26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλη η πολιτική δραστηριότητα στα Τρίκαλα

Βρισκόμαστε εδώ σήμερα όλοι εμείς, γιατί πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον κλάδο της προβατοτροφίας και της αιγοτροφίας.Το πρόβλημα, δεν αφορά μόνο τους κτηνοτρόφους και τους επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο συνδέεται  άμεσα ή έμμεσα με την κτηνοτροφία (και είναι πολλά),  αφορά συνολικά την εθνική οικονομία.

- Advertisement -

 

Θεωρώ ότι η σημερινή εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από συνδικαλιστές, δεν αποτελεί  μια κομματική εκδήλωση. Άλλωστε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για να αποτελέσει πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων.

 

Ξεκινώ λοιπόν λέγοντας ότι δεν βρίσκομε σήμερα εδώ ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Εκπροσωπώ πολίτες και με αυτή την ιδιότητά μου θα μιλήσω, αλλά και εκείνη του κτηνιάτρου παραγωγικών ζώων.

Αυτό που ζούμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα της αδράνειας όλων των εμπλεκόμενων μερών, τουλάχιστον τις τρείς τελευταίες δεκαετίες. Και φυσικά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης σοβαρής, διορατικής και ρεαλιστικής αγροτικής πολιτικής. Οι κυβερνήσεις αρκέστηκαν στο να μοιράζουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και μάλιστα με αυτό τον στρεβλό τροπο που μοιράζονται ακόμη και σήμερα. Επίσης, δεν υπήρξε διαχρονικά ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για τη φέτα, τη ναυαρχίδα όπως συνηθίζουμε να λέμε, των προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Ταυτόχρονα με την κατάρρευση  των τιμών στο πρόβειο και το γίδινο γάλα, έχουμε και μείωση της κατανάλωσης στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και μείωση των εξαγωγών.

Πλέον ο κακός εννοούμενος ανταγωνισμός με τη χρήση μεθόδων νοθείας, έφυγε από το επίπεδο των παραγωγών και πέρασε στα επόμενα, αυτό της μεταποίησης, των λιανικών πωλήσεων και κυρίως της εστίασης. Πρέπει λοιπόν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, να ασχοληθούμε σοβαρά με το τι ακριβώς είναι αυτό που πουλάμε ως φέτα σήμερα. Ποιοι εμπλέκονται σε αυτό και να αποφασίσουμε αν πραγματικά θέλουμε και αν μας συμφέρει η παραγωγή πραγματικής, ποιοτικής φέτας.

Παρεμπιπτόντως να πω, ότι σήμερα περίμενα να δω στην αίθουσα, περισσότερους του ενός μεταποιητές.

 

Δεν θα περιγράψω και εγώ το πρόβλημα. Είναι τεράστιο και αναλύθηκε λεπτομερώςκαι με γλαφυρό τρόπο από τους προηγούμενους ομιλητές.

Θα μείνω σε κάποιες προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε να μην υπάρξει δραματική μείωση ζωικού κεφαλαίου αλλά και παραγωγών.

Προτείνω λοιπόν:

  1. Από το 2018 η συνδεδεμένη ενίσχυση να αφορά στο γάλα (και όχι στο κρεας όπως γίνεται τώρα) και να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
  2. Να εξεταστεί η χορήγηση στήριξης μέσο του καθεστώτος deminimis,λόγω των έκτακτων συνθηκών σε αιγοτρόφους και προβατοτρόφους.
  3. Η όποια επίκληση του μεταποιητή για μεταβολή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος (λιπαρά/πρωτεΐνες) η οποία οδηγεί σε μεταβολή της τιμής, να πιστοποιείται από εργαστήρια του ΕΛΓΟ. (Βεβαίως αυτό προϋποθέτει συμβόλαια πώλησης που όλοι πρέπει να έχουν και που συνήθως δεν υπάρχουν)
  4. Αλλαγή του κυρωτικου νόμου με αυστηρές ποινές και κυρώσεις αποτρεπτικές για νοθεία και παράνομη εισαγωγή.
  5. Αλλαγή του τρόπου σήμανσης των ζώων και ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων ώστε να μπορεί να λειτουργεί το σύστημα Άρτεμις.

Όλα αυτά δεν θα πετύχουν χωρίς την συνεργασία μεταξύ των παραγωγών. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι η διεπαγγελματική φέτας μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Χωρίς συνεργασία όμως, δεν υπάρχει σίγουρα προοπτική λύσης.

Τέλος προτείνω την ίδρυση στο ΥΠΑΑΤ, τμήματος αποκλειστικά για τη φέτα. Όπου ειδικοί σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τις οργανώσεις τους θα καθορίζουν τις διαδικασίες που αφορούν όλα τα στάδια, από την παραγωγή της πρώτης ύλης έως τη διάθεση του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή.

Ευχαριστώ

Βράντζα Παναγιώτα

Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος. Όποια πτυχή της ζωής μας κι αν κοιτάξουμε, θα δούμε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που κλιμακώνονται και καταργούν δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και αίμα, με αγώνες πολλών δεκαετιών.

Η σχεδιαζόμενη μείωση του αφορολόγητου (που θα μας επιβαρύνει κατά 650 ευρώ ετησίως), ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 (που περιλαμβάνει αύξηση της φορολογίας για τις λαϊκές οικογένειες κατά 900 εκατ. ευρώ και αντίστοιχη μείωση 200 εκατ. ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις), η επέκταση των πλειστηριασμών (με την «προστασία» των ΜΑΤ), οι ιδιωτικοποιήσεις και οι νέες επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύουν ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι  φτάνουμε στο «τέλος των μνημονίων», χωρίς να έχουν καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό νόμο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ενώ ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζουν το επόμενο μνημόνιο, που θα πλασάρουν ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο», αποσκοπούν μόνο στο να εμποδίσουν η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση για τα δικαιώματα μας.

Τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία υπηρετούν  το στόχο της «δίκαιης ανάπτυξης»

Προσπαθούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί φθηνούς εργαζόμενους, με ανεπαρκείς κρατικές παροχές υγείας.

Γι’ αυτό, προωθούν την παραπέρα λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο για την “επανεκκίνηση και ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης” που αποσκοπεί στο να αποποιηθεί ακόμη περισσότερο το κράτος την ευθύνη για τη νοσηλεία και αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών, να την μετακυλήσει στους ασθενείς και τις οικογένειες τους και να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον τομέα.

Γι’ αυτό, η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για το 2018 είναι μειωμένη κατά 638 εκατομμύρια ευρώ (σε σχέση με πέρυσι)  ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση υπερηφανεύεται για το πλεόνασμα (το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2018 έφτασε τα 2,7 δις ευρώ και προορίζεται για τους δανειστές και νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες) και συνεχίζει να ξοδεύει δις ευρώ για νατοϊκούς εξοπλισμούς και συμμετοχές σε ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις.

Γι’ αυτό, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην υγεία μειώθηκε κατά 1619 εργαζόμενους την τριετία 2015 – 2017, αφού οι πολυδιαφημιζόμενες προσλήψεις δεν καλύπτουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα, επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από  τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές μας).

 

 

 

Γι’ αυτό, άλλωστε, τα μέτρα που προωθούνται βρίσκονται σε όλες τις προτάσεις των ενώσεων των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοκλινικαρχών, των ασφαλιστικών εταιρειών. Οι επιχειρηματικοί όμιλο ζητούν μέτρα και η συγκυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας.

Η πολιτική τους γεννά φτώχεια – πολέμους – προσφυγιά

Για να προωθήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία του ανταγωνισμού για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, η συγκυβέρνηση παίρνει ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.

Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι για τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς και για αυτό δέχεται διαρκώς τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ. Ενώ έφτασε στο σημείο να χτυπήσει με ΜΑΤ και χημικά την αντιπολεμική διαδήλωση σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών, για να υπερασπιστεί το άγαλμα – σύμβολο του αιματοβαμμένου αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Η πρόσφατη επίθεση ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία σηματοδοτεί νέα όξυνση του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και άλλες χώρες για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και των σφαιρών επιρροής στην περιοχή μας.

Ο ανταγωνισμός ενεργοποιεί διαδικασίες αμφισβήτησης και επαναχάραξης των συνόρων, που φέρνουν την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και την απειλή πολεμικής ανάφλεξης στο Αιγαίο. Ο ρόλος σημαιοφόρου των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ στα επιθετικά τους σχέδια στην περιοχή, που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ο λαός να πληρώσει ακριβά την επιδίωξη της άρχουσας τάξης να διασφαλίσει τα κέρδη και την εξουσία της. Αυτό επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, η ένταση των τουρκικών διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας

Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.

Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.

Απαιτούμε να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να φύγουν άμεσα τα ΝΑΤΟικά πλοία από το Αιγαίο. Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

Σας καλούμε να παραμερίσουμε τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζουν εμπόδια στον αγώνα. Αρνήθηκαν να προκηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ τη μέρα που ψηφιζόταν ο Νόμος για το χτύπημα στην απεργία, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει να υπερασπίζονται και να εξωραΐζουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική ενώ οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που έχουν την πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ, κάνουν ότι μπορούν για να επιστρέψουν τα κόμματα τους στην κυβερνητική εξουσία για να αναλάβουν τη συνέχιση του αντιλαϊκών μέτρων. Μαζί, καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες ότι τάχα μπορεί να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη με «κοινωνικό πρόσημο» από την οποία θα βγαίνουν κερδισμένοι και οι καπιταλιστές και οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι Υγειονομικοί,  για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στον κοινό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ε.Ε.–ΔΝΤ.

Ο αγώνας μας μπορεί να συμβάλει στο να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές ώστε οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και οι επιστημονικές εξελίξεις να αξιοποιούνται για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σε αυτό το δρόμο σε καλούμε να βαδίσουμε μαζί.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς,

ορίστηκε στις 10 το πρωί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Με σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απρίλη –στο Εργατικό  Κέντρο Τρικάλων η ανοιχτή σύσκεψη  εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα σε κλάδους και χώρους δουλειάς , αγωνιστικών συσπειρώσεων, μαζικών λαϊκών φορέων  , συνδικαλιστών και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών.

Θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

 

 

► Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία, η εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτόν  , οι συνέπειες αυτών των εξελίξεων στη ζωή των εργαζομένων  της χώρας μας. Για την εναντίωσή μας την ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Συρία και την Ελληνική εμπλοκή σ’ αυτή  οργανώθηκε δυναμικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18 Απρίλη στο κέντρο των Τρικάλων.

 

Ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την 132η επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων, με απεργία, συγκέντρωση και άλλες εκδηλώσεις, μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη.

Να τιμήσουμε τους νεκρούς μας συναδέλφους από την ηρωική εξέγερση των εργατών του Σικάγου στα 1886, για την κατάχτηση του 8ωρου, τους καπνεργάτες του Μάη του 1936, τους διακόσιους εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944.

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Η περίοδος που θα τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά, σημαδεύεται από την συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης, Ε.Ε, εργοδοσίας σε βάρος όλων των δικαιωμάτων μας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να μας πείσει ότι βαδίζουμε προς το τέλος των μνημονίων, προκειμένου να καλλιεργεί αυταπάτες και παθητικότητα, για να περνά τα αντεργατικά μέτρα.

Η υποτιθέμενη έξοδος από τα μνημόνια και η λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη», δεν θα καταργήσει τους εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους. Ωφελημένοι από μια τέτοια ανάπτυξη θα είναι ξανά το μεγάλο κεφάλαιο! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων και φρούδων ελπίδων που μοιράζει η κυβέρνηση.

Δεν θέλουν επαναφορά των ΚΣΣΕ, αλλά οι μισθοί να καθορίζονται σε επίπεδο επιχείρησης, χωρίς την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της υποχρεωτικότητας. Να μετατοπισθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις από το εθνικό και κλαδικό προς το επιχειρησιακό επίπεδο και να έχουν ως βάση τα 586 ευρώ, να υπάρχουν απευθείας διαπραγματεύσεις εργοδοτών εργαζομένων, χωρίς την συμμετοχή των συνδικάτων.

Παράλληλα επιλέγει την 1η Μάη, για απελευθέρωση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνει πάνω στο λαό τα κοράκια των τραπεζών, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς!

Αρωγός σ’ αυτή την αντεργατική πολιτική και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που ήδη συνυπέγραψε στα κρυφά με τις εργοδοτικές οργανώσεις, την λεγόμενη ΕΓΣΣΕ με τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά.

Κανένα συνδικάτο δεν πρέπει να πάρει μέρος σ’ αυτή την  προσπάθεια υποταγής των εργαζομένων και των συνδικάτων στους σχεδιασμούς των εκμεταλλευτών μας. Πάμε κόντρα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία δεν εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά της μεγαλοεργοδοσίας.

Τώρα περισσότερα συνδικάτα και εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ για να μπορέσει να ανασυνταχθεί το σ.κ. Σήμερα είναι ανάγκη η ανασύνταξη του εργατικού σ.κ, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης, η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η απομόνωση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μας και η συμμαχία μας με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, μπορεί αλλάξει ριζικά την άθλια κατάσταση που μας επιβάλουν να ζούμε, να ανοίξει τον δρόμο για μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με τους εργάτες να κάνουν κουμάντο στα μέσα παραγωγής και διανομής των προϊόντων, στον πλούτο που παράγεται και στον τόπο μας.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε για τις ΣΣΕ, κατά των πλειστηριασμών, κατά της φοροληστείας, της ανεργίας, της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας και όλων των αναγκών μας.

Για αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μέτρα προστασίας των ανέργων, επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

Η εργατική τάξη θα υπερασπίσει τη δική της πατρίδα, χωρίς να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη, την κυβέρνησή της και τα κόμματα της. Έχει και πρέπει να υπερασπίσει τα δικά της ταξικά συμφέροντα, να απαλλαγεί τόσο από την εκμετάλλευση, όσο και από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για ζήσει ειρηνικά και να προκόψει.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, όπως και οι εργαζόμενοι της Τουρκίας και των άλλων χωρών, δεν έχουμε κανένα όφελος από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, στους οποίους συμμετέχουν και οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, διεκδικώντας η καθεμιά για λογαριασμό της μεγαλύτερο κομμάτι από τους ενεργειακούς πόρους και τις αγορές. Το παράδειγμα της Συρίας και άλλων χωρών, δείχνει ότι πάντα οι λαοί είναι οι χαμένοι και τα μονοπώλια κερδισμένα.

Οι εργάτες της Ελλάδας, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες της Τουρκίας και άλλων χωρών. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάσανα από την εκμετάλλευση μας, απ’ τους ίδιους που κάνουν και τον πόλεμο και μας βάζουν να αλληλοσκοτωθούμε.

Αντιθέτως, πρέπει να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό και τον αλυτρωτισμό που καλλιεργούν οι εκμεταλλευτές μας και στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα, για να μας σέρνουν στο δικό τους άρμα, για τα δικά τους συμφέροντα.

Επομένως και οι φετινές εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά,  έχουν κύριο περιεχόμενο την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεμένη με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εργατικής τάξης, όπως και πέρσι.

 

 

«Ενάντια στην Εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο

για την τελική νίκη των λαών»

 

Μ’ αυτό το περιεχόμενο ανοίγουμε πλατιά μέσα στους εργαζόμενους την συζήτηση και την δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν, μαζί με την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, την επιθετικότητα της εργοδοσίας.

 

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πόλη μας,

ορίστηκε στις 10 το πρωί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

 

Το πρόγραμμα κεντρικών δράσεων των Σωματείων που θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση 1Η ΜΑΗ έχει ως εξής:

 

  1. Παρασκευή 27 Απρίλη: Διαμαρτυρία στην ΔΟΥ Τρικάλων στις 11.00π.μ., ενάντια στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο.
  2. Σάββατο 28 Απρίλη, 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων-

Εκδήλωση Σωματείων-Φορέων σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων με θέμα : «Αγωνιζόμαστε ενάντια στην Αντιλαϊκή Επίθεση & τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

 

 

  1. Κυριακή 13 Μάη: Συμμετοχή στην Πανθεσσαλική Κινητοποίηση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στη Λάρισα, ενάντια στην εγκατάσταση των πολεμικών droneς  περιοχή.

 

Τα εργατικά σωματεία, οι μαζικοί φορείς και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις που συμμετείχαν στη σύσκεψη και καλούν στις πρωτοβουλίες :

Συνδικάτο  Γάλακτος –Τροφίμων -Ποτών ,

Σύλλογος Λογιστών  & Βοηθών  Λογιστών,

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων,

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Τρικάλων ,

Επιτροπή  Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων,

Επιτροπή  Αγώνα  εργαζομένων  στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Δημοσίου,

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη»

Ένωση ΕΒΕ Καλαμπάκας, Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας,

Σωματείο Ξυλουργών-Επιπλοποιών  (μέλος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ξύλου),

Επιτροπή  Αγώνα Αυταπασχολούμενων Λογιστών & Φοροτεχνικών ,

Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ),

Επιτροπή  Ειρήνης  Τρικάλων,

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αριθμ. Απόφ. Ειρηνοδικείου Τρικάλων 1554/2016 , βιβλ. Σωμ 7/2016

Όχι στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων!

Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια και το κράτος τους!

Από την Παρασκευή 27 Απρίλη  ξεκινούν οι  ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη  προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και στο στόχαστρο θα μπαίνουν οφειλές από 500€ και πάνω!!!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΠΡΙΛΗ , 11 πμ

Μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «δίκαιη ανάπτυξη» έρχονται οι κατασχέσεις! Με το  πολυνομοσχέδιο, που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Γενάρη , γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο δημόσιο.

Θα διενεργούνται και για κινητή και ακίνητη περιουσία του οφειλέτη. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500€ προς το δημόσιο!!!

1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500€ βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξελίσσεται στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων σε μια αδίστακτη πολιτική δύναμη η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αρπαγή της πρώτης λαϊκής και εργατικής κατοικίας, όπως κάνει καθημερινά με τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων μικροκαταθετών για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια στιγμή χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά (εργαζόμενοι – άνεργοι – συνταξιούχοι) βιώνουν ένα πρωτοφανές κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές εταιρίες των τραπεζών.

Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών.

Τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες και τα «κοράκια» που θα εκβιάζουν το λαό για να πληρώσει και την τελευταία δεκάρα και αν δεν τα καταφέρει θα του παίρνουν το σπίτι! Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που οι τράπεζες θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπορούν να μπουκώσουν με νέα δάνεια τα δικά τους «επενδυτικά σχέδια».

Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων.

Είναι αδίστακτοι! Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

Γνωρίζουν καλά ότι οι εργαζόμενοι  και όλος ο λαός δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώσουν καμιά λαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ρίχνει στάχτη στα μάτια με παχιά λόγια και επιδόματα πτωχοκομείου για την ακραία φτώχεια. Γι’ αυτό προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να κάνει ήσυχη την βρωμοδουλειά της!

Κανένας εργαζόμενος  που κινδυνεύει από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς δεν είναι μόνος του! Παίρνουμε  σήμερα στα χέρια μας  την υπεράσπιση κάθε συναδέλφου  που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που βρίσκεται μπροστά σε τέτοιο πρόβλημα να απευθυνθεί στο Συνδικάτο . Μέσα από το Συνδικάτο μας  ,  μαζί με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, έχουμε κοινά συμφέροντα, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας να  βάλουμε μπλόκο στα κοράκια και το κράτος τους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ