13.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”

- Advertisement -

Να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους γείτονές μας, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη». Όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του κ. Κοτζιά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε και να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα. «Θα πρέπει να περιμένουμε την τελική πρόταση», είπε, επισημαίνοντας ότι η λύση δεν είναι απαραίτητα σε βάρος της Ελλάδας καθότι η χώρα έχει συμμάχους στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ που πιέζουν για μια λύση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά αιτήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για άλλη μια φορά, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσουμε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση. Το έχω πει σε όλους τους τόνους». Ζήτησε πάντως να μην θεωρούμε σίγουρο τι θα ψηφίσει ή τι δεν θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. «Ξεκίνησε φωνάζοντάς στα τέσσερα – στα τέσσερα και μετά υπέγραφε και ο ίδιος με τα τέσσερα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε με καθυστέρηση ότι έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα στην Βουλή. «Από τον Σεπτέμβριο τρεις φορές προκάλεσα τον κ. Τσίπρα να πει στη Βουλή την άποψή του για το Μακεδονικό και δεν είπε λέξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια είπε ότι συμμετέχει ένα μωσαϊκό πολιτών. «Άλλος διαδηλώνει για τα εθνικά θέματα, άλλος διαδηλώνει εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, άλλος εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό που ζει», είπε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα συνθήματα αυτών που εμφανίζονται ως διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας και μιλούν για κατοχή και ζητούν επιστροφή στη δραχμή. «Ποιον εκφράζουν αυτά τα συνθήματα;» αναρωτήθηκε, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες να προσέξουν και να μην δίνουν χώρο σε ακροδεξιούς και ψεκασμένους. Ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί η προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην όλη συζήτηση τον στρατό. «Με ποιο δικαίωμα ένας απόστρατος μιλάει στο όνομα του στρατού και των ειδικών δυνάμεων;» αναρωτήθηκε, ζητώντας από όλους -και ειδικά από τους Έλληνες πατριώτες- να είναι πιο προσεκτικοί όταν ακούν αυτές τις κορώνες.

Στο ερώτημα του Στέφανου Διαμαντόπουλου «γιατί η κρατική τηλεόραση δεν δείχνει τις διαμαρτυρίες είτε των αγροτών είτε των συλλαλητηρίων» είπε: «Οι κυβερνήσεις ταυτίζουν το κράτος με το κόμμα τους και χρησιμοποιούν τη δημόσια τηλεόραση σαν το κομματικό τους κανάλι. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, συμβαίνει συχνά και σήμερα. H EΡΤ -όπως και όλα τα κανάλια- πρέπει να δείχνουν όλες τις πτυχές των συγκεντρώσεων. Και το πλήθος αλλά και τις ακροδεξιές προκλήσεις με τον Κασιδιάρη και τους ακραίους ομιλητές». «Οι πολίτες δεν πρέπει να μένουν στους τίτλους αλλά πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει και πίσω από τους τίτλους» τόνισε, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Λαμπρούλη Βουλευτή   του Κόμματος , τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη , θα επισκεφτεί και θα περιοδεύσει :

στις 11 π.μ.,  στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων. Στα πλαίσια της επίσκεψης, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης των Αστυνομικών.

στις 12 μ. θα περιοδεύσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

“Άμεση δρομολόγηση των νέων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα”

 

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την δημιουργία παραρτήματος και νέων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Δημητρίου Μπαξεβανάκη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη και Χρήστου Σιμορέλη, του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Χρήστου Παπαγεωργίου. Για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας παρέδωσε στον Υφυπουργό το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα των υποδομών του ΕΠΑΛ Τρικάλων για την χρήση τους και από το ΙΕΚ, ώστε να στεγαστούν και να εξυπηρετηθούν εργαστηριακά οι σπουδαστές. Το Υπουργείο Παιδείας, όπως υπογράμμισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός, στηρίζει απόλυτα την συγκεκριμένη προσπάθεια και θα ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το παράρτημα του ΙΕΚ στην Καλαμπάκα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εν συνεχεία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του κύριο Ιωάννη Σιακαβάρα και τον Υποδιευθυντή κύριο Βύρωνα Γιοτζή. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η προοπτική της δημιουργίας παραρτήματος του ΙΕΚ στην Καλαμπάκα βρίσκει αμέριστη συμπαράσταση από την εκπαιδευτική κοινότητα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Νομού. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τη συνολική λειτουργία του ΙΕΚ, το οποίο σήμερα καταρτίζει 200 εκπαιδευόμενους και απασχολεί πάνω από 60 εκπαιδευτικούς. Όπως τόνισαν οι καθηγητές, στο ΙΕΚ λειτουργούν πολύ δυναμικές ειδικότητες, οι οποίες προσφέρουν επαγγελματικές διεξόδους, ενώ από τους πιο δημοφιλείς κλάδους είναι τα τουριστικά επαγγέλματα και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την έμφαση που δίδεται από την κυβέρνηση στην αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και σημείωσαν ότι με τις νέες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οι απόφοιτοι των Δημοσίων ΙΕΚ, θα μπορούν να εισάγονται και στα προγράμματα διετούς κατάρτισης των ΑΕΙ, τα οποία θα παρέχουν πιστοποιήσεις επαγγελματικών προσόντων με ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, προγραμματίζεται η δημιουργία τριών νέων ειδικοτήτων του παραρτήματος του δημοσίου ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα. Οι ειδικότητες αυτές θα αφορούν στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, στη μηχανοτρονική αυτοκινήτου και στη θρησκευτική περιήγηση. Και οι τρεις αυτές ειδικότητες εντάσσονται απόλυτα στην παραγωγική δραστηριότητα της Καλαμπάκας και η κατάρτιση στους συγκεκριμένους τομείς μπορεί να βοηθήσει τους νέους της πόλης στην προσπάθειά για την εξασφάλιση του επαγγελματικού τους μέλλοντος.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χρήστος Σιμορέλης, εξελέγη Αντιπρόεδρος στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής. Το αντικείμενο της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυστυχώς, η κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα ορισμένων πολιτικών χώρων που κυβέρνησαν παλαιότερα την Ελλάδα, οδήγησαν στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία βρέθηκαν κυριολεκτικά ένα βήμα πριν τη διάλυση. Επιπλέον, δεν είναι κρυφές οι νεοφιλελεύθερες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της, που από τη θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προαναγγέλλει την πλήρη ισοπέδωση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάσταση της με ιδιωτική. Αντίθετα, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, με σταθερά βήματα, προχωρά σε μία μεταρρύθμιση που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη σταθεροποίηση του συστήματος. Δεν είναι τυχαίο, ούτε αποτελεί νομοτέλεια, ότι ο ΕΦΚΑ σημειώνει πλεονάσματα, αλλά είναι αποτέλεσμα μίας πολιτικής που θέτει κανόνες και κοιτά το δημόσιο συμφέρον.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Κ. ΣΚΡΕΚΑΣ: «Χωρίς εθνική συνεννόηση και χωρίς εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να δοθεί λύση»

Μιλώντας στην  εκπομπή του kontra channel «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, επιβεβαίωσε ότι θα πάει στο συλλαλητήριο στο οποίο οι Έλληνες υπερασπίζονται ιδεώδη, αρχές και αξίες για τα οποία οι πρόγονοί μας έχυσαν αίμα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κατηγορεί.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ανέφερε ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα από το σύνταγμα της γείτονος χώρας όλα τα αλυτρωτικά και τα εθνικό-καπηλευτικά στοιχεία, και να υπάρξει μια ονομασία η οποία θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes) και για όλες τις χρήσεις και που θα είναι αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό.

Τόνισε ότι με την επιλογή του κ. Τσίπρα να προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το εθνικό αυτό ζήτημα δημιουργείται ένας τεράστιος εθνικός κίνδυνος: «Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι Σκοπιανοί εμφανίζονται περισσότερο ενωμένοι παρ’ όλο που τους χωρίζουν σοβαρές εθνολογικές διαφορές, ενώ εμείς οι Έλληνες, ένα Έθνος που θα έπρεπε να είμαστε εθνικά ομόψυχο, παρουσιαζόμαστε διαιρεμένοι. Αναρωτήθηκε κανείς γιατί ο κος Τσίπρας δεν έκανε αυτό που έγινε το 2008, όταν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησαν συνεννόηση με όλα τα κόμματα, ενημέρωναν καθ’ όλη  τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και κατέληξαν σε ομόφωνη (πλην Λάος) διαμόρφωση μιας Εθνικής Θέσης».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι ο κος Τσίπρας ξεκίνησε μια διαδικασία – εθνικά άκρως επικίνδυνη – χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

«Ετοιμάζεται» είπε, μία «σαλαμοποίηση» των αιτημάτων των Σκοπίων, ώστε τα Σκόπια να γίνουν δεκτά στους διεθνής οργανισμούς. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Δηλαδή, η Ελλάδα θα χάσει κάθε μοχλό πίεσης απέναντι στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων».

Ο κος Σκρέκας κατέληξε ότι «χωρίς εθνική συνεννόηση και χωρίς εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να δοθεί λύση αυτή τη χρονική στιγμή.»

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ