22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Συνεδρίασε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η ΝΟΔΕ της ΝΔ Τρικάλων παρουσία του Αν. Γραμματέα Οργανωτικού Στέργιου Χυτούδη, του υπευθύνου οργανώσεων Θεσσαλίας Νίκου Καραγιάννη και του τομεάρχη Τρικάλων Νίκου Καρδούλα.

- Advertisement -

Έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης για τις δράσεις  των ΔΗΜ.ΤΟ και των υπευθύνων θεματικών τομέων της ΝΟΔΕ.

Έτσι, το επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί εάν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα γραφείων ΔΗΜ.ΤΟ  όπου δεν υπάρχουν. Να διερευνηθεί εάν τα αιρετά στελέχη επαρκούν για την πλήρη κάλυψη της περιοχής ευθύνης των ΔΗΜ.ΤΟ. Εάν δεν επαρκούν να ενσωματωθούν στελέχη μας ως εθελοντές που δεν είναι εκλεγμένοι, ώστε να επιτευχθεί η γεωγραφική κάλυψη. Συνεργασία με τοπικά σωματεία, οργανώσεις, συλλόγους και φορείς και δημοσιοποίηση των διαφόρων συναντήσεων στα τοπικά ΜΜΕ. Μετάδοση του λόγου της ΝΔ στις τοπικές κοινωνίες. Ορισμός σε κάθε ΔΗΜ.ΤΟ υπευθύνων των θεματικών τομέων δράσης αντίστοιχα με αυτούς της ΝΟΔΕ και ορισμός  σε κάθε ΔΗΜ.ΤΟ υπευθύνου εκλογικού αγώνα και ετεροδημοτών.

Τήρηση της ιεραρχίας: ΔΗΜ.ΤΟ – ΝΟΔΕ –ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ –ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ καθώς και τήρηση του καταστατικού και του κανονισμού πανελλαδικής οργάνωσης.

Για τις δράσεις των θεματικών τομέων αναφέρθηκαν τα εξής: συνεργασία με τους υπευθύνους των θεματικών τομέων δράσης των ΔΗΜ.ΤΟ, ενσωμάτωση εθελοντών στελεχών που επιθυμούν να προσφέρουν στους τομείς, ώστε να δημιουργηθεί ένας δυνατός πυρήνας. Καταγραφή των προβλημάτων και θεμάτων της περιοχής μας και κατάθεση προτάσεων για την επίλυσης τους.

Τήρηση της ιεραρχίας: ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ – ΝΟΔΕ –ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ –ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ.

Η ΝΔ έχει ζητήσει εκλογές. Δεν μπορεί όμως να τις επιβάλλει. Πάντως η κεντρική διοίκηση είναι σε εκλογική ετοιμότητα και το ίδιο ζητάει από τα τοπικά στελέχη που όπως φαίνεται ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του κόμματος.

Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ  λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, έχει ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα  και όποτε και αν  γίνουν εκλογές θα γίνει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός , ώστε να αρχίσει η ανάκαμψη της χώρας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε έμπρακτη καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απαγορεύει τις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη ΟΜΠΑΜΑ στην Αθήνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, το λαό της Αττικής να αψηφήσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και να απαντήσουν  αγωνιστικά,  ενάντια  στην παραπέρα εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, των εργατικών συνδικάτων, των φορέων του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας.

 

Καταγγελία για απαγόρευτη

της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απαγόρευση λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (Baris Dernegi), μεταξύ εκατοντάδων άλλων κοινωνικών οργανώσεων για τρεις μήνες από τις τουρκικές αρχές με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με τρομοκρατικές ενέργειες.

Απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της επικίνδυνης απόφασης που καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Τουρκίας, την αμέριστη στήριξή της στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και διαβεβαιώνει ότι θα αναπτύξει μαζική αποφασιστική δράση για την ακύρωση αυτής της αντιδημοκρατικής απόφασης των τουρκικών αρχών.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Επίκαιρη Ερώτηση για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή από τις βροχοπτώσεις – χαλαζοπτώσεις – πλημμύρες στο Ν. Τρικάλων κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Η συζήτηση της  Επίκαιρης Ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί  για την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2016 .

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις – χαλαζοπτώσεις και οι πλημμύρες που επικράτησαν στο Ν. Τρικάλων από την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και στη συνέχεια της συγκομιδής της παραγωγής τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη είχαν ως αποτέλεσμα την μειωμένη και υποβαθμισμένη παραγωγή.

Ιδιαίτερα οξυμένο και έντονο είναι το πρόβλημα σε καλλιέργειες όπως το βαμβάκι – καλαμπόκι – καπνό αλλά και σε άλλες καλλιέργειες. Όση παραγωγή δεν πρόλαβε να συλλεχτεί σαπίζει στα χωράφια.

Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών όπου μαζί με τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα, την άγρια φορολογία, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και τα διάφορα χαράτσια που έχουν επιβληθεί, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές (πουλάνε και δεν ξέρουν πόσο και πότε θα πληρωθούν) αλλά και την γενικότερη αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ , καθιστούν αδύνατη την επιβίωση των αγροτών – παραγωγών.

Σοβαρό πρόβλημα επίσης αποτελούν οι εκτιμήσεις που αργούν να γίνουν από τον ΕΛΓΑ (αφού η κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στον οργανισμό) αλλά και όταν γίνονται δεν γίνονται δίκαια και δεν καλύπτουν το 100% της ζημιάς ούτε και για όλες τις αιτίες. Πέρα από αυτό ο ΕΛΓΑ συνεχίζει το χαράτσωμα αφού απαιτούνται επιπλέον χρήματα για την υποβολή δήλωσης της ζημιάς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

Να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να καταργηθεί η επιβάρυνση των παραγωγών.

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει πλήρως και έγκυρα τις ζημιές και τις καταστροφές στην παραγωγή και στο πάγιο κεφάλαιο.

Να παγώσουν οι υποχρεώσεις – οφειλές προς το κράτος – εφορίες – δήμους, Τράπεζες κλπ.

Για να γίνουν όλα τα αναγκαία εγγειοβελτιωτικά – αντιπλημμυρικά έργα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό.

Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η προθυμία για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στη Κάρπαθο, το βάθεμα της συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όχι μόνο δεν οδηγούν σε «σταθερότητα» και «ασφάλεια», αλλά βάζουν τον ελληνικό λαό να κρατά φουρνέλο σε πυριτιδαποθήκη.

Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να βρουν την εργατική τάξη της Ελλάδος σε επαγρύπνηση.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της «δίκαιης ανάπτυξης» που η επιτυχία τους προϋποθέτει το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, το πετσόκομμα των μισθών μας.

Να απορρίψουμε τους «εθνικούς στόχους» της εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν το αιματοκύλισμα των λαών και οδηγούν σε πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία  που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, ενάντια στην επίσκεψη πρόκληση του Αμερικάνου προέδρου Ομπάμα ,στις 15 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων.

Να βροντοφωνάξουμε :

  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
  • Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
  • ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Απαγόρευσε τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Αθήνα αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη σε ένα μεγάλο τμήμα της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου. Ανάλογη απόφαση είχε λάβει το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα συνθήματα περί «δημοκρατίας» πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας. Για όλα αυτά άλλωστε έρχεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα.

Καλούμε τον Τρικαλινό  λαό  και τη νεολαία  να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει, συμμετέχοντας μαζικά στη διαμαρτυρία που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων και συμμετέχουν φορείς του εργατικού –λαϊκού κινήματος, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 7μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζει φιέστες υποδοχής για τον πρόεδρο της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης στο κόσμο και καταστολή για τους χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους που θα διαδηλώσουν.
Η δεξιά κατρακύλα αυτής της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Ζηλέψανε τα κάλη της κυβέρνησης Σημίτη όταν στη προηγούμενη επίσκεψη Κλίντον επιτέθηκαν στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που γέμισαν το κέντρο της Αθήνας με χημικά και ΜΑΤ.
Όπως και τότε δεν μας σταμάτησαν, και η ιστορική εκείνη διαδήλωση το Νοέμβρη του 1999 έδωσε έμπνευση στο κίνημα ενάντια στη σύνοδο του ΠΟΕ στο Σιάτλ 2 βδομάδες αργότερα, έτσι και σήμερα δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.
Αντίθετα, θα ξεφτιλιστούν ακόμα μία φορά στα μάτια του λαού γιατί προτιμάνε τις αγκαλιές με τους ιμπεριαλιστές και στέλνουν τα ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές.
Καμία απαγόρευση δεν πρόκειται να σταματήσει τις διαδηλώσεις!
Να αρθούν τώρα όλες οι απαγορεύσεις! Αθήνα: πόλη ανοικτή στους διαδηλωτές, στα κινήματα, στους πρόσφυγες και κλειστή για τους ιμπεριαλιστές.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Οι ΗΠΑ δεν είναι ούτε φιλική ούτε συμμαχική δύναμη, όπως θέλει να μας πείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η ηγετική ιμπεριαλιστική δύναμη, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών σε περιοχές όπως η Συρία.

Οι ΗΠΑ είναι εκείνη η ιμπεριαλιστική δύναμη που στο όνομα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» πρωτοστατεί στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών.
Είναι η δύναμη που κατεξοχήν επηρεάζει την πολιτική του ΔΝΤ αυτού του «οικονομικού δολοφόνου» που συντάσσει και επιβλέπει τα μνημόνια μαζί με την ΕΕ και την ΕΚΤ. Η πρόσδεση της χώρας μας στον ευρωατλαντικό άξονα και στην πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική των ΗΠΑ, μόνο κινδύνους εγκυμονεί. Για αυτό το λόγο και λέμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας.
Να ακουστεί παντού το «Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» και το «Έξω οι ΗΠΑ».
Να απαιτήσουμε την έξοδο από το ιμπεριαλιστικό, νεοψυχροπολεμικό  ΝΑΤΟ των στρατιωτικών επεμβάσεων και των επιθετικών πολέμων, και το κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων
Να υπερασπιστούμε την ειρήνη και μια αντιμνημονιακή αντιμπεριαλιστική πορεία της χώρας.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ