15.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Η βαριά φορολογία το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας

- Advertisement -

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ», ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, σημείωσε πως «κάθε μήνα 30 χιλιάδες νέοι Έλληνες, που δεν είχαν χρέη προς το Δημόσιο, αποκτούν χρέη και γίνονται κακοπληρωτές και περίπου 1,2 δις ευρώ οφειλών προς το Δημόσιο από τους πολίτες δεν πληρώνονται. Πράγμα που σημαίνει ότι μεγαλώνει ο κατάλογος των Ελλήνων πολιτών που έχουν φτάσει τα 4 εκατομμύρια οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους βαρύτατους φόρους που έχουν επιβληθεί». «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη Χώρα», τόνισε ο κος Σκρέκας, «είναι η πολύ βαριά φορολογία, η οποία τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε δραματικά». «Αυτή τη στιγμή», είπε, «η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, οι ελεύθεροι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.αλ. )  «πνίγονται» από τη βαριά φορολογία και τις εισφορές. Αν δεν το καταλάβουν αυτό στην Κυβέρνηση, αληθινή έξοδος από την κρίση δεν πρόκειται να υπάρξει. Όσο και αν θέλει ο κος Τσίπρας να ωραιοποιήσει τα πράγματα, κάθε Έλληνας ο οποίος επισκέπτεται μια Δημόσια Υπηρεσία ή προσπαθεί να βρει μια λύση, ξαναπέφτει στο μεγάλο πρόβλημα: ένα Κράτος που δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες στους πολίτες, αυτές για τις οποίες ο πολίτης πληρώνει βαριά φορολογία».

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων ο κος Σκρέκας τόνισε  ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ  στην προσπάθειά του ακόμη μια φορά να μπερδέψει τον ελληνικό λαό μη έχοντας σταθερές θέσεις και απόψεις για τα προβλήματα της Ελλάδας προσπαθεί να μετατοπίσει το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως δεν έχει σταθερή θέση τη στιγμή που η θέση της Ν.Δ. είναι σταθερή και ξεκάθαρη από το 2008 ( σ’ αυτή ακριβώς τη θέση που κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή). Κλείνοντας ο κος Σκρέκας είπε: « Ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα μείζον εθνικό θέμα αντί να κάνει ένα διάλογο θεσμικό όπως θα έπρεπε, να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς, να ζητήσει τη συναίνεση και τη συμφωνία και να πάει να διαπραγματευτεί έχοντας τη δύναμη όλων των πολιτικών κομμάτων, για άλλη μια φορά προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Και γι’ αυτό δεν πάμε μπροστά».

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η κυβέρνησης καλλιεργεί κάλπικες προσδοκίες στο λαό τα

την ώρα που τον «φιλοδωρεί» με νέα μέτρα

 

Να πάρει δυναμική απάντηση στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

 

Τα χιλιοειπωμένα “κλισέ” και την “ξύλινη” γλώσσα περί “τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας”,  επανέλαβε  ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο . Όλα αυτά , όμως,  καταρρέουν με πάταγο μπροστά στην πραγματικότητα των παλιών και νέων προαπαιτούμενων, των ρεκόρ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, της γενίκευσης των πλειστηριασμών και του χτυπήματος της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εμφανίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων ως προνομιούχους, στα κεφάλια των οποίων θα πέσει ο πέλεκυς της δημοσιονομικής προσαρμογής, και ως “κοινωνική πολιτική” τα ελάχιστα ψίχουλα στους λεγόμενους “φτωχοδιάβολους”, που στην πραγματικότητα δεν επαρκούν ούτε καν για τη στοιχειώδη ανακούφισή τους.

Η ανάπτυξη στην οποία καλεί το λαό να συναινέσει, σημαίνει νέα σκληρά μέτρα για τα λαϊκά στρώματα, ένα πολυνομοσχέδιο με ακόμα 70 επιπρόσθετες αντιλαϊκές ρυθμίσεις, νέο κύμα επίθεσης και αναδιανομή της φτώχειας στα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Ο κ. Τσίπρας , η κυβέρνησή του , οι βουλευτές του δουλεύουν για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επενδυτών και του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και πρέπει να πάρουν δυναμική απάντηση από το λαό στις κινητοποιήσεις και την  απεργία που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η “καλή” χρονιά από τις πρώτες μέρες της φαίνεται. Με 1800 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας προκειμένου να την παραδώσει στις τράπεζες και τα ξένα funds. Μέσα στο 2017 ψήφισε την εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς, ενώ λίγο πρίν από τη λήξη της χρονιάς, προκειμένου να τρομοκρατηθεί και να κατασταλεί το διογκούμενο λαϊκό κίνημα , ψήφισε το ιδιώνυμο αδίκημα και την αυτεπάγγελτη δίωξη των αγωνιστών που αντιστέκονται και παρεμβαίνουν στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, ενάντια στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Η επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – ΕΕ όμως δεν σταματά εδώ. Για να εξυπηρετηθούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μέσα στην εβδομάδα κατατίθεται πολυνομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων αντιλαϊκών μέτρων (περικοπή προνοιακών επιδομάτων, επιτάχυνση διαδικασιών ιδιωτικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας, κατάργηση του δικαιώματος των εργαζόμενων να παλεύουν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές με τον αντιαπεργιακό νόμο που απαιτεί το 50% συν 1 για την προκήρυξη απεργίας κ.α.), επεκτείνει την κατάσχεση και τον εκπλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων για οφειλές άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο.

Το λαϊκό κίνημα όμως μέχρι τώρα έχει δείξει ότι δεν πτοείται και δεν τρομοκρατείται. Παρά τις μηνύσεις κατά αγωνιστών και την τροπολογία που απειλεί με διώξεις όποιον αντιστεκεται στους πλειστηριασμούς, συνεχίζει και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και της ΕΕ να προικοδοτήσουν τράπεζες και κεφάλαιο, ληστεύονται το λαϊκό εισόδημα και καταργώντας το δικαίωμα στη στέγη και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις επιτροπών αγώνα και Συντονισμών που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας

·         ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος

·         για την προστασία της λαϊκής κατοικίας με τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών και την επαναθεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας

·         ενάντια στις διώξεις και την καταστολή του κινήματος και των αγωνιστών του 

·         ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης 

Αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την απαλλαγή από τη θηλειά της Ε.Ε. και του ευρώ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1, ΣΤΙΣ 3:30 μ.μ. ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η κυβέρνηση  φέρνει αύριο στη Βουλή ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά.

Πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων “δημοσιονομικής προσαρμογής”, αλλά και καταστολής των εργατικών – λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι τα τελευταία μέτρα σε βάρος μας, παρά και την προπαγάνδα της κυβέρνησης για την <<έξοδο από τα μνημόνια και τη δίκαιη ανάπτυξη>> που έρχεται μέσα στο 2018.

Όσα μέτρα πήρε ως τώρα η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες ήρθαν για να μείνουν, γιατί ακριβώς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, δηλαδή τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Κάθε εργοστάσιο και τόπος δουλειάς να γίνει κάστρο αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να μην εφαρμοστούν ποτέ, να πέσουν στο κενό.

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπουν μπροστά να οργανωθούν στο συνδικάτο μας, να αποφασίσουν τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης και των Βιομηχάνων, να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή, να παλέψουν για τη δική τους ανάπτυξη.

Την απόφαση αυτή φοβούνται και τρέμουν οι εκμεταλλευτές μας. Δεν είναι ανίκητοι , ο αγώνας της εργατιάς μπορεί να τους σαρώσει.

Με αποφασιστικότητα να συντρίψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και βιομηχάνων.

► Τρίτη 9 Γενάρη μέρα που θα καταθέσει η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή , συμμετέχουμε μαζί με άλλα συνδικάτα των Τρικάλων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου .

►  Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχει κηρύξει η   Ομοσπονδία μας. Οργανώνουμε μαζί με άλλα συνδικάτα των Τρικάλων απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων

 Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην απεργία. Καλούμε κάθε σωματείο και  κάθε εργαζόμενο των Τρικάλων να συμμετάσχει στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στη  ΓΣΕΕ  και το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και τις αντιπαραθέτουμε απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου που μας επιτίθενται.

Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, που αρνείται την κήρυξη απεργίας , μπροστά στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων που έχει οδηγήσει σε παράλυση πολλά συνδικάτα των Τρικάλων κι έχει αφήσει ανυπεράσπιστους ,μπροστά στην εργοδοσία χιλιάδες εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φόρα ότι είναι κομμάτι του μαύρου μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ο Μικέλης για τα Τρίκαλα στο STAR Channel

Συνέντευξη στο STAR Channel παραχώρησε ο Μικέλης Χατζηγάκης στην εκπομπή «Γυρίσματα στην Ελλάδα» η οποία έκανε αφιέρωμα στα Τρίκαλα και παίχτηκε χθες, Δευτέρα 08/01, στο κανάλι των Αθηνών. Ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε για τον Νομό Τρικάλων και πρόβαλλε τα συγκριτικά προτερήματα της περιοχής.

Στην εκπομπή μίλησαν επίσης θεσμικοί παράγοντες του Νομού όπως ο Βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, κα.

Ο νεαρός Τρικαλινός οικονομολόγος και εμπειρογνώμονας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ τόνισε ότι «τα Τρίκαλα είναι ένας πανέμορφος Νομός και παραγωγικά πλήρης – δηλαδή εκτός από γεωργική παραγωγή έχει και βιοτεχνίες, βιομηχανίες, τουρισμό, κτλ». Εκτός από την οικονομία ο Μικέλης μίλησε για τον Τουρισμό στην Καλαμπάκα λέγοντας πως «είναι το σπίτι των Μετεώρων – ενός παγκόσμιου θρησκευτικού μνημείου. Όπως λένε ορισμένοι τα Μετέωρα είναι το μπαλκόνι της Ορθοδοξίας. Η Καλαμπάκα έχει περισσότερο ξένο τουρισμό λόγω των Μετεώρων από όλα τα μέρη του κόσμου. Κάθε χρόνο επισκέπτονται την περιοχή της Καλαμπάκας πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες και πάνω από 200 χιλιάδες κάνουν και διανυκτέρευση εκεί.»

Επίσης, μίλησε για τα χωριά του Ασπροποτάμου – τα καλούμενα βλαχοχώρια – αλλά και για «τα γραφικά γεφύρια των Τρικάλων που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε άλλη εποχή».  Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο της πόλης των Τρικάλων η οποία είναι μια πανέμορφη πόλη, «έχει ωραία ρυμοτομία, μεγάλους δρόμους, και αναπνέει από παντού.»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κινητοποίηση  -Διαμαρτυρία

Ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο

Από Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ

Τρίκαλα 9 Γενάρη 2018

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, Αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες του νομού μας.

Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε άλλο ένα πολυνομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα, για να κλείσει την 3η αξιολόγηση με τους συνεταίρους της ΕΕ και ΔΝΤ, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα θέλει να βάλει στο “γύψο” το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, για να εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί “μεταμνημονιακής εποχής” αποκαλύπτονται από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν από τους εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και από τα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο.

Τα περί εξόδου από τα μνημόνια είναι “αέρας κοπανιστός” για να πιαστεί ο λαός στον ύπνο. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, για να διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον για τους διάφορους “επενδυτές”.

Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα “χωρίς να βραχούν” είναι γελασμένοι!

Όσο κι αν λέει η κυβέρνηση ότι επιστρέφουμε στην “κανονικότητα”, η εργασιακή ζούγκλα με τις μειώσεις των μισθών, την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, που έχει αναδιαμορφώσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ γίνεται όλο και πιο άγρια, αφού και φέτος πολλοί εργοδότες δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους.

Πολλοί το κατέθεσαν στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου και μετά τον ανάγκασαν με την απειλή της απόλυσης να επιστρέψει το σύνολο ή μέρος αυτού πίσω κι αν αρνηθεί απολύεται. Αυτό το πρόβλημα έχει επεκταθεί από κάποιες επιχειρήσεις και στην καταβολή του μηνιαίου μισθού.

Σε πολλές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με συμβάσεις 4ωρης απασχόλησης, αλλά στην πράξη αναγκάζονται με την απειλή της απόλυσης να εργάζονται 8 και πλέον ώρες, χωρίς να αμείβονται και να ασφαλίζονται για τις επιπλέον ώρες. Σε αρκετές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι έχουν μήνες απλήρωτοι( ΤΡΙΚΚΗ-Ε.Α.Σ.-             )άλλες αναγκάζουν τους εργαζόμενους να εργάζονται υπερωρίες και αργίες, χωρίς να πληρώνονται γι’ αυτές. Εργαζόμενοι προσλαμβάνονται με Σ.Ο.Χ. όπως στην καθαριότητα, με 5 ωρο και αυτό να μετατρέπεται σε 6 ωρο-7ωρο με δεδουλευμένα ρεπό για να πληρωθούν ως υπερωρία και αυτό ακόμα το χρωστάνε.

Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, πάει μαζί με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες, να υψώσουν εμπόδια στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιήθηκε η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, καθώς ο αγώνας για την προστασία της εργατικής – λαϊκής κατοικίας θεωρείται κακούργημα!

Στόχος είναι να αποδυναμωθεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των εργοδοτών.

Για μας το σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, για να την πληρώσουν κυβέρνηση και ΝΔ που κόπτεται να ψηφιστεί άμεσα η αντιαπεργιακή τροπολογογία, μαζί με όλα τα κόμματα που υπηρετούν την στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά η σύμπνοια του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι δυνάμεις αυτές στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση για 24ωρη απεργία, τώρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο και την επαίσχυντη τροπολογία που βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία.

Οι ίδιες δυνάμεις έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν και την απεργία στις 14 του Δεκέμβρη.Ταυτόχρονα πρέπει να την πληρώσει παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να προκηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα της ψήφισης, αρνήθηκαν την κλιμάκωση μετά την απεργία στις 14/12, αρνήθηκαν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στο χτύπημα του αιματοβαμμένου απεργιακού μας δικαιώματος.

Σημειώνουμε ότι μετά το πολύ κράξιμο η ΑΔΕΔΥ έβγαλε 3ωρη στάση εργασίας τη μέρα της ψήφισης…!!!! με τις ψήφους ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ.Και την Στάση Εργασίας την έβγαλαν για την τιμή των όπλων…Είναι ντροπή τους, ντροπή στις προηγούμενες γιενές που έδωσαν και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να μιλάνε για δικαιώματα και κατακτήσεις. 

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο νομό μας με τα Συνδικάτα-Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα σε κλάδους δουλειάς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αποφάσισαν, όπως όφειλαν απέναντι στην εργατική τάξη, όλα τα σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και  όλους τους εργαζόμενους του Νομού να πάρουν απόφαση, να οργανώσουν την απεργία, να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες να πάρουν μέρος

στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.00 μεσημέρι στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, που οργανώνουν τα συνδικάτα, σωματεία που οι Ομοσπονδίες τους έχουν πάρει απόφαση για απεργία. Όπως αυτές είναι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες:  «Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά»- Οικοδόμων- Λογιστών- 

Καλούμε συνδικαλιστές, εκλεγμένους σε  Δ.Σ. σωματείων και συνδικαλιστικών Οργανώσεων, συλλόγους του Μαζικού-Λαϊκού κινήματος, να ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις, γιατί αυτές οι δυνάμεις είναι αστέρευτες αρκεί να τις  βάλουμε σε αγωνιστική δράση.

Σας καλούμε να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική οργάνωση, στη συλλογική πάλη και δράση. Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία!

  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των βασικών αναγκών μας.
  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.
  • Για να σταματήσει η φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο!

Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα!

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!

Κάθε εργασιακός χώρος και τόπος δουλειάς, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οι νέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.

Κανένας εργάτης και άνεργος, δεν πρέπει να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μας μπορεί να ανατρέψει αυτή την άθλια κατάσταση που μας επέβαλαν για χάρη των κερδών μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα. 

Παράλληλα η Γραμματεία του νομού με σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν:

  • Αύριο Τετάρτη 10 Γενάρη, στις 3.30 μ.μ. κινητοποίηση στα Δικαστήρια, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών – λαϊκών οικογενειών, που θα πληθαίνουν το επόμενο διάστημα και για να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική – λαϊκή κατοικία.
  • Τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα που θα πάει για ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο, καλούμε τους εργαζόμενους, σε Πανεργατική Συγκέντρωση στις 6.00μ.μ., στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Ν.Τρικάλων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ