25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ…ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ…!

- Advertisement -

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D. Πολιτευτής Τρικάλων.

Το πολιτικό και οικονομικό παιχνίδι με τους Μεσάζοντες έγινε εφιάλτης για τους Έλληνες , γιατί αυτοί οι άνθρωποι , με σκοτεινές διαδρομές και με αδίστακτο τρόπο , έτρωγαν την… σάρκα της οικονομίας της χώρας μας. Βυθισμένοι στο τούνελ της διαπλοκής και της διαφθοράς οι Συγκυβερνώντες προσπάθησαν να πουλήσουν όπλα , για πρώτη φορά , στη Σαουδική Αραβία και φυσικά να στείλουν στον Άδη χιλιάδες ψυχές αθώων ανθρώπων , στον πόλεμο κατά της Υεμένης.

Ο Τσίπρας , που επί εποχής Αντώνη Σαμαρά ήταν κατά της χρήσης βίας στο Μπαχρεϊν και στην Υεμένη , έκανε νέα… κωλοτούμπα και ήθελε να προωθήσει την συμφωνία πώλησης 300.000 βλημάτων στους Σαουδάραβες , οι οποίοι , όμως , ήθελαν μόνο 100.000 από αυτά. Κανένας βέβαια δεν γνωρίζει για ποιους προορίζονταν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα , εκτός από τους κυβερνώντες , αφού το κέρδος των Μεσαζόντων είναι τεράστιο και τα λεφτά είναι μαύρα.

Ευτυχώς , που το θέμα ήρθε στη Βουλή και που για πρώτη φορά ακούστηκαν τόσα πολλά ψέματα. Οι Τσίπρας-Καμμένος είναι πλέον και μοιραίοι και ένοχοι. Τα βλήματα , ευτυχώς , βρήκαν τον πολιτικό στόχο , που είναι οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Για Βατερλώ γράφουν τα ΜΜΕ των δύο… σιαμαίων πρωταγωνιστών και , αφού οι μάσκες έπεσαν , οι πολίτες κατάλαβαν πόσο θανάσιμος ήταν ο τραυματισμός τόσο της Πατρίδας όσο και των Θεσμών και της Δημοκρατίας.

Ο πανικός τους ήταν πρωτοφανής και η αδυναμία τους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο ήταν ολοφάνερη. Οι Τσίπρας-Καμμένος , βουτηγμένοι στο τέλμα του ψεύδους και της υποκρισίας , έβλεπαν τα φαντάσματα του παρελθόντος και κατασκεύαζαν εχθρούς και ενόχους προκειμένου να αποποιηθούν τις μεγάλες προσωπικές τους ευθύνες. Κατέφυγαν σε μικρότητες σε απειλές και σε προσωπικές επιθέσεις , χωρίς να λένε κάτι για την…ταμπακιέρα.

Ο πρωθυπουργός δεν αντέχει την κριτική. Θέλει να τον εξυμνούν , γι’αυτό και δεν έδωσε απάντηση στο αν γνώριζε την βρώμικη υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού από το Μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο στους Σαουδάραβες. Οι απειλές για φυλάκιση , βουλευτών , οδήγησαν σχεδόν σύσσωμη την Αντιπολίτευση να δώσει στη δημοσιότητα τα 3 απόρρητα έγγραφα , προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία , έβγαλε…κόκκινη κάρτα , για την πώληση των βλημάτων στους Σαουδάραβες που θερίζουν τα άδολα παιδιά της Υεμένης.

Έτσι στάλθηκε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι η Δημοκρατία δεν φυλακίζεται και η Δημοκρατία δεν απειλείται. Ό,τι είναι Αληθινό είναι και Εθνικό. Η παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι καταδικαστέα , από όπου και αν προέρχεται. Ο λαός μας πρέπει να μαθαίνει τα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης , για να έχει ξεκάθαρο μυαλό , όταν θα έρθουν οι εκλογές.

Η πλήρης κάλυψη του Τσίπρα στον Καμμένο φανερώνει , πως το καταστροφικό αυτό δίδυμο , αποφάσισε να πέσει ΜΑΖΙ από την εξουσία. Σύντομα θα είναι παρελθόν , αφού οι πλειστηριασμοί θα συνεχιστούν , παρά το σλόγκαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» , η φτώχεια , η ανεργία και η απελπισία θα είναι τα μοναδικά πράγματα που έδωσαν στους πολίτες αυτής της χώρας όσοι σήμερα την κυβερνούν.

Οι μάσκες έπεσαν. Ο πρωθυπουργός από πρωθυπουργός της Φτώχειας και των Φόρων , έγινε και πρωθυπουργός των Μεσαζόντων , ενώ το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται Λερναία Ύδρα. Καλό κατήφορο κύριε πρωθυπουργέ της Αποικίας που λέγεται Ελλάδα.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο κλάδος του τουρισμού, παρά την γενικότερη καπιταλιστική κρίση, εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους στην Ελλάδα και παγκόσμια. Η ανάπτυξη που παρουσιάζει αφορά κυρίως τους μεγάλους τουριστικούς ομίλους (ξενοδοχεία, τουρ-οπερέιτορς, εφοπλιστές κρουαζιέρας, αεροπορικές εταιρείες, κ.α). Ταυτόχρονα, επιδεινώνεται η θέση των μικρών, οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεων, αλλά και των αυτοαπασχολουμένων, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση και σε άλλες δραστηριότητες τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η Περιφέρεια Θεσσαλία;, σε συνεργασία με την μετοχική εταιρεία  Marketing Greece έχει καταρτίσει σχέδιο τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας με την ανάπτυξη  πλούσιων δραστηριοτήτων, με διαφημιστικές καμπάνιες και ταξίδια στο εξωτερικό, ημερίδες, φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους, προϋπολογισμού 249.000 ευρώ με στόχο το άνοιγμα σε νέες αγορές, αξιοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων της Θεσσαλίας επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,  κλπ.

Όλος αυτός ο σχεδιασμός και η δραστηριότητα δεν αφορά την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των φτωχών λαικών στρωμάτων για να κάνουν διακοπές, τουρισμό και αναψυχή, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν τέτοια δυνατότητα, ούτε για μια ημέρα. Ούτε αφορά την αύξηση των μισθών, την επαναφορά εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό που αφαιρέθηκαν βίαια τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία. Ούτε φυσικά τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις που θα εξακολουθούν να φυτοζωούν ή να κλείνουν κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού, της φορολογίας και των χαρατσιών. Οι εργαζόμενοι, στον κλάδο, θα εξακολουθούν να εργάζονται εποχιακά, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ανασφάλιστοι ή κάνοντας το πρόγραμμα μαθητείας χωρίς αμοιβή, ενώ η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να κάνει διακοπές έστω και για λίγες μέρες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας θεωρεί πως ο σχεδιασμός αυτός υποτάσσεται στα συμφέροντα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Μοιράζουν λεφτά για να εξασφαλίσουν έτοιμη πελατεία και κέρδη, απαλλάσσοντάς τους από έξοδα προβολής και διαφήμισης. Για το λόγο αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έφερε για έγκριση η περιφερειακή αρχή.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΛΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Χέρι χέρι εργοδοτικοί και καιροσκόποι
για τη διάλυση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων
(Παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ)
σχετικά με εξελίξεις στο Σωματείο

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» (σχετίζεται με τις κεντρικές δυνάμεις που εκφράζουν τις εργοδοτικές αξιώσεις σε Μαρινόπουλο/Σκλαβενίτη) και «Αριστερή Πρωτοβουλία» ( αριστερίστικο συνονθύλευμα) ,που με την στάση τους ,εδώ και καιρό , στο Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων επιδιώκουν ουσιαστικά τη διάλυση και την ανυπαρξία του.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρόλες τις πιέσεις της παράταξης μας δε συγκαλούσαν το ΔΣ για σχεδόν 5 μήνες , ούτε καν για να συζητήσει και να αποφασίσει τη συμμετοχή μας στην πρόσφατη (3 Νοέμβρη) πανελλαδική απεργία του κλάδου για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας.
Σαν να μην έφτανε αυτό στην πρόσφατη(24 Νοέμβρη) συνεδρίαση του Δ.Σ (η μοναδική που έγινε μετά από 5 μήνες) η παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδελτίο» υπέβαλε την παραίτηση της από τα αξιώματα του Προέδρου και του Ταμία που κατείχε. Την ίδια πρόθεση εξέφρασε και η παράταξη της «Αριστερής πρωτοβουλίας», για το αξίωμα του Γραμματέα που κατέχει. Ωστόσο κανένα από τα μέλη αυτών των παρατάξεων δεν παραιτήθηκε από τις θέσεις του Δ.Σ αλλά μόνο ως προς τα αξιώματα που κατείχαν.
Σε πρόταση της ΔΑΣ για να γίνει εκ νέου ψηφοφορία για τα αξιώματα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το Δ.Σ , αρχίσανε εκ νέου τα παράλογα. Η πρόταση της ΔΑΣ ήταν η ίδια με αυτή που είχαμε προτείνει και μετά τις εκλογές του περασμένου Ιούνη. . Δηλαδή αναλογική αντιπροσώπευση στο προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών (η παράταξη της ΔΑΣ να αναλάβει τα αξιώματα του Προέδρου και του Ταμία ως πλειοψηφούσα παράταξη, γραμματέας «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» ως δεύτερη σε ψήφους και αντιπρόεδρος «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» ως τρίτη σε ψήφους παράταξη). Ωστόσο φάνηκε ότι οι 2 παρατάξεις είχαν και τώρα κοινό διαλυτικό σχέδιο. Δεν ψήφισαν το νέο καταμερισμό , εκτός από τη θέση του προέδρου , με αποτέλεσμα όλες οι θέσεις να μείνουν κενές, γεγονός που δυσκολεύει την λειτουργία του Σωματείου.
Μήπως, λοιπόν, η διάλυση του Δ.Σ και δυσκολία λειτουργίας του Σωματείου ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των 2 παρατάξεων;
Από την αρχή ενώσανε τις δυνάμεις τους ενάντια στην ΔΑΣ. Αρχικά , αποκλείοντας νέους εργαζόμενους , με φτηνά προσχήματα, από τις αρχαιρεσίες του σωματείου. Αμέσως μετά με την καταστρατήγηση της αντιπροσωπευτικότητας , αποκλείοντας τη ΔΑΣ από το προεδρείο του ΔΣ . Στη συνέχεια με την υπονομευτική τους τακτική μπροστά σε φλέγοντα ζητήματα του κλάδου όπως πχ ότι δεν ψήφιζαν τη συμμετοχή σε απεργία επειδή δεν ήταν «προετοιμασμένοι» και δεν συγκαλούσαν Γενική Συνέλευση γιατί «δεν είχαν χρόνο», καθώς και την 5μηνη αδράνεια του ΔΣ παρά τις πιέσεις μας. Τώρα με την πλήρη απαξίωση του ΔΣ και την παραίτηση από το προεδρείο.
Άραγε γιατί ζητούσαν την ψήφο των συναδέλφων στις εκλογές πριν 5 μήνες; Για να τη χρησιμοποιήσουν για τη διάλυση του σωματείου και μετά να την πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων;
Αποκαλύπτεται πλέον και στα μάτια των πιο δύσπιστων ότι πρόκειται για δυνάμεις που υπονομεύουν το κίνημα. Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργούν ενιαίο μέτωπο ενάντια στον κοινό τους εχθρό, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , που παλεύουν για την ανασύνταξη τους εργατικού κινήματος.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους ιδιωτικούς υπαλλήλους να βγάλουν συμπεράσματα. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις! Να τους απομονώσουν οι συνάδελφοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να τους γυρίσουν την πλάτη! Καμία ανοχή στις δυνάμεις του τυχοδιωκτισμού και της διάλυσης .
Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του Σωματείου. Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν το σωματείο , να συμπορευτούν με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , ώστε από καλύτερη θέση, με την δύναμη που έχουμε ΟΛΟΙ μαζί, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία στην κυβέρνηση και τα φερέφωνά τους που από κοινού συνεχίζουν με παλιά και νέα μέτρα να παίζουν με τις ζωές μας.
Να προετοιμάσουμε μαζί τη μάχη της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη ενάντια σε προαπαιτούμενα και κρατικό προϋπολογισμό που τσακίζουν τη ζωή μας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ