30.2 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

- Advertisement -

κ. Κώστα Αγοραστό

 

Από την διακήρυξη των μαθητικών δρομολογίων που αναλαμβάνει να εκτελέσει ως ανάδοχος το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν, Λάρισας, καθορίζονται μια σειρά διαδρομές για τις οποίες προβλέπεται η ύπαρξη συνοδών κατά την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων.     Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ελευθεραί προς 18ο Δ.Σ Λάρισας

Ελευθέριο, προς 2ο Δ.Σ Πλατυκάμπου

Τσαπουρνιά-Φαρμάκη-Μηλέα-Γεράνεια, προς Δ.Σ Λυκουδίου

Βαλανίδα-Κεφαλόβρυσο, προς Δ.Σ Ελασσόνας

Αγ. Γεώργιος-Ανωχώρι-Κατωχώρι-Βασιλί-Λόφος, προς Νηπιαγωγείο και Δ.Σ Ευυδρίου

 

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας, ως ανάδοχος μεταφορέας που έχει την πλήρη ευθύνη της εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων καθώς και πολλών άλλων και συγχρόνως την ευθύνη ορισμού συνοδών, συνεχίζει έπειτα και από την περσινή χρονιά να εκτελεί τα παραπάνω δρομολόγια χωρίς την ύπαρξη συνοδών.

Σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του υπεραστικού ΚΤΕΛ, υπάρχουν πολλά και έντονα παράπονα πολλών οδηγών, οι οποίοι ζητούν την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Σε δρομολόγιο από Ναρθάκι –  Δίλοφο – Αχίλλειο, προς το 1ο Δ.Σ Φαρσάλων, ενώ από την διακήρυξη απαγορεύεται η ύπαρξη τρίτων κατά την μεταφορά μαθητών, ηλικιωμένος επιβάτης έσπρωξε μαθήτριες δημοτικού για να καθίσει μαζί τους με αποτέλεσμα να διαπληκτιστεί με τον οδηγό, οι γονείς που ενημερώθηκαν αναστατώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, ενώ ο ηλικιωμένος επιβάτης, υπέβαλε μήνυση κατά του οδηγού στο Α.Τ Φαρσάλων.

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν στα περισσότερα μαθητικά δρομολόγια, όπου μικροί μαθητές και μαθήτριες μεταφέρονται μαζί με άλλους επιβάτες.

 

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάχρης:

  1. Αφού στην διακήρυξη για τα μαθητικά δρομολόγια Περιφέρειας Θεσσαλίας, προβλέπεται συγκεκριμένο κονδύλιο για τους συνοδούς, για όλη τη σχολική χρονιά, γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι σε πολλά μαθητικά δρομολόγια;
  2. Ποιος φέρνει την ευθύνη αν κάποιος μαθητής-τρια τραυματισθεί κατά την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων χωρίς συνοδό;
  3. Τελικά τα μαθητικά δρομολόγια, μεταφέρουν μαθητές ή και άλλους επιβάτες;

 

Λάρισα 26.2.2018

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Λούμας Γεώργιος
  3. Χαλάτσης Αστέριος

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας  από τις πρόσφατες πλημμύρες θα περιοδεύσει

την Τρίτη 27 Φλεβάρη , αντιπροσωπεία της ΤΕ με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Κώστα Στεργίου . Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

▪ στις 10πμ στην Πηνειάδα,

▪ στις 10:30πμ, στο Ζάρκο,

▪ στις 11:15 πμ στο Κεραμίδι,

▪ στις 12μ στη Φαρκαδόνα

 

  • Επίσης, , στη 1μμ, θα δώσει συνέντευξη τύπου για το ζήτημα των καταστροφών από τις πλημμύρες στα γραφεία της ΤΕ Τρικάλων του Κόμματος στα Τρίκαλα (Ιακωβάκη 2-παραποταμίως)

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ώρες  αγωνίας και απόγνωσης  ζουν για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων λόγω των καιρικών φαινόμενων των τελευταίων ημερών. Οι  μεγάλες καταστροφές ( πλημμυρισμένα  δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων , διακοπή κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, καταστροφές σε υποδομές )   δεν μπορούν ν’ αποδοθούν στην πρωτοφανή, πράγματι, βροχόπτωση. Αυτές οι καταστροφές  δεν ήταν αναπόφευκτες  όπως δεν ήταν και τόσες άλλες , στις ίδιες περιοχές,  το προηγούμενο  διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει το φυσικό φαινόμενο. Βροχές και πλημμύρες  δεν θα πάψουν να υπάρχουν, όμως μπορούν να πάψουν να υπάρχουν καταστροφές. Δεν είναι φυσικό επακόλουθο κάθε φορά που βρέχει να πνίγονται ολόκληρες περιοχές, να προκαλούνται μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο , υποδομές σε σπίτια, καταστήματα. Ιδιαίτερα σήμερα που η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των καιρικών συνθηκών με ανάλογη πολιτική πρόληψης.

Με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αναδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι σε πολλές περιοχές του νομού Τρικάλων υπάρχει επείγουσα  ανάγκη για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντιδιαβρωτικά έργα. Οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά τις καταστροφές του Σεπτέμβρη 2016 ήταν υποτυπώδεις και αποσπασματικές και δε δίνουν ολοκληρωμένη  λύση στο πρόβλημα . Αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης, για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία. Χρόνια τώρα, διαθέτουν ελάχιστα κονδύλια για έργα πραγματικής αντιπλημμυρικής προστασίας, για καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων, για την συντήρηση παλιών έργων, ενώ απλόχερα μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα, υποδομές και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Έτσι ,  όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος, γραφικότητα ή υπερβολή και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνει πολύ ακριβά . Αυτά είναι τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, που εκμεταλλεύεται τα πάντα, από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μέχρι το περιβάλλον, για την αποκόμιση του κέρδους.

Γι’ αυτό άλλωστε   στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργάνωσε πριν λίγο καιρό στη Λάρισα η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν προβλέπονταν συζήτηση για αντιπλημμυρικά  έργα που θα προστατεύουν το λαό. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, για να δικαιολογήσει την πολιτική του  δήλωνε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι η Θεσσαλία είναι θωρακισμένη από τις πλημμύρες και τις καταστροφές! Η σημερινή κυβέρνηση αυτό το λέει ‘’δίκαιη ανάπτυξη’’ και σ’ αυτό απ’ ότι φαίνεται συμφωνούν τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και Δημοτικές Αρχές του νομού μας.

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει  αυτά τα ζητήματα  όλο το προηγούμενο διάστημα  τόσο στην επαφή του με το λαό , άνθρωπο τον άνθρωπο,  όσο και μέσω των εκπροσώπων του στα Δημοτικά Συμβούλια  και το Κοινοβούλιο. Θα συνεχίσει να το κάνει με συνέπεια και σταθερότητα για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών. Γι’ αυτό το λόγο, αυτές τις μέρες, αντιπροσωπείες της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ  θα βρεθούν  στις περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα για να συμβάλουν στη διεκδίκηση των αιτημάτων του λαού για προστασία των καλλιεργειών, των υποδομών , της ζωής τους.

Έτσι,  αύριο Τρίτη 27 Φλεβάρη , αντιπροσωπεία της ΤΕ με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Κώστα Στεργίου θα περιοδεύσει στο δήμο Φαρκαδόνας  και συγκεκριμένα :

στις 10πμ στην Πηνειάδα, στις 10:30πμ, στο Ζάρκο,  στις 11:15 πμ στο Κεραμίδι, στις 12μ στη Φαρκαδόνα

και στη συνέχεια , στη 1μμ, θα δώσει συνέντευξη τύπου για το ζήτημα στα γραφεία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Πέμπτη 1 Μάρτη 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές Τρικάλων) ομιλία με θέμα “Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η εμπλοκή της Ελλάδας” με ομιλητή τον Χρήστο Μαργανέλη, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Μετά την ομιλία θα επακολουθήσει συζήτηση ώστε να εμβαθύνουμε στις αιτίες (ενεργειακοί πόροι και οι δρόμοι μεταφοράς) που δυναστεύουν την ανθρωπότητα και τη ζωή μας. Καλούνται όλοι οι φίλοι να παρακολουθήσουν την ομιλία και να συζητήσουμε την εξέλιξη της κατάστασης.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Τα χαράματα τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν στον Κορυδαλλό για να απαγάγουν τον κρατούμενο απεργό πείνας Κ. Γιατζόγλου, που βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος με βάση την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία. Τα ΕΚΑΜ δεν αρκέστηκαν στην με το ζόρι μεταγωγή, αλλά φρόντισαν να ασκήσουν τέτοια βία ώστε να πάρουν τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τον Κορυδαλλό! Οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού εξεγέρθηκαν άμεσα, απαιτώντας την παραμονή του συγκεκριμένου κρατούμενου στην Αθήνα, όπως ζητάει και ο ίδιος, και ζητώντας να σταματήσει αυτή η άθλια μεταχείριση των κρατουμένων και να αλλάξει ο ποινικός και σωφρονιστικός κώδικας. Αργά το μεσημέρι υπήρξε η υπόσχεση ότι κάποια τα αιτήματά τους θα γίνουν δεκτά.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει την εισβολή των ΕΚΑΜ σε κελιά, τους ξυλοδαρμούς και τις απαγωγές κρατουμένων.

Ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της εξέγερσης των κρατούμενων στις φυλακές Κορυδαλλού και να μην υπάρξουν διώξεις εναντίον τους.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στις φυλακές και για τη διατήρηση όλου του αντιδημοκρατικού οπλοστασίου και των ρυθμίσεων έκτακτης ανάγκης της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας, αλλά και του δήθεν Σωφρονιστικού -στην πραγματικότητα πλήρως εκδικητικού απέναντι σε όποιον θεωρείται «εχθρός του κράτους»- Κώδικα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ