28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Κ. Σκρέκας: Η δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη για να επιτελέσει το έργο της

- Advertisement -

«Θα πρέπει η δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη για να επιτελέσει το έργο της και να ξεκαθαρίσει και να ρίξει άπλετο φως» δήλωσε σήμερα για την υπόθεση Novartis ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και βουλευτής Τρικάλων, Κωνσταντίνος Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Επαναλαμβάνω: Θα πρέπει σε κάθε υπόθεση που υπάρχει έστω και υποψία διαφθοράς ή διασπάθισης δημοσίου χρήματος να χύνεται άπλετο φως από τη δικαιοσύνη. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Επιτρέψτε μου να μου κινεί λίγο την περιέργεια πώς αυτό έγινε δύο μέρες μετά το συλλαλητήριο των Αθηνών και βλέποντας μία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αμαυρώσει τον Μίκη Θεοδωράκη, να ακυρώσει και να υποβαθμίσει το συλλαλητήριο των ανθρώπων, των συμπολιτών μας που συμμετείχαν εκεί» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ελπίζω να μην είναι ένα άλλο μικροκομματικό, ένα πολιτικό τερτίπι του κ. Τσίπρα».

Σχετικά με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για την ονομασία της γειτονικής χώρας, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται κάθε φορά από μηδενική βάση, χαρακτήρισε επικίνδυνο να τίθεται η κόκκινη γραμμή εκεί που τη θέλει ο αντίπαλος και τόνισε ότι η διαπραγμάτευση είναι μία συνεχής κατάσταση που δεν πρέπει να σταματά ποτέ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα, η ΝΔ αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να δεχτεί έναν όρο που να είναι αντίθετος με το ελληνικό αίσθημα και με το δίκιο θα έλεγα εγώ» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Στο Βουκουρέστι, εκεί, ένας πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, κατάφερε να συσπειρώσει και να ομονοήσει όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής πλην ενός, του ΛΑΟΣ, και να πάνε με μία κοινή γραμμή στη διαπραγμάτευση. Τότε η Ελλάδα κέρδισε. Φάνηκε ότι η αδιαλλαξία είναι των απέναντι. Εκείνοι είναι οι αδιάλλακτοι, εκείνοι είναι που δεν μπορούν να δώσουν τελικά λύση γιατί αυτό το οποίο κάνουν είναι πραγματικά παραχάραξη της ιστορίας». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ομόνοια και ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων και των ελληνικών κομμάτων.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης περιόδευσε στην Αστυνομική Διεύθυνση & την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.

Κατά την περιοδεία μοιράστηκε υλικό του ΚΚΕ που αφορούσε την ομιλία του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσιούμπα σε εκδήλωση του κόμματος για τα Σώματα Ασφαλείας, για τις πολιτικές εξελίξεις & τις θέσεις του ΚΚΕ (3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τις εξελίξεις σχετικά με την Π.Γ.Δ.Μ.).

Επίσης η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Σπηλιόπουλο, με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών, τον Διοικητή της Π.Υ. κ. Σπανό, και μίλησε στους   Πυροσβέστες,

Στις συναντήσεις η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για τα προβλήματα των υπηρεσιών, καθώς & τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι (αστυνομικοί και πυροσβέστες).

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης δήλωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τα δίκαια αιτήματά τους, μισθολογικά-οικονομικά-συνταξιοδοτικά τα οποία είναι κοινά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ιδιαίτερη τιμή για μένα,να παρευρίσκομαι στη σημερινή σας εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ,του οποίου και μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του για το σπουδαίο έργο σας.
Ο Όμιλος Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής,εδώ και χρόνια ,προσφέρει σημαντικό έργο στον τομέα σύσφιξης των σχέσεων Αστυνομίας- Πολιτών.
Η εθελοντική προσφορά των μελών και φίλων του Ομίλου σας,αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Το τόσο σημαντικό εθελοντικό έργο σας,ιδιαίτερα στην ανύψωση του ηθικού του Έλληνα Αστυνομικού, που υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες,επιτελεί το δύσκολο έργο του,πρέπει να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα προς μίμηση.
Αν το αγαθό της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας δεν παρέχεται σε επάρκεια στους πολίτες,αν ο πολίτης νοιώθει απροστάτευτος απέναντι στο έγκλημα και την παραβατικότητα, τότε δεν μπορεί να δημιουργήσει και να ευημερησει….
Παράλληλα η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας ,αλλά και των συνθηκών εργασίας του Προσωπικού.
Εννοείται ότι στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού,θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην οικονομική ενίσχυση των ενστόλων,γενικότερα….
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ δεσμεύθηκε για τη χορήγηση του υπολοίπου ποσού της απόφασης του ΣτΕ και για αναθεώρηση του νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,σε συνεργασία με τους εκπροσώπους τους.
Επανέρχομαι στο θέμα της αστυνόμευσης ,ιδιαίτερα στις ανισορροπίες που παρατηρούνται στην κατανομή του προσωπικού,μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας.
Διερωτώμαι κατά πόσο θεωρείται δίκαιη κατανομή του προσωπικού,να έχει π.χ το Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω τόσα ,περίπου, άτομα , όσα διατίθενται για τη φύλαξη μεμονωμένων κυβερνητικών παραγόντων….
Κυρίες και κύριοι, να θεωρείτε την Παράταξή μας, αρωγό και συμπαραστάτη στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο σας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα σας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις σ αυτά . Πάντα σε συνεργασία με τη φυσική σας ηγεσία και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους σας.
Ευχαριστώ πολύ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Παναγιώτα Δριτσέλη στην εκπομπή “Εδώ Καλαμπάκα” του Ραδίου Σταγών, με τον Βαγγέλη Γκιάτα και τον Γιώργο Παρθένη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αναλυτικά στις διεθνείς εξελίξεις, στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ, αλλά και στους σχεδιασμούς για την οικονομία, την έξοδο από το μνημόνιο και την πάταξη της διαφθοράς. Στηλίτευσε την υποκριτική στάση της ΝΔ για το θέμα της πΓΔΜ, ενώ για το σκάνδαλο της Novartis υπογράμμισε ότι η έρευνα θα προχωρήσει και όσοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση θα λογοδοτήσουν, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την δέσμευση προς τον ελληνικό λαό για καταπολέμηση της διαπλοκής και για δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, ανέλυσε όλες τις πρόσφατες πρωτοβουλίες σχετικά με την τοπική ανάπτυξη, αναφερόμενη στην ενίσχυση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, με την ίδρυση παραρτήματος του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα, στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες για την αναβάθμιση του Κρατικού Εργοστάσιου Ξυλείας και του πεστροφογεννητικού σταθμού Ασπροποτάμου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επίσης στις ερωτήσεις των ακροατών σχετικά με τους σχεδιασμούς για τον αγροτικό χώρο. Στο θέμα αυτό τόνισε ότι τα αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά αναδείχθηκαν και από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, έγιναν δεκτά από το το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο πλαίσιο αυτό, θα θεσμοθετηθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο, όπως η διεύρυνση της κάρτας του αγρότη και η ενίσχυση του ακατάσχετου των αγροτών. Ως προς τα ζητήματα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, η συζήτηση εστίασε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την μοναδική τοξότη γέφυρα της Σαρακίνας και στα απαραίτητα αναστηλωτικά έργα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο Σπήλαιο της Θεόπετρας.

Τέλος, η Παναγιώτα Δριτσέλη αναφέρθηκε στις προτεραιότητες στον τουριστικό τομέα, ο οποίος αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον Νομό Τρικάλων. Όπως σημείωσε, με την ολοκλήρωση σημαντικών υποδομών, ο Νομός Τρικάλων αλλάζει επίπεδο, ενώ αναμένεται το 2018 να αποτελέσει μία νέα χρονιά των ρεκόρ και για τις τουριστικές αφίξεις και για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και για την ανάπτυξη νέων μορφών θεματικού τουρισμού.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες… βούλιαξε το Σύνταγμα με την μεγαλειώδη συγκέντρωση για τα Σκόπια, στο Συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες, βροντοφώναξαν πως η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική.

Βέβαια μια συγκέντρωση δεν την κάνει μεγάλη μόνο ο αριθμός των ανθρώπων, την κάνει ο παλμός του πλήθους, η αγωνιστικότητα, η δύναμη της ψυχής και της φωνής και τα ξεκάθαρα μηνύματα, που στέλνει σε κάθε κατεύθυνση.

Οι συγκεντρωθέντες πολίτες προέρχονταν απ’ όλη την χώρα. Απλοί άνθρωποι, χωρίς κομματική ταυτότητα, χωρίς καθοδήγηση από πολιτικούς φορείς και με δικά τους έξοδα ήταν παρόντες. Όλες οι ηλικίες και ολόκληρες οικογένειες ήθραν με παλμό, με πλοία και με δικά τους μέσα, στο προσκλητήριο, για να φωνάξουν το «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και ότι δεν εξουσιοδότησαν κανένα να ξεπουλήσει τα «ιερά και τα όσια της φυλής» και φυσικά και την Ιστορία και τον πολιτισμό του Έθνους. Εκκλησία και ο Λαός έγιναν ΕΝΑ και σχημάτισαν ένα μεγάλο κυματοθραύστη σ’ όσους θέλουν να πουλήσουν τα ατίμητα. Οργή Θεού φωνή Λαού!

Η κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος ήταν όχι μόνο μεγαλειώδης αλλά καθοριστική και Ιστορική. Τώρα κατάλαβε η κυβέρνηση πως από χθες έχει απέναντί της μια δυνατή φωνή, έναν αντίποδα στα όσα σχεδιάζει για το Μακεδονικό και για όσα έκανε στον Οικονομικό τομέα, με το να υλοποιήσει όλες τις επιθυμίες των Δανειστών και με το να υπογράψει τα πλέον καταστροφικά Μνημόνια. Την «πλατεία», που εκμεταλλεύτηκε ο Τσίπρας για να … κλέψει την εξουσία, από δω και πέρα θα την έχει απέναντι και αυτό έχει πανικοβάλει την κυβέρνηση.

Η παρουσία και ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη ήταν μια μεγάλη Ιστορική στιγμή τόσο για τον ίδιο όσο και για την πατρίδα μας. Ήταν ήρεμος και έτοιμος να πει στο πολυπληθές ακροατήριο «να μην πτοηθεί, να αυξήσει την αγωνιστικότητα, τον θυμό και την θέληση».  Μέγα ήταν το πλήθος και μέγα ήταν και το Πάθος. Μίλησε για Εθνομηδενιστές και τόνισε πως η μειοψηφία, που  μας κυβερνά, καταστρέφει την χώρα.

Η παρουσία της Εκκλησίας έδωσε διαφορετική πνοή και ανακούφισε τους διαδηλωτές. Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος ως εκπρόσωπος των Ιεράς Συνόλου και οι δεκάδες άλλοι Μητροπολίτες, Ιερείς Μοναχοί και Μοναχές εμψύχωσαν τον Λαό και ένωσαν την φωνή τους μ’ αυτήν των διαληλωτών. Όσον αναφορά στις Αξίες, όπως Πατρίδα, Θρησκεία και η Οικογένεια ξαναμπήκαν στην ψυχή των Ελλήνων. Ουσιαστική, πάντως, ήταν και η προσφορά του Συνταγματολόγου, Γεωργίου Κασιμάτη, που μίλησε για την «συρρίκνωση της Ελλάδας».

Το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δεν ήταν συγκέντρωση δεξιών, φασιστών και παπάδων αλλά μια πρωτοφανής διαδήλωση και παλλαϊκή σύναξη νοικοκυραίων, οικογενειαρχών, ηλικιωμένων και νέων ανθρώπων και ήταν το πιο σημαντικό πολιτικό γεγονός των τελευταίων τριάντα ετών. Οι προσπάθειες του Μαξίμου να το απαξιώσουν, έπεσαν στο κενό και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τόσο τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Τόσκα, όσο και τους κορυφαίους παράγοντες της Αστυνομίας. Ήταν ντροπή, που μίλησαν για 140.000 διαδηλωτές και κανένας Αρχηγός της Αστυνομίας δε έμεινε τρία χρόνια στη θέση αυτή, όπως ο Τσουβάλας, που μάλλον δεν γνωρίζει από καταμέτρηση…!.

Το μεγαλειώδες αυτό Συλλαλητήριο τσαλάκωσε την προσπάθεια του Τσίπρα να εμφανισθεί ως… εθνικός ηγέτης, που λύνει με … μαγικό τρόπο τα πάντα, και έβαλε φρένο στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει την … Ταυτότητα στους Σκοπιανούς, ενώ έφερε τα πάνω – κάτω στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Η λευκή επιταγή που λένε ότι έχουν ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – ΑΝ.ΕΛ. από τις εκλογές του 2015 έγινε… φτερό και … φύλο και η μόνη λύση είναι πλέον ή οι ΕΚΛΟΓΕΣ ή το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Τα ψέματα τέλειωσαν ο Λαός μίλησε και το Σύνταγμα… Βούλιαξε.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ