13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα,  Geoffrey R. Pyatt συναντήθηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ, με θέμα Οι προκλήσεις της ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.
 Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά: 
“Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που υπογράμμισε ο Εξοχότατος κ. Πρέσβης στην εισήγησή του, τονίζοντας πως “το Σχέδιο Μάρσαλ δεν επιβλήθηκε στην Ευρώπη, αλλά αντίθετα αποτέλεσε μία σειρά μεταρρυθμιστικών προτάσεων, χωρίς τις οποίες η νίκη κατά του φασισμού την οποία πέτυχε η Ευρώπη στα πεδία των μαχών, θα είχε πάει χαμένη”. Γιατί, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “στη μεταπολεμική Ευρώπη η οικονομική κρίση έγινε κρίση της ίδιας της Δημοκρατίας, οδηγώντας στην άνοδο των πολιτικών άκρων. Το 1947 τα προβλήματα της Ευρώπης δεν ήταν μόνον οικονομικά. Ήταν επίσης πολιτικά και ψυχοκοινωνικά”.  Η τελευταία τοποθέτηση κεντρίζει το ενδιαφέρον μου και ως ειδικού της ψυχικής υγείας με επιστημονικό ενδιαφέρον μελέτης των επιπτώσεων των οικονομικών πιέσεων στη συλλογική ψυχολογία του λαού. Γιατί, στην εποχή μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας, η οικονομική κρίση και η συνεπαγόμενη κρίση αξιών, θεσμών και Δημοκρατίας, εκτός από την Εθνική Κατάθλιψη με την οποία μας έφερε όλους αντιμέτωπους, οδήγησε και στην άνοδο του λαϊκισμού ο οποίος τρέφει και υποδαυλίζει τα πολιτικά άκρα. Απέναντι σε αυτόν τον λαϊκισμό που αποτελεί το πολιτικά εκτρωματικό παραπροϊόν της κρίσης, οφείλουμε όλοι μας να δίνουμε μία καθημερινή μάχη αλήθειας”. 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

- Advertisement -

Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα και Περικλής!

Κράτος με τρομονόμο, δικαιοσύνη σε κώμα και αθώοι χωρίς αναστολή

“Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη”. HΡΙΑΝΝΑ

Με πλειοψηφία 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. (οι δύο δικαστές που μειοψήφισαν είχαν την άποψη να αντικατασταθεί η έκτιση της ποινής με περιοριστικούς όρους).
Πρόκειται για ένα ακόμα δικαστικό σκάνδαλο. Για μια πρόκληση στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί αρνητικά για την αναστολή, ο ίδιος εισαγγελέας που είχε προτείνει αναστολή των ποινών στις υποθέσεις: για τα δομημένα ομόλογα, για το «noor1», ο ίδιος που είχε προτείνει την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέα εγκλήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο νέοι ενεπλάκησαν σε μια καφκικού τύπου σκευωρία (ενορχηστρωμένη από την αντιτρομοκρατική και εκτελεσμένη άψογα κατά πως φαίνεται από τη δικαστική εξουσία),  αφού καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, λόγω των κοινωνικών τους σχέσεων με αθωωθέντα, που είχε αρχικά κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα η αρχική καταδικαστική απόφαση στηρίχτηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού, στοιχείο ανεπαρκέστατο για αντίστοιχου τύπου καταδίκες.

Στο άκουσμα της απόφασης, φίλοι, συγγενείς και αλληλέγγυοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Δάκρυα και οργή πλημμύρισαν την αίθουσα, εντός της οποίας ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της έδρας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνη της. Αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους τους, των αποφάσεων που έχουν βγάλει «συνταγματικά» τα μνημόνια και πολλών άλλων πρόσφατων ποινικών δικαστικών αποφάσεων για καταδίκες διαδηλωτών, νεολαίων, απεργών. Αποτελεί την απόδειξη ότι κοινωνική εξαθλίωση και καταστολή βαδίζουν μαζί και υπηρετούνται από όλους τους φορείς των εξουσιών διαλύοντας κάθε αντίθετη αυταπάτη.

Η συνέχειας του κράτους, της καθεστηκυίας τάξης και της κυρίαρχης ιδεολογίας από το πολιτικό σύστημα, δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει ύστερα από την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Εφετείου για τη Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ.

Τα κατασκευασμένα στοιχεία από την αντιτρομοκρατική και σε αυτή την περίπτωση ελέω τρομονόμου χρησιμοποιήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη για να παραδοθούν με τιμές παρακράτους και χωρίς αναστολή πάλι δυο νέοι άνθρωποι στον τιμωρητικό εγκλεισμό των φυλακών.

Αν η κρατική καταστολή νίκησε άλλη μια φορά σήμερα είναι γιατί η ελληνική δικαιοσύνη βρίσκεται σε παρατεταμένο κώμα νοσηρής καταστολής διασωληνωμένη, χωρίς αναστολή.

Κάποιοι το επιτρέπουν με τις εφαρμοσμένες πολιτικές τους, οι οποίες δεν αποτελούν πταίσμα αλλά κακουργηματική εγκληματική ενέργεια θυματοποιώντας αθώους και αθώες.

Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό μη πέφτει κάνεις από τα σύννεφα όταν κυκλοφορούν ανάμεσα μας, με αναστολή, έμποροι ναρκωτικών, έμποροι όπλων, καταχραστές δημοσίου χρήματος,  εκβιαστές,  βιαστές, παιδόφιλοι, φονιάδες χρυσαυγίτες.

Οι κακοί, Ηριάννα και Περικλής, είναι μέσα, κοιμηθείτε ήσυχοι… έχουμε τρομονόμο να μας φυλάει.

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ.

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

Καλούμε σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα, Τετάρτη 19 Ιούλη , 8 μμ πλατεία Ρήγα Φεραίου.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα, το Πενταμελές Εφετείο επέλεξε να μην προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή.

 

Το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικές οργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει  ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από τη συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, το οποίο με ψήφους 3-2 απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ., προκάλεσε οργή και αγανάκτηση.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια εκδικητική και αστήρικτη απόφαση, η οποία προσβάλει τις δημοκρατικές ελευθερίες και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

 

Δεν είναι όμως και ανεξήγητη: Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης των ιμπεριαλιστών, του κεφαλαίου, της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων της, το σύστημα θέλει να έχει την δυνατότητα να σέρνει με οποιαδήποτε δικαιολογία ανθρώπους στα δικαστήρια για τις πολιτικές τους επιλογές ή για τις σχέσεις τους.

 

Απέναντι σε μια τέτοια πολιτική, μόνο η μαζική πάλη και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να μπει φραγμός, να υπερασπιστεί τα θύματα της, να διεκδικήσει λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα. Γιατί σήμερα η Ηριάννα και ο Περικλής αύριο μπορεί να είναι ο κάθε ένας από εμάς.

 

Η Τ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ (μ-λ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τον λαό της πόλης στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αίσχος για τη δικαιοσύνη, η απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας να παραμείνουν η Ηριάννα και ο Περικλής στην φυλακή

Αίσχος για την απονομή δικαιοσύνης συνιστά η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας να αποδεχθεί, με πλειοψηφία 3-2, την εισαγγελική πρόταση για την παραμονή της Ηριάννας και του Περικλή στην φυλακή.

Παρά την τεράστια κατακραυγή που ξεσήκωσε η πολυετής καταδίκη των δύο νέων ως μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία: με βάση τις προσωπικές τους σχέσεις και κατεστραμμένα, ελλιπή αποτυπώματα DNA, σχετικά με τα οποία οι επιστήμονες γενετιστές έχουν αποφανθεί ότι θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε πάρα πολλούς άλλους ανθρώπους.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να τους χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ολοφάνερα άδικης ποινής που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Παρά το γεγονός ότι ανεξάρτητα από το εάν θα κριθούν αθώοι στον δεύτερο βαθμό κρίσης, οι ίδιοι θα έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της πρωτόδικης καταδίκης που τους επιβλήθηκε αυθαίρετα.

Η σημερινή απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αναστολών επιβεβαίωσε σήμερα, για ακόμα μια φορά, την αλληλουχία ανάμεσα σε δικαστικές αποφάσεις που καταρρακώνουν τα κοινωνικά/ εργατικά δικαιώματα και στην καταπάτηση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία διατηρεί σε ισχύ τους εκτρωματικούς «τρομονόμους» που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να καταργήσει, φέρει τεράστια ευθύνη για την εξέλιξη αυτή.

Θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή για να τους ξαναπάρουμε πίσω, όχι μόνο γιατί οι ίδιοι βιώνουν με απάνθρωπο τρόπο την κρατική καταστολή, αλλά και γιατί ο αγώνας για να τους ξαναπάρουμε πίσω είναι, στην ουσία, αγώνας ενάντια στην κρατική και δικαστική αυθαιρεσία. Αγώνας για την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας!

H ΛΑ.Ε Τρικάλων καλεί σε  συγκέντρωση αλληλεγγύης σε Ηριάννα Β.Λ. & Περικλή Μ.

την Τετάρτη 19/7 στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8 μ.μ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Ηριάννα θα αθωωθεί. Οι φασίστες που την κρατάνε φυλακή θα καταδικαστούν από την κοινωνία

Η ΗΡΙΑΝΝΑ ΘΑ ΑΘΩΩΘΕΙ.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

H απόφαση του δικαστηρίου με 3-2 για την συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας αποτελεί μνημείο του έρποντος φασισμού, της αίσθησης απόλυτης ασυλίας για αυθαιρεσία που υπάρχει μέσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στην δικαστική εξουσία. Ο ίδιος εισαγγελέας που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των ηγετών της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος διέταξε την συνέχιση της προφυλάκισης  της Ηριάννας, σαν συνέχεια  μιας καταδίκης χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνη της. Αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους τους, των αποφάσεων που έχουν βγάλει “συνταγματικά” τα μνημόνια και πολλών άλλων πρόσφατων ποινικών δικαστικών αποφάσεων για καταδίκες διαδηλωτών, νεολαίων, απεργών. Αποτελεί την απόδειξη ότι κοινωνική εξαθλίωση και καταστολή βαδίζουν μαζί και υπηρετούνται από όλους τους φορείς των εξουσιών διαλύοντας κάθε αντίθετη αυταπάτη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει πρωταρχικές ευθύνες για αυτή  την κατάσταση. Πρώτον γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό  οπλοστάσιο της “αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας”. Και δεύτερο γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το θεσμικό πλαίσιο ανάδειξης και άσκησης εξουσίας των δικαστών και των κατασταλτικών μηχανισμών. Τρίτο γιατί στα δύο χρόνια που κυβερνά δεν προσπάθησε ποτέ να απαιτήσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, αλλά ισχυροποίησε όλο το βαθύ κράτος και αντιτάχθηκε στη δικαστική εξουσία μόνο όταν φρέναρε τις κομματικές της επιδιώξεις..

Η υπόθεση της Ηριάννας αποκτά τεράστια πολιτική και ηθική σημασία. Ο αγώνας συνεχίζεται εδώ και τώρα! Η Ηριάννα θα αθωωθεί και θα είναι μέρα μεσημέρι!  Οι συνεχιστές των χουντικών στρατοδικείων που την καταδίκασαν παραδίνονται στην πολιτική και ηθική καταδίκη όλης της κοινωνίας, μαζί με τους πολιτικούς τους επίτροπους !!

Συγκέντρωση στα Τρίκαλα, Τετάρτη 19 Ιούλη , 8 μμ πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ