28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Ο Κώστας Σκρέκας συμμετέχονταςκαιδίνοντας το «παρών» στο χθεσινό συλλαλητήριο  μαζί με το τεράστιο πλήθος κόσμου, τόνισε στην εκπομπή της ΕΡΤ1  ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ότι «ο χαρακτήρας του συλλαλητηρίου δεν ήταν κομματικός αλλά πανελλήνιος και εθνικός καιέδωσε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Χώρας.Είναι κρίμα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να μειώσει σε βαθμό αστειότητας το μέγεθος του συλλαλητηρίου και να προσπαθεί πανικόβλητη να το ακυρώσει καταφέρνοντας να γελοιοποιείται στα μάτια του κόσμου.Αντίθετα, θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ξεκάθαρα τη θέση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι δεν θα γίνει καμία ονομασία δεκτή, η οποία είναι αντίθετη με το λαϊκό αίσθημα».

- Advertisement -

«Αυτή τη στιγμή έχουμε απέναντί μας, είπε,τους Σκοπιανούς που εμφανίζονται ενωμένοι παρ’ όλο που τους χωρίζουν σοβαρές εθνολογικές διαφορές, ενώ εμείς οι Έλληνες, ένα Έθνος που θα έπρεπε να είμαστε εθνικά ομόψυχοι, παρουσιαζόμαστε διαιρεμένοι γιατί ο κος Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση όχι για να δώσει λύση αλλά για να δημιουργήσει πρόβλημα στη Ν.Δ. Και αυτό ακριβώς είναι το μείζον πρόβλημα σε αντίθεση με ό, τι έγινε το 2008: όταν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησαν συνεννόηση με όλα τα κόμματα, ενότητα και ενημέρωση καθ’ όλη  τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Χωρίς εθνική ομόνοια, ομοψυχία και συναίνεση δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα».

 

Ο κος Σκρέκας κατέληξε λέγοντας: «Ο ελληνικός λαόςκατέβηκε ενωμένος στο συλλαλητήριογια να ζητήσει να μην τον προδώσουν. Κατέβηκε για να βροντοφωνάξει  ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά θέματα και την ιστορία του.»

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πρόταση ψηφίσματος για την κατάργηση των διοδίων.

Το σχετικό ψήφισμα επικκέντρωνε στην επιβολή νέου χαρατσιού στους κατοίκους της Δ. Θεσσαλίας και τους οδηγούς που θα χρησιμοποιούν το αυτοκινητόδρομο Ε-65 , έναν τυφλό αυτοκινητόδρομο στην κυριολεξία. Στο συγκεκριμένο τμήμα του Ε-65  για μία διαδρομή 80 χλμ (Τρίκαλα – Ξυνιάδα) το κόστος θα φτάνει τα 5 ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση του δρόμου ως τη Λαμία το κόστος θα ανέρχεται στα 11 ευρώ.

Επίσης,  τόνιζε ότι τη στιγμή που εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι έχουν χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων μέσω της φορολογίας των τελών κυκλοφορίας, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τους υπέρογκους φόρους για αγορα αυτοκινήτου, τα ασφάλιστρα και ξανακαλούνται να πληρώσουν κι άλλα χαράτσια με νέα διόδια. Είναι “η δίκαιη ανάπτυξη” που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ωστόσο θα κοστίζει ακριβά για τον λαό. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητοδρόμους και εισπράττουν τεράστια ποσά.

Το ψήφισμα κατέληγε στο ότι ο λαός μας έχει δικαίωμα σε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους γι’ αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εκφράσει την αντίθεσή του στο νέο χαράτσι και να απαιτήσει από την κυβέρνηση

 

  • Την κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων.
  • Την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Την ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη και να ακυρωθεί κάθε καταδίκη όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.

 

Κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της μείζονος  αντιπολίτευσης, αλλά και ο Δήμαρχος, εντόπιζαν στις τοποθετήσεις τους το άδικο της ύπαρξης των διοδίων σε έναν μισοτελειωμένο αυτοκινητόδρομο, και η λύση που προτείνανε ήταν ο εξορθολογισμός των διοδίων και όχι η κατάργησή τους.

Τελικά το συγκεκριμένο ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί απόφαση τους Δημοτικού Συμβουλίου, αφού 14 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ 7 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν παρών και 6 ψήφισαν κατά.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ
Δεν υποχωρούμε! – Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό!
Στον απόηχο του εθνικιστικού συλλαλητηρίου και καθώς ομάδες φασιστών κυκλοφορούσαν με κράνη και ρόπαλα στο κέντρο της Αθήνας αναζητώντας υποψήφια θύματα, διμοιρία των ΜΑΤ επιτέθηκε στα γραφεία του ΝΑΡ (επί της οδού Κλεισόβης, στην πλατεία Κάνιγγος) και στους συντρόφους που είχαν αναλάβει την περιφρούρησή τους.
Η επιδρομή της διμοιρίας με χρήση χημικών και κλομπ λίγο μετά τις 4.00 μ.μ. έγινε με τέτοια κατασταλτική μανία, που όχι μόνο κτυπήθηκαν μέλη του ΝΑΡ με κλομπ, αλλά οι ΜΑΤατζήδες έριξαν χημικά ακόμα και μέσα στα γραφεία του ΝΑΡ, πριν απωθηθούν από την περιφρούρηση.
Πρόκειται για ευθεία κατασταλτική και τρομοκρατική ενέργεια προς το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλη την μαχόμενη Αριστερά και τον κόσμο του κινήματος που δεν σκύβει το κεφάλι, για την οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρουν ακέραια την ευθύνη.
Στην περίπτωση αυτή δεν χωρά καμιά δικαιολογία. Τόσο ο χώρος, ο χρόνος και η ένταση της επίθεσης μόνο αποτέλεσμα λάθους δεν μπορεί να αποτελεί.
Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν πως το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα κάνουν έστω κι ένα βήμα πίσω από την ανυποχώρητη πάλη τους για το Ψωμί – Δουλειά – Ειρήνη – Ελευθερία της εποχής μας, ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του, στην κυβερνητική πολιτική και όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο , τον εθνικισμό – φασισμό και όλα τα φασιστικά ντόπερμαν του συστήματος.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, μεταξύ του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χρήστου Σιμορέληκαι των μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

Σε υπόμνημα που παρέδωσαν τα μέλη του Δ.Σ στο Βουλευτή αναφέρονται μια σειρά από αιτήματα, μεταξύ των οποίων είναι οι 120 δόσεις, ο εξωδικαστικός μηχανισμός, ο ακατάσχετος λογαριασμός, οι ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση της φορολογίας και η προστασία της επαγγελματικής στέγης.

Ορισμένα από τα αιτήματα είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι 120 δόσεις, ενώ κάποια άλλα, όπως η μείωση της φορολογίας, θα είναι στη δυνατότητα της Κυβέρνησης μετά τον Αύγουστο του 2018, με την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την επιπλέον σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

 

Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, που δικαιολογημένα ανησυχεί για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, να δει την ουσία του προβλήματος, το “δάσος” και όχι το “δέντρο”.

 Να ξεπεράσει τον αποπροσανατολισμό και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, που καλλιεργούν τόσο η κυβέρνηση όσο και εκείνες οι δυνάμεις που επενδύουν στον εθνικισμό κι αλυτρωτισμό.

Σήμερα αναγορεύεται ,από πολλές πλευρές , σε κύριο ζήτημα το όνομα και κρύβεται  το επικίνδυνο σκηνικό που στήνεται. Όλες αυτές οι πλευρές κρύβουν τη συμφωνία τους με τη ΝΑΤΟική ομπρέλα, κάτω από την οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Τόσο οι ομιλίες όσο και τα συνθήματα που κυριάρχησαν και στο συλλαλητήριο, δεν αμφισβητούν τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναγορεύοντας τους εμπρηστές των Βαλκανίων σε δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της συνεργασίας.

Συγκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, ρίχνοντας νερό στο μύλο του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν πάσα στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της με το μανδύα της δήθεν προοδευτικότητας. Κατά συνέπεια, δεν προβάλουν καμιά πραγματική λύση υπέρ του ελληνικού λαού, υπέρ όλων των λαών των Βαλκανίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο “σημαιοφόρου” του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια , προωθώντας την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ , ώστε να μπει «σφήνα» στο σφοδρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία & την  Κίνα για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων, τα μερίδια των αγορών.

Οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες  θέλουν να επανακάμψουν  πιο δυνατοί  στα Βαλκάνια, να κερδίσουν  θέσεις σε κλάδους  επωφελούμενοι από την ένταξη αυτών των χωρών στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό η κυβέρνηση  προστρέχει  με προθυμία να κλείσει ζητήματα για λογαριασμό του κεφαλαίου, άσχετα αν ανοίγει παράθυρα μεγάλων κινδύνων και για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις που:

  • Πρωτοστάτησαν στη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και στη δημιουργία του προβλήματος.
  • Επαναχάραξαν τους χάρτες των Βαλκανίων, δημιούργησαν κράτη – προτεκτοράτα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.
  • Αξιοποιούν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα, υποδαυλίζουν εθνικισμούς κι αλυτρωτισμούς, για να “διαιρούν” τους λαούς.

Πραγματική λύση σημαίνει :

Πρώτον: εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, που αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα στο Σύνταγμα, πρέπει αυτό να προηγηθεί, να μη μείνει ως γενική ευχή, δηλαδή στο απώτερο μέλλον να γίνουν και κάποιες αλλαγές στο Σύνταγμα.

Δεύτερον: εγγύηση είναι η μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η προσπάθεια αποτροπής αυτής της λύσης. Δεν προσφέρει ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα ούτε ειρήνη, όπως λέει η ελληνική κυβέρνηση, αντίθετα θα είναι παράγοντας ανασφάλειας, παραπέρα αποσταθεροποίησης, πολεμικών εμπλοκών και προβλημάτων.

 Τρίτον: εγγύηση είναι ότι η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes, όπως λένε, πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό και όχι με “ήξεις – αφήξεις”, αλλιώς είναι δώρο – άδωρο. Δηλαδή, πρέπει να ξεκαθαρίζεται ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα, μακεδονικός λαός, είναι ανιστόρητα όλα αυτά, γιατί αυτά είναι η βάση του αλυτρωτισμού, αυτά εγείρουν και ζητήματα μειονότητας, άρα και διεκδικήσεων, δήθεν υπεράσπισης δικαιωμάτων.

Η “ονοματολογία” συγκαλύπτει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια,τα πραγματικά προβλήματα

Το ΚΚΕ, από το 1992, όταν τέθηκε το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, μετά τη διάλυση της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, τοποθετήθηκε από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την αλλαγή συνόρων στην περιοχή.Πήγε κόντρα στο κυρίαρχο εθνικιστικό ρεύμα που καλλιεργούσαν όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα.Ανάμεσά τους και το κόμμα του Συνασπισμού (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ), που μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπέγραφε τα κοινά ανακοινωθέντα και επιτίθονταν στο ΚΚΕ, τροφοδοτώντας την αντικομμουνιστική υστερία.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις θέσεις του πάνω στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που έχει μοιραστεί μεταξύ τεσσάρων βαλκανικών χωρών, με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που υπέγραψε ο Βενιζέλος το 1913. Τότε πήραν: η Ελλάδα το 51%, η Σερβία το 39% (ΠΓΔΜ), η Βουλγαρία το 9,5% και η Αλβανία το 0,5%.

Η αμφισβήτηση αυτής της πραγματικότητας, με το σύνθημα “η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική“, εννοώντας όλη τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Τροφοδοτεί τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό. Δίνει πάτημα σε όσους ορέγονται αναθεώρηση Διεθνών Συνθηκών, όπως η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Έτσι θα ανάψει το φιτίλι στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το κυριότερο είναι η διασφάλιση των σχέσεων ειρηνικής συνεργασίας, διασφάλισης του απαραβίαστου των συνόρων των δύο χωρών, αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, αποφυγή κάθε αλυτρωτικής προπαγάνδας.

Μόνο έτσι μπορεί να ακυρωθεί όλη εκείνη η βάση που στηρίζει την ανιστόρητη θεωρία περί “Μακεδονικού έθνους”. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλισθεί ο αποκλειστικά γεωγραφικός προσδιορισμός, αν καταληχθεί ότι στο όνομα της γειτονικής χώρας θα περιλαμβάνεται ο όρος “Μακεδονία” ή παράγωγό του.

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ