15.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ  ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ

- Advertisement -

 

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε,

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων –μέλος της  ΟΓΕ σε καλεί στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Στο νέο χτύπημα της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Δεκέμβρη!

Επιστρέφουμε ως “απαράδεκτες” τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν…Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης με τα μνημόνια και τις απανωτές “αξιολογήσεις” δεν έχει τέλος.

 

  • Παγιώνει και βαθαίνει την εργασιακή ζούγκλα με την μερική απασχόληση και τους πετσοκομμένους μισθούς διαιωνίζοντας τους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με τους κατώτατους και “υποκατώτατους” μισθούς, με τα ψίχουλα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.
  • Οι υπέρογκοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν τις αυταπασχολούμενες με τα μικρομάγαζα να ζούμε με το καθημερινό βραχνά της επιβίωσης.
  • Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών που οι τράπεζες τα βγάζουν στο σφυρί για να γίνουν πιο ισχυρές στην κούρσα του ανταγωνισμού.
  • Βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί περιμένουν στην “ουρά” για την εφαρμογή τους, όπως οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, η νέα εκτόξευση φόρων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να εξουδετερώσουν τα κοράκια τη λαϊκή αντίδραση.
  • Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 ετοιμάζονται να κόψουν κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, Πρόνοια, σε κάθε κοινωνική υπηρεσία για τη φροντίδα της οικογένειας.

 

Δίπλα σ’ όλα αυτά έρχεται το νέο τσεκούρι της 3ης “αξιολόγησης” με νέες ιδιωτικοποιήσεις,                                με νέους “κόφτες” στην υγεία και  στα κοινωνικά επιδόματα.

 

Καμιά μας να μην πέσει στη “φάκα” της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κόβει τα επιδόματα από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για να δώσει ορισμένα “ψίχουλα” στις πιο εξαθλιωμένες. Αυτά δε φτάνουν ούτε για το κολατσιό των παιδιών στα σχολεία.

Η νέα συμφωνία με τα μέτρα-καταπέλτη αποτελούν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών  που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Η υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης για τη βία κατά των γυναικών αποκαλύφθηκε όταν χτυπήθηκε η κινητοποίηση για το δικαίωμα των απλήρωτων και απολυμένων γυναικών στα Market In στα Γιάννενα, όταν χτύπησαν τους εστιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη σίτιση.

Επιπλέον η  κυβέρνηση προσπάθησε να φέρει  στα μουλωχτά το χτύπημα της συλλογικής δράσης των εργαζομένων, ενώ ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας στην απεργία, που είναι “όπλο” μας για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά, κοινωνικά μας δικαιώματα.

Για αυτό δέχονται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους, αυτούς που:

  • Θεωρούν κόστος τη μητρότητα, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Μας ξεζουμίζουν με τα σπαστά ωράρια, τη μερική απασχόληση, τα ολιγόμηνα προγράμματα απασχόλησης, την εργασία με μπλοκάκι, την εντατικοποίηση της δουλειάς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.
  • Μας θέλουν απομονωμένες, φοβισμένες, απογοητευμένες και καθημερινά βάζουν εμπόδια στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, συνδικαλιστική δράση.

 

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε,

Κυβέρνηση, ΕΕ μας καλούν να θυσιάσουμε τις δικές μας ζωές στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

 

Έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα!

 

ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Διεκδικούμε :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
  • Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις λαϊκές οικογένειες. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

 

 

Συμμετέχουμε μαχητικά στην πανελλαδική απεργία της  14ης Δεκέμβρη!

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Όλοι στην Πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Δουλειά για όλους με δικαιώματα, προστασία των ανέργων

Συλλογικές  Συμβάσεις εργασίας, με γενικευμένη και υποχρεωτική ισχύ, αυξήσεις στα μεροκάματα, στους μισθούς και τις συντάξεις

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη-προστασία της πρώτης κατοικίας Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών στις τράπεζες και την εφορία                                                                                                                                Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία- Έξω το κράτος και η κυβέρνηση από τα εσωτερικά των σωματείων

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Το κλείσιμο μιας ακόμα αξιολόγησης γίνεται πάνω στον τάφο των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, με κόλλυβα τα ματωμένα πλεονάσματα που αντλήθηκαν από τις στερήσεις στις οποίες υπόκεινται οι εργαζόμενοι και οι οποίες επιβλήθηκαν  και συνεχίζουν να επιβάλλονται στην εργατική τάξη. Η απόσυρση της τροπολογίας που υψώνει εμπόδια στην υλοποίηση του δικαιώματος της απεργίας έγινε κάτω από το βάρος της εργατικής αντίδρασης, με προφανή το στόχο της κυβέρνησης αφενός να μην πυροδοτήσει το κλίμα ενόψει της απεργίας και αφετέρου να επαναφέρει την τροπολογία αιφνιδιαστικά και να την υπερψηφίσει κάποιο Σαββατοκύριακο όπως έκανε με το ασφαλιστικό.

Η έξοδος από τα μνημόνια που επαγγέλλεται η κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2018, στο βαθμό που αυτό γίνει, πράγμα που εξαρτάται από την εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης, δεν θα σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκλήρωση του προγράμματος που επιβλήθηκε με την υπογραφή του 3ου μνημονίου, το οποίο υπερψηφίστηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την πολιτική στήριξη του μνημονιακού Λεβέντη, για την σωτηρία των τραπεζών και της καπιταλιστικής εξουσίας. Οι μνημονιακοί νόμοι και η Επιτροπεία θα παραμείνουν ως έχουν όπως αποδεικνύει η εμπειρία άλλων χωρών που οι κυβερνήσεις τους διατείνονται πως βγήκαν  από τα μνημόνια. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τίποτα τα καλό δεν έχουν να προσδοκούν από μια τέτοια προοπτική. Αντίθετα, έχουν να περιμένουν την χειροτέρευση της θέσης τους από την υλοποίηση των μνημονιακών νόμων που εκτείνονται σε βάθος χρόνου και προβλέπουν παραπέρα μείωση των συντάξεων, αύξηση της φορολόγησης, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των επιχειρήσεων (πχ ΔΕΗ, Λιγνιτικές μονάδες), την αρπαγή του σπιτιού τους από τις τράπεζες με την συνδρομή της κρατικής βίας, κα.

Και όλα αυτά σε αντίθεση με το χρηματιστικό κεφάλαιο που ανα-κεφαλαιοποιείται από τις τσέπες μας, το εφοπλιστικό κεφάλαιο το οποίο έχει απαλλαγεί πλήρως από τη φορολογία και τα μονοπωλιακά συγκροτήματα που ελέγχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας και συνεισφέρουν λιγότερο από 5% του κρατικού προϋπολογισμού.

Την ίδια στιγμή η εργατική τάξη στενάζει από την ταξική πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την υλοποίηση των μνημονιακών νόμων και πολιτικών που την έχουν οδηγήσει στην ανεργία, στη φτώχεια, την εξαθλίωση, στην απλήρωτη εργασία και στους μισθούς πείνας.

Χιλιάδες εργατικές οικογένειες αδυνατούν να έχουν τα στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή τους και τα ψίχουλα που μας πετάνε από το τραπέζι των χορτάτων με την μορφή επιδομάτων και μερισμάτων μόνο σαν προσβολή και βρισιά εναντίων μας πρέπει να θεωρηθεί.

Φτάνει πια! 7 χρόνια στερήσεων είναι πάρα πολλά και δεν πρέπει να το ανεχτούμε!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Η οργάνωση των δυνάμεών μας στα σωματεία, η δημοκρατική λειτουργία και η μετατροπή τους σε όργανα πάλης και αγώνα για τα δικαιώματά μας, ο συντονισμός δράσης και η οργάνωση της πάλης μας για την κατάργηση των μνημονίων και όλων των μνημονιακών νόμων και πολιτικών, ενάντια στις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, στην Τρόικα, το ΔΝΤ, την ΕΕ,  αποτελεί μονόδρομο που πρέπει να τον διανύσουμε.

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 η ώρα το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, πράγμα που πρέπει να αναλάβουν τα αγωνιστικά σωματεία εφόσον η Διοίκηση του είναι ανίκανη να συγκροτηθεί σε σώμα και να αναλάβει δράση, 2,5 χρόνια τώρα! Ούτε η εργατική γραφειοκρατία ούτε η διάσπαση της εργατικής δράσης κατάφεραν να αποκρούσουν στο παραμικρό την επίθεση που δεχθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Τίποτα δεν απόκρουσαν, τίποτα δεν κατάχτησαν με την πολιτική τους.

Με ενιαίο μέτωπο και ενότητα στη δράση να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην κατεύθυνση της υλοποίησης της ιστορικής μας αποστολής.

 

Τρίκαλα, Δεκέμβρης 2018

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ο Χρίστος Λιάπης για την Προσυνεδριακή Ημερίδα της ΝΔ για το Περιββάλον, τις Φυσικές Καταστροφές και την Πολιτική Προστασία, που έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στο Περιστέρι.
Πρώτα ως γιατρός και μετά ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα, τώρα που κλείνει ο κύκλος της προσυνεδριακής μας πορείας  προς το 11ο Συνέδριο της ΝΔ, να υπογραμμίσω πως η ευαισθησία για το περιβάλλον, για τη συνολική και για την ψυχική υγεία του πληθυσμού και για τη σύνθετη αλληλεπίδρασή τους, ιδίως όταν επίσυμβαίνουν απευκταίες φυσικές καταστροφές, αποτελεί βασικό άξονα του προγραμματικού λόγου και σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από την ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης των καταστροφών, αλλά και ενδυνάμωσης των υποστηρικτικών μηχανισμών οι οποίοι καλούνται να συμπαρασταθούν στους πολίτες σε εκείνες τις περιπτώσεις που η σφοδρότητα των φυσικών φαινομένων αποδεικνύεται ανώτερη των προετοιμασιών μας.
Όπως φαίνεται από σχετικές μελέτες, κινδυνεύουν με ψυχιατρική νοσηρότητα της τάξης του 30-40%, μέσα στον πρώτο χρόνο, τα άτομα που έχουν βιώσει φυσικές καταστροφές.

Τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή είναι πολύ σημαντική η ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και η παρέμβαση της Πολιτείας υποστηρικτικά. Τότε είναι άκρως σημαντική η παρουσία ημών, των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, είτε ψυχιάτρων, είτε ψυχολόγων ή κοινωνικών λειτουργών. Κάποια άτομα μπορεί να χρειάζονται ακόμη και φαρμακευτική αγχολυτική υποστήριξη. Υπάρχουν μάλιστα μελέτες που αναφέρουν ότι η χορήγηση ορισμένων φαρμάκων, μπορεί να προλάβει την εκδήλωση μετατραυματικού στρες. Κι εδώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης μετατραυματικού στρες στις γυναίκες είναι περίπου τριπλάσιος με πενταπλάσιος απ’ ότι στους άνδρες, μετά από φυσικές καταστροφές.

Η αβελτηρία και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το στρατηγικό έλλειμμα προετοιμασίας της Περιφέρειας Αττικής, ευθύνονται για την μεγάλη, πρόσφατη καταστροφή της Μάνδρας, που άφησε πίσω της 22 νεκρούς συμπολίτες μας και τεράστιες υλικές ζημιές. Η υπευθυνότητα, ο σωστός σχεδιασμός και η ολιστική αξιολόγηση των ζητημάτων που αφορούν στο Περιβάλλον και στην Πολιτική Προστασία αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στην ανεπαρκή και ανίκανη σημερινή κυβέρνηση που αφήνει τους πολίτες ανοχύρωτους στο έλεος του καιρού, όταν πρόκειται για φυσικά φαινόμενα και στο έλεος της συγκυρίας, όταν πρόκειται για οικονομικές, διεθνείς και πολιτικές εξελίξεις. Από μια τέτοια κυβέρνηση, μάλλον είναι πολυτέλεια να ζητούμε μακροπρόθεσμο και εμβριθή σχεδιασμό για ακόμη συνθετότερα ζητήματα σχετικά με τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, όπως για παράδειγμα η κλιματική αλλαγή και η επίδρασή της, ανάμεσα στα άλλα, στο ενδεχόμενο νέων μεταναστευτικών ροών με επίκεντρο τη χώρα μας. Όμως, οι Έλληνες πολίτες, η κοινωνία και η πατρίδα μας αξίζουμε καλύτερα! #axizoume_kalytera

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ