατάσταση της εποχής, οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της, καθώς οι  θεωρητικές επεξεργασίες του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο.

1

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ