19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Η κυβέρνηση να καταργήσει τώρα τους φόρους στην ενέργεια για την θέρμανση για να ζεσταθεί ο λαός!

- Advertisement -

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να διαθέσουν κονδύλια για να διευκολυνθεί  η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και η μετακίνηση των πολιτών!

Η κακοκαιρία η οποία πλήττει για αρκετές μέρες τη χώρα και το Νομό, με κύριο χαρακτηριστικό της την παγωνιά η οποία διαρκεί στο Νομό ένα μήνα και έφτασε στους -20 βαθμούς, δημιούργησε ήδη σοβαρά προβλήματα κυρίως στην διαβίωση της εργατική τάξης, στα  φτωχά λαϊκά στρώματα, στους άνεργους, στους εξαθλιωμένους από την μνημονιακή πολιτική οι οποίοι αδυνατούν να έχουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους: θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια και τρόφιμα.

Η πρόσφατη κακοκαιρία, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχε προβλεφτεί από τους μετεωρολόγους και η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι έπρεπε να λάβουν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα αφενός για να μην παγώσει ο κόσμος από το κρύο μην έχοντας θέρμανση, και αφετέρου για την μετακίνησή του.

Αντί για αυτό, η κυβέρνηση ποιεί την νήσσα και οι Δημοτικοί και περιφερειακοί Άρχοντες έχουν εξαπολύσει μια ολόκληρη προπαγάνδα για τις παράλογες, δήθεν, απαιτήσεις των πολιτών οι οποίοι, υποτίθεται, ζητούν να τους ανοίξουν δρόμο μπροστά στην αυλή τους  ή για να πάνε… από το ένα τσιπουράδικο στο άλλο!

Αυτή η αδιαφορία της κυβέρνησης και η μαύρη προπαγάνδα των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχόντων και κάποιων λιβανιστών τους, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη και ατιμώρητη!

Οι μαζικοί εργατικοί φορείς και οι φορείς του εργαζόμενου λαού πρέπει να διεκδικήσουν εδώ και τώρα: Η κυβέρνηση να καταργήσει τώρα τους φόρους στην ενέργεια για την θέρμανση για να ζεσταθεί ο λαός! Μαζί με τους Δήμους και τις Περιφέρειες να λάβουν μέριμνα για τα νοικοκυριά που δεν έχουν θέρμανση ή τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να διαθέσουν κονδύλια για να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και η μετακίνηση των πολιτών!

Αν όλα τα παραπάνω δεν συμβούν, τότε η κυβέρνηση, οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Άρχοντες θα είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους ή τις αρρώστιες και τα ατυχήματα που θα προκύψουν από την παγωνιά ή τους απροσπέλαστους δρόμους.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Κ. Σκρέκας: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανίκανη»

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε για ακόμη μια φορά μέσα από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο STAR  ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

«Η μεγαλύτερη αποτυχία της Κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κ. Σκρέκας «είναι ότι απέτυχε να επανεκκινήσει την οικονομία, μια οικονομία που είχε σταθεροποιηθεί το 2014. Εδώ και 2 χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει και να αυξάνει όλους τους φόρους, από τα καύσιμα και τα τσιγάρα, μέχρι τον καφέ. Βλέπετε ότι καθημερινά έχουμε διαρροή επιχειρηματιών οι οποίοι φεύγουν και πάνε και ανοίγουν επιχειρήσεις στη Βουλγαρία και στα Βαλκάνια. Γιατί το κάνει αυτό; Για ποιο λόγο;».

«Αυτό που βλέπω εγώ» συνέχισε ο κ. Κ. Σκρέκας «είναι ότι το 2016 η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα με το ΕΣΠΑ και φοβάμαι ότι το 2017 θα είναι χειρότερα. Είναι 2 δισεκατομμύρια € τα οποία θα έπρεπε να έχουν μπει στην αγορά και δεν έχουνε μπει. Λειτουργούνε με απίστευτους ρυθμούς. Δίνουν στους μισούς πολίτες, τα μισά χρήματα για επίδομα θέρμανσης το οποίο θα το πάρουν οι δικαιούχοι τον Μάρτιο. Απίστευτα πράγματα. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα».

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας!

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη ενάντια στο κίνημα και τα μέλη του

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει τη δίωξη που στόχο έχει να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς  λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και άμεσα στρέφεται σε βάρος των μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου, μέλους της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και πρ. μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Ηλία Σμήλιου, δασκάλου, δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και μέλους του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Ενάντια στους δυο αγωνιστές έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη μήνυση για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις και τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Μια αυτεπάγγελτη μήνυση που ήρθε μετά από μια ανώνυμη και παντελώς αόριστη καταγγελία, η οποία ήταν αρκετή για να ξεκινήσει από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση.

Βάζοντας στο στόχαστρο τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων, γίνεται σαφές ότι η δίωξη στρέφεται κατά της λαϊκής κινητοποίησης εναντίον των πλειστηριασμών. Μαζί με την φτηνή κυβερνητική προπαγάνδα ότι οι πλειστηριασμοί δήθεν δεν αφορούν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία αλλά κάποιες “βίλες στην Εκάλη”, η δίωξη αυτή στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό ώστε να μην αντισταθεί στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και των τραπεζών. Μαζί με τα στηρίγματά τους, όπως διάφοροι μεγαλοσυμβολαιογράφοι και οι δυνάμεις καταστολής, επιχειρούν να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία για χάρη των τραπεζών, που έχουν ήδη ρουφήξει το αίμα της κοινωνίας με τις απανωτές ανακεφαλαιοποιήσεις που οργάνωσαν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. μαζί με τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων του «μένουμε Ευρώπη».

Με τη μήνυση εναντίον των μελών του κινήματος θέλουν να χτυπήσουν στα πρώτα του βήματα ένα κίνημα μαχητικό και επικίνδυνο συνολικά για την πολιτική τους. Χτυπούν το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και όλα τα ανεξάρτητα κέντρα αγώνα  που “ξεφυτρώνουν” σ’ όλη τη χώρα, και με όλο και μεγαλύτερη μαζικότητα δίνουν έναν αγώνα ανυποχώρητο, χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς ξεπουλήματα και διαπραγματεύσεις “για το μοίρασμα της φτώχειας μας”. Ενάντια σ’ αυτό τον αγώνα στρέφονται, γιατί ξέρουν ότι ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να συσπειρώνει όλο και περισσότερους, καθέναν που θέλει να μετουσιώσει την οργή για όλα αυτά που σε βάρος μας γίνονται σε δράση για την ανατροπή τους, χωρίς αναμονές, επίδοξους σωτήρες κι αναθέσεις.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που στήριξε από την πρώτη στιγμή το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς καλεί όλο το λαό να συσπειρωθεί και να δυναμώσει αυτό το κίνημα που σήμερα δίνει τη μάχη ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και αύριο ενάντια σ’ όλα τα δεινά που η πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. έφεραν για την κοινωνική πλειοψηφία.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης των δύο συντρόφων μας και κάθε μέλους του κινήματος.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! 

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ