13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Οι δηλώσεις της κ.Μερεντίτη, πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύουν πόσο δύσκολη είναι η συνεννόηση με τα στελέχη αυτού του χώρου, ειδικά εκείνα που προτιμούν τη σύμπλευση με τη ΝΔ. Η διαπίστωση αυτή αφορά και το χρονικό διάστημα που ήμουν υποψήφιος Νομάρχης Συνδυασμού συνεργασίας ΣΥΝ – ΠΑΣΟΚ. Ας είναι. Η αναγκαιότητα για μια νηφάλια προγραμματική συζήτηση συγκλίσεων και αποκλίσεων – ριζοσπαστικών Μεταρρυθμίσεων, με τον χώρο της ριζοσπαστικοποιούμενης Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι υπέρτερη των τραυματικών εμπειριών όλων και της οξύτητας της σημερινής αντιπαράθεσης. Στο κάτω – κάτω η ψήφιση της Απλής Αναλογικής αναγκάζει όλους μας να ξαναδούμε τα ζητήματα της Πολιτικής Συμμαχιών για την Ανασυγκρότηση της χώρας υπέρ των φτωχών και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

- Advertisement -

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Την Ελλάδα θα τη σώσει Ο Ήλιος, ο Αέρας και η Γη της

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα Λούδα | γραμματέας της Τ.Ο. Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων : Για όσους με γνωρίζουν είναι γνωστό πως είναι κάτι που ήθελα να συμβεί από καιρό. Και τώρα ήρθε η ώρα. Ζω, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και μεγαλώνω τα παιδιά μου εδώ. Μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες και μάλλον κάνω τα ίδια όνειρα με εσάς. Η παρουσία σας εδώ αυτό μου δείχνει. Καλώς ήρθατε.

Στο Ποτάμι όταν ξεκινούσαμε είπαμε ότι την Ελλάδα θα τη σώσει Ο Ήλιος, ο Αέρας και η Γη της, και πιο συγκεκριμένα θα τη σώσει η ορθή αξιοποίηση της γεωργίας, κτηνοτροφίας, των βουνών μας, των εδαφών μας, των ποταμών και θαλασσών μας. Η Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα είναι γεμάτη με πλούσιες τοποθεσίες ικανές να φιλοξενήσουν ποικίλες δραστηριότητες πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Μια τέτοια περιοχή είναι και η δική μας.

Η Ελλάδα ως φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κιβωτός είναι ένα μεγάλο σύνολο μοναδικών προορισμών. Μόνο που αυτό δεν αρκεί, για να έχουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη ως χώρα και ως οικονομία. Απαιτείται τουλάχιστον η σωστή προβολή του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και δεν θα επεκταθώ περισσότερο για να μην φοβηθεί η κυρία Κουντουρά ότι πάω να της φάω τη θέση.

Υποστηρίζουμε ένθερμα τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού. Γιατί όμως;
Γιατί οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Γιατί οι τουρίστες που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο διακοπών μένουν στο σημείο τουλάχιστον 4 μέρες. Γιατί οι τουρίστες που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τύπο διακοπών είναι υψηλότερου βιοτικού επιπέδου και κάθε χρόνο ο αριθμός τους αυξάνεται.
Γιατί εδώ; Η ευρύτερη περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες στην προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμο. Ήδη μας επισκέπτεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάθε χρόνο. Μόνο που δεν μένουν εδώ. Κι αν μείνουν θα είναι για μια νύχτα. Απλώς βλέπουμε τα λεωφορεία να περνούν. Έχουμε το όνομα: Μετέωρα. Έχουμε και τη χάρη. Έτοιμα πεδία αναρρίχησης και μονοπάτια που υπάρχουν από πάντα. Ο δρόμος χαράχτηκε το 1948. Τα τελευταία 60 χρόνια δηλαδή ξεχάσαμε τα μονοπάτια. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό να τα στηρίξει όλα αυτά. Και με αυτό το κριτήριο έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων ομιλητών. Είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ. Και μάλιστα είναι και πολύ καλοί στο αντικείμενό τους για να μην πω οι καλύτεροι κι ακουστώ υπερβολική από κάποιους. Μιλάνε καλύτερα οι βραβεύσεις τους και η πορεία τους στη ζωή. Και τους ευχαριστώ κι από εδώ γιατί από την πρώτη στιγμή που τους κάλεσα όλοι απάντησαν θετικά. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά που βρίσκεται σήμερα -κι όχι μόνο- κοντά μας.

Στις ήμερες μας χρειάζεται να γίνουμε τολμηροί και να μη βάζουμε φραγμούς σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να επενδύσουν στον τόπο τους. Σε αυτό το κομμάτι η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Για τον θεματικό τουρισμό στο Ποτάμι εξ΄ αρχής προτείναμε τη δημιουργία συντονιστικού γραφείου το οποίο θα υπάγεται στο υπουργείο τουρισμού και θα θεσπίσει τις προδιαγραφές για τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη αυτών των μορφών τουρισμού και θα αναθέσει σε ειδικούς την εκπόνηση μελετών όπως και θα εποπτεύει την υλοποίηση των έργων υποδομής, τη συντήρηση και τη διαχείρισή τους.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Καθώς συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ στο Εφετείο για την επίθεση στο στέκι “Αντίπνοια”  η αστυνομία και τα ΥΜΕΤ μπούκαραν μέσα στην αίθουσα, όπου διεξάγεται η δίκη των αγαπημένων τους νεοναζί, και χτύπησαν απροκάλυπτα αντιφασίστες αφού προηγουμένως τους είχε απαγορέψει την ομαδική είσοδο στην αίθουσα της δίκης, ενώ αντίθετα φρόντισε να εξασφαλίσει την ομαδική είσοδο των νεοναζί.
Η επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν κλήθηκε ο πρώτος μάρτυρας της επίθεσης τάγματος εφόδου στο Στέκι Αντίπνοια των Πετραλώνων τον Ιούνιο του 2008. Ο μάρτυρας της επίθεσης ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος όλων των αντιφασιστών ώστε να είναι παρόντες στο ακροατήριο την ώρα της κατάθεσης του ενώπιον της έδρας.
Το πρόσφατο βίντεο με τους υπόδικους της Χρυσής Αυγής να σηκώνουν την σημαία της Βέρμαχτ, να τραγουδούν ναζιστικούς ύμνους και να απευθύνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, το πόσο δίκιο έχει το αντιφασιστικό κίνημα και το πόσο εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβένησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανέχεται και ξεπλένει τους νεοναζί.
Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο αγώνας για την απομόνωση και το τσάκισμα των νεοναζί είναι προτεραιότητα. Και στη δίκη με την παρουσία μας μέσα και έξω από τη δίκη αλλά και στους δρόμους με το μεγάλο ραντεβού του αντιφασιστικού κινήματος στις 18 Μάρτη στην Ομόνοια και στις άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

“Ανάγκη άμεσης βελτίωσης των μέτρων προστασίας της υγείας των αθλητών στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του Νομού Τρικάλων”

 

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τον τραυματισμό αθλητή σε αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος την προηγούμενη Κυριακή. Με την ερώτησή τους οι βουλευτές καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει στην κατεύθυνση της διασφάλισης παρουσίας ιατρού σε όλους τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου καθώς και σε εκείνη της βελτίωσης των αγωνιστικών υποδομών. Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αθλητικής και κοινωνικής ζωής του Νομού Τρικάλων και στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η προστασία της υγείας των αθλητών.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θέμα : Ανάγκη άμεσης βελτίωσης των μέτρων προστασίας της υγείας των αθλητών στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του Νομού Τρικάλων.

 

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2017

 

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας στο Νομό Τρικάλων, στον αγώνα Α.Ο. Τζούρτζιας Ασπροπόταμου – Α.Ε. Παραληθαίων, και ο οποίος εξελίσσονταν στο γήπεδο της Ράξας Τρικάλων τραυματίστηκε σοβαρά ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας, μετά από δυναμική αγωνιστική διεκδίκηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφθασε σε ελάχιστο χρόνο και προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατρική φροντίδα στον άτυχο αθλητή. Εντούτοις, και σε αυτό το παιχνίδι όπως και στα δεκάδες άλλα που διεξάγονται κάθε Κυριακή στο Νομό Τρικάλων, οι συνθήκες προστασίας της υγείας των αθλητών είναι εξαιρετικά ελλιπείς. Συγκεκριμένα, στα γήπεδα δεν είναι διασφαλισμένη η παρουσία ιατρού, ενώ και σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές, σαφώς και δεν εγγυώνται τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 

Επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αθλητικής και κοινωνικής ζωής του Νομού Τρικάλων.

 

Επειδή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Νομού συμμετέχουν πάνω από 70 ποδοσφαιρικά σωματεία και αγωνίζονται κάθε εβδομάδα εκατοντάδες αθλητές.

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός :

 

Προτίθεται να εξετάσει τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας των αθλητών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό Τρικάλων;

 

Οι ερώτωντες βουλευτές

Δριτσέλη Παναγιώτα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Σιμορέλης Χρήστος

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ