15 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων

Ώρα ευθύνης για όλους

- Advertisement -

Σε πολίτικη συζήτηση στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστος Σιμορέλης, στον απόηχο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αποτελεί εξιτήριο από το καθεστώς επιτροπείας, μία επιτροπεία που δεν έβαλε τη χώρα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά τα κόμματα που κυβέρνησαν για πολλά χρόνια. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δύσκολα μέτρα για το 2019, αλλά και αντίμετρα που θα εφαρμοστούν με την επίτευξη των στόχων και θα αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων. Τα μέτρα είναι ύψους 4,9 δις ευρώ και τα αντίμετρα 7,6 δις ευρώ, σχηματίζοντας έτσι ένα ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο ύψους 2 δις ευρώ.

Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για την Κυβέρνηση που πρέπει να υπερβεί την κρίση που βούλιαξαν τη χώρα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και να ενισχύσει την πραγματική οικονομία με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με πιο δίκαιους όρους. Ήδη ο υπουργός οικονομικών μίλησε με στοιχεία για αισθητή αύξηση της αγροτικής και βιομηχανικής παραγωγής, καθώς και των μεταποιήσεων, τη μείωση της ανεργίας και τηνπρόβλεψηπου έχουμε για επενδύσεις με το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Επιπλέον,είναι ώρα ευθύνης και για την αξιωματική αντιπολίτευση που όλο το περασμένο διάστημα το μόνο που επιζητούσε ήταν εκλογές και την αποτυχία της εθνικής προσπάθειας,με μόνο στόχο να επανέλθουν στις παλιές θέσεις εξουσίας. Διασπείροντας παντού μία καταστροφολογία, σε πλήρη συνεννόηση με φίλια μέσα μαζικής ενημέρωσης κατάφεραν να γίνουν γραφικοί. Χωρίς μία ουσιαστική πρόταση, χωρίς εποικοδομητική αντιπολίτευση και κλείνοντας τη λέξη «εκλογές» σε όλες τις πτώσεις δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με πολύ προσπάθεια κατάφερε να φέρει μία συμφωνία ισορροπημένη που δημιουργεί συνθήκες εξόδου από τη κρίση με το λαό όρθιο.

Τέλος, είναι ώρα ευθύνης για τους δανειστές, οι οποίοι οφείλουν να σεβαστούν αυτά στα οποία δεσμεύτηκαν και το επόμενο διάστημα να δώσουν μία λύση ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο και η ελληνική οικονομία να επανακτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η χθεσινή μεγάλη πανεργατική – πανελλαδική απεργία ενάντια στο 4ο μνημόνιο που φέρνει σήμερα για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  είναι η απάντησή μας  ότι: Δεν αποδεχόμαστε την εξαθλίωση, τη φτώχεια, τα τσακισμένα μεροκάματα, τις συντάξεις – φιλοδωρήματα για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα. Δεν νομιμοποιούμε τα μνημόνιά τους,  δεν αποδεχόμαστε τους νόμους τους και τα βάρβαρα  μέτρα  τους.

Όλη η συζήτηση στη βουλή δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες, τα βάσανα και τις ανάγκες του λαού.  Το ΠΑΜΕ  καταγγέλλουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερασπίζεται μία σκληρή ταξική πολιτική και παριστάνει ότι αντιπολιτεύεται τη ΝΔ ενώ την ίδια στιγμή ενσωματώνει ό,τι αντιδραστικό πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο  εργαζόμενος λαός έχει μία λύση, το λαϊκό ξεσηκωμό  τον ταξικό αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

 

Συνάδελφοι, από αυτό το Συλλαλητήριο σήμερα, Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, τους άνεργους, συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της χθεσινής απεργίας από τα ταξικά σωματεία, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν, κόντρα στις εργοδοτικές παρεμβάσεις, στην κυβερνητική προπαγάνδα, που χρησιμοποιεί κάθε μέσο, από τη συκοφάντηση ως την ποινικοποίηση και την απόλυση, για να απαλλαγεί από συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους  που οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων, ενάντια στις απολύσεις,  την καταβολή των δεδουλευμένων, την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Όμως και οι πέτρες γνωρίζουν ότι τα συνδικάτα, ομοσπονδίες,  Ε.Κέντρα,  Ε.Α. και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έχουμε σταθερό μέτωπο απέναντι στα εκφυλιστικά φαινόμενα.

Αντίθετα με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, που από την πλευρά τους, κάνανε και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την υπονόμευση των απεργιακών αγώνων. Όταν την ίδια ώρα προβάλουν  απόψεις όπως: «για το ανώφελο των απεργιών σε εθνικό επίπεδο, για ένα νέο κοινωνικό εταιρισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», που οδηγούν ώστε να έχει λυμένα η μεγαλοεργοδοσία τα χέρια της και δεμένους χειροπόδαρα τους εργαζόμενους κάτω από τη σημαία των συμφερόντων της.

Η επιτυχία της απεργίας μας οπλίζει με δύναμη και αντοχή για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Με την οργάνωση του Συλλαλητηρίου, σήμερα στην πόλη μας αλλά και Πανελλαδικά,  που οργανώνει το ΠΑΜΕ, απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και λοιπούς “θεσμούς“ που φέρνουν βάρβαρα αντεργατικά μέτρα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών.

Απαιτούμε:  Να πάρει πίσω τα νέα βάρβαρα μέτρα η κυβέρνηση, όπως και όλα τα άλλα των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στηρίζουν  τα κέρδη των καπιταλιστών και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

 

-2-

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους κλάδους που βρίσκονται και σήμερα σε κινητοποιήσεις:

Οι οικοδόμοι που τα συνδικάτα τους έχουν κηρύξει απεργία σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα.

Οι ναυτεργάτες με τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ,  να καλούν σε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ως την Παρασκευή 19 Μάη.

Οι συμβασιούχοι  εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που προχωρούν σε Πανελλαδική κινητοποίηση.

Απαιτούμε:  Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση. Εδώ και τώρα να φέρει νομοθετική ρύθμιση όπου θα μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Από αυτό το αίτημα οι ταξικές δυνάμεις , το ΠΑΜΕ, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τους συμβασιούχους οι υπηρεσίες των δήμων δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Μαζί με τους συνταξιούχους όπως σήμερα και συνεχίζουν σε νέες αγωνιστικές-Πανσυνταξιουχικές  κινητοποιήσεις.

Με την συνεχιζόμενη για 2ο ημέρα,  απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών και την κινητοποίηση των εργαζομένων των Ιδιωτικών κλινικών.

Με την συνέχιση  των κινητοποιήσεων των εμποροϋπαλλήλων, από τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που παλεύουν  για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, συνδεδεμένη με την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δεν θα τους χαρίσουνε καμία Κυριακή!

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Το 4ο μνημόνιο σήμερα  και τα προηγούμενα ως το 3ο, που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αποτελούν κομμάτια ενός συνολικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου,

Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται ήδη και έχουν ορίζοντα «ωρίμανσης» – ανεξάρτητα από το 4ο μνημόνιο – τουλάχιστον μέχρι το 2020!  Δεν στοχεύουν στη σωτηρία της χώρας, όπως ψεύτικα  υποστηρίζει η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι υποκριτική η στάση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), που ψήφισαν μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 3ο μνημόνιο που προέβλεπε τα βάρβαρα μέτρα και τώρα δήθεν τα καταψηφίζουν, αλλά αν γίνουν κυβέρνηση θα τα εφαρμόσουν!

Και από πάνω, έχουν το θράσος να μιλάνε όλοι μαζί στο όνομα των συμφερόντων του λαού!

Όταν  ενισχύουν με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους, είτε με μείωση της φορολογίας, είτε με ζεστό χρήμα και τζάμπα εργάτες από τα προγράμματα των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, είτε με έμμεσους τρόπους θα καταλήξουν στα σεντούκια των φαρμακοβιομηχάνων και άλλων, σε αυτούς που αρπάζουν το καρβέλι από το τραπέζι.

Όταν τα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους προέρχονται από τη φοροληστεία, το πετσόκομμα των συντάξεων και των επιδομάτων.

Όταν τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα μεγαλώνουν και διαιωνίζουν την εξαθλίωσή μας, αναδιανέμουν τη φτώχεια και προκαλούν εργαζόμενους και ανέργους. Κοροϊδεύουν ωμά την ώρα που υλοποιούν μια προς μια τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

-3-

Την ίδια ώρα που ο εργαζόμενος λαός πεινάει, δίνουν απλόχερα το 2% του ΑΕΠ (ποσό που αντιστοιχεί με κάθε μνημόνιο) σε νατοϊκούς εξοπλισμούς που δεν έχουν να κάνουν με τις στρατιωτικές ανάγκες της χώρας.

Παίρνουν πιο ενεργό ρόλο στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ώστε να βρουν διέξοδο για τα κεφάλαια της ντόπιας αστικής τάξης με νέες επενδύσεις προς όφελός της.

Προχωρούν στην παραχώρηση νέας  βάσης  στην Κάρπαθο, την ανανέωση και την επέκταση της βάσης της Σούδας, αλλά και την υπογραφή της επικίνδυνης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι που είναι έτοιμο να εκραγεί.

Να δοθεί μαζική εργατική λαϊκή απάντηση στη νέα επίθεση.

Είναι γελασμένοι όσοι απεργάζονται τέτοια σχέδια ότι μπορούν να βάλουν στο γύψο το λαό, για να δέχεται σκυμμένος στα πόδια τους κάθε είδους αντιλαϊκές πολιτικές που τον εξαθλιώνουν οικονομικά. Να αποδέχεται σαν να “είναι η μοίρα του” η απληρωσιά, η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Το δικαίωμά μας να παλεύουμε για τα συμφέροντά μας είναι κατακτημένο μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, δεν το διαπραγματευόμαστε.

Ένοχος,  δεν είναι ο λαός, αλλά οι κυβερνώντες, που σε συνεργασία με την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, με την αντιλαϊκή τους πολιτική, μετατρέπουν καθημερινά τη ζωή μας σε μαρτύριο.

Να μην περάσει η προσπάθεια να μπει το λαϊκό κίνημα στο γύψο.

Να καταδικαστεί τώρα από όλους τους φορείς τους οργανωμένου λαϊκού κινήματος.

Να βρει απάντηση στην ένταση της οργάνωσης του λαού, στο δυνάμωμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας.

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

Η δέσμευση της κυβέρνησης ότι στην επόμενη αξιολόγηση θα νομοθετήσει την αύξηση της απαρτίας για την προκήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων δείχνει ξεκάθαρα το σχεδιασμό τους για παρεμπόδιση της δράσης και της λειτουργίας των σωματείων.

Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος.

Για το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, συνδικάτα  τους λέμε. Κάτω τα χέρια σας!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Νόμος για εμάς είναι το δίκιο του εργάτη, και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι νόμοι της εξουσίας των εκμεταλλευτών μας θα εξασφαλίσουν  προστασία για τους εργάτες.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, κάθε κατάκτηση είναι αποτέλεσμα ταξικής πάλης. Ασπίδα μας αποτελεί η αλληλεγγύη, το δυνάμωμα των αγώνων, της πάλης.

Η ταξική πάλη δεν σταματάει με τους νόμους τους, κι άλλοι το επιχείρησαν στο παρελθόν, αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ιστορίας.

Η τάξη μας έχει το καθήκον να κυλήσει μπροστά τον τροχό της ιστορίας.

 

 

 

Συνάδελφοι ,  συνάδελφισσες,

 

Για το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται  σ΄αυτό, το δικό μας σχέδιο περνάει μέσα από το δυνάμωμα της οργάνωσης, την οργάνωση των ανοργάνωτων, τη μαζικοποίηση, το δυνάμωμα των δεσμών των συνδικάτων, των σωματείων με τα μέλη τους, την ανασύνταξη  του εργατικού κινήματος σε σύγκρουση με τους μονοπωλιακούς ομίλους, την ΕΕ, το κράτος και τις κυβερνήσεις του.

Το δικό μας σχέδιό περνάει μέσα από την Κοινωνική Συμμαχία,  Εργατών, αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων, των γυναικών, των Συνταξιούχων.

Για να μην μονιμοποιηθεί η επέλαση στις ζωές μας, για την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Οι τελικοί νικητές στον πόλεμο με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν θα είμαστε εμείς!

Όλοι στην οργάνωση του  αγώνα!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό…

Με γκεμπελίστικου τύπου τακτικές, δοκιμασμένες  στο παρελθόν από  στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (όπως Άδωνης Γεωργιάδης ,Θόδωρος Πάγκαλος , Τσουκάτος κα) , διάλεξε ο  γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ  Σταύρος Νταούλας για να επιτεθεί στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις  ,καθώς και σε στελέχη και μέλη  του ΚΚΕ που συμμετέχουν σ’ αυτές . Ανήμερα, μάλιστα, της πανελλαδικής απεργίας “ζήλεψε τη δόξα” τόσων και τόσων προβοκατόρων, ανακαλύπτοντας  ,κι αυτός με τη σειρά του,  τον “κομμουνιστικό δάκτυλο” πίσω από τις κινητοποιήσεις εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων. Ήταν μια γραφική και ατυχής προσπάθεια να σκεπάσει  τη μπόχα που αναδύεται  στο κόμμα του από τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει με την ψήφιση και εφαρμογή μνημονίων και μέτρων βαρβαρότητας προς όφελος  και λογαριασμό των  επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν  ξέραμε από πότε τα εργατικά σωματεία  για να διαμαρτυρηθούν απέναντι στους   πολιτικούς εκπροσώπους της βαρβαρότητας , για να διοργανώνουν συγκεντρώσεις και απεργίες θα  ‘πρεπε να πάρουν την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ ;  Δεν ξέραμε από πότε οι    κομμουνιστές για να εγγραφούν και να δράσουν στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος θα  ‘πρεπε  να έχουν την έγκριση του κ.Νταούλα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;

Αλλά εκεί καταλήγει όποιος κάνει πολλές μετάνοιες στο κεφάλαιο και τους θεσμούς του. Από το πολύ το σκύψιμο της μέσης τον παίρνει η κουτρουβάλα και ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Τότε δε σε γλυτώνουν ούτε οι “αριστερές” κορώνες, ούτε οι επικλήσεις   “αριστεροσύνης”.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δυναμικό Συλλαλητήριο πραγματοποίησε  το  ΠΑΜΕ σήμερα στα Τρίκαλα ,  την ώρα που μέσα στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για τα νέα μέτρα που τσακίζουν ακόμη περισσότερο τη ζωή εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Η σημερινή κινητοποίηση  έρχεται ως συνέχεια των  απεργιακών κινητοποιήσεων της Τετάρτης 17ης Μάη σε όλη τη χώρα και στα Τρίκαλα , της απεργίας των ναυτεργατών, των οικοδόμων, των κινητοποιήσεων των ΟΤΑ και των συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα και συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες.

Στην σημερινή κινητοποίηση την ομιλία πραγματοποίησε η Βάσω Μπακάση , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ η οποία μεταξύ άλλων τόνισε:

« Χιλιάδες εργαζόμενοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες στα Τρίκαλα φώναξαν εχθές με δυνατή φωνή: “Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά – Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά”.

Δεν υποτάχτηκαν στην εργοδοτική τρομοκρατία και την παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης. Απέρριψαν τα καλέσματα συμβιβασμού και τα διλήμματα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων  και άλλων τέτοιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλούν σε συνθηκολόγηση με την εργοδοσία και υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση βρισκόμαστε και σήμερα εδώ να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στο νέο μνημόνιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση συνεχίζουμε από αύριο. Σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε κλάδο. Σε κάθε μετερίζι του αγώνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Τέσσερις μέρες τώρα στη Βουλή, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και όλα τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας – ψάρι.

Μέσα από ένα ρεσιτάλ ψεμάτων, εκβιασμών και κυνισμού, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν να εξαπατήσουν το λαό για άλλη μια φορά.

Δεν φτάνει που ψηφίζουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Νέα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια. Την απελευθέρωση των απολύσεων και την διατήρηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση παίζει με τον πόνο και την ψυχολογία του λαού επαναλαμβάνοντας τα παραμύθια, ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος γύρος των αντιλαϊκών μέτρων.

Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τα δήθεν “αντιμέτρα” ως αντίβαρο στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, όταν την ίδια στιγμή διαγωνίζονται στο ποιος θα προτείνει περισσότερες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τις φοροελαφρύνσεις και την χρηματοδότηση προς το μεγάλο κεφάλαιο ως φιλολαϊκή πολιτική την ίδια στιγμή που προσφέρουν στους επιχειρηματικούς ομίλους μια τεράστια μάζα εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς κατοχυρωμένη υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και με μισθούς πείνας.

Η κυβέρνηση όπως και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, ψηφίζοντας όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο που επιβάλει και τα σημερινά μέτρα, επιχειρούν να ξεγράψουν μονοκοντυλιά ότι δικαιώματα και αγώνες είχε κερδίσει η εργατική τάξη της χώρας μας με σκληρούς αγώνες δεκαετιών.

Όχι μόνο δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω δεκάρα από τις απώλειες του λαού μας όλης αυτής της περιόδου της καπιταλιστικής κρίσης αλλά η αφαίμαξη του εισοδήματος και ο περιορισμός των δικαιωμάτων μας θα συνεχίζεται στο διηνεκές.

Με μέτρα και μνημόνια το λαό τσακίζουν – τα κέρδη των καπιταλιστών εξασφαλίζουν

Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που μας υπόσχονται. Ένα μέλλον γεμάτο ανασφάλεια, περιπλάνηση, αβεβαιότητα, φτώχεια και εκμετάλλευση. Όσο δυναμώνουν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου τόσο θα ματώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα κάτσουν οι εργαζόμενοι με τα χέρια σταυρωμένα. Η χθεσινή απεργία και τα σημερινά συλλαλητήρια είναι μια ακόμα απάντηση.

Έχουμε συνείδηση ότι αυτά δεν φτάνουν. Ό,τι απαιτείται ένα ορμητικό εργατικό και λαϊκό ποτάμι αντεπίθεσης που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων, η εργοδοσία και η ΕΕ.

Που θα διεκδικήσει όλα αυτά που έχουν χαθεί για την εργατική τάξη και το λαό μας τα τελευταία 8 χρόνια. Που θα ανοίξει την προοπτική των διεκδικήσεων για όσα έχουν πραγματικά ανάγκη η τάξη μας και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.

Τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δίνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση αυτού του σκοπού.

Για να δυναμώσει η συζήτηση και η οργάνωση με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς. Μέσα από γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους να δυναμώσει η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους.

Το κράτος και η εργοδοσία ξέρουν ότι κάθε εργάτης και υπάλληλος μόνος είναι και φοβισμένος και υποταγμένος.

Τρέμουν αυτούς που αγωνίζονται. Τρέμουν αυτούς που οργανώνονται. Τρέμουν αυτούς που αγωνίζονται και οργανώνονται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους και δεν στοιχίζονται πίσω από τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Συνεχίζουμε από αύριο και κάθε ημέρα στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους.

Ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις συνθήκες δουλειάς μεσαίωνα.

Ενάντια στα νέα χαράτσια και τη φοροληστεία.

Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά, με σταθερό ημερήσιο χρόνο και δικαιώματα.

Να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των απωλειών πρώτα και κύρια στους μισθούς και στις συντάξεις.

Να διεκδικήσουμε υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική ασφάλιση που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για το ΠΑΜΕ η ανασύνταξη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι ένα σύνθημα. Είναι μονόδρομος ώστε η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση.

Για να απαλλαχτεί από τους κηφήνες που της ρουφούν το αίμα. Για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Για να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Μην περιμένουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις στημένες πλειοψηφίες μέσα στη Βουλή, που ψηφίζουν συνεχώς το μάτωμα του ελληνικού λαού. Αγώνας διάρκειας, κάθε μέρα στους δρόμους, αυτή είναι η μόνη λύση για να ανοίξει η πραγματική διέξοδος σε όφελος του λαού. Για να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, και όλους όσους μας τυραννάνε και μας πίνουν το αίμα κυριολεκτικά.»

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων με συνθήματα όπως : «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας , οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας»

«Μέτρα και αντίμετρα , δουλειά τις Κυριακές , δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές» να κυριαρχούν.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μόνο ως παραλήρημα θράσους μπορεί να χαρακτηριστούν οι σημερινές  δηλώσεις του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Σταύρου Νταούλα που χαρακτήρισε «γιαλαντζί αγανακτισμένους», όσους αντιδρούν  στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική.

Με επιχειρηματολογία δανεισμένη από τη «θεωρία των δύο άκρων» της αλήστου μνήμης εποχής Σαμαρά –Βενιζέλου, επιτέθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, με επαίσχυντους χαρακτηρισμούς σε πολίτες αλλά και πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και κόμματα της ανυπότακτης  Αριστεράς που εναντιώνονται στο 4ο μνημόνιο, στα νέα επαχθή και αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση της «γιαλαντζί και καθόλου αριστεράς».

Είναι προφανές ότι τα στελέχη του τριτο-τεταρτο μνημονιακού και συνθηκολογημένου ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αυτά που λειτουργούν ως εντολοδόχοι «υπάλληλοι» του κυβερνητισμού που εκπροσωπεί το «παρεάκι του Μαξίμου»,  έχουν ξεκόψει τελείως από το παρελθόν και τις παραδόσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και δυστυχώς στα μυαλά τους και στην πολιτική τους συμπεριφορά έχει επικρατήσει πλέον η λογική των γραφειοκρατικών και καρεκλοκένταυρων αντιλήψεων, ώστε να παραμένουν πάσει θυσία στις θεσούλες τους και να νέμονται ανενόχλητοι την όποια εξουσία τους και τα προνόμιά τους.

Πράγματι σκληρός ο βιοπορισμός σήμερα.

Ο Σταύρος Νταούλας θα πρέπει να γνωρίζει, (επειδή προφανώς έχει ξεχάσει στα χρόνια του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι να είσαι βιοπαλαιστής, μισθωτός, μικροεπαγγελματίας ή ακόμα χειρότερα άνεργος) , ότι όλοι αυτοί που αγωνίζονται μέσα από τις συλλογικότητες, τους πολιτικούς σχηματισμούς και τα κόμματα, ειδικά στο χώρο της ανυπότακτης Αριστεράς, και συνεχίζουν να παλεύουν και να διαμαρτύρονται με τις συγκεντρώσεις τους ενάντια στους κυβερνητικούς εκπροσώπους των μνημονίων της λιτότητας και της υποτέλειας, είναι όπως και εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι ή όχι, θύματα της εθελόδουλης πολιτικής που το κόμμα που εκπροσωπεί ο Σταύρος Νταούλας και η κυβέρνησή του εφαρμόζει, πιστή στα κελεύσματα του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου και της ευρωπαϊκής ελίτ των Βρυξελλών και του Βερολίνου .

Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι , συνταξιούχοι , νεολαίοι διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο τέταρτο και πιο καταστροφικό μνημόνιο που ψηφίζουν «και με τα δυο χέρια» οι τρεις Τρικαλινοί βουλευτές, ο Σταύρος Νταούλας και οι εντολοδόχοι τους στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίζουν «να σκύβουν το κεφάλι» στις εντολές μιας ανάλγητης κυβερνητικής εξουσίας, αποκομμένοι από το λαό απολαμβάνοντας απλά τα προνόμια της νέο-μνημονιακής «νομεγκλα τούρας» που έχουν διαμορφώσει , εκμεταλλευόμενοι τους αγώνες χιλιάδων αριστερών συνεπών και ανιδιοτελών αγωνιστών.

«Άξιος ο μισθός τους» !!!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Μόνο θλίψη, αν όχι οργή, προκαλεί το τελευταίο παραλήρημα του κ. Νταούλα, γραμματέα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσχη 97,6, την Τετάρτη 17 Μαΐου, μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Μιλάνε στο όνομα τις Αριστεράς αυτοί που μετά το «σκίσιμο των μνημονίων», το «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή», «τα νταούλια και τις αγορές», το «πρόγραμμα – ανακούφισης» της Θεσσαλονίκης, το «παράλληλο πρόγραμμα», τη θέση ότι «αριστερή πολιτική είναι μέσα στο ευρώ και την ΕΕ», ψηφίσαν με την ουρά στα σκέλια το 3ο και χειρότερο μνημόνιο.

Τώρα φέρνουν ένα Μνημόνιο διαρκείας, με υποχρέωση βάρβαρων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνεχή βάση.

  • Μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, θέρμανσης. Κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο.
  • Μείωση συντάξεων, έως και 22%, μέσω της μείωσης της “προσωπικής διαφοράς”, ώστε να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη” κατά 1% του ΑΕΠ. Νέες επώδυνες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνουν στον ΕΦΚΑ 1,4 εκατ. ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι!!
  • Μείωση του αφορολόγητου στα 5.861, με αποτέλεσμα να πληρώνουν φόρο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με αποδοχές από 490 € και πάνω ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες.
  • Επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων για 30 Κυριακές, δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους και καταδίκη για τους εργαζόμενους.
  • Επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με συνέχιση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, με διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων.
  • Αντί για μονιμοποιήσεις (που «υποσχόταν» ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν 25.000 απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου!
  • Συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. Μετά το σιδηρόδρομο, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια ετοιμάζεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ με την ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και στη σειρά περιμένουν το νερό και οι αστικές συγκοινωνίες.
  • Συνεχόμενες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες σε υγεία, παιδεία για να εξασφαλιστεί το αιματηρό συνεχές πλεόνασμα του 3,5% στους προϋπολογισμούς.
  • Γενίκευση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δηλ. κατασχέσεις και πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικούς φοροεισπράκτορες.
    Αυτή την πρωτοφανή κρατική βία την ονομάζουν «εθνικό σχέδιο εισπράξεων».

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο. Είναι αγκαλιά με το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους δανειστές. Με τους Σαββίδηδες και Μελισσανίδηδες, ντόπιους και ξένους. Υπόσχεται “αντίμετρα”, που εξαντλούνται στις φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις και έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι, με το νέο μνημόνιο που φέρνει, θα “βγει η χώρα από τα Μνημόνια” ή ότι θα πάρει κάποια “δέσμευση” για το χρέος!

Παράλληλα ο Τσίπρας μας προκαλεί λέγοντας ότι «δεν βλέπει κανέναν να αντιδρά».
Και όταν αντιδράμε με πορείες και συγκεντρώσεις στους κυβερνητικούς εκπροσώπους που εφαρμόζουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική, θυμούνται την Αριστερά και τις βαφτίζουν αντισυγκεντρώσεις.

Οι «γιαλαντζί» Αριστεροί λοιπόν καλύτερα να είναι λίγο πιο σεμνοί και προσεκτικοί στις εκφράσεις τους, γιατί άρχισαν να παίζουν τα «νταούλια» της Ανατροπής!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ