22.4 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Επίσκεψη στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποίησαν την Παρασκευή 25/08/2017 οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης. Οι διευθυντές  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ. Μπουλούμπασης και κ.Κάκλα αντίστοιχα, τους ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα δεδομένα που ισχύουν ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η προετοιμασία γίνεται συστηματικά και με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να καλυφθούν έγκαιρα οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι η Ειδική Αγωγή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη για στελέχωση των Δ/νσεων Εκπ/σης με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών, γονέων αλλά και εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά των Δ/ντων Εκπ/σης τονίστηκε το γεγονός ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά, αφού τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία και η κάλυψη σε διδακτικό προσωπικό προβλέπεται άκρως ικανοποιητική. Οι Βουλευτές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν στο Υπουργείο το αίτημα για την έγκριση πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για την παράλληλη στήριξη, όπως επίσης και για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών στα υπό ανέγερση διδακτήρια.

 

Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η ποιότητα της Εκπαίδευσης στο Νομό Τρικάλων βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μαθητών από την Γενική και Επαγγελματική Αγωγή.

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Συσκέψεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων, στα πλαίσια των οποίων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον προγραμματισμό εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, κατόπιν διαδοχικών συναντήσεων που είχαν με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βάσω Κάκλα και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστο Μπουλούμπαση. Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση :

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για τον προγραμματισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, σε όλο το Νομό Τρικάλων. Φέτος, επίσης, είχαμε τη χαρά να δούμε να ιδρύονται νέες σχολικές μονάδες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στην ειδική αγωγή, με τη δημιουργία του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου – λυκείου. Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του δημοσίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στο Νομό μας, θα συνεχιστεί και για τη νέα σχολική χρονιά, το πρόγραμμα κολύμβησης για τα δημοτικά σχολεία των Τρικάλων, ενώ θα προχωρήσει με αμείωτη ένταση και η προσπάθεια για την ενίσχυση της παράλληλης στήριξης, με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 Η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ «Το Κεφάλαιο» με το ναζιστικό μανιφέστο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, ήταν ανάμεσα στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Γκ. Λίντμπλαντ, συντάκτη και εισηγητή του εκτρώματος του αντικομμουνιστικού μνημονίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006, το οποίο καταδίκασαν οι λαοί, ενώ δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να γίνουν υποχρεωτικά για τα κράτη – μέλη του τα αντίστοιχα μέτρα που το συνόδευαν.

Το γεγονός αυτό είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ διαρκώς ενισχύει και επεξεργάζεται τον αντικομμουνισμό της, τη λεγόμενη εξίσωση κομμουνισμού – ναζισμού, που τελικά δικαιώνει το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες στη χώρα μας της ΝΔ, που ξεσήκωσε και συμμετείχε σε αυτόν τον αντικομμουνιστικό οχετό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετέχει στην Εσθονία, όχι μόνο γιατί έχει ήδη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την αντίστοιχη περσινή φιέστα, αλλά και γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντικομμουνισμό της, που πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Αυτή είναι «η ΕΕ που αλλάζει» του ΣΥΡΙΖΑ -και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο-, αυτή είναι η «Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει το σύστημα και υιοθετεί τα περί «εγκλημάτων», «σοβιετικής κατοχής», ξέθαψε ακόμα και το γερασμένο και αποτυχημένο ρεύμα του «ευρωκομμουνισμού», το οποίο αποτέλεσε το «δούρειο ίππο» της επίθεσης για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Η ΝΔ έκανε σημαία τον αντικομμουνισμό των σπηλαίων, στον οποίο την ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ με κοινή φρασεολογία ακόμα και με τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Οι λαοί της Ευρώπης και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο.

 

                                            

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ