17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

ΣΟΚ… και … ΔΕΟΣ…

- Advertisement -

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D., Πολιτευτής Τρικάλων.

 

 

 

Η εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ ήταν ένα πολιτικό γεγονός που απασχόλησε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο γιατί η όλη διαδικασία των δυο μονομάχων, Τραμπ και Χίλαρι, ήταν πρωτοφανής σε ύβρεις και σε λάσπη αλλά γιατί ό <<πλανητάρχης>> επηρεάζει με τις πολιτικές που ακολουθεί , την οικονομική,κοινωνική και πολιτική ζωή όλων των κρατών της υφηλίου.

 

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και η ήττα της Χίλαρι Κλίντον προκάλεσαν πρωτοφανές σοκ αλλά και μεγάλο δέος σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, δημοσκόπους και οικονομολόγους. Άλλο περίμεναν και άλλο έβγαλε η κάλπη, γι’αυτό και άρχισαν σιγά σιγά να ανασκευάζουν τα όσα αρνητικά έλεγαν και έγραφαν προεκλογικά για τον Τραμπ, γιατί στην ζωή <<όλοι λατρεύουν τον Ανατέλλοντα ήλιο και όχι τον Δύοντα>>.

 

Τη νίκη στον Τραμπ έδωσανη αστική τάξη, οι ψηφοφόροι της επαρχίας και κυρίως λευκοί άνδρες ηλικιωμένοι και άνθρωποι του αγροτικού κόσμου.Ήταν οι ψηφοφόροι οι <<σκυθρωποί>>, οι απογοητευμένοι από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Η ίδια τάση των πολιτών, με τα ίδια χαρακτηριστικά έβγαλε την Αγγλία από τη ΕΕ με το BREXIT και άυξησε τους οπαδούς της Λεπέν στη Γαλλία.

 

Είναι προφανές πως το οικονομικό μοντέλο που δομήθηκε στην Αμερική εδώ και λίγες δεκαετίες, με σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ολίγων και όχι των λαών, αυτό που το ονόμασαν ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και που έκανε τους λίγους πλουσιότερους και τους πολλούς φτωχότερους, το μοντέλο αυτό, λοιπόν, ανέτρεψε τους Δημοκρατικούς, έφερε τους Ρεπουμπλικάνους και ταυτόχρονα σηματοδότησε το τέλος της απάνθρωπης και καταστροφικής αυτής πολιτικής.

 

Τα… περίφημα HEDGE FUNDS λεηλάτησαν την παγκόσμια οικονομία, κατέστρεψαν τη ζωή της ανθρωπότητας, έφεραν τα απαίσια μνημόνια και άνδρωσαν την παράνομη μετανάστευση. Κάπως έτσι άρχισε το ξήλωμα της παγκοσμιοποίησης και έτσι ήρθε η νέα τάξη πραγμάτων στην Αμερική με τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Όλα δείχνουν πως οι ψηφοφόροι γυρίζουν την πλάτη στη λεγόμενη ελεύθερη αγορά και στα υψηλά επίπεδα μετανάστευσης, που αναστάτωσαν τις κοινωνικές δομές στην Ευρώπη και την Αμερική και ενίσχυσαν την τρομοκρατία. Βαρύ το τίμημα σε ανθρώπινες αθώες υπάρξεις από τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές, τους ακραίους μουσουλμάνους και τους απάνθρωπους , γενικά, τρομοκράτες και τους περιθωριακούς.

 

Απαράδεκτη ήταν η στάση πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της Ευρώπης και φυσικά και της Ελλάδας υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον. Η ανάμιξη ξένων παραγόντων στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών είναι αντιδημοκρατική ενέργεια και δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις των κοινωνιών. Πώς δεν ντράπηκαν αυτοί που μέχρι την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ κατηγορούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ και την επομένη της εκλογικής νίκης τον συνεχάρησαν ; Μήπως με τις απαράδεκτες παρεμβάσεις έβλαψαν και τα συμφέροντα των κρατών των; Πάντως, ο Ερντογάν, είχε τηλεφωνική επαφή την επόμενη μέρα με τον πλανητάρχη ενώ οι συγκυβερνήτες της πατρίδας μας , Τσίπρας και Καμμένος, έμειναν στο… περίμενε! Μακάρι να μην πληρώσουμε ως χώρα ακριβά το μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο θέμα αυτό.

 

Ο Τραμπ έφερε την αντισυστημική επανάσταση στις ΗΠΑ, στηρίζοντας τις ιδέες <<αμερικανικό έθνος-κράτος και αμερικανικό όνειρο>>. Θα έχουμε άραγε το ίδιο πράγμα στις 4 Δεκεμβρίου και στην Ιταλία; Φαίνεται πως το ξεζούμισμα των λαών και η καλοπέραση των κορακιών φτάνει στο τέλος.

 

Γένοιτο…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πικετοφορία κατά της εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

 

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα

 

Την πραγματοποίηση πικετοφορίας, με κεντρικό σύνθημα: «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, αποφάσισε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων – Παράρτημα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καλώντας εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, σύλλογο γυναικών, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς του λαϊκού κινήματος να μετέχουν στην κινητοποίηση με μαζική συμμετοχή.

  • Για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη–πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς
  • Για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους.
  • Για να καταγγελθεί για άλλη μια φορά ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
  • Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων. Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την πάρα πέρα ενίσχυση των Ευρω-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΟΥΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΗΤΗΡΙΩΝ

Κυρίες και Κύριοι,

Συνάδερφοι επιχειρηματίες καλώς ήρθατε στα Τρίκαλα.

Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που σας φιλοξενούμε στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Θέλει πραγματικά κουράγιο και ίσως αυταπάρνηση, να είσαι επιχειρηματίας σε ένα εντελώς αφιλόξενο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, όπως είναι αυτό στο οποίο δραστηριοποιούμαστε εμείς σήμερα στη χώρα μας.

Με προσοχή άκουσα, τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των συναδέρφων και ειλικρινά πιστεύω ότι η σύνθεση όλων αυτών καταλήγει, αφενός μεν  σε ένα δυσάρεστο συμπέρασμα για την πραγματική κατάσταση που βιώνει σήμερα η επιχειρηματικότητα, αφετέρου δε σε ένα ασφαλές  συμπέρασμα για το πως θα πρέπει  να οικοδομηθεί μια υγιής και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ως επιχειρηματίας και ως γραμματέας του Επιμελητηρίου Τρικάλων, που από πολύ νέος υπηρετεί με συνέπεια  τον επιμελητηριακό θεσμό,  θα ήθελα να συνεισφέρω κι εγώ, σ’ αυτή τη συζήτηση.

Κυρίες και κύριοι

Η πραγματική οικονομία, την οποία εμείς υπηρετούμε και αιμοδοτούμε, δεν συνεχίζει απλώς  να έχει πληγές και να αντιμετωπίζει σοβαρά αδιέξοδα.

Δυστυχώς, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με την αντιαναπτυξιακή πολιτική που υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση. Διότι, τα  γνωστά προβλήματα, όπως η έλλειψη ρευστότητας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια,  τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και η πληθώρα των πρόσθετων φορολογικών μέτρων και εισφορών και η υψηλή ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, διογκώνονται επικίνδυνα, απειλώντας ευθέως τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα δεν είναι η αναμόχλευση δοκιμασμένων και αποτυχημένων συνταγών του χθες, όπως ο κρατισμός και η διόγκωση του δημόσιου τομέα.

Η έξοδος από την κρίση  θα έρθει μόνο μέσω της Ανάπτυξης, η οποία είναι συνυφασμένη με την τόνωση της επιχειρηματικής δράσης και την έμφαση  στην προσέλκυση επενδύσεων, που με την σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Είναι αλήθεια, πως στα χρόνια της κρίσης  δημιουργήθηκαν αδικίες.

Ωστόσο, τις αδικίες αυτές δεν θα τις διορθώσουμε μέσα από άστοχες παροχές και περιττές δαπάνες σε προνομιούχους.

Οι αδικίες διορθώνονται  μόνο αν παράξουμε πλούτο.

Για να παράξουμε πλούτο, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να  κινηθούμε  με εξωστρέφεια, αναπτύσσοντας  την οικονομία μας.

Στο σκληρό πρόσωπο της ανεργίας αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η επίλυση του προβλήματος για κάθε άνεργη ή άνεργο συμπολίτη μας δεν είναι η καταβολή επιδομάτων ανεργίας ή άλλων επιδομάτων, αλλά η προσφορά μιας σταθερής θέσης εργασίας.

Για να επιτευχθεί αυτό, οφείλουμε να επενδύσουμε σε παραγωγικές δραστηριότητες.

Πρώτα απ’ όλα, να στηρίξουμε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, οι οποίες συντηρούν ακόμη την εύθραυστη οικονομία μας.

Παράλληλα, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.

Κυρίες και Κύριοι,

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ σ’ αυτούς τους δύο τομείς,

τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό .

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δυστυχώς όμως, το τελευταίο μνημόνιο με την υπέρογκη αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ  και των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί τους αγρότες στην πενία, με πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά.

Οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Να διεκδικήσουμε από κοινού την αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος όλων των παραγωγικών ομάδων, διότι όλοι πλέον ασφυκτιούν το ίδιο από την υπερφορολόγηση   και τις συνεχώς αυξανόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναδείξουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, μέσω ενός νέου αγροτοδιατροφικού μοντέλου, με την προώθηση νέων ανταγωνιστικών καλλιεργειών, όπως οι δενδροκηπευτικές καλλιέργειες, η αμπελουργία και τα κτηνοτροφικά φυτά, παράγοντας έτσι ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα απευθύνονται στις διεθνείς αγορές.

Εάν αναληφθούν σοβαρές δράσεις στήριξης αυτού του νέου αγροτικού μοντέλου, μέσω του ΕΣΠΑ, μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας και μέσω των συνεργατικών δράσεων, θα υπάρξουν άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας.

Τι χρειάζεται; Όραμα, σχέδιο και βέβαια πολιτική βούληση.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο τουρισμός, είναι ένας τομέας που έδειξε αντοχές στα χρόνια της κρίσης.

Διαφύλαξε θέσεις εργασίας, και προχώρησε σε νέες επενδύσεις.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε φέτος με την αύξηση των αφίξεων  και τη μείωση των εσόδων, το τουριστικό μας προϊόν χρειάζεται ποιοτική βελτίωση.

Γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε διαρθρωτικές αδυναμίες και προβλήματα που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Το τουριστικό προϊόν δεν είναι κάτι το στατικό.

Συνεχώς αλλάζει.

Γι’ αυτό και εμείς οφείλουμε να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας, να αναβαθμίζουμε την ποιότητά τους, να φέρνουμε καινοτόμες ιδέες και να ανοίγουμε νέες αγορές.

Είναι η ευκαιρία μας για ένα re-branding, για έναν επανασχεδιασμό του τουριστικού μας προϊόντος και τη διασύνδεσή του με την πρωτογενή παραγωγή,  προκειμένου τα οφέλη να πολλαπλασιαστούν  για το σύνολο της οικονομίας μας.

Κυρίες και Κύριοι,

Με μεγάλη μας χαρά, σας υποδεχθήκαμε σήμερα στα Τρίκαλα, ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Μοιραστήκαμε κοινούς προβληματισμούς και αναδείξαμε τις αγωνίες μας για το παρόν και το μέλλον.

Είναι καιρός όμως να περάσουμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις.

Κυρίως εμείς, οι νέοι άνθρωποι είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε πίσω τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και από κοινού να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις που θα απενοχοποιήσουν την επιχειρηματικότητα, επιτρέποντάς της να αναπτύξει την οικονομία της Πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο τον ελληνικό λαό να «υποδεχτεί» αγωνιστικά τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέπτεται τη χώρα μας, σε μια περίοδο όπου εντείνονται οι επιθετικοί σχεδιασμοί των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ στην περιοχή μας, με την ενεργό εμπλοκή της Ελλάδας και με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Οι Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ στα Τρίκαλα καλούν το λαό της περιοχής μας να συμμετέχει μαζικά στη διαμαρτυρία που διοργανώνεται από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων με τη συμμετοχή φορέων του εργατικού-λαϊκού κινήματος,
την Τρίτη 15 Νοέμβρη , στις 7μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εκτεθειμένη απέναντι στον ελληνικό λαό, όχι μόνο γιατί στρώνει «κόκκινα χαλιά» και ετοιμάζεται να καλωσορίσει τον ηγέτη μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης, που ευθύνεται για πολέμους, επεμβάσεις, θανάτους αμάχων και αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων, αλλά και γιατί κοροϊδεύει, λέγοντας ότι, από την επίσκεψη Ομπάμα μπορούν δήθεν να προκύψουν οφέλη για τον ελληνικό λαό, όπως για παράδειγμα μια αμερικανική παρέμβαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχει ως επίκεντρο την παραπέρα συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και με επίκεντρο τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, αγορών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας.
Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών εκδηλώνεται και με τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, το Ιράκ, την Ουκρανία και μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα. Η επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχιστεί και με το νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις όποιες διαφορές τακτικής. Όπως θα συνεχιζόταν κι αν πρόεδρος εκλεγόταν η Χίλαρι Κλίντον.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, έχει στηρίξει μέχρι σήμερα όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που συνιστούν κλιμάκωση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και παραπέμπουν σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας. Στήριξε τις αποφάσεις της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προσφέρει ελληνικά νησιά για την ίδρυση ΝΑΤΟικών βάσεων, έχει νομιμοποιήσει την ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο Αιγαίο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Ενώ, την ίδια στιγμή αποσιωπά ότι προωθείται η ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου «Ανάν».
Ο ευρωατλαντικός προσανατολισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καμουφλάρεται απ’ το σύνθημα της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα σε αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία), υπηρετώντας το στόχο του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή.
Από αυτές τις εξελίξεις, μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση. Έχει, πλέον, πλούσια πείρα για να μην πιστέψει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς, αποτελεί δήθεν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης. Τη στιγμή που αυτοί ακριβώς οι οργανισμοί ευθύνονται για τους πολέμους, την προσφυγιά, για τη στήριξη στους δολοφόνους του «Ισλαμικού Κράτους», την επαναχάραξη συνόρων, αλλά και την υπόθαλψη της τουρκικής προκλητικότητας κι επιθετικότητας.
Η θέση, που ουσιαστικά λέει ότι όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται, αν υπάρξει ως αντάλλαγμα μια αμερικανική παρέμβαση στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας, είναι θέση απαράδεκτη, επικίνδυνη και πρέπει να απορριφθεί από τον ελληνικό λαό.
Αυτή η θέση κρύβει ότι και το ζήτημα του χρέους συνδέεται άμεσα με ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα (κυρίως ΗΠΑ – Γερμανίας) που αφορούν την πορεία της Ευρωζώνης, στη βάση των δυσκολιών που συναντά η καπιταλιστική ανάκαμψη. Κόντρα, βεβαίως, που στο ελάχιστο δεν αμφισβητεί τα αντιλαϊκά μέτρα, τις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται σε βάρος του λαού.
Η επίσκεψη Ομπάμα, τις ημέρες γιορτασμού του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί πρόκληση για το λαό και τη νεολαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, πριν χρόνια, έσβηνε τη λέξη «αμερικανοκίνητη» δίπλα από τη λέξη «χούντα», ενώ τώρα ως κυβέρνηση ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης για το 3ο μνημόνιο.
Το πιο προκλητικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το μανδύα του «αριστερού» προσπαθεί να αθωώσει και να νομιμοποιήσει την πολιτική ΗΠΑ, ασελγώντας πάνω στην ιστορική μνήμη και συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού.
Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται εργατική-λαϊκή κινητοποίηση, διεθνής αλληλεγγύη, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά:

– Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
– Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
– Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
– Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
– Αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων για να υπάρχουν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας και ασφαλής μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
– Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, με μονομερή διαγραφή χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία.

ΝΑ ΜΗ ΧΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Κανένα Τρικαλινό σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό!

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ στην ανοιχτή συνεδρίασή του της περασμένης Πέμπτης έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1.- Απ’ τις καταγγελίες που μας γίνονται κάθε μέρα και τα στοιχεία που διαθέτουμε, στα Τρίκαλα υπάρχει πολύς κόσμος που έχει κομμένο το ρεύμα. Κάθε μέρα και πληθαίνουν τα νοικοκυριά που ζουν λιγότερο ή περισσότερο διάστημα χωρίς ρεύμα. Είναι ανατριχιαστικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια!

Καλούμε τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να έρχονται στο ΜΕΤΩΠΟ και να μας ενημερώνουν. Κάθε Πέμπτη 8.30 στο «ΛΗΘΑΙΟ» ή στο τηλέφωνο 6971 825671.

Έχουμε σχέδιο αγώνα και δράσης για να μη μείνει κανένα Τρικαλινό σπίτι χωρίς ρεύμα! Χωρίς φόβο και με πάθος ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μη ζούμε στο σκοτάδι!

2.- Παρόμοιο πρόβλημα υφίσταται και με το νερό! Με τα στοιχεία που διαθέτουμε εκατοντάδες Τρικαλινά νοικοκυριά ζουν χωρίς νερό! Είναι τρομερό, όμως αληθινό! Η ΔΕΥΑΤ, δηλαδή ο Δήμος Τρικκαίων, με δυο λογαριασμούς απλήρωτους σου κόβει απροειδοποίητα το νερό! Πρόκειται για πρωτοφανή βαρβαρότητα της Δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου.

Καταγγείλτε αμέσως στο ΜΕΤΩΠΟ μόλις ο Δήμος σας κόψει το νερό και εμείς θα βρούμε τον τρόπο για να σας το συνδέσουν.

Δεν σταυρώνουμε τα χέρια. Αγωνιστείτε μαζί μας, για να έχουμε ρεύμα και νερό όλοι στο σπίτι μας. Για να έχουμε όλοι στη διάθεσή μας τα βασικά ανθρώπινα αγαθά. Κανένας φόβος απέναντι στους ληστές και τους δυνάστες του λαού!

3.- 43 χρόνια μετά την ηρωική Λαϊκή Εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, οι στόχοι και τα αιτήματά της είναι σήμερα επίκαιρα και επιτακτικά όσο ποτέ άλλοτε! ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! εδώ και τώρα!

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ συμμετέχει στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων την Πέμπτη ώρα 6.30 μ.μ. ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ