19 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ…Η ΕΛΛΑΣ…!

- Advertisement -

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. , Δημοτικός Σύμβουλος, Πολιτευτής.

 

Δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή χώρα, που να δημιουργεί τόσα παράξενα , τόσα ευτράπελα, και τόσα επικίνδυνα φαινόμενα. Καθημερινά συμβαίνουν πράγματα , που όλοι διερωτώνται εάν υπάρχει στοιχειώδεις λογική σε όλους αυτούς που κυβερνούν τη χώρα. Γιατί δεν μπορεί ο απλός πολίτης να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά , με τα όσα λένε και τα όσα κάνουνε οι πολιτικοί και αυτοί να προσπαθούν να πείσουν τον λαό πως όλα πάνε άριστα και πως αυτοί κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν την πατρίδα.

 

Ας ξεκινήσουμε από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα , για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Προκλητικό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μοναδικός ευρωπαίος πρωθυπουργός , που παραβρέθηκε στην Αβάνα και μάλιστα έβγαλε και επικήδειο, παρουσιάζοντας τον Φιντέλ Κάστρο ως μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία και ως μοναδικό επαναστάτη που νοιάζονταν για το λαό της Κούβας. Μάλιστα τον παραλλήλισε με τους αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο Κάστρο έδιωξε τον δικτάτορα Μπατίστα και έγινε ο ίδιος δικτάτορας στη θέση του δικτάτορα , δηλαδή έγινε βεζίρης στη θέση του βεζίρη, κυβερνώντας τη χώρα του επί 60 χρόνια με ένα μονοκομματικό κράτος. Είχε υποσχεθεί στους πολίτες της Κούβας πως μετά την εκδίωξη του δικτάτορα Μπατίστα θα έκανε δημοκρατικές εκλογές. Δυστυχώς δεν έκανε ποτέ.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ , ο νέος πλανητάρχης των ΗΠΑ , είπε για τον Φιντέλ Κάστρο πως ήταν <<κτηνώδης δικτάτορας>>. Στην Κούβα με την πολιτική που ακολούθησε έφερε πρωτοφανή φτώχεια , μεγάλη πορνεία , μεγάλες φυλακές , για τους αντιφρονούντες και πρωτοφανή μετανάστευση Κουβανών στην Αμερική. Όπως όλοι γνωρίζουμε , τα έξοδα για το ταξίδι αυτό , δηλαδή το μάρμαρο το πλήρωσε ο ελληνικός λαός.

 

Το ότι δεν παρέστη κανένας ευρωπαίος πολιτικός στην Κούβα είναι για την χώρα μας μεγάλο μειονέκτημα. Ποιοι θα μας βοηθήσουν , εάν μας βοηθήσουν , οι Κουβανοί ή οι Ευρωπαίοι ; Είναι λυπηρό που ο πρωθυπουργός κινείται με γνώμονα τις παιδικές του ιδεοληψίες , αφού παλιά ήταν και στέλεχος της ΚΝΕ και στην πολιτική αυτή στηρίζεται από τον Πάνο Καμμένο που λέει ότι ανήκει στην δεξιά.

 

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον υφυπουργό παιδείας Κώστα Ζουράρη , να ελεηνολογεί τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και να θεοποιεί το δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο. Δυστυχώς , ο άνθρωπος αυτός , που είναι αριστερός πολιτεύτηκε με τους ΑΝΕΛ και βγήκε με τους ψήφους των δεξιών βουλευτής. Ο Πάνος Καμμένος δεν αντέδρασε για τη συμπεριφορά αυτή ούτε είπε για μια ακόμη φορά το <<θα παραιτηθώ>>. Αυτός έκανε τη δουλειά του , μπήκε στη Βουλή , έγινε υπουργός , βόλεψε όλους τους παρακοιμωμένους και ξέχασε όλους τους άλλους που αγωνίστηκαν , τον ψήφισαν και τον έστειλαν στη Βουλή. Φαίνεται πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τι λέει μια λαϊκή θυμοσοφία ,  <<ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι το βρίσκει στο τομάρι>>.

 

Την ώρα , λοιπόν , που η χώρα μας κρέμεται από μια κλωστή , που η αξιολόγηση δεν κλείνει , που το Eurogroup δεν θα λύσει τα ελληνικά προβλήματα , που σύσσωμη η αντιπολίτευση κατακεραυνώνει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που Έλληνες φοροφυγάδες αγόρασαν στο εξωτερικό πανάκριβα σπίτια με δάνεια από τις τράπεζες που τις πληρώνει ο λαός , που η διαφθορά , η διαπλοκή , η αναξιοκρατία , το κομματικό κράτος ζουν και βασιλεύουν , που οι γείτονές μας λυσσομανούν , που οι πολίτες ή πέφτουν από τα μπαλκόνια ή τρέχουν στα σκουπίδια για να επιβιώσουν , την ώρα αυτή λοιπόν οι συγκυβερνήτες Τσίπρας και Καμμένος δεν διαπράττουν μόνο πολιτικά εγκλήματα αλλά κάνουν ενέργειες καταστροφικές για την πατρίδα.

 

Τέλος , έχουμε και τον υπουργό εθνικής άμυνας , που με στρατιωτική στολή , κάνει βόλτες με τα ελικόπτερα και βάζει Ελληνικές σημαίες στα σύνορα , ενώ ταυτόχρονα καλεί τους εκπροσώπους των κομμάτων στο Καστελόριζο για ενημέρωση επί στρατιωτικών θεμάτων. Υπάρχει βέβαια μια απορία. Ποιά είναι αυτή; Εάν ο Πάνος Καμμένος ήταν υπουργός υγείας θα φορούσε την άσπρη μπλούζα των νοσηλευτών και θα πήγαινε με όχημα των ΕΚΑΒ από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ; Μήπως θα καλούσε και τα πολιτικά κόμματα για ενημέρωση στην εντατική κάποιου νοσηλευτικού ιδρύματος ; Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με όσα γίνονται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας.

 

Όλα , πάντως , δείχνουν πως οι εκλογές είναι <<προ των πυλών>> και σύντομα θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι , ώστε να απαλλαγούν οι πολίτες από αυτούς που <<θα έσχιζαν τα μνημόνια>> , ενώ υπέγραψαν το τρίτο και φέρνουν ολοταχώς και το τέταρτο μνημόνιο. Αυτό θα είναι και η ταφόπλακα της πατρίδας μας.

 

Είχε άδικο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έλεγε πως <<η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο>>;

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία συνεχίζεται η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ
Από τις πρώτες πανελλαδικά οι Τομεακές Οργανώσεις των Τρικάλων.

Κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η μάχη που δίνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να έχει επιτυχία η φετινή δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση (Νοέμβρη – Δεκέμβρη) που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Με την εκπνοή του πρώτου μήνα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης , δηλαδή στο μέσο του χρονοδιαγράμματος οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ στα Τρίκαλα βρίσκονται σε θέση που τους επιτρέπει να αισιοδοξούν και με το παραπάνω για την υπερκάλυψη των στόχων τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΤΕ Υπαίθρου Τρικάλων έχει ήδη καλύψει το 65% του πλάνου της και την ακολουθεί η ΤΕ της Πόλης των Τρικάλων με 62% . Αυτή η πορεία των τοπικών Τομεακών Οργανώσεων του Κόμματος τις κατατάσσει ανάμεσα στις 20 πρώτες πανελλαδικά στην άμιλλα που έχει προκηρύξει η ΚΕ.

Τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν αυτές τις μέρες ένα πλατύ και πολύμορφο άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και νεολαίας, καθώς και στις συνοικίες, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολλοί εκείνοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που έχουν ενισχύσει έστω και με 2 ευρώ το Κόμμα.

Αυτό το γεγονός , δείχνει τις βαθιές ρίζες και το κύρος του ΚΚΕ στο λαό , ιδίως τώρα που το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας έχει συρρικνθωθεί και η ανέχεια μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Δείχνει, ότι σε μια εποχή που η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καταπνίξουν το δίκιο και τη δύναμη του λαού στην απογοήτευση και σε δίνες νέων αυταπατών, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι του μόχθου , που αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ μάχεται για το δίκιο τους , που ενισχύουν το ΚΚΕ να γίνει πιο δυνατό στην καθημερινή πάλη, για την πιο μαχητική απάντηση του κινήματος.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της Νεολαίας του, αυτές τις μέρες δίνουν τη μάχη της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, μπροστά στη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 8ης Δεκέμβρη. Ταυτόχρονα, με το κουπόνι στο χέρι, συζητάμε με την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους για την ανάγκη να ενισχύσουν το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ.

Επίσης κατά τη διάρκεια της οικονομικής εξόρμησης πραγματοποιήθηκαν και θα ξεδιπλωθούν ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες , όπως πολιτικές παρεμβάσεις , εκδηλώσεις για ιστορικά γεγονότα, καλλιτεχνικές-ψυχαγωγικές βραδιές , λαϊκά γλέντια , εκδόσεις ιστορικών ντοκουμέντων σε μορφή ημερολογίου και λευκώματος.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ, πέρα του ότι συμβάλλει στην προσπάθειά του για την ενίσχυση της εργατικής – λαϊκής πάλης και την πλατιά προβολή της πολιτικής του πρότασης, δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν αυτές οι αξιόλογες πρωτοβουλίες, να συντηρείται και να αξιοποιείται το Ιστορικό του Αρχείο, να μεταδίδεται η συλλογική-ιστορική πείρα και γνώση στις νέες γενιές. Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ είναι σοβαρός παράγοντας για την ισχυροποίησή του μπροστά και στο 20ο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες, αλλά στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης του.

Δυναμώνουμε την παρέμβασή μας , πραγματοποιούμε πλατύ άνοιγμα στο λαό, υλοποιούμε τους στόχους μας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι,  νέοι και νέες

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς! Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια.

Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω

Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στα ταμπούρλο που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους σύμφωνα με τους εγχώριους βιομήχανους. Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ , στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά,  «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις  ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, ανάμεσά τους και τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.

 

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας,τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο , κάθε σωματείο και φορέα του μαζικού κινήματος να συμμετάσχει στην Απεργία

και την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 8 Δεκέμβρη ,

10π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

 

Σύλλογος Μισθωτών Λογιστών& Βοηθών

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών

 …………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η ΔΑΣ (συνδυασμός που στις αρχαιρεσίες συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), αναδείχτηκε σε 2η δύναμη στο 36ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με σημαντική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 633 αντιπρόσωποι (2013 ψήφισαν 694 αντιπρ.). Βρέθηκαν 631 έγκυρα ψηφοδέλτια (το 2013: 693 έγκυρα). Η ΔΑΣ πήρε 112 ψήφους και ποσοστό 17,75% (το 2013: 91 ψήφους και 13,13%), η ΔΑΚΕ 136 και 21.55% (το 2013: 154 και 22.2%), η ΠΑΣΚΕ 107 και 16,96% (το 2013: 174 και 25,1%), η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση/ΣΥΡΙΖΑ 93 και 14,74% (το 2013: -), το ΜΕΤΑ/ΛΑΕ 57 και 9.03% (το 2013: -), οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 70 και 11,09% (το 2013: 68 και 9,8%) και η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή/πρώην ΠΑΣΚ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ 40 και 6,34% (το 2013: 63 και 9%). Όλα τα διάφορα ψηφοδέλτια ήταν 16 και 2,54% (το 2013: 29 και 4,1%).*

Στο νέο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ η ΔΑΣ εκλέγει 15 έδρες (το 2013: 11 έδρες), η ΔΑΚΕ 18 (το 2013: 19), η ΠΑΣΚ 14 (το 2013:  22), η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση/ΣΥΡΙΖΑ 13 (το 2013: -), το ΜΕΤΑ/ΛΑΕ 8 (το 2013: -), οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 10 (το 2013: 8), η Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή 5 (το 2013:  8) και οι διάφοροι 2 (2013: 3).*

Το αποτέλεσμα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι συνδυάζεται με τη μεγάλη πτώση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αλλά και με το γεγονός ότι η κυβερνητική παράταξη η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση/ΣΥΡΙΖΑ  ήρθε 4η.

* Στο προηγούμενο συνέδριο το ΜΕΤΑ (που τότε στήριξαν από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σημερινές δυνάμεις της ΛΑΕ είχε πάρει 114 ψήφους και 16,4%. Οι έδρες στο Γενικό Συμβούλιο που είχαν πάρει ήταν 13 έδρες.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Όλοι μαζί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων που ψήφισαν ή στήριξαν το 3ο μνημόνιο, το κουαρτέτο, η Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ, ο Σ.Ε.Β και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις ετοιμάζονται να φέρουν νέο οδοστρωτήρα αντεργατικών μέτρων.

Προετοιμάζουν το έδαφος για:

  • την απελευθέρωση των απολύσεων και την αύξηση του ορίου από το 5 στο 10% καθώς και το δικαίωμα στους εργοδότες να απαντούν με λοκ-άουτ  στους  αγώνες των εργαζομένων και νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Την νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους και των 511 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρονών
  • την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, την σφαγή στα προνοιακά επιδόματα, την νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών
  • την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού και την παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης
  • την παραπέρα αύξηση της φορολόγησης με νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ήδη η εργατική τάξη στενάζει κυριολεκτικά αφού οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε  εργασιακή ζούγκλα. Όταν με τρομοκρατία, εκβιασμούς, τον φόβο της απόλυσης πάνω απ’ το κεφάλι τους οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς πείνας και εξαντλητικά ωράρια εργασίας που φτάνουν πολλές φορές τις 10,11 και 12 ώρες την ημέρα και με εντατικοποίηση της δουλειάς.

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας, οι μισθοί πείνας, οι μειώσεις στις συντάξεις, η διαρκής αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι, έχουν οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και σε αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το 3ο μνημόνιο.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες-νέοι-άνεργοι-συνταξιούχοι,                                                                                                                                                                 Η καπιταλιστική κρίση καλά κρατεί, βρίσκεται σε εξέλιξη, οξύνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους  καπιταλιστές και στα κράτη και εξακολουθεί να καθορίζει τα οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Ο καπιταλισμός είναι βαριά άρρωστος και δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει στην εργατική τάξη τα αυτονόητα: εργασία με δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Αντίθετα, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, τα εργασιακά δικαιώματα αφαιρούνται ή ποδοπατούνται, ο μισθός και το μεροκάματο δεν επαρκούν για αξιοπρεπή διαβίωση, η κοινωνική ασφάλιση συντρίβεται, τα αποθεματικά των ταμείων λεηλατήθηκαν και εξακολουθούν να λεηλατούνται, και οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα φτώχειας.

Οι διακηρύξεις περί του τέλους της κρίσης, της έναρξης της ανάπτυξης και της εξόδου στις λεγόμενες αγορές, είναι φούμαρα. Η παραπέρα λεηλασία του εισοδήματός μας και η πλήρης κατάργηση των κατακτημένων με αγώνες και αίμα δικαιωμάτων μας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, στο νερό, την υγεία, είναι άμεσος στόχος τους. Το 4ο μνημόνιο αποτελεί την μόνη ρεαλιστική προοπτική τους.

Από αυτή την κατάσταση στην οποία μας έριξε η καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια, δηλαδή οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν αμφισβητήσουμε και δεν ακυρώσουμε τον δρόμο και την διαδρομή που αυτοί προβάλουν σαν μονόδρομο. Διότι μονόδρομο αποτελεί για αυτούς, για να βγουν από την κρίση τους σε βάρος μας, όχι όμως για εμάς.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Η απεργία στις 8 Δεκέμβρη αποτελεί μια μάχη που πρέπει να την δώσουμε και να την κερδίσουμε όλοι μαζί, με ενιαίο μέτωπο! Όσο και αν οι γραφειοκράτες, εξαγορασμένοι, συμβιβασμένοι και καρεκλοκένταυροι που βρίσκονται στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, και στα Τρίκαλα, υπονομεύουν, διασπούν ή προσπαθούν να περιορίσουν την δυναμική των απεργιών, η απεργία στις 8 Δεκέμβρη πρέπει να πετύχει!

Να αποκρούσουμε την νέα επίθεση στα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:

  • αύξηση του μισθού, του μεροκάματου και της σύνταξης, ΣΣΕ με υποχρεωτική-αναδρομική και γενικευμένη ισχύ
  • Δουλειά για όλους με δικαιώματα, μέτρα για την ανεργία και τους άνεργους, κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπή σύνταξη, αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία, πρόνοια και υγεία για όλο το λαό.

            Στις διεκδικήσεις μας πρέπει να εντάξουμε και ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την επιδείνωση της θέσης μας και πάνω τους σκοντάφτουν όλες οι διεκδικήσεις μας. Τέτοιο ζήτημα αποτελεί το δημόσιο χρέος και για αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε την μονομερή διαγραφή του πράγμα που θα σημάνει την έναρξη μιας συνολικής σύγκρουσης που μπορεί να οδηγήσει στην συνολική αμφισβήτηση του καπιταλιστικού συστήματος και του νόμου του κέρδους.

             Να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας μέσα από τον συντονισμό σωματίων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, σε συνδυασμό με την οργάνωση των σωματείων στους χώρους δουλειάς και την αναζωογόνηση των ήδη υπαρχόντων σε ενωτική και ταξική κατεύθυνση, ανεξάρτητα από ιδεολογία, θρησκεία, φυλή, χρώμα και εργασιακής σχέσης (άνεργοι/συμβασιούχοι/μόνιμοι).

 Στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις μετά τις 8/12 όλων των σωματείων, συλλόγων και φορέων του συνδικαλιστικού κινήματος με σκοπό την Γενική Πολιτική Απεργία για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών και για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας.

Όλοι στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Κανένας για δουλειά! Κάτω τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρέτησαν και τα υπηρετούν!

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ