16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ…ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ

- Advertisement -

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

 

Κρανίου τόπο θυμίζει η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα , στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα , αφού οι επαγγελματικές προοπτικές των νέων ανθρώπων είναι ανύπαρκτες και οι κοινωνικές δομές της χώρας έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλοι οι πολίτες , νέοι και απόμαχοι , είναι τα μεγάλα θύματα της πρωτοφανούς οικονομικής κατάρρευσης.

 

Επτά χρόνια πέρασαν από τότε που ο τότε πρωθυπουργός , Γιώργος Παπανδρέου , εξήγγειλε από το ακριτικό Κ α σ τ ε λ ό ρ ι ζ ο , την αποδοχή του πρώτου μνημονίου , που έφερε τον μεσαίωνα στη ζωή όλων. Αντί να αφήσουν τα τοξικά ομόλογα ύψους 200 δις ευρώ στις γαλλικές και στις γερμανικές τράπεζες , δυστυχώς , τα φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Έτσι σώθηκε το τραπεζικό σύστημα της Γαλλίας και της Γερμανίας και καταστράφηκε η πατρίδα μας. Αυτό και αν δεν ήταν εθνική προδοσία.

 

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε κάθε πόρτα για ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας καθημερινά γίνονται δυσεύρετες.   Η φ ύ γ η των εγκεφάλων είναι πλέον γεγονός. Σε πάνω από 400 χιλιάδες ανέρχονται οι οικονομικοί μετανάστες. Από αυτούς οι 140 χιλιάδες είναι νέοι επιστήμονες που έφυγαν από τη χώρα και άφησαν πίσω γυναίκες , παιδιά και γονείς και αναζήτησαν συμβόλαια εργασίας στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή.

 

Περιζήτητοι οι Έλληνες επιστήμονες στη Μεγάλη Βρετανία , στην Ολλανδία , στις ΗΠΑ , στη Γερμανία , στη Σουηδία , στην Ελβετία και στη Γαλλία. Αυτές είναι οι χώρες προορισμού της επιστημονικής αφρόκρεμας που θα έκτιζε το καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Το φαινόμενο αυτό παίρνει διαστάσεις εθνικής αιμορραγίας. Τα φωτεινά μυαλά της Ελλάδας δραπετεύουν καθημερινά και οι κυβερνώντες δείχνουν ανέτοιμοι να συγκρατήσουν τους επιστήμονες αυτούς που τους σπούδασαν οι γονείς τους και το ελληνικό κράτος. Γενικά οι Έλληνες δείχνουν να είναι ισοβίτες της αιώνιας φυλακής των μνημονίων όσοι φυσικά παρέμειναν στην τριτοκοσμική μας Ελλάδα.

 

Νέοι άνθρωποι από 20 έως 40 ετών διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων , δικηγόροι , 18.000 γιατροί , μηχανικοί , οικονομολόγοι , μουσικολόγοι , αναλυτές δεδομένων κλπ πήραν το δρόμο της μετανάστευσης. Οι ξένες χώρες στελεχώνονται με την ελληνική επιστημονική αφρόκρεμα. Το 51% από αυτούς έχουν διδακτορικό. Το 73% κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο και το 41% είναι τουλάχιστον με ένα πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Δεν είναι μόνον η ανεργία που οδηγεί στην ξενιτιά τους νέους επιστήμονες , είναι και η έλλειψη αξιοκρατίας και η υπάρχουσα διαφθορά στη χώρα μας.

 

Πάντως , ενδεικτικό της διάστασης που προσλαμβάνει το θέμα είναι η συνεχής , πλέον , αυξανόμενη φυγή των ιατρών. Σήμερα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευομένους και σε ειδικευμένους ιατρούς στα κρατικά νοσοκομεία. Η μετανάστευση παίρνει τη μορφή εξαγωγής <<προϊόντων αρίστης ποιότητας>>. Οι αποδοχές τους πολλές φορές είναι πολλαπλάσιες από αυτές που δίνει η Ελλάδα , γι’αυτό οι περισσότεροι δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω.

 

Την τραγική αυτή περίοδο , που η μετανάστευση …εγκεφάλων είναι συνεχής , χιλιάδες παιδιά…του κομματικού σωλήνα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , τοποθετούνται σε υψηλές θέσεις , χωρίς ειδικές γνώσεις και με παχυλούς μισθούς. Μόλις χθες ο υπουργός Υγείας είπε πως , προκειμένου να γυρίσουν πίσω οι γιατροί θα βελτιωθεί το μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων , βλέποντας φυσικά πως το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτά τα χάλια που παρουσιάζει.

 

Πρέπει να παρθούν Α Μ Ε Σ Α μέτρα , γιατί διαφορετικά στην Ελλάδα θα μείνουν τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ και οι απόμαχοι της ζωής. Εκεί κατάντησαν τη χώρα μας οι πολιτικοί , με τη διαπλοκή και τη διαφθορά δηλαδή αυτοί που λεηλάτησαν και λεηλατούν τους Έλληνες πολίτες και αυτοί που κατέστρεψαν το μέλλον των παιδιών μας.

Υπάρχει ελπίδα;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

          ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το παρόν σχέδιο νόμου, αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα καλό πρώτο βήμα προς την επίλυση ενός σοβαρού ζητήματος που επηρεάζει σημαντικά τόσο την οικονομική δραστηριότητα όσο και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Βεβαίως, υπάρχουν και πολλά ακόμα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Εδώ και πολλές δεκαετίες δεν καταφέραμε σε αυτή τη χώρα να ορίσουμε επί της ουσίας τι είναι, πού είναι και ποια μπορεί να είναι η χρήση του δάσους. Έτσι, όσοι νομοθέτησαν πριν από εμάς έφτιαξαν αυστηρούς νόμους για να προστατεύσουν, ωστόσο, κάτι το οποίο δεν ήταν ξεκάθαρο. Βεβαίως, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Και αυτό αποδεικνύεται από τις χιλιάδες οικιστικές πυκνώσεις, με αυθαίρετα που υπάρχουν σε επανειλημμένα καμένες εκτάσεις, κυρίως στην Αττική, αλλά και πέριξ άλλων μεγάλων πόλεων, τουριστικών περιοχών και γενικά σε περιοχές με γη υψηλής αξίας. Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές δεν εφαρμόστηκαν οι αυστηροί νόμοι. Αντίθετα, οι δασικές υπηρεσίες πολλές συχνά εφάρμοσαν κατά γράμμα τον νόμο για μια αυθαίρετη στάση ή ένα κομμένο δέντρο που χρησιμοποιήθηκε για καυσόξυλο σε ένα ορεινό χωριό.

Η συζήτηση περί δασικών χαρτών και δασολογίου έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Δυστυχώς, για το δάσος, αλλά και για τη χώρα δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ελληνική κυβέρνηση που να τολμήσει να αγγίξει το θέμα. Οι πελατειακές τακτικές και οι ατομικές διευθετήσεις κυριάρχησαν πάνω στο κοινό συμφέρον. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να αλλάξουμε.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επιχειρεί να απαντήσει στα δυο βασικά ερωτήματα, δηλαδή τι είναι και πού βρίσκεται το δάσος. Για να φτάσουμε, όμως, στο επίπεδο να έχουμε σοβαρή και πλήρη δασική νομοθεσία, θα πρέπει να ορίσουμε και τις δραστηριότητες οι οποίες θα μπορούν να ασκούνται εν προκειμένω. Αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς ιδεοληψίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ανθρώπων, την πραγματικότητα και, πάνω απ’ όλα, την κοινή λογική. Το δάσος δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ιερή αγελάδα. Είναι μια διαρκής και πολύτιμη πηγή πλούτου για τον άνθρωπο. Η ύπαρξη, η χρησιμότητα, αλλά και η προστασία του δεν μπορούν να είναι άσχετες με τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τις δραστηριότητές του.

Το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρεί -και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει- να λύσει τα ζητήματα των εκχερσωμένων εκτάσεων που δημιουργούν ένα καθεστώς ομηρίας των αγροτών, των αναδασωτέων εκτάσεων, των εκχερσωμένων εκτάσεων που είναι ενταγμένες στο σύστημα ΟΣΔΕ, αλλά και το άλυτο μέχρι σήμερα ζήτημα των δασωμένων αγρών. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε, εν όψει του, κατά τα λοιπά, αναγκαίου εγχειρήματος για την κατάρτιση ενός έγκυρου και χρήσιμου εθνικού δασολογίου, να εκδιώκουμε τους πραγματικούς αγρότες από την παραγωγική διαδικασία. Προς την κατεύθυνση αυτή, είναι πολύ θετικό ότι με το ζητούμενο δασικό νομοσχέδιο εισάγονται βασικές ρυθμίσεις απλοποίησης και εξορθολογισμού των υφιστάμενων διαδικασιών εξαγοράς ή και χρήσης, με γνώμονα τη ρεαλιστική διαχείριση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Όσον αφορά τις εκτάσεις που συνδέονται με τις αγροτικές επιδοτήσεις, προφανώς και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε πόρους αυτή τη στιγμή και πολύ σωστά αυτό το κομμάτι παραμένει ως εκκρεμότητα. Η λύση, όμως, θα πρέπει να είναι πραγματική και όχι για άλλη μια φορά τεχνητή. Θα πρέπει επιτέλους να αξιώσουμε να αποδεχτούν οι εταίροι μας ότι η εκτατική κτηνοτροφία στη χώρα είναι κατά βάση μια δασική δραστηριότητα και ότι ο βοσκότοπος μπορεί να είναι και δάσος. Φυσικά, θα πρέπει να συμφωνήσουμε και μεταξύ μας ότι η παρουσία των παραγωγικών ζώων στο δάσος είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.

Συνολικά, όμως, κι αυτό αποτελεί την μεταρρύθμιση, με το παρόν σχέδιο νόμου, επιτέλους, τα δάση δεν αντιμετωπίζονται ως μουσειακά είδη, αλλά ως πηγή ζωής και πλούτου, που με συνετή διαχείριση και με τη συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων μπορούν να συμβάλλουν στην επιβίωση της χώρας.

Ευχαριστώ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Νέα προκλητική επίδειξη ισχύος από τις ΗΠΑ

Επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Άμεση η ανάγκη να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα

 

Με επικίνδυνους ρυθμούς κλιμακώνεται το σκηνικό έντασης που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την αποτρόπαια, εγκληματική επίθεση με χημικά όπλα στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας. Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές χρησιμοποιώντας ως ένα βολικό πρόσχημα την επίθεση αυτή, εξαπέλυσαν βροχή πυραύλων Τόμαχοκ κατά συριακής στρατιωτικής βάσης, ανεβάζοντας επικίνδυνα το επίπεδο της αντιπαράθεσής τους με την ιμπεριαλιστική Ρωσία.

Ωστόσο, δεν έμειναν μόνο εκεί. Μόλις λίγες μέρες μετά, προχώρησαν σε μία προκλητική επίδειξη δύναμης, χρησιμοποιώντας το πιο ισχυρό μη-πυρηνικό όπλο που διαθέτουν, εναντίον στόχου στο Αφγανιστάν. Την ίδια ώρα, αρμάδα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός προληπτικού χτυπήματος κατά της Βόρειας Κορέας που διαρρέει από μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ.

Στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με αυτήν την επαναλαμβανόμενη επίδειξη ισχύος είναι να επανεπιβεβαιώσει την ενεργή ισχυρή παρουσία του και να υπενθυμίσει τον ηγεμονικό του ρόλο στο διεθνές προσκήνιο και σε όλα τα μέτωπα. Τόσο στο μέτωπο της Συρίας και σε ευθεία αντιπαράθεση με το ρώσικο ιμπεριαλισμό και το Ιράν που στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, όσο και στο μέτωπο του Ειρηνικού, σε αντιπαράθεση με την Κίνα και το υποστηριζόμενο από αυτήν καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Ωστόσο, η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης υπενθύμισης-επανεπιβεβαίωσης της παρουσίας των ΗΠΑ γίνεται με όρους τεράστιων κινδύνων για τους λαούς και την ανθρωπότητα. Οξύνουν επικίνδυνα τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και φέρνουν ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Οι αντιδράσεις Ρωσίας και Κίνας μπροστά στον κίνδυνο να ξεσπάσει σύρραξη ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, και οι αμήχανες εκκλήσεις τους για ψυχραιμία και διπλωματική εκτόνωση, είναι στοιχεία που δείχνουν, από τη μια, το μέγεθος της επικινδυνότητας στην οποία έχει φτάσει η αντιπαράθεση και, από την άλλη, το μέγεθος του τυχοδιωκτισμού της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ.

Και μπορεί στόχος των ΗΠΑ να είναι η υποταγή των αντιπάλων τους και η αποδοχή της ηγεμονικής παρουσίας των ΗΠΑ, ωστόσο τίποτε δεν αποκλείει αυτή η επιθετική τακτική αυτό να οδηγήσει σε αντισυσπειρώσεις, να δώσει ώθηση στη σαφέστερη διαμόρφωση συμμαχιών και στρατοπέδων, που θα φέρει ακόμη πιο κοντά τη γενικευμένη σύρραξη.

Σε αυτήν την επικίνδυνη τροχιά που ακολουθεί ο ιμπεριαλισμός, οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο είναι οι λαοί με την πάλη τους. Μαζί τους και ο δικός μας λαός που βλέπει τη χώρα μας να έχει μετατραπεί σε φονικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων. Που βλέπει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συντηρεί και να βαθαίνει το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας. Που βλέπει την κυβέρνηση αυτή να νομιμοποιεί τα φονικά χτυπήματα των αμερικανονατοϊκών φονιάδων, όπως έκανε με τον πρόσφατο βομβαρδισμό στη Συρία.

Οι λαοί πρέπει να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους με τα αιματοβαμμένα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Να διαδηλώσουν μαζικά και αποφασιστικά, παντού στον κόσμο. Πρέπει να προβάλουν τα κοινά συμφέροντά τους και τα κοινά αιτήματά τους. Πρέπει να καταγγείλουν με κάθε τρόπο και μέσο τους τυχοδιωκτισμούς και τους πολέμους. Πριν να είναι αργά!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!
  • ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!
  • ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ