12.2 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Oι εξελίξεις που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο, αναδείχτηκαν μέσα από την παρουσίαση των   εντεινόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τα μερίδια στη λεία των  ενεργειακών  πόρων  και των  δρόμων μεταφοράς τους.

- Advertisement -

Αποτέλεσμα αυτών των αντιθέσεων είναι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία, η προσπάθεια αναζωπύρωσης των εθνικιστικών αντιθέσεων και του κάθε λογής αλυτρωτισμού στα Βαλκάνια και η συνεχής αμφισβήτηση των  συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της  χώρας μας στο Αιγαίο από το Τουρκικό κράτος.

Αποδεικνύετε καθημερινά ότι  η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τα σύνορα,  την ειρήνη και τη σταθερότητα όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για το λαό  με την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με την παροχή βάσεων και υποδομών για τις πολεμικές εξορμήσεις  της λυκοσυμμαχίας. Η μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, ο ενισχυμένος ρόλος της βάσης της Σούδας η εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων, όπως στην Αλεξανδρούπολη, και οι σχεδιασμοί για τη λειτουργία της βάσης του Αράξου ως πυρηνικό οπλοστάσιο αποτελούν την περίφημη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας η οποία στην πραγματικότητα θα λειτουργήσει ως πεδίο αντιπαράθεσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα που συγκρούονται για τη νομή των σφαιρών επιρροής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί πρωτοστατεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κρατώντας τη σημαία της νατοϊκής λυκοσυμμαχίας για να εξυπηρετήσει της ανάγκες κερδοφορίας των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων και της καλύτερης διείσδυσης τους στις αγορές της περιοχής.

Την ίδια ώρα που με την αντιλαϊκή πολιτική σφαγιάζονται μισθοί  και συντάξεις, και  καταδικάζεται  σε μαρασμό η δημόσια υγεία και παιδεία η Ελλάδα διαθέτει τεράστια ποσά για το ΝΑΤΟ. Ο λαός πληρώνει την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, σε όλη τη χώρα και αυτές τις μέρες και στην περιφέρεια των Τρικάλων, ενώ η κυβέρνηση σπαταλά εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς  που αφορούν τις νατοϊκές ανάγκες. Η Ελλάδα κατέχει επί σειρά ετών τις κορυφαίες θέσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όσον αφορά τη συμμετοχή στον προϋπολογισμό της λυκοσυμμαχίας και γιαυτό δέχεται βροχή συγχαρητηρίων από τους ηγέτες της.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους,  τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να πάρουν θέση δίπλα στο αντιπολεμικό- αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας ώστε ο λαός και οι λαοί της περιοχής να χύσουν το αίμα τους για να πλουτίσουν μια χούφτα πλουτοκράτες . Οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας των Βαλκανίων και όλου του κόσμου  δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, έχουν κοινό αντίπαλο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν που γεννά φτώχια, πολέμους και προσφυγιά, που σπέρνει το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού.  Να κλείσουν τώρα οι βάσεις και τα στρατηγεία στη χώρα μας. Να χαράξουμε μια άλλη πορεία έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο μας.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΓΑΝΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΣυνεδρίασηΤομέα στην Πειραιώς
    “Το καθεστώς ανομίας,απειλή για τη Δημοκρατία .”

Συνεδρίασε στα γραφεία του Κόμματος στην οδό Πειραιώς, ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας,με την παρουσία του Αν.Τομεαρχη Μαξίμου ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, του Συντονιστου Ηλία ΒΛΑΧΟΓΙΆΝΝΗ και του Γραμματέα Πατρόκλου ΓΕΩΡΓΙΆΔΗ,.
Συζητήθηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις,ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα και η ανάγκη εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας.
Περαιτέρω συζητήθηκαν  τα τελευταία  αυξημένα περιστατικά  βίας και ανομίας, από οργανωμένες  ομάδες  αντιεξουσιαστών, οι οποίες με την προκλητική ανοχή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης ,καταλύουν την έννομη τάξη, προπηλακίζουν αστυνομικούς και πολίτες ,καταστρεφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, χωρίς αντίδραση από πλευράς  επίσημης Πολιτείας.
“Με Κυβέρνηση Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ και Νέας Δημοκρατίας ,τα φαινόμενα βίας και ανομίας,θα αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Η Αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη,να επιβάλει τη νομιμότητα. Χωρίς εκπτώσεις,χωρίς άνωθεν εντολές και πιέσεις.  “.
Τέλος αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί Διευρυμένης Συνεδρίασης του Τομέα Προστασίας του Πολίτη  το τρίτο δεκαήμερο Μαρτίου,  Πάτρα.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση όλων των πληγέντων ζητούν με Ερώτησή τους για τις πλημμύρες στο Νομό Τρικάλων οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης, ενώ θέτουν ξανά το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στο Νομό Τρικάλων (πλημμυρισμένα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ιδιαίτερα στην περιοχή Φαρκαδόνας, διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, καταστροφές σε υποδομές και ζημιές σε οικισμούς του νομού) δεν μπορούν να αποδοθούν στην πρωτοφανή πράγματι, παρατεταμένη, βροχόπτωση. Αυτές οι καταστροφές δεν ήταν αναπόφευκτες, όπως δεν ήταν και τόσες άλλες, στις ίδιες περιοχές το προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο κάθε φορά που βρέχει να πνίγονται ολόκληρες περιοχές. Οι τελευταίες καταστροφές αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την επείγουσα ανάγκη για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία και αντιδιαβρωτικά έργα.

Αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων καθώς και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης για τις μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία. Αφού χρόνια τώρα τα κονδύλια που διαθέτουν είναι ελάχιστα και περιορίζονται κυρίως σε καθαρισμούς και διευθετήσεις ρεμάτων, που είναι μεν αναγκαία, αλλά δεν δίνουν ριζική λύση στο πρόβλημα, ούτε θωρακίζουν την περιοχή, ενώ την ίδια ώρα μοιράζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα, υποδομές και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των καταστροφών και να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες, λαμβάνοντας επιπρόσθετα μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες (με έκτακτη ενίσχυση, πάγωμα των πληρωμών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και άλλα).

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν:

– Για την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση όλων των πληγέντων. Την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης στους πληγέντες με ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης.

– Για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής.

– Ώστε να εκπονηθούν όλες οι αναγκαίες γεωλογικές, υδρολογικές και άλλες μελέτες της περιοχής».

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ