12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: TA ΔΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ!

- Advertisement -

” Διακατεχόμενα κτήματα”, “ιδιωτικά δάση”, “φιρμάνια”, “χοτζέτια, “ταπία”, “τσιφλίκια”, τίτλοι επί τίτλων , δυνάμει οθωμανικοί νόμοι και η πλήρης αδυναμία, ανικανότητα κι έλλειψη πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων, συνθέτουν ένα σκηνικό αδιανόητο και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της διαμόρφωσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους, της ανάδειξης των “τζακιών” και των “επίλεκτων” μελών της αστικής μας τάξης, κι ακόμη χειρότερα, της “συνέχειας” του κράτους, ακόμη κι αν μεσολαβεί ενδιάμεσα μια Επανάσταση που απότιναξε τον Οθωμανικό ζυγό από τον λαό μας.
Κι όμως… στο έτος 2017, 18000 στρέμματα δασικής έκτασης αποτελούν “διακατεχόμενη περιοχή” , ένα ολόκληρο χωριό, το Ελάφι, στη μέση, κι οι κάτοικοι του να ζητούν το αυτονόητο, δηλ. το δάσος να είναι δημόσιο , αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν εδώ και χρόνια να στηρίζουν τα “δικαιώματα” των ιδιωτών, και ένα κράτος να στέκει αμέτοχο κι αδιάφορο, στηρίζοντας ουσιαστικά τους ιδιώτες που θεωρούν το δάσος περιουσία τους!
Τίποτε δεν είναι τυχαίο…
Αυτή είναι η αστική τάξη της χώρας μας, και όπως και οι ηγεσίες της Εκκλησίας άλλωστε, φρόντισαν να κρατήσουν για τα δικά τους συμφέροντα τα καλύτερα “φιλέτα” της ελληνικής γης. Γι’ αυτό και διαχρονικά αποτέλεσαν τα ισχυρότερα στηρίγματα όλων των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοζαν, όπως συμβαίνει και τώρα άλλωστε, με τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές και την κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν. Πάντα φυσικά με τα κατάλληλα “ανταλλάγματα”, μια και το “εθνικό” και καλά χρέος τους, πάντα “πήγαινε περίπατο” μπροστά στα ταξικά τους συμφέροντα!
ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!
Σαρξ εκ σαρκός άλλωστε της εξουσίας και της κυβέρνησης αποτελούν οι ιδιώτες που διεκδικούν το δάσος του Ελαφίου κι αυτό το γνωρίζουν κι οι πέτρες. Τα “τζάκια” , παλιά και νέα, αντλούν το θράσσος τους, γνωρίζοντας κι επικροτώντας την πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια. Κυβερνήσεις που ξεπουλούν κάθε δημόσια περιουσία, που ιδιωτικοποιούν τα πάντα, που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μετά τα τρένα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το Ελληνικό, ακόμη και το νερό, και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη, προφανώς και θεωρούνται από τους “ιδιοκτήτες” φίλοι και σύμμαχοι!

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις εκχωρήσεις του δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες. Καλούμε σε ανυποχώρητο-συντονισμένο συλλογικό αγώνα για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί τους. Υπερασπίζουμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου από τα αρπακτικά του κεφάλαιου.

Στις μέρες μας ας κάνουμε το αυτονόητο πράξη, και το αδιανόητο οριστικά παρελθόν!
· Δεν παζαρεύουμε τη γη μας, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τις ζωές μας
· ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
· Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ
· Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αποτέλεσμα εικόνας για ελαφι κατοικοι τρικαλα

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη του 2013. Στο κέντρο του Κερατσινίου τα τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» αποφάσισαν να “τιμωρήσουν” τον Παύλο για την αντιφασιστική του τοποθέτηση και δράση. Ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς με την υποστήριξη των υπόλοιπων χρυσαυγιτών δεν δίστασε να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου.
Ήταν η εποχή που η «Χρυσή Αυγή» με τις πλάτες του επίσημου πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έβρισκε πρόσφορο έδαφος για να εξαπολύει σχεδόν καθημερινά τρομοκρατικές επιθέσεις μίσους ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές, απεργούς εργάτες και όποιους θεωρούσε πως θα μπορούσαν να βάλουν φραγμό στα βρώμικα και αρρωστημένα ιδεολογήματα της. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έβγαλε το λαό στο δρόμο. Η αγανάκτηση και η οργή που ξεχύθηκε στους δρόμους απαιτώντας την καταδίκη των δολοφόνων και το θάνατο στο φασισμό.
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δυο χρόνια μέχρι να αρχίσει η δίκη των μελών της «Χρυσής Αυγής» τον Απρίλιο του 2015. Στις εκλογές του Γενάρη που είχαν προηγηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να εξαργυρώσει την λαϊκή οργή σε ψήφους, εξαγγέλλοντας μεταξύ άλλων την παραπομπή της «Χρυσής Αυγής» σε δίκη. Με καθυστερήσεις και διαδικαστικές προφάσεις ροκανίστηκε το 18μηνο της προφυλάκισης για κάθε ένα από τα αδικήματα του Ρουπακιά ώστε να αφεθεί ελεύθερος το Μάρτιο του 2016.
Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φασίστας δολοφόνος Ρουπακιάς έχει αποφυλακιστεί και οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» ρίχνουν το δηλητήριο τους από τα έδρανα της Βουλής. Το σύστημα έχει αποφασίσει πως χρειάζεται τα φασιστικά μορφώματα στην βίαιη επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργάτες, τους μετανάστες και τον υπόλοιπο λαό. Αποτελούν εφεδρείες του και δεν σκοπεύει να τις τσακίσει.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξέχασε τις προεκλογικές της υποσχέσεις προς το λαό και με συνέπεια υπηρετεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εκμεταλλεύεται την απογοήτευση που έχει επικρατήσει στο λαό και προχωρά με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή επίθεση. Δε διστάζει δε να δίνει μαθήματα δήθεν πατριωτισμού μαζί με τους χρυσαυγίτες.
Το χτύπημα των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται υπό διωγμό και εξαθλιωμένοι και στη χώρα μας, αποτελούν την απάντηση του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος στην κρίση του. Σ’ αυτό το έδαφος αναπτύσσονται τα φασιστικά μορφώματα, οι φασίστες γίνονται θεσμικοί παράγοντες, ενώ οι κομμουνιστικές και επαναστατικές απόψεις διώκονται σε όλη την Ευρώπη, οι κομμουνιστές και αγωνιστές που υπερασπίζονται τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα διώκονται ως τρομοκράτες.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί στην καπιταλιστική επίθεση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Μόνο η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει το φασισμό, τον πόλεμο, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9 στις 8μμ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, 8 μ.μ. Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία στο κέντρο της πόλης.

 

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις συνεργασίας της ΧΑ με τους φασίστες και τους ρατσιστές που οργάνωσαν την επίθεση και τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στο Σαρλοτσβιλ στις ΗΠΑ αλλά και τα νέα κρούσματα επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Μεσογείων, τον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, το Ίλιον, το Σχιστό και αλλού, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιδιώκουμε να συσπειρώσουν το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό-δημοκρατικό κοινωνικό δυναμικό. Να καταδείξουν τις ευθύνες της αντιπροσφυγικής- αντιμεταναστευτικής πολιτικής πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική Κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Μιας πολιτικής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αποθράσυνση των νεοναζί και την αύξηση των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματισμό, θα βρεθεί γι’ άλλη μια φορά στους δρόμους όλης της χώρας, για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για:

Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.
Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων
Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες, κάθε μαζικό φορέα, συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις, αγωνίστριες κι αγωνιστές, τους πολίτες των Τρικάλων, να συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση, να καλέσουν και να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Εγκληματική ολιγωρία στην αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό επισημαίνουν με επίκαιρη επερώτησή τους στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι αντιπρόεδροι του Κόμματος κ. Κωστής Χατζηδάκης και κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι Τομεάρχες Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας και οι βουλευτές κυρία Άννα Ασημακοπούλου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κ. Γιώργος Βλάχος, κ. Μάκης Βορίδης, κυρία Σοφία Βούλτεψη, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, κ. Νίκος Δένδιας, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, κυρία Άννα Καραμανλή, κ. Κώστας Κατσαφάδος, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κ. Βασίλης Κικίλιας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κυρία Γεωργία Μαρτίνου, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, κ. Αθανάσιος Μπούρας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα και κ. Γιάννης Τραγάκης.

Υπογραμμίζουν ότι, ενώ από την επόμενη του ναυαγίου κοντά στη Σαλαμίνα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωνε ότι η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και έχει περιοριστεί η διαρροή και η ρύθμιση, «η εξέλιξη όχι απλώς δεν τον δικαίωσε, αλλά αντιθέτως οδήγησε σε μία άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή στην περιοχή». Από την επομένη ημέρα, αναφέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «στις ακτές της Σαλαμίνας εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια της τεράστιας θαλάσσιας ρύπανσης και αντί, να επέμβετε και να αντιμετωπίσετε, έστω και αργά, την καταστροφή εσείς αντιθέτως διαβεβαιώσατε ψευδώς το πανελλήνιο ότι όλα είναι υπό έλεγχο, ενώ η οικολογική καταστροφή επεκτάθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, στον Πειραιά, την Γλυφάδα και τη Βούλα».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι οι περιφερειακοί σταθμοί καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης που λειτουργούν στον Πειραιά και την Ελευσίνα «από την έως τώρα διαχείριση της κρίσης, αποδεικνύονται εκ της πράξεως αναποτελεσματικοί και ότι υπολειτουργούν». Και προσθέτουν: «Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την EMSA (European Maritime Safety Agency), η οποία διαθέτει, σε κατάσταση αναμονής, εξειδικευμένα πλοία τα οποία δύνανται να επιχειρήσουν σε παρόμοια περιστατικά. Ενώ, λοιπόν, βρισκόταν ελλιμενισμένο στην περιοχή, πέραν των άλλων σκαφών απορρύπανσης και το πλοίο ΑΚΤΑΙΑ OSRV, το οποίο εκτός του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, είναι εφοδιασμένο με ραντάρ κατάλληλο να παρέχει πληροφορίες διεύθυνσης κίνησης της πετρελαιοκηλίδας δεν ζητήθηκε έγκαιρα η συνδρομή του στην αντιμετώπιση της καταστροφής».

Καταλήγοντας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν τον Υπουργό ενώπιον των ευθυνών του τονίζοντας: «Επειδή η εγκληματική ολιγωρία, η έλλειψη συντονισμού και η παντελής άγνοια της διαδικασίας διαχείρισης εκ μέρους σας ως Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της κρίσης στην βύθιση του δεξαμενόπλοιου “ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ” οδήγησε δυστυχώς σε μία τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή, ερωτάσθε:

Ποια είναι τα αίτια του ναυαγίου;
Το δεξαμενόπλοιο ήταν αξιόπλoο ή είχε πράγματι ρήγμα ;
Πότε είχε ελεγχθεί το αξιόπλoο του από το Υπουργείο Ναυτιλίας;
Σε ποιο χρόνο άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας;
Ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ενεργοποίησή του;
Πότε ενημερώθηκαν για το ναυάγιο;
Πότε ανταποκρίθηκαν για την διαχείριση της κρίσης;
Ήταν επαρκή τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους;
Πότε ενημερώθηκαν οι τοπικές Αρχές;
Γιατί επεκτάθηκε η ρύπανση;».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ