24.9 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τον ερχομό στα Τρίκαλα του αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

- Advertisement -

«… οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν

Και χάνονται βαθιά στα περασμένα

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν

Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

Δεν θα πεθάνει μόνος

Τσάκισέ τον!»

                                                     

Με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Τρικάλων δηλώνει πως οι υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου είναι ανεπιθύμητοι!

Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, την δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, τις δεκάδες επιθέσεις κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών, την πρόσφατη άγρια και θρασύδειλη επίθεσή τους σε βάρος των δύο γυναικών στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους.

Δεν ξεχνάμε ότι. οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή που ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, την «ανωτερότητα της φυλής», του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς, ότι είναι φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Η περιοχή μας είναι πολύπαθη από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία, γεμάτη από τόπους μαρτυρίων. Τα Τρίκαλα δεν μπορούν να επιτρέψουν στους φασίστες να εμφανίζονται ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα»,  να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους. Το ναζισμό δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ και οριστικά και αμετάκλητα.

Εμείς, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών,  καλούμε τους εκπαιδευτικούς , όλο τον τρικαλινό λαό να διαδηλώσει δυναμικά ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί στη φτώχεια και την ανέχεια – σε όσα σχεδιάζουν τις επόμενες μέρες να φέρουν προς ψήφιση –  ενάντια στην πολιτική που γεννά το φασισμό , στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, 6:30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.  

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΩΡΑΡΙΟ

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο έκτρωμα!!

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ φέρνει νέα επίθεση στη δουλειά και τη ζωή των υγειονομικών, στο επίπεδο παροχών των υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας για το λαό. Κατ απαίτηση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας των γιατρών, καταστρατηγεί κάθε δικαίωμα στην εργασία με ανθρώπινους όρους, στην ξεκούραση.

Το νομοσχέδιο μας αφορά όλους! Ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, καταργούν το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών. Οι 48 ώρες δεν θα είναι ο μέγιστος επιτρεπτός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, αλλά ο μέσος όρος με περίοδο αναφοράς το τετράμηνο. Επιπλέον, καθιερώνει το «opt out», δηλαδή στο όνομα των ελλείψεων ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας να μπορεί να αυξάνεται  από 48 στις 60 ώρες. Ενώ η εφημερία ετοιμότητας θα θεωρείται χρόνος ανάπαυσης!

Ξεκινάνε από τους γιατρούς, για να γενικεύσουν τη δουλειά ήλιο με ήλιο!

Στη Γερμανία το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η ευελιξία ξεκίνησαν από τους γιατρούς και επεκτάθηκαν παντού. Τα κενά και τις ελλείψεις που δημιούργησαν στο δημόσιο σύστημα Υγείας Πρόνοιας τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή σκοπεύουν να τα καλύψουν με εμάς τους ίδιους που μας έχουν ήδη εξουθενώσει!

Διευρύνουν το ωράριο τσακίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και τις ζωές μας, διευρύνουν την εκμετάλλευση του μόχθου των υγειονομικών, για να αυξηθεί στην πραγματικότητα η μπίζνα στην Υγεία.

Τους προειδοποιούμε! Δεν θα γίνουμε ανθρώπινα ερείπια για τα κέρδη των πολυεθνικών!

  • 5ήμερο- 6ωρο- 30ωρο για όλο το προσωπικό και έως μία νυχτερινή βάρδια τη βδομάδα.
  • Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς με ρεπό την αμέσως επόμενη μέρα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενιαίο, Καθολικό, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.

ΣΗΜΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ  6:30Μ.Μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Το Σάββατο 11/11 οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν προαναγγείλει και προγραμματίζουν πολιτική εκδήλωση στα Τρίκαλα, με την παρουσία κι ομιλία του πολιτικού τους αρχηγού Μιχαλολιάκου.

Αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση αυτή τους η προσπάθεια, την ίδια χρονική περίοδο που τα τάγματα εφόδου των φασιστών έχουν ξαναβγεί από τις τρύπες τους, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την ατιμωρησία τους, εξαπολύοντας σειρά επιθέσεων σε μετανάστες, αγωνιστές και εργάτες, σε γυναίκες δικηγόρους της πολιτικής αγωγής έξω από τα δικαστήρια, ακόμη και στο σπίτι του μικρού Αφγανού μαθητή Αμίρ!

Το ασφαλές περιβάλλον για την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης το διαμορφώνει η κυβέρνηση και η ΕΕ, ενώ σε τοπικό επίπεδο η (ακροδεξιών καταβολών) αστική τάξη που πολιτικά εκπροσωπείται από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Η στρατιωτικού τύπου προετοιμασία που έχουν εξαγγείλει οι αστυνομικές δυνάμεις και το υπουργείο “Προστασίας του Πολίτη” για να μπορέσει ο φασίστας Μιχαλολιάκος να βρει ασφαλή χώρο για το μισαλλόδοξο κήρυγμα του, η ελευθερία στο όργιο τραμπουκισμών στις αίθουσες της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης από τα τάγματα εφόδου της και οι εναγκαλισμοί κυβερνητικών στελεχών με νεοναζί βουλευτές είναι απλά κάποια από τα γεγονότα που αποκαλύπτουν την επικοινωνία και τη σύμφυση των αστικών ρευμάτων. Αποκαλύπτουν πως ο κοινωνικός πόλεμος που κλιμακώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει συστατικό του στοιχείο την πολεμική και την περιθωριοποίηση των αδυνάτων (μεταναστών, ανέργων κτλ) και την υπαγωγή της εργαζόμενης πλειοψηφίας σε αναλώσιμα πιόνια πάνω στη σκακιέρα του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού μέσω του εθνικισμού. Αυτό είναι το κόκκινο νήμα που συνέδεε και συνδέει φασίστες και καπιταλιστές, αυτό συνδέει σήμερα με μια ευλαβική σχέση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη Χρυσή Αυγή.

Αυτοί είναι οι ασυμβίβαστοι και πολέμιοι του συστήματος Χρυσαυγίτες, που χτυπούν εξαθλιωμένους μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος, ενώ την ίδια στιγμή στήνουν δουλεμπόρια εργαζομένων και κάνουν πλάτες στα αφεντικά. Αυτός είναι ο ρόλος των φασιστών διαχρονικά, να καταστέλλουν όποιον πάει να αγωνιστεί, λειτουργώντας ως ο καλύτερος εγγυητής της συνέχισης αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον λαό.

Για τη Θεσσαλία του Κιλελέρ και των αγροτικών εξεγέρσεων, των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, της εποποιίας του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ, των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής αποτελεί πρόκληση και προσβολή.

Στα Τρίκαλα των 5 απαγχονισμένων ΕΠΟΝιτών, δεν χωράνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως δεν χωρούσανε κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι Χίτες, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες. Δε χωράνε οι υμνητές και οι νοσταλγοί του Μεταξά, του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου.

Η επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που συνοδεύει τις επιταγές των μνημονίων και της ΕΕ έχουν σαν αναπόσπαστη πτυχή την φασιστική, εθνικιστική και ρατσιστική παρακρατική δράση και την ιδεολογική προπαγάνδα για να θωρακίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και την δυνατότητα του κράτους και του κεφαλαίου να ληστεύει και να εκποιεί τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, θα αγωνιστούμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μαζί με τους αποκλεισμένους, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους και τους πρόσφυγες. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν, σε ένα μαύρο παρελθόν.

Καλούμε σε μαζική, μαχητική, αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 11 Νοέμβρη στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεία προς το “Αετών Μέλαθρον”.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ανεπιθύμητος ο νοσταλγός του Χίτλερ στη Θεσσαλία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με ανακοίνωσή του ενώνει για άλλη μια φορά τη φωνή όλων των δημοσιογράφων με αυτή της κοινωνίας,υποστηρίζοντας ότι ο αρχηγός των νοσταλγών του ναζισμού Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ανεπιθύμητος στη Θεσσαλία, καθώς όπως πληροφορούμαστε θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στην πόλη των Τρικάλων το Σάββατο 11  Νοεμβρίου 2017.

Με δημοκρατική συνείδηση στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν με φασιστικά μέσα να επιβάλλουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, το μίσος και τη φίμωση του ελεύθερου Τύπου.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος οφείλει να κηρύξει ανεπιθύμητο, όχι μόνον τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος που δικάζονται για εγκληματικές ενέργειες, την ίδια στιγμή που φορώντας το μανδύα του πολιτικού κόμματος, χύνουν δηλητήριο και μίσος.

Χρέος των δημοσιογράφων είναι να διασώζουν την ιστορική μνήμη και να μην αφήνουν έδαφος στην αναβίωση ακραίων ξενόφοβων και αντικοινωνικών αντιλήψεων και πρακτικών.

Στη γη που πότισε ο αγώνας για μια δίκαιη κοινωνία, στη γη του αγροτικού κινήματος, στα μέρη που οι πρόσφυγες έγιναν δικοί μας άνθρωποι κηρύσσουμε ανεπιθύμητο τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των ταγμάτων εφόδου απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, τον εχθρό της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.

Συναδελφικά

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μεταξύ δυο σημαντικών επετείων που σηματοδοτούν τους αγώνες και την αντίσταση του λαού μας τόσο στον ιταλο-γερμανικό φασισμό και ναζισμό όσο και στην αμερικανοστήριχτη χούντα, επέλεξε ο αρχιφασίστας Μιχαλολιάκος να έρθει την πόλη μας.
Αυτή η επίσκεψη είναι πραγματική πρόκληση για κάθε προοδευτικό συμπολίτη μας και πρέπει να απαντηθεί. Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, οι υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι διώχτες προσφύγων και μεταναστών αλλά και αριστερών αγωνιστών, δε χωράνε στα Τρίκαλα, δε χωράνε πουθενά.

Συμπολίτες- Συμπολίτισσες
Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ανεργία και η ανασφάλεια, η συστηματική καλλιέργεια ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων και η αντιδραστική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν και εντείνονται, βρίσκει χώρο και αναπτύσσεται το φασιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής.
Είναι η πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ και στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, πολιτική που προωθείται ακατάπαυστα και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη απογοήτευση των λαϊκών μαζών, ανοίγουν το δρόμο για να απλωθεί το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο.
Ο στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρος. Μέσα από τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού θέλουν να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν το λαό και τη νεολαία. Να στρέψουν την οργή του όχι στους πραγματικούς εχθρούς του, τους ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και την πολιτική τους, αλλά στους μετανάστες.
Είτε με καλυμμένο το πρόσωπο, είτε με γραβάτα, θέλουν να σταθούν στο πλάι των κυρίαρχων και να προωθήσουν τις πιο σκοταδιστικές, αντιδραστικές, και ηττοπαθείς αντιλήψεις. Ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ο καλύτερος φίλος των εργοδοτών στους χώρους εργασίας, ο πιστός υπηρέτης των ξένων αφεντικών, το ρόπαλο της τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται.
Μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που τσακίζει κάθε δημοκρατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.
• Με μαζικούς αγώνες να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό.
• Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική που θρέφει το φασισμό.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 5μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και απάνθρωπο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και απάνθρωπη παρουσία του.
Το Κράτος του κεφαλαίου και το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα που θρέφει τον φασισμό και αφήνει ελεύθερους τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σάχζατ Λουκμάν, και τόσων άλλων επιθέσεων σε πρόσφυγες, σε αγωνιστές κι αγωνίστριες, σε ταξικούς συνδικαλιστές κι εργαζόμενους, σε μετανάστες-εργάτες γης, σε ομοφυλόφιλους, σε αντιφασίστες διαδηλωτές, σε δικηγόρους- γυναίκες της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α..
Αυτοί είναι οι ασυμβίβαστοι και πολέμιοι του συστήματος Χρυσαυγίτες, που τα χτυπήματά τους σε εξαθλιωμένους μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δείχνει το μίσος τους απέναντι στον λαό. Αυτός είναι ο ρόλος των φασιστών διαχρονικά, να καταστέλλουν όποιον πάει να αγωνιστεί, λειτουργώντας ως ο καλύτερος εγγυητής της συνέχισης αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον λαό.

Για τα Τρίκαλα, αποτελεί πρόκληση και προσβολή η επίσκεψη του επικεφαλής των «ταγμάτων εφόδου» στην πόλη των 5 ΕΠΟΝιτών και των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στην πόλη της αλληλεγγύης και της ανοικτής αγκαλιάς στους πρόσφυγες, στα δημοκρατικά Τρίκαλα των εργατικών αγώνων κι αγροτικών εξεγέρσεων. Στα Τρίκαλα δεν χωράνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως δεν χωρούσανε κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι: οι χίτες, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες.

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

 

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων-προσφύγων και μεταναστών, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

 

Οι πολιτικές των μνημονίων, ΕΕ και κυβέρνησης, που οδηγούν το λαό στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη στη φτώχεια και την ανεργία, σπέρνοντας την απελπισία είναι που αφήνουν ανοικτό πεδίο στους φασίστες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, όλες κι όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν σε ένα μαύρο παρελθόν.

Το αντιφασιστικό κίνημα με ενωτικό και μαχητικό βηματισμό, πρέπει να απαντήσει δυναμικά στην επίσκεψη του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης ΧΑ και να δηλώσει με αποφασιστικότητα:

 

– την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης ΧΑ στην δίκη που διεξάγεται

 

-το κλείσιμο κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά

 

– ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους

 

– την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων και προσφύγων.

 

Ούτε στα Τρίκαλα, ούτε και πουθενά,
Καμία σπιθαμή γης στους εχθρούς της ελευθερίας, στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τον αρχηγό της!

 

Καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5 μμ και πορεία προς το Αετών Μέλαθρον.

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Τα Τρίκαλα δεν μπορούν να επιτρέψουν στους φασίστες να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους
Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα γεγονότα που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής , η οποία είναι απόρροια της φασιστικής της ιδεολογίας.
Χαρακτηριστικό το πρόσφατο επεισόδιο ,με την άγρια και θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και μιας άλλης γυναίκας, έξω από το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη .
Σ’ αυτό το φόντο έρχεται και η επίσκεψη του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος στα Τρίκαλα.
Την ίδια περίοδο οι εργαζόμενοι δέχονται σφοδρή επίθεση στα εναπομείναντα δικαιώματά τους όπως το δικαίωμα στην απεργία , σφίγγει στο λαιμό τους περισσότερο η θηλεία των πλειστηριασμών και κατασχέσεων , γίνεται όλο και πιο η φοροεπιδρομή. Όλα αυτά στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της μήτρας δηλαδή και της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και της δημιουργίας τέτοιων φασιστικών μορφωμάτων όπως τη Χρυσή Αυγή
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει στο λαό των Τρικάλων όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονωθεί από την εργατική τάξη στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές , καθώς και από τους δημοτικούς χώρους. Ο Δήμος Τρικκαίων να μην της παρέχει καμιά διευκόλυνση είτε με χώρο στις εκλογές , είτε και δημοτικούς χώρους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων του κάτι που προτείναμε και στην συζήτηση για την κανονιστική της χρήσης και διάθεσης των διαφόρων δημοτικών χώρων. Το ίδιο , επίσης, κάναμε με την κριτική μας στη συζήτηση για την παραχώρηση χώρου για τον χρυσαυγίτικης και ρατσιστικής έμπνευσης σύλλογο χρωματοσφαίρισης (paintball) στα Τρίκαλα.
Σήμερα ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής που είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική ναζιστική οργάνωση και αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν τα τσιράκια των εργοδοτών, οι μπράβοι του κεφαλαίου.
Η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική ναζιστική οργάνωση, το ομολογεί το αντικομουνιστικό του παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας, για τον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, των ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ, για τον ΔΣΕ.
Κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια αντιμνημονιακή ρητορεία της Χρυσής Αυγής , πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξή της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή.
Να μην επιτρέψουμε εδώ, σε αυτές τις ηρωικές γειτονιές των Τρικάλων , να απλώνουν τα δίχτυα τους για να πιάσουν νέα παιδιά, εργατόπαιδα, ανέργους στα δίχτυα της φασιστικής λαϊκίστικης δημαγωγίας που δεν διστάζει να κλέψει ακόμα και αντικαπιταλιστικά συνθήματα για να υπηρετήσει ως μπράβος του κεφαλαίου την εξουσία του κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά.
Αυτή τους η προσπάθεια θα αχρηστεύεται όσο δυναμώνει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά το φασισμό – ναζισμό, όσο η αγανάκτηση, η οργή του λαού και της νεολαίας στρέφονται κατά των πραγματικών αντιπάλων, αυτών δηλαδή που έχουν την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και των πολιτικών λακέδων τους όπως είναι και η ΧΑ.
Τα Τρίκαλα δεν μπορούν να επιτρέψουν στους φασίστες να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους.
Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και μέσα από τα συνδικάτα που συμμετέχουμε καλούμε τον Τρικαλινό λαό να διαδηλώσει δυναμικά ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί στη φτώχια και την ανέχεια , ενάντια σε όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες να φέρει προς ψήφιση , την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που γεννά το φασισμό, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία την
Πέμπτη 9 Νοέμβρη , 6:30μμ , στην πλατεία Ρήγα Φεραίου .
Να αποτελέσει το συλλαλητήριο βήμα αντίστασης σε παλιά και νέα μέτρα . Να καταδικάσουμε στο συλλαλητήριο κάθε προσπάθεια αθώωσης στη συνείδηση του λαού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των αφεντικών της. Την ώρα μάλιστα που η δίκη καθυστερεί επικίνδυνα και οι φασίστες, οι ναζί εγκληματίες, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, η ηγεσία τους συνεχίζει να στάζει το ρατσιστικό και ναζιστικό δηλητήριο με κοινοβουλευτικό και να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνάδελφοι

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης απέναντι στη ζωή μας. Με αμείωτο ρυθμό μας χτυπάνε σε όλα τα επίπεδα, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Παρά τα όσα διακηρύσσει η κυβέρνηση για « δίκαιη « ανάπτυξη , για επιστροφή στην κανονικότητα, για βελτίωση της ζωής των εργαζομένων η επίθεση θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Η 3η αξιολόγηση θα συνοδεύεται με νέες περικοπές στις λαϊκές ανάγκες με γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την επίθεση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων προϋποθέτει την θωράκιση όλου του κατασταλτικού οπλοστασίου ώστε να μπουν οι αγώνες των εργαζομένων στο « γύψο» της προσαρμογής των απαιτήσεων και των αναγκών του κεφαλαίου.

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία, τη δράση και στην οργάνωση των εργαζομένων καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις κλπ. ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και αν δεν μπορούμε μας “τιμωρούν” ( οι δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά και στην περιοχή μας Ν. Τρικάλων, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση).

Το ξεκίνημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, οι ΣΣΕ που δεν εφαρμόζονται (μεγαλύτερο παράδειγμα η κλαδική σύμβαση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους αφού κανένας ξενοδόχος δεν την τηρεί), με τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, με τη νέα φοροεπιδρομή. Επικαλούνται τα ελλείμματα για να πετσοκόψουν παροχές στην υγεία και στις συντάξεις.

Η μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» αποτελεί για το κεφάλαιο ένα κρίσιμο πεδίο δημιουργίας νέων «ευέλικτων» θέσεων εργασίας για την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων.

Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, η κατάργηση του κατώτερου μισθού, των ΣΣΕ, η γενίκευση των ελαστικών μορφών είναι οι επιλογές του κεφαλαίου για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Αυτοί οι σχεδιασμοί θα πάρουν την θέση τους δίπλα στις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, στις καταδίκες απεργών με πολλούς μήνες φυλάκισης επειδή παλεύουν για τις ανάγκες τους, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, στις αποφάσεις για πολιτική επιστράτευση και τις απειλές βαρύτατων συνεπειών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα διατάγματα κυβέρνησης και εργοδοσίας για « σιγή νεκροταφείου»

Θέλουν να τσακίζουν την ζωή μας και να μην βγάζουμε άχνα.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, των άλλων κομμάτων και δυνάμεων του κεφαλαίου για «παρεμβάσεις» που θα ενισχύσουν την δημοκρατία και την συμμετοχή των εργαζομένων στην λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα μόνο τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν.

Θέλουν να βάλουν κάτω από τον έλεγχο τους, τους αγώνες των εργαζομένων ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των Εφοπλιστών, των Τραπεζιτών και των άλλων αρπαχτικών του ιδρώτα των εργαζομένων. Να έχουν συνδικάτα του χεριού τους, στη δούλεψη τους.

Σας καλούμε να δώσουμε αγωνιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα του Νομού μας,

Διεκδικούμε:

· Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

· Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

· Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

· Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

· Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

· Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

· Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

· Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών, Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ανεπιθύμητος ο επίγονος των Ναζί στα Τρίκαλα
Ωμή πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του Τρικαλινού λαού αποτελεί η επίσκεψη του επικεφαλής της υπόδικης φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στην πόλη μας.
Τα Τρίκαλα, η πόλη του Σαράφη και του Άρη, του παλλαϊκού αντιφασιστικού αγώνα και των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων, η Πόλη των πέντε Επονιτών και των θυμάτων από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, η Πόλη της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας των προσφύγων, αισθάνονται προκλητική και προσβλητική την παρουσία των επιγόνων του Ναζισμού.
Θεωρούμε ανεπιθύμητο τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στα Τρίκαλα, γιατί είμαστε σίγουροι ότι ο φασιστικός του λόγος δε θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα κήρυγμα ρατσισμού, ξενοφοβίας και μίσους για τη Δημοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων σταθερά προσηλωμένος στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και σε ιδεολογίες, που κινούνται πέρα και έξω απ’ τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, καλεί το λαό και τη νεολαία να τους απομονώσει δίνοντάς τους ένα μάθημα δημοκρατίας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017

Στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν
δίνουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση

Εργαζόμενη, Νέα γυναίκα, Συνταξιούχε
Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα δικαιώματα μας ενόψει της τρίτης “αξιολόγησης”. Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο χτύπημα που ετοιμάζουν στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία, ενάντια στις νέες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, ενάντια στις νέες ιδιωτικοποιήσεις.
Ηδη ξετυλίγεται η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα μέτρα από τη 2η “αξιολόγηση” με τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη νέα εκτόξευση των φόρων, τις κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία και μάλιστα με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, για να αντιμετωπίσουν ευκολότερα τα κοράκια τη λαϊκή αντίδραση, ενώ καραδοκεί ο “κόφτης” αν υπάρχει απόκλιση από τις κυβερνητικές προβλέψεις για το πλεόνασμα.
Και ενώ η κυβέρνηση τσακίζει δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, σπέρνει φτώχεια και ανεργία, εμπλέκει ολοένα και πιο ενεργά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά. Αυτό σηματοδότησε και το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, που έδωσε “γη και ύδωρ” στους φονιάδες των λαών. Η Ελλάδα δίνει στο ΝΑΤΟ κάθε χρόνο 4 δις ευρώ όσο ακριβώς και οι αιματηρές περικοπές στα λαϊκά δικαιώματα, που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Εκτός απ’ αυτά ο Τσίπρας στις ΗΠΑ συμφώνησε να δαπανηθούν ακόμα 2,4 δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των F-16, που γίνεται για την επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΝΑΤΟ. Ενώ η κυβέρνηση κόβει τα κονδύλια για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια συμμετέχει ενεργά σε 13 ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων.

Ο Σύλλογος Γυναικών απευθύνεται σε σένα εργαζόμενη, άνεργη, νέα μητέρα
 που ζεις με τον καθημερινό εφιάλτη της ανεργίας ή της μισοαπασχόλησης, με τον εφιάλτη της δουλειάς χωρίς δικαιώματα για ένα χαρτζιλίκι
 που βιώνεις το καθημερινό άγχος αν θα καταφέρεις, κάτω από το βάρος των αμέτρητων χρεών, να κρατήσεις ανοιχτό το μικρο μαγαζάκι σου
 που πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη για να καλύψεις τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ
 που ανησυχείς για τα παιδιά και τα εγγόνια σου, για το μέλλον τους και τη ζωή τους
Η ανελέητη αντεργατική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι αναίτια. Μας ξεζουμίζει για να αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.
Διεκδικούμε :
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
• Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
• Κανένα εμπόδιο στην προκήρυξη απεργιών, στην ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, στις εργατικές διεκδικήσεις
• Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα
• 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
• Κοινωνική προστασία της μητρότητας, δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία και πρόνοια για όλους και όλες
• Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να φύγουν τώρα όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας.
• Καμία ελληνική στρατιωτική αποστολή έξω από τα σύνορα.
• Ούτε ένα ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες και ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς

Συμμετέχουμε όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6:30 μμ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Δίνουμε όλες το παρόν στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας το Σάββατο
11 Νοέμβρη στις 6μμ στο Εργατικό κέντρο

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δεν φτάνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τρικαλινός λαός
στην καθημερινότητά του τώρα θα έχει και τις αμερικανο- ΝΑΤΟικούς στρατιωτικούς να
κάνουν μυστικές επισκέψεις με ελικόπτερα
Ούτε δυο βδομάδες δεν πέρασαν από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και δυστυχώς επιβεβαιώνεται πως υπάρχει μια “κρυφή ατζέντα”, εκτός από αυτά που ανακοινώθηκαν, που συμφωνήθηκε και ήδη υλοποιείται.
● Από τη μέρα που ολοκληρωνόταν η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ήρθε η επιβεβαίωση ότι έχουν προχωρήσει εκτεταμένες εργασίες και προετοιμασίες στην αεροπορική βάση του Άραξου Αχαΐας , προκειμένου να αποθηκευτούν εκεί πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!
●Τις επόμενες μέρες από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανανέωση την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς,
● Πριν λίγες μέρες ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, γνωστός και στα μέρη μας (αφού επισκέφτηκε πριν λίγους μήνες τα Τρίκαλα και συναντήθηκε και με τη δημοτική αρχή ) σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου ανακοίνωσε τη μετατροπή μέρους του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, καθώς και την πρόθεση δημιουργίας βάσης ελικοπτέρων.
● Προχθές την πλήρη επιβεβαίωση του αμερικανικών σχεδίων ήρθε και από τον υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένο, που είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε «διάλογο» με τις ΗΠΑ και σε «στενή στρατιωτική συνεργασία» και ότι συζητάνε «πολλά σχέδια» για να βοηθήσουν στην «επέκταση συμφωνιών» που ήδη υφίστανται.
● Μόλις χθες, σύμφωνα με τοπικά δημοσίευματα που συνοδεύεται και από φωτογραφίες, αφίχθει στα Τρίκαλα με ελικόπτερο , υπό άκρα μυστικότητα και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας, Αμερικάνος στρατιωτικός αξιωματούχος και επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις τις ΣΜΥ!
Αποκαλύπτονται μία-μία οι πτυχές της συμφωνίας Τσίπρα-Τραμπ που προσθέτει βαρύ και επικίνδυνο φορτίο για τον ελληνικό λαό. Η σιωπή του πρωθυπουργού στη Βουλή για εξοπλισμούς και βάσεις, το “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” εξηγούνται καλύτερα σήμερα.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εκθέτει τον Ελληνικό λαό σε θανάσιμους κινδύνους
Τα περί “σταθερότητας”, “ασφάλειας”, “ειρήνης” κλπ. είναι προπέτασμα καπνού, για να καμουφλάρουν τον κίνδυνο από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στο πεδίο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η Ελλάδα “αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά” για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων που είναι στενά δεμένα με αυτά των ιμπεριαλιστών.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μία από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δισ. για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16. Ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή.
Από τη μια, καταδικάζει το λαό στην πείνα και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή βόμβα που περιμένει να εκραγεί!
Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.
Δεν φτάνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τρικαλινός λαός στην καθημερινότητά του τώρα θα έχει και τις αμερικανο- ΝΑΤΟικούς στρατιωτικούς να κάνουν μυστικές επισκέψεις με ελικόπτερα . Είναι αυτοί που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Συρία, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους αμάχων κάθε χρόνο, που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό τάφο παιδιών.
Αυτοί οι φονιάδες των λαών έρχονται με τα ελικόπτερά τους και στα Τρίκαλα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που φέρει τεράστιες ευθύνες. Σε αυτούς που δίνει απλόχερα “γη και ύδωρ” στη Σούδα, την Κάρπαθο, που χωρίς κανένα ενδοιασμό προσφέρει τον Άραξο για να αποθηκεύουν πυρηνικά, παραχωρεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τώρα τους δίνει έδαφος να προσγειώνουν τα ελικόπτερά τους και στα Τρίκαλα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις πλάτες των άλλων κομμάτων του ευρωΝΑΤΟικού μονόδρομου, εκθέτει τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς σε θανάσιμους κινδύνους.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να βάλουν φραγμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική με την οποία συμβαδίζουν οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλο τον πλανήτη.
Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού .
Ούτε Γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης απέναντι στη ζωή μας. Με αμείωτο ρυθμό μας χτυπάνε σε όλα τα επίπεδα, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί.
Ήδη σοβαρά ζητήματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.
Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα-“φωτιά” για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων και είναι εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις καταγγελίες περί μεταφοράς πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στη βάση του Άραξου. Αυτή η σιωπή είναι ακόμα πιο ανησυχητική καθώς πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους να αιματοκυλούν τους λαούς.
Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δίνει γη και ύδωρ στα γεράκια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ.
Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι εργαζόμενοι,
Δεν είναι τυχαία η περίοδος που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις κλπ. ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και αν δεν μπορούμε μας “τιμωρούν”
Π.χ. οι δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά και στην περιοχή μας Ν. Τρικάλων, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.
Το ξεκίνημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, οι ΣΣΕ που δεν εφαρμόζονται (μεγαλύτερο παράδειγμα η κλαδική σύμβαση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους αφού κανένας ξενοδόχος δεν την τηρεί), με τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, με τη νέα φοροεπιδρομή. Επικαλούνται τα ελλείμματα για να πετσοκόψουν παροχές στην υγεία και στις συντάξεις.
Η μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» αποτελεί για το κεφάλαιο ένα κρίσιμο πεδίο δημιουργίας νέων «ευέλικτων» θέσεων εργασίας για την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων.
Η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, η κατάργηση του κατώτερου μισθού, των ΣΣΕ, η γενίκευση των ελαστικών μορφών είναι οι επιλογές του κεφαλαίου για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι δεν θέλουν να ακούγεται “κιχ” όσο θα συνεχίζουν να τσακίζουν τη ζωή μας. Όμως, συνάδελφοι εργαζόμενοι, πρέπει να πάμε με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε και να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.
Διεκδικούμε:
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
• Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
• Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
• Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας».
Το ταξικό κίνημα με τα σωματεία, ΕΠ.ΑΓΩΝΑ που είναι στη δύναμή του, καλούμε τα εργατικά σωματεία στο νομό μας, Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, συλλόγους του μαζικού –λαϊκού κινήματος, στην σκληρή επίθεση απέναντι στη ζωή μας να μην διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη.
Σας καλούμε να δώσουμε αγωνιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα ταξικά Συνδικάτα του Νομού μας,
Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Τρικάλων.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ