16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Οι κορδέλες και οι φιέστες του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της σήραγγας Τεμπών, όπου συνοδευόταν από την επίτροπο της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την επίθεση ενάντια στο λαό και στα δικαιώματά του, που συνεχίζεται αμείωτη.

- Advertisement -

Σύγχρονα, δημόσια έργα και υποδομές, όπως το συγκεκριμένο έργο, είναι αναγκαία για την ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, όχι όμως να φορτώνονται οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τεράστιο κόστος για την κατασκευή των έργων και για τα διόδια στη συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά και γενικότερα στις εθνικές οδούς που έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κοροϊδεύει όταν λέει ότι “μοναδικός ιδιοκτήτης του έργου είναι ο ελληνικός λαός”. Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός, τον οποίο επικαλείται, έχει χρυσοπληρώσει και για το συγκεκριμένο έργο πολλές φορές και θα συνεχίσει να το κάνει, αφού η αύξηση των διοδίων έχει φτάσει στο 400% , ενώ τα διόδια στις σήραγγες θα κοστίζουν και κόστος 11,40 ευρώ.

Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται.

Η προκλητική κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ηρωικού τάγματος μηχανικού του ΕΛΑΣ, τους θρυλικούς “μπουρλοτιέρηδες”, η ονοματοδοσία των σηράγγων με ονόματα λαϊκών αγωνιστών, αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καπηλευτεί κάθε χρυσή σελίδα του λαϊκού κινήματος, προκειμένου να εκτονώνει τη λαϊκή αγανάκτηση από τη βάρβαρη πολιτική της.

Η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη, μπορεί να στείλει μήνυμα αντίστασης, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, μεταξύ των οποίων και σύγχρονα δημόσια έργα και υποδομές.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Με το σύνθημα αυτό  διαδηλώνουν με όλες τις δυνάμεις τα ταξικά σωματεία του νομού μας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται σήμερα Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7.00μ.μ. πλατεία «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» Τρικάλων και σε 60 πόλεις της χώρας  από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Δίνουμε απάντηση σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, δίνουμε ώθηση στην προετοιμασία Γενικής Πανεργατικής Απεργίας!

 

Δίνουμε  απάντηση σε κυβέρνηση και κουαρτέτο που θα διαβουλεύονται την ίδια μέρα στο Γιούρογκρουπ γύρω από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Παράλληλα, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θέτουμε στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης και της δράσης την προετοιμασία για Γενική Απεργιακή απάντηση στον νέο γύρο επίθεσης:

Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Κόντρα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή:

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Καμιά επανάπαυση! Καμιά καθυστέρηση!

 

ΌΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   ΣΗΜΕΡΑ  7  ΑΠΡΙΛΗ  7.00 μ.μ.  

ΠΛ. «ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

“Οι κορδέλες και οι φιέστες του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της σήραγγας Τεμπών, όπου συνοδευόταν από την επίτροπο της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την επίθεση ενάντια στο λαό και στα δικαιώματά του, που συνεχίζεται αμείωτη.

Σύγχρονα, δημόσια έργα και υποδομές, όπως το συγκεκριμένο έργο, είναι αναγκαία για την ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, όχι όμως να φορτώνονται οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τεράστιο κόστος για την κατασκευή των έργων και για τα διόδια στην συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά και γενικότερα στις εθνικές οδούς που έχουν παραχωρηθε’ί για εκμετάλλευση σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κοροϊδεύει όταν λέει ότι «μοναδικός ιδιοκτήτης του έργου είναι ο ελληνικός λαός». Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός, τον οποίο επικαλείται, έχει χρυσοπληρώσει και για το συγκεκριμένο έργο πολλές φορές και θα συνεχίσει να το κάνει, αφού η αύξηση των διοδίων έχει φτάσει στο 400% , ενώ τα διόδια στις σήραγγες θα κοστίζουν και κόστος 11,40 ευρώ.

Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται.

Η προκλητική κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ηρωικού τάγματος μηχανικού του ΕΛΑΣ, τους θρυλικούς «μπουρλοτιέρηδες», η ονοματοδοσία των σηράγγων με ονόματα λαϊκών αγωνιστών, αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καπηλευτεί κάθε χρυσή σελίδα του λαϊκού κινήματος, προκειμένου να εκτονώνει τη λαϊκή αγανάκτηση από τη βάρβαρη πολιτική της.

Η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη, μπορεί να στείλει μήνυμα αντίστασης, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, μεταξύ των οποίων και σύγχρονα δημόσια έργα και υποδομές. ”

 

6-4-2017

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Τελευταία όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά των υπευθύνων του τομέα υγείας στο νομό μας,για μεροληπτικές-μη ορθολογικές παρεμβάσεις στον τόσο ευαίσθητο αυτό χώρο.
Από τη μία, έχουμε τις καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,ότι με τις συνεχείς και αχρειαστες  ολιγόμηνες μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υποβαθμίζονται οι  παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας των πολιτών και από την άλλη η  ερμηνεία μιας προκήρυξης θέσης ιατρού απο” ειδικότητα Χειρουργικής”, σε επιπλέον εξειδίκευση επί του  “παχέος εντέρου”…..
Ο πολύπαθος χώρος της δημόσιας υγείας,  πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα όποια προβλήματα  να επιλύονται με διάλογο και συναίνεση,που είναι προαπαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία του.
Το μόνο που δεν χρειάζεται ο τομέας της υγείας, είναι “κομματική ορθοδοξία ” και  “σύνδρομο…. Παντογνώστη……”
Το αυτονόητο, δηλαδή ο διάλογος και η συναίνεση – συνενόηση, είναι το ζητούμενο….
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δυναμώνουμε την κοινή δράση και το συντονισμό με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμά μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός κοινής δράσης είναι τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα από το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα με πρόφαση την αξιολόγηση. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαχητικά παλεύοντας να διατηρήσουμε και τις κατακτήσεις του περυσινού αγώνας μας στα μπλόκα.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσοι αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

Καλούμε τους αγρότες να μη φοβηθούν από την καταδίκη των συναδέλφων μας. Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν, δεν πρόκειται να σταματήσουμε την πάλη μας. Αυτοί που μας στέλνουν στα αγροτοδικεία και ποινικοποιούν τους αγώνες μας, φοβούνται τη δράση μας. Αυτοί τρέμουν την οργάνωσή μας, τους αγώνες μας, τη συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα και αυτόν το φόβο τους θα τον κάνουμε πράξη.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7 μ.μ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο, στις δύσκολες μέρες που περνάμε, να διαπιστώνει κανείς την ύπαρξη της πολιτικής γραφικότητας. Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον, να διαπιστώνει κανείς, πως για κάποιους ο χρόνος σταμάτησε κάπου μεταξύ 19ου και 20αιώνα. Με αφορμή λοιπόν την “καταγγελία” της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Καλαμπάκας, (“ωραίο” όνομα, “μυρίζει”  Σταλινική Σοβιετική Ένωση) θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

1) Δεν προκαλούν καμιά εντύπωση οι κραυγές των πολιτικών απολιθωμάτων του ΚΚΕ. Και φυσικά δεν φοβίζουν και κανέναν. Αντίθετα προκαλούν τον γέλωτα. Η έννοια του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού των ανθρώπων, η έννοια της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων, το δικαίωμα που δίνει το Σύνταγμα στους Έλληνες, να σκέπτονται και να εκφράζονται ελεύθερα, όλα αυτά δεν υπάρχουν για τους Σταλινικούς. Αυτά που υπάρχουν, είναι οι ύβρεις, οι συκοφαντίες, η προτροπή για “απομόνωση” (σε κανένα γκούλαγκ ίσως. Ξέρουν από αυτά οι Σταλινικοί), και άλλα παρόμοια.

2) “Χαλαρούς” πάντως τους βλέπουμε τους σταλινικούς της Καλαμπάκας. Θα μπορούσαν να προτείνουν να γίνει έλεγχος πολιτικών φρονημάτων σε όλους τους δημότες, και όσοι είναι με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, να πάψει ο δήμος να τους μαζεύει τα σκουπίδια, να τους κόψει το νερό, να βγάλει τον φωτισμό από την γειτονιά τους, να μην τους εξυπηρετούν στα ΚΕΠ, και αν δεν “συνετιστούν”, τότε να προτείνουν την λήψη πιο “δραστικών μέτρων”.

3) Όχι ότι θα το καταλάβουν, αλλά απλά το αναφέρουμε. Οι δημότες της κάθε πόλης, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους δημόσια, ασχέτως ποια είναι η ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση. Όταν το καταλάβουν αυτό οι σταλινικοί (κάτι που θα αργήσει να συμβεί, και μάλλον δεν θα συμβεί ποτέ), τότε θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον πολιτικό πολιτισμό.

4) Εμείς, οι “κακοί”  και “φασίστες” προτείνουμε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με την δημιουργία Κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών και προσφύγων στην Καλαμπάκα, την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει η τοπική κοινωνία αν θέλει, η όχι, να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η “εγκληματική” και εξόχως “ναζιστική” πρότασή μας. Περιμένουμε από τους σταλινικούς να ακούσουμε ποια είναι η  δική τους “πλέρια δημοκρατική” πρόταση.

Κλείνοντας θυμηθήκαμε μια παροιμία: “Οι άδειοι ντενεκέδες κάνουν τον πιο μεγάλο θόρυβο”. Ας μελετήσουν οι σταλινικοί την παροιμία αυτή. Ίσως τους βοηθήσει σε πολλά.

Από το γραφείο τύπου της Τ.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

«Αναρρίχηση και μοναστήρια μπορούν να συνυπάρχουν στα Μετέωρα με τρόπο τέτοιο ώστε ούτε η μοναστική ζωή να διαταράσσεται αλλά ούτε και να καταδικάζεται σε ανυπαρξία ο εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή του Νομού Τρικάλων». Αυτό υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς κατά την διάρκεια της χθεσινής του παρέμβασης στη Βουλή με θέμα το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Αμυράς κάλεσε την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά να υποστηρίξει την διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης με τίτλο «Συνάντηση για Highline (Σχοινοβασία) στη βραχώδη περιοχή Μετεώρων» που προγραμματίζεται για την περίοδο από 17 έως 23 Απριλίου 2017.

Οι τουρίστες – αναρριχητές καταφθάνουν στα Μετέωρα από κάθε γωνιά του πλανήτη, διανυκτερεύουν τουλάχιστον μία εβδομάδα στα τοπικά καταλύματα, τρώνε στα εστιατόρια της περιοχής, ψωνίζουν από τα τοπικά καταστήματα ενώ το σπορ που ασκούν δεν παράγει θόρυβο ή καυσαέρια, δεν έχουν μηχανικά μέσα ούτε αφήνουν ίχνη στο περιβάλλον.

Ο κ. Αμυράς επεσήμανε ότι το τοπίο της αναρρίχησης στα Μετέωρα είναι αρρύθμιστο εδώ και 22 χρόνια με τελευταία απόπειρα τον νόμο 2351/1995 ο οποίος είναι ανασταλτικός για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ