13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Αγωνιστική παρεμβάση στα Τρίκαλα ενάντια σε πλειστηριασμούς
από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

- Advertisement -

Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικεία Τρικάλων προχώρησαν , σήμερα Τετάρτη, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων των Τρικάλων συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις περιουσίας οικογενειών εργαζομένων και ανέργων. Εκεί η κυβέρνηση τους υποδέχτηκε με αυξημένα αστυνομικά μέτρα , προσπαθώντας να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ακύρωσης πλειστηριασμού.
Μεταξύ των άλλων οι εκπρόσωποι των σωματείων στο κάλεσμα που απεύθυναν τόνισαν τα εξής: «Η επίθεση σε βάρος της εργατικής οικογένειας, που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέρα με τη μέρα, παίρνει και πιο ακραία μορφή. Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση και την απόγνωση, αντιμετωπίζοντας μέσα σε όλα και την αναλγησία των τραπεζών και των μηχανισμών του αστικού κράτους. των ίδιων τραπεζών και κρατικών μηχανισμών, που γίνονται “χαλί στα πόδια” των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, “παραβλέποντας” δάνεια και χρέη και δίνοντας νέα κίνητρα και ευκαιρίες.
Την ίδια στιγμή, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΑΣΑ, του ΔΝΤ και ουσιαστικά των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση δίνει “γη και ύδωρ”. Επιχειρεί να καταργήσει στα μουλωχτά εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες φέρνοντας κρυφά τροπολογία για τον περιορισμό της απεργίας. Μια τροπολογία που βρίσκει σύμφωνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που δεν διαφωνούν επί της ουσίας, αλλά επί της διαδικασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια και απαράλλακτη συνταγή που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για οποία είναι η αντιλαϊκή πολιτική δεμένη με την καταστολή και τον αυταρχισμό. Επιτέθηκε σε εργάτες που απεργούσαν για δουλειά και μισθό στα Γιάννενα και συνέλαβε απεργούς, επιτέθηκε στους εργαζομένους που παλεύουν στα Ειρηνοδικεία να μη χαθούν λαϊκές κατοικίες. Αρνείται την αναγκαιότητα υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αφήνει τους εργαζόμενους έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας και των αφεντικών, ανυπεράσπιστους απέναντι στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δυναμώσουμε την πάλη και τον αγώνα μας απέναντι στην εξαθλίωση και την επίθεση που δεχόμαστε. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στη μεγάλη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποπροσανατολίζουν το οργανωμένο κίνημα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της ανταγωνιστικότητας, στηρίζοντας τα μέτρα καπιταλιστικής ανάπτυξης. Όλοι στο δρόμο την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων »
Από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς έχουν οριστεί υπεύθυνοι για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.
Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι:
6973609128- 6989783530- 6973603270
6932154411- 6934276468- 6983752050

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

(παράταξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.)
14 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση που οργανώνουν τα Ταξικά Σωματεία στην
Κεντρική Πλατεία 10.00 π.μ.

Τώρα είναι ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση!
Κανένας στη δουλειά, κανένα σχολείο να μην ανοίξει. Όλοι στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας.
Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.
 Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού,ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
 Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
 Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
 Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 Κάτω τα χέρια από το ωράριο των εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
 Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
 Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
 Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!
Τα μέτρα της 3η αξιολόγησης που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛείναι ένας ακόμα κρίκος στη βαριά αλυσίδαπου έχουν δέσει στο λαό. Είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Απαιτούνται και υπαγορεύονται από την Ε.Ε.,τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που επιθυμούν ένα σεληνιακό τοπίο για εμάς τους εργαζόμενους για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
Προετοιμάζουν νέα μεγαλύτερη έφοδο στη ζωή και τα δικαιώματα μας!
Τα μέτρα αυτά δεν αποτελούν το «τέλος του μνημονίου» και την «αρχή μιας νέας σελίδας για τη χώρα» όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Ήρθαν για να μείνουν! Ξηλώνουν εργατικά, λαϊκά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες για να προετοιμάσουν νέα, μεγαλύτερη, επίθεση.
Αν το μέλλον που μας προετοιμάζουν είναι ρόδινο τότε γιατί φέρνουν νομοσχέδιο που απαγορεύει την απεργία; Βάζουν νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, στο απεργιακό δικαίωμα, γιατί ξέρουν καλά ότι γρήγορα θα γεννηθούν νέοι, πιο μαζικοί και συντονισμένοι, αγώνες απέναντι στη βάρβαρη και ταξική πολιτική που γονατίζει τους εργαζόμενους στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το φόβο μας να έχουν!!
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Δεν θα τους αφήσουμε να τα πάρουν πίσω!
Ας σκεφτεί ο καθένας: Τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης που φέρνουν αλλά και οι σχεδιασμοί στην εκπαίδευση σηματοδοτούν το τέλος της επίθεσης;
✖ Ο φετινός προϋπολογισμός φορτώνει επιπλέον 2,74 δις ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ παράλληλα προβλέπει «ζεστό χρήμα» για το κεφάλαιο. Μέχρι το 2060 έχουν συμφωνηθεί προϋπολογισμοί λιτότητας και φοροληστείας, θεόρατα πλεονάσματα που θα τα επωμιστούμε εμείς οι εργαζόμενοι. Αυτό είναι τέλος της επίθεσης;
✖ Ανοίγουν άμεσα τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας γιατί τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» είναι αγκάθι για τις τράπεζες και τους «επενδυτές» που θέλουν «αναθέρμανση της αγοράς κατοικίας». Αυτό είναι τέλος της επίθεσης;
✖ Προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των ιατρών, νομοθετούν την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών. Στόχος τους είναι η πλήρη διάλυση του ωραρίου των εργαζομένων. Σχεδιάζουν τη γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε όλους του κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.
✖ Οι αλλαγές στην Προσχολική Αγωγή, η προσπάθεια από την κυβέρνηση να περάσει το Νηπιαγωγείο στους Δήμους δεν είναι οδηγός για όλο το Δημόσιο, για όλη την εκπαίδευση;
✖ Οι σχεδιασμοί για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης δε σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο;
✖ Η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα,τα τεράστια κενά στην ειδική αγωγή, το μοίρασμα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης σε 4 και 5 μαθητές, η μετακίνηση συναδέλφων μέχρι και σε 5 σχολεία για τη συμπλήρωση ωραρίου δεν είναι αποτελέσματα της πολιτικής των σκληρών περικοπών που συνεχίζονται από το σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού;
Η πολιτική τους είναι απάνθρωπη και εγκληματική!
Δίκαιη ανάπτυξη σ΄ ένα άδικο σύστημα δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα υπάρξει!
Η περιβόητη «καπιταλιστική ανάπτυξη» που στο βωμό της μας σφαγιάζουν καθρεφτίζεται καθαρά στις λαϊκές περιοχές της Αττικής, στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμοκαι σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Πνιγμένοι εργαζόμενοι και κατεστραμμένα σπίτια γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή διόδια παντού και επιχειρηματικά μεγαθήρια γιατί αυτό επιβάλλει η κερδοφορίας τους.
Η«κοινωνική ευαισθησία»της κυβέρνησης φτάνει στο σημείο να κόβει το επίδομα των 300€ για φτωχές οικογένειας που έχουν παιδιά στο σχολείο και να απολύει αναπληρωτές με ανίατες ασθένειες!
Μόνο ο αγώνας, η οργάνωση, η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να βάλει φρένο, να ανατρέψει τη σημερινή πραγματικότητα, ν΄ ανοίξει δρόμο υπέρ των εργαζομένων!
Να μη δεχτούμε ως εργαζόμενοι, ως παιδαγωγοί να θυσιαστούμε στο βωμό των κερδών τους. Να μη γίνουμε δούλοι με σκυμμένο το κεφάλι, να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας για να γίνουν οι σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα.
Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες! Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ πρέπει και μπορεί να πετύχει!
Να γίνει η αρχή μιας γενικευμένης αντεπίθεσης!
Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση που οργανώνουν τα Ταξικά Σωματεία στην
Κεντρική Πλατεία 10.00 π.μ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ ΠΟΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο γάλακτος-τροφίμων-ποτών να απαντήσουμε με απεργία μπροστά και στην νέα επίθεση της κυβέρνησης-δανειστών.
Η συμφωνία για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα που θα τα φορτωθούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόβει τους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.
Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε από τον ιδρώτα των εργαζόμενων.
Προχωρά σε κατασχέσεις των σπιτιών της φτωχολογιάς, προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να βάλει στο γύψο, το δικαίωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, την ΑΠΕΡΓΙΑ.
Από την άλλη θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων με συνεχή νομοθετήματα, τους επιδοτεί μέσω των «ματωμένων πλεονασμάτων» με ζεστό χρήμα, τους παρέχει φθηνά εργατικά χέρια, έχοντας εξασφαλίσει το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.

Στον κλάδο μας οι βιομήχανοι απαιτούν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ωράρια και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας . Η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία τείνει να γίνει καθεστώς.
Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς μοιάζει με σύγχρονο κολαστήριο, ολοένα και περισσότερο εντατικοποιείται η εργασία, αυξάνεται η εκμετάλλευση.
Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια, την ανεργία, επενδύει στην διαίρεση μεταξύ των εργαζόμενων και στον μικρό βαθμό οργάνωσης των ίδιων στα συνδικάτα τους.
Αξιοποιεί όλο τον ιδεολογικό και κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τώρα να πάρουμε όλη την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα για την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να βάλουμε στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές μας την ίδια την εργοδοσία αλλά και το πολιτικό της προσωπικό, την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη.

 

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

 

 

 

 

Διεκδικούμε:

• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Υπογραφή και επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΤΙΣ 10.ΟΟ

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Θα υποχωρήσουμε μπροστά στην τρομοκρατία

για τους πλειστηριασμούς;

Η τρομώδης προπαγάνδα και η καταστολή της κυβέρνησης κόντρα στο Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών εντείνονται. Το προχώρημα των πλειστηριασμών κατά της λαϊκής περιουσίας είναι όρος της τρίτης αξιολόγησης.

Γι’ αυτό όλα τα σφυριά της αντίδρασης χτυπούν στο ίδιο αμόνι. Θέλουν να τσακίσουν το ηθικό και την αντίσταση του Λαού. Πίσω απ’ την κυβέρνηση και τις εντολές που δίνει στην Αστυνομία για καταστολή βρίσκονται η Ε.Ε., οι δανειστές τοκογλύφοι, οι τράπεζες, το μεγάλο κεφάλαιο, η μνημονιακή «αντιπολίτευση», τα ΜΜΕ κι όλο το κακό συναπάντημα.

Οι άγριες διαθέσεις του κράτους των ληστών και υποτελών στους ξένους φάνηκαν χθες και στα Τρίκαλα. Αντίθετα το Κίνημα αυτή τη φορά παρουσιάστηκε άμαζο, ασυντόνιστο, αποδιοργανωμένο και αδύναμο. Πέρα απ’ τις όποιες γενικότερες αδυναμίες, υπάρχουν κάποιοι που συμβάλλουν συνειδητά και συστηματικά σ’ αυτό. Οι στόχοι τους δεν πρόκειται να περάσουν!

Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών στα Τρίκαλα, που έχει δώσει τόσο σημαντικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, βρίσκεται σήμερα σε σταυροδρόμι. Ή θα ανταποκριθεί στις σημερινές νέες αυξημένες ανάγκες και καθήκοντα ή θα καταρρεύσει.

Αυτό ακριβώς θα είναι το θέμα συζήτησης στη σημερινή 7/12 (ώρα 8.30 μ.μ. στο ΛΗΘΑΙΟ) συγκέντρωση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ, μιας απ’ τις βασικές συνιστώσες του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών στην πόλη μας.

Είναι φανερό πως:

à Ολόκληρο τα μαύρο μπλοκ εξουσίας και συμφερόντων έχουν κοινό στόχο: να εκπληστηριάσουν και να αρπάξουν τη λαϊκή κατοικία και λαϊκή περιουσία.

à Βλέπουν ότι το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών μπορεί να μαζικοποιηθεί και να γιγαντωθεί από στιγμή σε στιγμή. Κι ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς: ν’ αποτελέσει τη θρυαλλίδα μιας λαϊκής εξέγερσης που θα φέρει τα πάνω κάτω, ανατρέποντας ολόκληρο το μνημονιακό καθεστώς που 7 χρόνια τώρα επέβαλαν στην άμοιρη πατρίδα μας.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αγωνιστική παρεμβάση στα Τρίκαλα ενάντια σε πλειστηριασμούς
από εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικεία Τρικάλων προχώρησαν , σήμερα Τετάρτη, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων των Τρικάλων συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις περιουσίας οικογενειών εργαζομένων και ανέργων. Εκεί η κυβέρνηση τους υποδέχτηκε με αυξημένα αστυνομικά μέτρα , προσπαθώντας να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ακύρωσης πλειστηριασμού.
Μεταξύ των άλλων οι εκπρόσωποι των σωματείων στο κάλεσμα που απεύθυναν τόνισαν τα εξής: «Η επίθεση σε βάρος της εργατικής οικογένειας, που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέρα με τη μέρα, παίρνει και πιο ακραία μορφή. Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση και την απόγνωση, αντιμετωπίζοντας μέσα σε όλα και την αναλγησία των τραπεζών και των μηχανισμών του αστικού κράτους. των ίδιων τραπεζών και κρατικών μηχανισμών, που γίνονται “χαλί στα πόδια” των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων, “παραβλέποντας” δάνεια και χρέη και δίνοντας νέα κίνητρα και ευκαιρίες.
Την ίδια στιγμή, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΑΣΑ, του ΔΝΤ και ουσιαστικά των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση δίνει “γη και ύδωρ”. Επιχειρεί να καταργήσει στα μουλωχτά εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες φέρνοντας κρυφά τροπολογία για τον περιορισμό της απεργίας. Μια τροπολογία που βρίσκει σύμφωνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που δεν διαφωνούν επί της ουσίας, αλλά επί της διαδικασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια και απαράλλακτη συνταγή που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για οποία είναι η αντιλαϊκή πολιτική δεμένη με την καταστολή και τον αυταρχισμό. Επιτέθηκε σε εργάτες που απεργούσαν για δουλειά και μισθό στα Γιάννενα και συνέλαβε απεργούς, επιτέθηκε στους εργαζομένους που παλεύουν στα Ειρηνοδικεία να μη χαθούν λαϊκές κατοικίες. Αρνείται την αναγκαιότητα υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αφήνει τους εργαζόμενους έρμαιο στις ορέξεις της εργοδοσίας και των αφεντικών, ανυπεράσπιστους απέναντι στις διαπραγματεύσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να δυναμώσουμε την πάλη και τον αγώνα μας απέναντι στην εξαθλίωση και την επίθεση που δεχόμαστε. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στη μεγάλη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη.
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποπροσανατολίζουν το οργανωμένο κίνημα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της ανταγωνιστικότητας, στηρίζοντας τα μέτρα καπιταλιστικής ανάπτυξης. Όλοι στο δρόμο την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία Τρικάλων »
Από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς έχουν οριστεί υπεύθυνοι για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς όπου κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή συμβουλών που είναι απαραίτητες, κύρια όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό.
Τα τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας είναι:
6973609128- 6989783530- 6973603270
6932154411- 6934276468- 6983752050

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Όπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία!

 

Μια πρώτη και αποφασιστική απάντηση δόθηκε χθες από εργαζόμενους στα Τρίκαλα και σ’ όλη την Ελλάδα , που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να χτυπήσει και ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία. Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον – άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία . Η άμεση αντίδραση του κινήματος οδήγησε στην προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας για να την επαναφέρουν με άλλη διαδικασία.
Στην άμεση κινητοποίηση που οργάνωσε στα Τρίκαλα η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ στους συγκεντρωμένους μίλησε η Βάσω Μπακάση η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους.
Εχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία και να την επικαλούνται, αυτοί που έφεραν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό την Κυριακή του Πάσχα, που έφεραν τα προαπαιτούμενα της 2ης “αξιολόγησης” σε τροπολογία σύμβασης για τα ψάρια και χτες βράδυ έβαλαν το χτύπημα της απεργίας σε τετελεσμένη συζήτηση που αφορούσε τους δορυφόρους και το Διάστημα.
Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου έχουν βάλει στο μάτι τους εργατικούς αγώνες και τα συνδικάτα, προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά που έχει απομείνει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στάση της έχει αποθρασύνει την εργοδοσία, σε σημείο την προηγούμενη βδομάδα να κινητοποιούνται ΜΑΤ και εισαγγελείς, προκειμένου να συλλάβουν απλήρωτους εργαζόμενους 18 μηνών, επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους.
Σήμερα δόθηκε μια πρώτη, μικρή απάντηση στην εργοδοσία και στους ανθρώπους της στο πολιτικό σύστημα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο τους και μαχητικότητα, να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να δοθεί μήνυμα στη μεγαλοεργοδοσία και στους ανθρώπους της σε κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου πως με νόμους και καταστολή δεν καταργείται η πάλη των τάξεων.
Η εργατική τάξη θα σπάσει στην πράξη όσους νόμους κι αν φέρουν που θα στοχεύουν στον παροπλισμό της, που θα περιορίζουν το δικαίωμά της να αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ