16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Σχόλιο του Σωτήρη Χατζηγάκη για τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Ένα εργατικό εστιατόριο με αστική κουζίνα και Γερμανικές συνταγές και τιμές.

Η επιχειρηθείσα μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα των «Ανατροπέων και σκαφτιάδων», κατά τις δικές τους διακηρύξεις, σε ένα κεντροαριστερό μόρφωμα μιας νοθευμένης αστικής σοσιαλδημοκρατίας (στην πραγματικότητα νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης με μνημόνια, περικοπές κοινωνικών δαπανών, φόρους κλπ.) μας φέρνει στο μυαλό την σκωπτική ρήση του Herriot, ενός διακεκριμένου Γάλλου ριζοσπάστη πολιτικού του 20ου αιώνα ο οποίος χαρακτήριζε το τότε σοσιαλιστικό κόμμα του Λέοντος Μπλούμ με την περιφρονητική φράση «εργατικό εστιατόριο με αστική κουζίνα».

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε για το ΣΥΡΙΖΑ των 2χρόνων ότι η αστική του κουζίνα ακολουθεί αυστηρές συνταγές λιτότητας με Γερμανικά τιμολόγια…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η εκλογική επικράτηση  το Γενάρη του 2015, του ενιαίου τότε  ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια μεγάλη λαϊκή νίκη, που γέμισε με ελπίδες τον ελληνικό λαό.

Αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα  της συνεχούς ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και των  ανιδιοτελών προσπαθειών χιλιάδων μελών και στελεχών του σε όλη την Ελλάδα, που δεν προσέβλεπαν ούτε σε θέσεις ούτε σε κυβερνητικές καρέκλες.

Κυρίως, όμως, αυτή η νίκη ήταν απόρροια  των μεγάλων αγώνων του λαού μας

και της νεολαίας που  οραματιζόταν μια νέα ριζοσπαστική  αντιμνημονιακή πορεία  απαλλαγμένη από τα μνημονιακά   δεσμά που της είχαν επιβάλει η  ΕΕ και το ΔΝΤ και μαζί τους οι παραδομένες ελληνικές κυβερνήσεις.

Δυο χρόνια μετά το Γενάρη του 2015, τίποτα δεν θυμίζει το κύμα της ελπίδας που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά  λαϊκά στρώματα πιέζονται σκληρά από τις δυσκολίες της επιβίωσης στην παρατεταμένη μνημονιακή εποχή, αλλά και με την απογοήτευση από μια παταγώδη διάψευση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί σήμερα μια καθαρά δεξιά ταξική πολιτική

ολοκληρώνει με κυνισμό το μνημονιακό έγκλημα που ξεκίνησαν το ΠΑΣΟΚ με  την Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και  οι βουλευτές του  έχουν μετατραπεί πλέον σε

παθιασμένους  εραστές της” καρέκλας ” ψηφίζουν σε όλα ναι.

Η μόνη κοκκίνη γραμμή τους  είναι η διατήρηση των προνομίων της εξουσίας.

Η ΛΑ.Ε. διατηρεί ζωντανή την ιστορική ευκαιρία, που έδωσε ο λαός, για την ανατροπή των ασκούμενων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της διαρκούς φτωχοποίησης. Μέσα από τη συγκρότηση ενός ευρύτατου πολιτικού, κινηματικού μετώπου όλων των αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του μπορεί να φέρει μια μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και να στείλει όσους πρόδωσαν την ελπίδα του και όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο στο περιθώριο της ιστορίας.

Μπουκουβάλας Γεώργιος

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

οι Νέοι του Ποταμιού βρήκαν και μας παρουσιάζουν τα μηνύματα που λαμβάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο κινητό του

Δείτε εδώ τα μηνύματα: http://topotami.gr/2_chronia_siriza/

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

” Πρώτη φορά φορά Αριστερά.”
Του Ηλία Γ. Βλαχογιάννη, πρ. Νομάρχη και Βουλευτή Τρικαλων.
“Οι υποσχέσεις και τα ταξίματα του ΣΥΡΙΖΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ προηγούμενο στην νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου….. Και μιλάμε για ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ πολιτικά ΨΕΜΑΤΑ ,που αντί ΕΛΠΙΔΑΣ ,δημιούργησαν ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ στον Ελληνικό λαό ….”

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεταίρους του ΑΝ.ΕΛ,γιορτάζουν τα δύο χρόνια τους στην εξουσία .
Μια εξουσία που “κατακτήθηκε ” με τόσες υποσχέσεις και τόσα ταξίματα ,που ΔΕΝ έχουν προηγούμενο  στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας ….. Ίσως μόνο με την δημαγωγική πολιτική του περιβόητου ΚΛΕΩΝΑ στην αρχαία Αθήνα,θα μπορούσε να συγκριθεί ….
Έταξαν τα πάντα ,στους πάντες ….” Θα έσκιζαν τα επάρατα μνημόνια,θα καταργουσαν όλους τους μνημονικούς νόμους μ ενα νόμο κι ενα άρθρο,θα διέγραφαν μονομερώς το δημόσιο χρέος “ως επονείδιστο και απεχθές “,θα έπαιζαν τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές (οι οποίες θα μας παρακαλούσαν να μας δανείσουν …), θα καταργούσαν  τον ΕΝΦΙΑ,θα έδιναν 13η σύνταξη ,θα ανέβαζαν τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ ,θα έβγαζαν τα πετρέλαια,θα,θα,θα…..”
Εύλογα θα πει κάποιος καλοπροαίρετος:ΜΟΝΟ αυτοί ,έταξαν ; Προφανώς ,οχι….
Όλα τα κόμματα ,άλλο λιγότερο ,άλλο περισσότερο,έταξαν ….Κακώς ,κάκιστα…. Αλλά ΔΕΝ υπάρχει μέτρο σύγκρισης….Στην προκειμένη περίπτωση ,μιλάμε για ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ πολιτικά ψέματα …. Που δημιούργησαν ψεύτικες ελπίδες στις Ελληνίδες και τους Ελληνες….Κι όταν αυτές αποδείχθηκαν φρούδες,δημιούργησαν ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ  σ έναν ολόκληρο λαό ….Κι αυτοί δικαιολογήθηκαν ότι είχαν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ …. Τόσο απλά…..
Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η πατρίδα μας,δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμούς …..Όταν κινδυνεύει η Πατρίδα ,ΔΕΝ επιτρέπεται να υπάρχουν ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ…. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους…. Η χώρα πρεπει ν αλλάξει σελίδα ….Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρεπει με την ψήφο τους ,να καθορίσουν το μέλλον τους….
Ήρθε η ωρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ….Τέρμα στις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ και τις πολιτικές ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ …. Οποιοι πονάνε αυτόν τον τόπο,οποιοι πραγματικά νοιάζονται για το μέλλον των παιδιών τους,πρεπει να πάρουν τις αποφάσεις τους…. Τώρα,πριν ειναι πολύ αργά…..Καιρός για χάσιμο ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ …. Τα πειράματα και οι αυταπάτες ,ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ…. ΜΑΖΙ με την τραγική κυβέρνηση των ΤΣΙΠΡΑ -ΚΑΜΜΕΝΟΥ ….
Όσο γρηγορότερα οδηγήσουν τον τόπο σε εκλογές,τόσο καλύτερα…. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,πλησιάζει……

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Θα ήθελα να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, αλλά δεν μπορώ

Αγαπητή κυρία Δριτσέλη. Μόλις διάβασα την ανακοίνωσή σας και προσπαθώντας να συγκρατήσω όποια ψυχραιμία μου απέμεινε σας εκλιπαρώ πια για κάποια πράγματα. Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να σας τα πω κι από κοντά την προηγούμενη Κυριακή.  Οπότε σας τα λέω τώρα. 

Θυμάμαι πολύ καλά την 25η Ιανουάριου. Ήμουν 7 μηνών έγκυος στην τρίτη μου κόρη. Δεν είχα ιδέα από πολιτική και προεκλογικούς αγώνες. Δεν είχα χρήματα, προστάτες, βοήθεια. Μόνο τον προσωπικό αγώνα που δίνω από παιδάκι επτά χρονών. Τα ένσημά μου και την πορεία μου στη ζωή. Ξέρετε τι αντιμετώπισα; Να σας τα πω γιατί μπορεί να μην τα γνωρίζετε. Κόσμο που με αποκαλούσε «Μπομπολάκι» και Ψυχάρη, διαπλεκόμενη, συστημική, σόι του Σημίτη και με κατηγορούσαν γιατί έχω δουλέψει κι έχω παλέψει σαν το σκυλί σ αυτή τη ζωή. Εμένα. Αν δεν έχετε ακούσει κάτι γι αυτό ρωτήστε την κυρία Γιαμαλη ή τον κ. Καμένο ή την κυρία Γεροβασίλη να σας κατατοπίσουν. Η κυρία Γιαμαλη στην  ΕΡΤ εργάζεται. Δεν θα σας θυμίσω όσα λέγατε και φωνάζατε με πάθος. Γιατί είχατε πρόγραμμα! Δεν θυμάμαι αν ήταν της Θεσσαλονίκης ή άλλο. Αλλά είχατε πρόγραμμα. Δυο χρόνια μετά μας βρίσκετε αποδεκατισμένους. Ναι εμάς. Όσους θέλουμε να παράγουμε, να εξάγουμε, να δημιουργούμε και να μεγαλώνουμε παιδιά σ αυτή τη ρημαδιασμένη χώρα. Σας παρακαλώ μη μου μιλάτε για μάχες. Ούτε σ εμένα ούτε σε όλους αυτούς που παλεύουμε καθημερινά να κρατηθούμε όρθιοι με όση αξιοπρέπεια μας απέμεινε. Μη λέτε τίποτα. Αφήστε να περάσει έτσι κι αυτή η μέρα. Ναι φυσικά ανατρέψατε τους προηγούμενους. Που ήταν κακοί και κυρίως διεφθαρμένοι! Και ήρθατε εσείς. Το νέο και κυρίως το έντιμο και το ηθικό! Γελάνε κι οι πέτρες. Και καταφέραμε να βγούμε από τους δρόμους της λιτότητας, των μνημονίων και της κρίσης. Μόνο μια ερώτηση έχω να σας κάνω. Σε ποια χώρα ζείτε; Γιατί στην ίδια αποκλείεται να ζούμε. 

Τις πιο όμορφες μέρες μας σίγουρα δεν τις ζήσαμε ακόμη. Απέχουμε πολύ κυρία Δριτσέλη απ αυτό.

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα Γραμματέας Τ.Ο Τρικάλων Το Ποτάμι

Αγρότισσα 

Κάτοικος Διάβας Καλαμπάκας 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο Κ. Σκρέκας υποδέχθηκε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας & Κλίματος

Ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας εκπροσώπησε τη Ν.Δ. στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας & Κλίματος κ. Κανιέτε.

Ο κ. Κ. Σκρέκας με την ιδιότητα του Τομεάρχη Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλωσόρισε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο και κατά την ομιλία του στη Βουλή στάθηκε στην ανάγκη στροφής  της χώρας μας, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,  Ήλιο, άνεμο, γεωθερμία, υδατικοί πόροι, βιομάζα κλπ.. Ο κ. Κ. Σκρέκας υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια «πανευρωπαϊκή αγορά ενέργειας» τονίζοντας ότι «αυτή η προώθηση της Ενεργειακής Ένωσης πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα συμβάλει στην άμβλυνση των ενεργειακών ανισοτήτων και σε ό,τι αφορά τις τιμές μεταξύ της ενέργειας, μεταξύ των κρατών- μελών».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Κ. Σκρέκα στη Βουλή, ενώπιον του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας & Κλιματος:

 

«Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου και εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καλωσορίσω τον Επίτροπο Ενέργειας και Κλίματος κ. Κανιέτε.

Επίσης, να αναφέρω τη σημαντική παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Ενέργειας και Κλίματος κ. Ριστορί και να πω, ότι έρχεστε στη χώρα μας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, καθώς, κύριε Επίτροπε, ξέρετε πολύ καλά, ότι η Ελλάδα διανύει τον 8ο χρόνο πια μιας κρίσης, η οποία έχει φέρει ύφεση στη χώρα και πτώση του Α.Ε.Π. κατά 25%, περίπου, καθώς και μεγάλη ανεργία με περίπου 1 εκατ. ανέργους Έλληνες συμπολίτες μας.

Επίσης, έχει φέρει στα όρια της αντοχής της την κοινωνική συνοχή, η οποία κινδυνεύει να διαρρηχθεί σε μόνιμη βάση.

Μοναδική αναλαμπή θα πω, ότι υπήρξε το 2014, αλλά, δυστυχώς, από τότε πραγματικά ζούμε μια στασιμότητα, η οποία δεν δείχνει ποιο είναι το φως στο τούνελ.

Βέβαια, προέρχεστε από μια χώρα την Ισπανία, που έχει περάσει τα ίδια που έχουμε περάσει και εμείς και έχει δει φως στο τούνελ.

Ελπίζουμε, λοιπόν, όλα αυτά να αλλάξουν και σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο παίζει  ο τομέας της ενέργειας, γιατί πιστεύουμε, ότι η ενέργεια, η ανάπτυξη και η κοινωνική ευημερία είναι έννοιες Χωρίς επάρκεια  ενέργειας με ασφάλεια εφοδιασμού σε σταθερές και χαμηλές τιμές, δεν είναι δυνατή η διασφάλιση μιας μακροπρόθεσμης και βιώσιμης ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο σήμερα και για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που  και εσείς ως Επίτροπος, προωθείτε σε επίπεδο Ε.Ε. κατευθύνσεις, που διασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη στην Ευρώπη και στα κράτη – μέλη. Κατευθύνσεις, οι οποίες βασίζονται σε τρεις άξονες. Πρώτον, ασφαλείς υποδομές που διασφαλίζουν την αξιόπιστη παροχή ενέργειας, ανάλογα με τη ζήτηση, δεύτερον, μια ανοικτή αγορά στην παροχή ενέργειας με σεβασμό στο δίκαιο του ανταγωνισμού, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται χαμηλό ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία και τρίτον, ενεργειακή κατανάλωση με σεβασμό στο περιβάλλον μέσα από τη μείωση των εκπομπών αερίων  του θερμοκηπίου, της ρύπανσης και της εξάρτησης από καύσιμα που προκαλούν ρύπους.  Ξέρουμε όλοι τους στόχους για το 2020, αλλά θα ήθελα να τονίσω αναφορικά με τις προτεραιότητες της στρατηγικής που εσείς υλοποιείτε, την ανάγκη οικοδόμησης μιας πανευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας. Με την κατασκευή διασυνδέσεων και ηλεκτρικών, αλλά και αγωγών φυσικού αερίου,  τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου και άλλες υποδομές. Αυτή η προώθηση της Ενεργειακής Ένωσης πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα συμβάλει στην άμβλυνση των ενεργειακών ανισοτήτων και σε ό,τι αφορά τις τιμές μεταξύ της ενέργειας, μεταξύ των κρατών- μελών.

Θα ήθελα κύριε Επίτροπε σε αυτό το σημείο να τονίσω και να φέρω ένα παράδειγμα, ότι σε ό,τι αφορά τους βιομηχανικούς καταναλωτές, στη χώρα μας. Σήμερα μια βιομηχανία αγοράζει ενέργεια σε κόστος έως και διπλάσιο από μια αντίστοιχη βιομηχανική παραγωγή σε μια ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι δανείζεται με κόστος χρήματος έως και 5 φορές πιο ακριβό από το κόστος χρήματος που δανείζεται μια αντίστοιχη παραγωγική βάση σε άλλες χώρες, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η επιβίωση αυτών των βιομηχανιών, αυτών των παραγωγικών μονάδων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύονται χιλιάδες εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω λόγω του περιορισμένου χρόνου σε πολλές λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τους στόχους του 2030, τα ανέφερε άλλωστε η συνάδελφος από την συμπολίτευση, θα ήθελα όμως εδώ, να πω, ότι οι στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρώπης, αποτελούν βέβαια και στρατηγικές κατευθύνσεις και υλοποιήσεις της Ελλάδας. Θα πρέπει όμως  σε όλα αυτά να συνυπολογίσουμε μια πραγματικότητα που  εξαιτίας της κρίσης διογκώνεται ακόμη περισσότερο, αναδεικνύεται και στη χώρα μας, αλλά και την Ευρώπη και αφορά την ενεργειακή φτώχεια. Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κύριε Επίτροπε,  στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη αυξάνονται τα νοικοκυριά, τα οποία πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε βασικά είδη ανάγκης. Πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο φαγητό και στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα να σχεδιαστεί ένα δίκαιο σύστημα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου και στήριξης των ευπαθών ομάδων και των αδυνάμων, χωρίς όμως από την άλλη να διακινδυνεύεται η βιωσιμότητα της των λειτουργών της ενεργειακής αγοράς.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω μεταξύ άλλων, έχουν αναφερθεί και θα αναφερθούν πιστεύω και από τους υπόλοιπους συναδέλφους, το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ένα τεράστιο δυναμικό σε Α.Π.Ε.. Ήλιος, άνεμος, γεωθερμία, υδατικοί πόροι, βιομάζα πρέπει με λελογισμένο και εξορθολογισμένο τρόπο να αξιοποιηθούν.

Επίσης, η γεωγραφική θέσης της χώρας, όπως τονίστηκε και προηγουμένως, δίνει τη δυνατότητα να ισχυροποιηθεί και να αναπτυχθεί ως ένας ενεργειακός κόμβος, αφού βέβαια γίνουν οι απαραίτητες υποδομές και οι διασυνδέσεις και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε και τη στήριξή σας σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση αυτών των επενδύσεων που πρέπει να γίνουν και αυτών των υποδομών που είναι χρήσιμες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη όλη. Ευχαριστώ».

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Για τα σοβαρά προβλήματα των οικογενειών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας. Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 26 Γενάρη , στις 10πμ.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να υπογραφούν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κέντρων και των αυτοαπασχολουμένων για την παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής βγήκαν στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στον τομέα αυτό.

Τα προβλήματα των παιδιών που έχουν ανάγκη υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, παρόλο που έχουν κοινωνική διάσταση, με ευθύνη και της σημερινής Κυβέρνησης αντιμετωπίζονται ως ατομική ευθύνη και υπόθεση των οικογενειών. Είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής. Ανεπαρκείς οι παροχές του ΕΟΠΥΥ. Εξαναγκάζονται έτσι οι οικογένειες να πληρώνουν επιπλέον χρήματα προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαραίτητες θεραπείες των παιδιών τους στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα. Η νέα μείωση που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, από το ανεπαρκές ποσό των 106 εκατομμυρίων στα 60 εκατομμύρια, προοιωνίζεται παραπέρα πετσόκομμα των παροχών.

Τα προβλήματα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και μετά την ενδεχόμενη υπογραφή των συμβάσεων που δεν θα προπληρώνουν οι οικογένειες και να τους επιστρέφεται το μέρος των χρημάτων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί διότι στις περιπτώσεις που δεν θα υπογραφεί σύμβαση και σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία δημόσιων μονάδων οι λαϊκές οικογένειες ή θα εξαναγκαστούν να πληρώσουν εξ ολοκλήρου τα ποσά ή να διακόψουν την Ειδική Αγωγή ή να αλλάξουν θεραπευτές πράγμα που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις επιστημονικά αντενδείκνυται.

Αποδεικνύεται ότι η “τάξη” που επικαλείται η Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να βάλει στο χώρο της Ειδικής Αγωγής είναι το προπέτασμα προκειμένου να υλοποιήσει και στο χώρο αυτό την αντιλαϊκή της πολιτική για την παραπέρα μείωση των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών, ώστε να στοιχίζουν πιο φτηνά οι ανάγκες των οικογενειών και οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής, να κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι επιχειρηματίες της Ειδικής Αγωγής σε βάρος των οικογενειών και των πολλαπλά εκμεταλλευόμενων εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

Να αναλάβει το κράτος την ευθύνη να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την πλήρη και με όλα τα σύγχρονα μέσα και μεθόδους παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής σε όσους τις χρειάζονται απολύτως δωρεάν. Το κράτος να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με όσα ποσά χρειάζονται γι’ αυτές τις υπηρεσίες.

Να αναπτυχθούν σύγχρονες δημόσιες μονάδες Ειδικής Αγωγής με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες πανελλαδικά και δωρεάν. Μέχρι να γίνει αυτό το κράτος να πληρώσει γι’ αυτές τις υπηρεσίες είτε υπογραφούν είτε δεν υπογραφούν συμβάσεις. Να σταματήσουν οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις των εργαζομένων. Οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί να αποζημιώνονται έγκαιρα, με αξιοπρεπή και ενιαία ποσά χωρίς RΕΒΑΤΕ και CLAWBACK».

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ